Máte skúsenosti s vynosením dieťaťa v zahraničí?

arivederda
23. máj 2019

Chcem sa opýtať ci je tu niekto kto riešil nieco také ako dat si vynosit dieťa náhradnou matkou. Mate nejaké skúsenosti? Viem ze u nás to nie je legálne ale tak ak viete dajte typ. A poprosím žiadne morálne ci nemoralne komentáre.

veronikaszabova
23. máj 2019

@arivederda v Cechach to je povolene. Sa mi zda, ze tu uz o tom jedna tema je. Skus pohladat, mozno tam zistis dobre rady.
Drzim palce 🙂

arivederda
autor
23. máj 2019

@veronikaszabova ahoj pozerala som ale nejaké konkrétne info som nenašla preto skúšam znovu.

ladyblcha
23. máj 2019

Aj tu sa to da, ale takou obklukou, dlhsie to trva ale da sa.

arivederda
autor
23. máj 2019

@ladyblcha a kde by sme mali začať?

veronikaszabova
23. máj 2019

@ladyblcha ak nie je ina moznost, treba ist do toho. 🙂

ladyblcha
23. máj 2019

Ked by to slo, tak umele oplodnenie spermiami tvojho muza, oplodnia tu nahradnu matku, ked vsetko vyjde a matka donosi, muz uzna na matrike otcovstvo a po porode sa matka vzda dietata, nech ho v starostlivosti otca, asi len sudne ale sa to musi a otec kedze je zapisany v RL by mal dostat dieta do starostlivosti. Avsak ako matka mozes byt zapisana az po osvojeni, s cim musi suhlasit rodicka/matka. To len tak co mi napadlo. Neviem presne ako to vsetko po porode musi prebehnut. Nejak tak ako po rozvode, ked si osvoji nemanzelske dieta otcim, ale toto ci aj zapisu ako matku, to neviem ako prebieha. Cize s tym musi bio matka suhlasit. ? Nie som pravnik.

arivederda
autor
23. máj 2019

@ladyblcha ale rieši to aj nejaká klinika najprv alebo? Ci ťažko povedat kde by sa našla taka ochotná žena pomôcť neplodnému páru. 😒

judar
23. máj 2019

@arivederda našlo by sa ich dosť ale za riadne tisíce €

ladyblcha
23. máj 2019

No zenu musis najst ty, resp vy a tvoj muz by sa na klinike musel tvarit ako jej partner. Plus vies, ta zena moze mat nejake dedicne veci v dna, cize zdrava, s historiou od dr o jej dg, pripadne nejake dalsie vysetrenia na dedicne choroby atd. Asi aj vela €€

ladyblcha
23. máj 2019

Adopcia by mozno bola schodnejsia cesta, aj keby zase to dietko nemalo vase dna 🤷‍♀️

arivederda
autor
23. máj 2019

@judar a kde?

arivederda
autor
23. máj 2019

@ladyblcha áno sme v poradovniku ale tak svoje by bolo svoje. 🤗

natalia11111
23. máj 2019

@arivederda v CZ je to legálne, informovala by som sa priamo na klinike kde je to umožnené, myslím ze náhradnú matku si ale musíte nájsť sami, minule som našla stránku na internete kde sa takéto ženy ponúkali, bola to CZ stránka.. Takže najskôr sa poinformovať a potom zohnať náhradnú mamičku.. Čítala som ze veľa žien chodí aj na Ukrajinu tam je to dosť lacné a ešte India ale to je ďaleko.. Držím palce ja som tuto možnosť tiež zvažovala ak by nám ivf nevyšlo.. Verím že keď sa do toho človek obuje a fakt to chce tak to ide.. Len netreba skončiť len pri diskusii ale reálne to riešiť ak ste preto rozhodnutí

ladyblcha
23. máj 2019

@arivederda mozno skusit v rodine, sestra, sesternica, v usa casto tak je, ze vynosi dieta niekto blizky. Len to vsetko chce nadhlad, a pochopenie a hlavne vsetko ci klapne a matka pocas tehu si nezmysli, ze uz nechce. Pravnu zaruku nemas. Iba teda muz by mal, keby to boli jeho spermie, tak otec by bol vzdy. Pokial by sa teda o dieta hlasil a ta zena nebola vydata.

lienkazienka
23. máj 2019

Ano ale je tam aj risk ze tej nahradnej matke prepne a bude on bojovat bo z polovice je to aj jej dieta.

natalia11111
23. máj 2019

https://www.reprogenesis.sk/ivf-liecba-z-blizka...
Túto skus ak máš Niake otazky
http://m.nahradni-materstvi.webnode.cz/otazky-a...
Neviem ale už nájsť tu Česku stránku s inzerátmi ale skúšala by som hľadať tam tu na sk nie keďže to ani není možné, a ak ti tu budú baby vyhovárať takéto možnosti a podobne ani na také odpovede nereaguje zbytočne 🙂

alexa1983
23. máj 2019

@ladyblcha @arivederda do nahradnej matky sa vklada embrijo, ktore je oplodnene vybratim vajicka z tej pravej matky + spermie partnera. Takze genetika je dana od nich, ta falosna matka s genetikou nic nema, ona je iba “nosic” dietata. A na klinike by sa mali k sebe na ci chovat ze su partneri? Ak by to tak riesili, tak predsa dieta by malo iba spermie muza a vajicko tej falosnej zeny 😉 Existuje darcovsky program , kde je mozne embrijko darovat tej nahradnej nosicke. Ale ziadna klinika na sr to neurobi, jedine cechy .

