Mimomaternicové alebo biochemické tehotenstvo

10. máj 2023

Ahojte, včera mi meškala MS, už som sa začala tešiť že si spravím test (mala som v pláne cez víkend) a dnes pichanie v podbrušku a slabé tlakové bolesti. Začala som ráno krvácať tmavou krvou (skoro až hnedou). Sestra mi povedala že ide o biochemické, že to mala tiež, idú zo mňa malé kúsky zrazenej krvi. Povedala že by doktora neriešila. Je to možné nejako od seba rozlíšiť?

lvulik
10. máj 2023

Mozno len hormonalna nerovnováha a spustila sa ti následne ms 🤷🏼‍♀️ keďže si si nerobila ani tehotenský test, sestra je asi vestica, ked ti diagnostikovala biochemicke, pripadne mimomaternicove tehotenstvo (ktoré vie byť mimochodom nebezpečné).

anavixy
10. máj 2023

Mimomaternicove tehotenstvo je vazny stav, ktory sa nezaobide bez lekarskej intervencie a je sprevadzane priznakmi ako je napriklad krvacanie jasnou krvou a bolest, ale tam ide o to, ze sa oplodnene vajicko uhniezdilo a vyvija sa inde, nez v maternici, nie o potrat. Odhali sa zvycajne okolo 7tt.
Biochemicke tehotenstvo je nieco, co vela zien ani nevie, ze zazila. Ide vlastne o vcasny (do 6tt) spontanny potrat.
To, ze tebe meskala jeden den menstruacia a teraz silnejsie krvacas (teoreticky by si skor krvacala slabsie) tiez nemuselo znamenat, ze si mala biochemicke tehotenstvo, pokial si nemala zvysene hcg. A nie, lekarka by to neriesila, lebo nema co riesit v tomto pripade. 🍀

autor
10. máj 2023

Spravila som test a je tam slabucky duch... Cize zrejme biochemicke kedze idu male zrazeniny a tmava krv

anavixy
10. máj 2023

Zrejme to tak je…

floki1994
10. máj 2023

Ked je na teste duch treba si odsledovat ci sa MS poriadne rozbehne...a po par dnoch by som urobila este jeden test ci to hcg uplne kleslo...toto sa bohuzial stava velmi casto..vela zien robi test skor nez meska MS (nemyslim teraz teba) a potom pride MS a je velke sklamanie...drzim palce nech sa nabuduce podari 🙂

autor
11. máj 2023

@floki1994 Presne tak, ďakujem ti, túžime po bábätku, ale asi to tak malo byť. Volala som dr. a povedal že kým nemám veľký bolesti a teploty je to ok a čo má odísť odíde s krvou.

floki1994
11. máj 2023

Neboj ono to príde v správny čas 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre