Ahojte! Tak bohuzial moje tehotenstvo sa skoncilo v 8 tt ☹ v zhladom na to ze nemam ziadne bolesti ani krvacanie mi doktor dal na vyber: pockat este tyzden ci sa zacne telo cistit samo alebo kyretaz 😖 neviem co robit. Najradsej by som to mala vsetko uz za sebou aby sme sa mohli zase zacat snazit o babatko. Dufam ze to uz na druhy krat vsetko dobre dopadne a dockam sa zdraveho babatka 🙂
ahoj, je mi luto, cim prechadzas. samovolny potrat je setrnejsi k organizmu. viem ze by si to mala rada za sebou. ja som dvakrat potratila, ten prvy raz sme cakali, spustil sa sam, no ked ani po 4 dnoch neustavalo krvacanie a bolo riadne silne, musela som ist aj tak na kyretaz. ten druhy raz som uz sla rovno na dalsi den. ale to aj z toho dovodu, ze sme chceli vediet pricinu a babatko slo na cytogeneticky rozbor, takze sa konalo rychlo este skor, ako by sa zacalo rozkladat. lenze ja som potratila v 10tt v oboch pripadoch
Cakat...tiez som cakala, mimi bolo velke len 6+4tt a zistilo sa to, ked som zacala spinit v 10+0tt...dovtedy ziadny problem...od spinenia som potratila do 48h, doma...po dalsej MS som otehotnela, s uspesnym koncom 😉
@jucka27 jednoznačne počkať. Pre maternicu a tým aj ďalšie tehotenstvo je lepšie, keď nepodstúpiš kyret. Odporúča sa čakať dokonca až do 6 týždňov
Dakujem za nazory. Urcite este chvilu pockam a uvidime ako sa to vyvinie...ci uz tak alebo onak, hlavne nech je potom vsetko ok 🙂
@jucka27 presne tú istú skúsenosť mám aj ja. Mrzí ma tvoja situácia. Tiež mi dal dr. na výber. Čakala som týždeň, nič sa nestalo. Ďalší týždeň mi už naplánoval kyret, keď nezačnem krvácať. Stále som myslela, že radšej nech si s tým telo poradí a vyčistí samo. Žiaľ cez víkend som začala krvácať tak veľmi, že sme museli utekať na pohotovosť, kde ma do pol hodiny operovali. Povedali, že som prišla v poslednej chvíli. Bolesti boli tiež veľké. Z osobnej skúsenosti odporúčam vyčistenie čím skôr.
ja som takisto tym cakanim si iba zarobila na zbytocne problemy, antibiotika, bolesti a tak. aj preto sme uz druhykrat neakali. relativne rychlo mi naskocil cyklus, do 5 tyzdnov po zakroku
@jucka27 ahoj tak um mna to bolo podobne, lekar este navrhol cakat lebo my sme vobec nemali akciu srdiecka a nevedeli sme ci este bude a pod. a tak sme cakali ale v 10tt sme to vzdali a dr. mi navrhol kyret. robili mi ho o tyzden a to som bola uz v 11tt a nezacala som ani spinit. takze ja by som bola asi za ten kyret. na druhej strane mozno keby si sa naliala rebrickom obycajnam tak by sa to spustilo same a vycistila by si sa. stoji to za pokus ako sa este vystavovat mininarkoze .
v kazdom pripade po kyrete si dajvaj na posilnenie maternice alchemilku zltozelenu. drzim paste aby to bolo nabuduce ok.
inak my sme po druhom potrate uz nedodrzovali tu pauzu od snazenia, pretoze po prvom sme poctivo cakali 3 mesiace a nakoniec sa nedarilo, ze az po 9 mesiacoch prisiel vytuzeny pozitivny tehotensky test., po druhom potrate sme na druhy cyklus otehotneli a narodila sa nam z toho dcerka
v prvom rade, je mi to ľúto, že si o mimi prišla....ja by som nečakala, tiež som začala špiniť v 6tt, hospitalizovali ma, nasadili lieky, no bola krvácanie sa stupňovalo, potom zistili, že plodový vak už nevidno, bola som nemocnici a tam som im zrazu odpadla, masívne krvácanie,dali ma na JIS a musela som ísť na kyret urgentne, celý čas mi bolo zle, bolelo ma brucho...po zákroku som otvorila oči a nič, žiadne bolesti, žiadne krvácanie len špinenie už....neriskovala by som samovoľný potrat po mojej skúsenosti 😔
mimi sme zamiešali po 3 mesiacoch s úspešným koncom, čo prajem aj tebe 😉
@jucka27 to je mi velmi luto, mne sa stalo cosi podobne. Prvy krat som mala samovolny potrat v 6tt a bolo to v pohode ako silny menzes a bez bolesti - predpokladam, ze uz bolo mrtve dlhsie. Vobec sme nemuseli cakat a o 2 mesiace som zase otehotnela. Embryu aj bilo srdiecko, ale na kontrole v 10tt mu prestalo bit, pravdepodobne sa nevyvijalo spravne. Kedze uz bolo mrtve lekari mi dali navyber vyskrab alebo vyvolat potrat tabletkami. A ziadne cakanie, muselo to ist zo mna co najskor von, mohla som pockat len par dni a keby sa to spustilo samo mala som ist hned do nemocnice. Tak som sa rozhodla pre tie tabletky, lebo som sa chcela vyhnut tej mini operacii a aj lekarka mi to odporucila, lebo ze je velmi pravdepodobne, ze to vyjde vsetko. Tak som si ich teda dala no a nevies si predstavit co vsetko zo mna vyslo a aka bolest. Nastastie sa mi krvacanie po asi 10 hodinach znormalnilo, najprv to bolo jedna mega vlozka kazdu pol hodinu. Na kontrole mi potvrdili, ze je to dobre vycistene, krvacala som vyse dvoch tyzdnov. Po tomto sme museli cakat tri cykli, dost sa mi to poposuvalo, vzdy som bola pravidelna 29 a potom ze 45, 39.. takze to bolo skoro 5 mesiacov. Ked sa na to spatne pozeram urcite by som sa teraz rozhodla pre vyskrab. Dobra sprava je, ze teraz som uz v 19tt a zatial to vyzera celkom dobre, takze nestracaj nadej! Drzim palce a dufam, ze to v pohode zvladnes🙂
@jucka27 tiez sme si tym presli a spolocne s manzelom sme sa rozhodli, ze lepsie bude cakat, hoci je to o cosi narocnejsie, ale nakoniec som rada, ze sme sa takto rozhodli. Krvacanie bolo masivnejsie, ale dalo sa to zvladnut. Ked ma uz fakt zacala chytat panika, volala som na gynekologiu do nemocnice v Trencine a pytala som si sluzbukonajuceho lekara, ktory mi velmi ochotne poradil a upokojil ma. Do trencianskej som volala preto, lebo tam maju s tzv. "vyckavacim postupom" skusenosti a robili tiez nejake vyskumy, statistiky a porovnania medzi chirurgickym zakrokom a vyckavacim postupom. Nepamatam si to uz presne, ale pri MA je pravdepodobnost uspesneho samovycistenia ako 80 % a pri spontannych potratoch az 90%. Pravdepodobnost infekcie v oboch pripadoch je podla WHO priblizne rovnaka. Nech sa uz rozhodnes akokolvek, drzim palce a prajem Ti vela sil, aby ste zvladli toto nelahke obdobie.
@tatranka86 dakujem 🙂
Ja som potratila v piatom tyzdni.a bolo to moje druhe tehotenstvo.cely tyzden som krvacala.a potom k dr na kontrolu.on pozrel a povedal ze este nieco ostalo,takze musim ist na to cistenie.takze mozes pockat.ale urcite sa dat potom vysetrit.aby ti tam nic neostalo a bola si ok.ja som potom o tri mesiace otehotnela a vsetko uz bolo ok.
@slniecko35 tesim sa s tebou ze sa vam to znova podarilo a prajem nech prebieha vsetko tak ako ma 🙂
@redlola prosim ta aj nieco zistili na tej cytogenetike?Lebo mne nie a vraj mi zabudli odobrat krv a tak nevedia ci vysledky boli spravne nakolko sme cakali dievcatko a nemohli vylucit kontaminaciu vzorky mojimi bunkami...
@marfuska245 nie, nic sa nezistilo. iba ze to bolo dievcatko a tusim to iste, ze nebola vzata moja krv ci co. oni robili testy na zavazne geneticke poskodenia a tam sa nic nepotvrdilo. ale bola som aj na hematologii a endokrinologii, tam bolo tiez vsetko negativne. aj napriek negativnym vysledkom testu, beriem preventivne fraxiparine uz druhe tehotenstvo a budem v kazdom dalsom. pretoze, kedze sa potraty zopakovali v rovnakom tyzdni, plus pri druhom pripade bolo uz srdiecko a babatko zodpovedalo velkostou 9+0 a prislo sa na to 9+1, predpoklada sa, ze mam skrytu trombofilnu vadu, ze proste nejaka cieva sa upchala a ta usmrtila babatko. tu je na mieste ta prevencia. dalsie tehotenstvo po potrate som pichala fraxi od zaciatku az do konca sestonedelia a v pohode. teraz ho tiez mam.
@redlola ja som potratila v 10+3 zatial som u svojho gyndosa este nebola idem teraz po prvej mrche no dufam ze mi aspon nejake to vysetrenie urobi bo sa bojim dalsieho tehu ...pri prvom som krvacala v 13 tt ale to dopadlo dobre..
ahojte, ja idem zajtra na kyretáž a dosť sa bojím :( neviem čo ma čaká a dufam ze to vsetko dopadne, hlavne sa bojím aby som mohla ešte otehotnieť...
@deniska2121 to mi je luto :( neboj zakrok nieje tak strasny skor ta psichyka :( uspia ta zobudis sa nic nebude boliet len srdiecko ale ked mas okolo seba ludi co ta maju radi a pomozu ti zvladnes ,budes musiet...drz sa ...
@deniska2121 pri ďalšom otehotnení je podstatná psychika. Skús byt čo najviac v pohode, nevŕtať sa zbytočne v tom čo sa stalo a neupriamovať sa na ďalšie tehotenstvo. Ja som bola po druhom potrate tehotná na druhý cyklus, vôbec sme neriešili tehotenstvo, lebo veď aj tak sa nepodarí. Písala som to tu vyššie, že po prvom sme dodržali aj pauzu 3 mesačnú a dlho sa nedarilo, až po ďalšom polroku sme našli pozitivny test. Fyzicky to boli asi ako pri ms v prvé dni, teda u mna to tak bolo, potom už pohoda. Držím palce, nech si čím najskôr z toho vonku
@deniska2121 ahoj 😊Mozem sa spytat,ako si dopadla?!Ja idem zajtra do nemocnice pre termin na kyret...po vyse tyzdnovom cakani na samovycistenie.Nic sa nedeje a ja uz to pomaly prestavam psychicky zvladat 😔
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@jucka27 to ma mrzí.....ale asi by som zvolila tú kyretáž, nech si už prečistená a dôkladne. držím palce