natalia11111
23. máj 2019
ladyblcha
23. máj 2019

@alexa1983 no ale ja som predpokladala, ze matka je neplodna. nejak mi nenapadla moznost, ze len sa im nedari spolu. mozno muz je neplodny, to potom ani netusim ako sa riesi

natalia11111
23. máj 2019

Nasla som!!!
http://m.nahradni-materstvi.webnode.cz/kniha-na...
Hore je prvý niaky ruský text to preskoč a dole máš ženy co sa ponúkajú ako náhradné matky a aj s kontaktom na ne.. Takže ak si o tom presvedčená neváhaj!

ladyblcha
23. máj 2019

@alexa1983 na sr by sa to asi len tak dalo obist ako som pisala, ze sa tvaria ako partneri, ak je matka neplodna. ak je otec neplodny, bez moznosti vhodnych spermii potom uz asi nic vobec na SK... .ale real skusenost nemam... asi potom tie cechy.

lula313
23. máj 2019

@arivederda nesúhlasím s Tebou, že adoptovane dieťa by nebolo Vaše, lebo ani to, čo neporodis, nevynosis sama, nebude rovnako o nič viac Tvoje, keď už sa na to takto pozeráš.. ale radila by som ti zmeniť zmýšľanie, pretože rodic je ten, kto vychova dieťa, nie, kto ho splodí a poskytne svoj geneticky material..
Čo sa týka náhradnej matky. Na YouTube máš dvoch gayov(dvaja tatove), ktorí si dali vynosiť dvojčatá náhradnou matkou v USA, skus ich kontaktovat a popytat sa ich. Tiež moji rodičia majú znamych, ktorí sa o tom informovali a tiež skončili s tým, že naj je to ošetrené v USA. Otázka je, či to nie je riziko, lebo kto dnes vynosi niekomu dieťa povedzme za 5-10tisic EUR? Väčšinou len nejaká sociálne slabšia žena, ktorá možno bude pit, fajcit, drogovať, nekvalitne sa stravovat, uzivat rôzne lieky. Nejaká kultivovaná, vzdelaná žena do toho len tak nepojde..

arivederda
autor
23. máj 2019

@ladyblcha nie ja som neplodna. Manžel je 100 percent chlap jak hora 👍

lija22
23. máj 2019

na instagrame je par, cesi, #dvatatove skus im napisat a popytat sa, ak sa nemylim, ich nahradna matka je z ameriky, maju dvojicky. su celmi mili, verim, ze ti odpovedia

alexa1983
23. máj 2019

@arivederda ja by som radsej tu adopciu prijala, my uz sme po 9 neuspesnych umelych a ideme riesit adopciu. Pretoze ak by sa spojilo vajicko cudzej zeny - ak ty nemas a tvojho muza spermie, mne by to prislo ako dieta nevery 😕 neviem , ja by som v tomto pripade skor adociu prijala . A ty nemozes dietatko vynosit? Mas problem s maternicou? Lebo ak mas vajka a muz je ok, tak skor varianta ze tvoje vajkoma muzove spermie a toto vase embrijko vlozit do tej cudzej zeny. Viem ze v cechach to na klinikach reprodukcnych robia, tu nie. Zakon to sice nezakazuje, ale nie je to osetrene v nom. Nakolko na SR sa povazuje za matku ta, co dieta porodi.

nika3136
23. máj 2019

Ahoj.
Neviem o ničom takom na SR.
V CZ sa to vraj dá nejako obísť, ale nie je to vôbec právne zabezpečené, takže sa napríklad môže stať, že sa matka odmietnie vzdať dieťaťa a začne sa "zabáva".

Môžem ti iba napísať svoje poznatky nadobudnuté z kanálu Dva tatove, majú dvojičky vynosené náhradnou matkou, sú to Češi, podstúpili to v USA.
Opisujú tam vlastne celý príbeh, určite si to pozri, sú sympaťáci. Ale tak v skratke.....
Je to tam právne zabezpečené, skúma sa tá náhradná matka, či je v poriadku aj keď je "iba nosič". Myslím si, že ona má podpísanú aj zmluvu že sa bude o to dieťa starať počas tehotenstva, akoby bolo jej, takže nebude užívať žiadne látky, alkohol, cigarety atď by to neuškodilo.
Je to finančne náročné, ale určite by som nedala vložiť "naše dieťa" do tela nejakej Indke alebo hocijakej okoloidúcej. Predsalen musíš tú ženu asi poznať, musia mať nejakú istotu, že jej po pôrode nehrabne a podobne.
Určite pozri kanál😉

nika3136
23. máj 2019

@lija22 Nemusí písať, majú videá, kde rozprávajú celý príbeh 🙂

arivederda
autor
24. máj 2019

Baby dik za komenty. Mame pred sebou ťažké rozhodnutie 🤔😒 no všetko bude ako ma byt. Dik za rady.

jessennykvet
24. máj 2019

@arivederda Ano, v Cechach sa to dá. Ale ako píšu ženy, je to risk , ze matka si to rozmysli, alebo že dieťa sa narodí s postihnutím ( ktoré sa nedá nijak predvídať, alebo komplikacie pri pôrode, mozgova obrna a pod.) Preto si treba zvážiť, či aj v tomto prípade by si dieťa prijala.

arivederda
autor
24. máj 2019

@jessennykvet ďakujem za upozornenie. Viem ze je to obrovské riziko ale ani adopcia nezaručí zdravé dieťa rovnako ako vlastný pôrod. Človek je v podstate stále v slepej uličke 🤔😒

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre