Ahojte. V sobotu budú dva týždne od kyretaze.. Prišla som o bábo v 11. Týždni podla ms, avšak plodik zodpovedal 6+2. Dr mi odporučila kyretaz nakoľko som "len 1,5roka" od akútnej sekcie a obávala sa ako by krvácanie zvládla maternica. Tak som
súhlasila. K dr mam ísť až po prvej MS. Nakoľko by sme sa chceli snažiť hneď po prvej ms, moja otázka je, či mate niekto skusenost s otehotnením hneď po MA, keď ste predtým rodili sekciou a VSE bolo nakoniec ok? Viem, že názory lekárov sa rôznia a neviem čo mi povie môj, 3 mesiace sa mi čakať nechce... Viem, že je veľa prípadov kedy otehotneli ešte pred prvou ms a boli to zdravé tehotenstva, len teda nikto nepísal, či rodili prvé prirodzene alebo sekciou. Ďakujem 🙏
@e1i To vážne? A prvu si mala sekciu tiež, áno?
Ano akutnu v 29tt. Ale MA som mala este predtým, cize myslim že v tvojom pripade bude lepšia aspon ta 3 m pauza. My sme boli na Ivf a teda po tej pauze nam vysiel hned prvy vklad.
@e1i no som zvedavá čo povie doktor, lebo veľa doktorov tvrdí, že hneď. Ja sa veľmi bojím, že keby čakám, tak sa nemusí hneď zadarit 😔 preto by ma zaujímalo, či to tak mal niekto a bolo to ok
No po kyretazi je vhodne pockat, lebo môžte mat problem so sliznicou
Ja som mala sekciu a po sekcii potrat ( aj kyretaž ) ... čakali sme 3 mesiace po kyrete kým sme sa opäť začali snažiť keďže ja som mala po kyretaži problémy...no ja som žiaľ otehotnieť nemohla potom 1,5 roka... podľa dr.bolo všetko v poriadku zrejme to bolo iba v hlave keďže som veľmi chcela 🤷 nechápala som lebo som bola presvedčená, že to bude hneď..napokon aj na mňa prišiel rad a ja som otehotnela vďaka Bohu všetko dopadlo super aj tehotenstvo bolo v podstate bezproblémové 🙂🙏
@lejluska ďakujem 🙏 a dr kázal po 3m teda, hej? Ja mám ísť k dr až po ms, budú to teraz 3 týždne po kyrete a cítim sa v pohode, tak hádam je všetko v poriadku a odobrí mi to. Ja sa bojím, že keby čakám, tak uz sa nemusí zadarit a potom by som si to vyčítala, keď všetci vravia že teraz je tá maternica "pohnojena"
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Mne v car po ms povedali ze 3 mesiace cakat a to som ani kyretaz nemala, moj dr mi tvrdil dokonca pol roka čakať