Dobrý večer prvý krát som rada,že je možnosť pridať anonymnú diskusiu tak vám napíšem môj problém.
Moja mama ma často bije nie každý deň ale viac krát do týždňa áno a to za všetko...zbije má s čímkoľvek čo je po ruke metla,varecha, čokoľvek je mi to trápne a ponižujúce má nato právo? Robí dobre?
@hivanik tak ráno vstávame do školy ona je nervózna a vybíja si to na mne napríklad pomaly jem a nepočúvam že to mám už odložiť a nejesť a dá mi facku prinesiem 4,5, dostanem s hociakym predmetom som vonku volá mi mám stíšené zvonenie prídem domov zbije má...
Koľko máš rokov?
Koľko máš rokov?
@klarissa25 13
@juhseverzapad 13
A nepreháňas len tak náhodou? Lebo ja ako decko som tiež sem tam dostala ale ani za svet mi nenapadlo niekde niečo takéto vešať....
Nemoze si na tebe ventilovat svoju nervozitu. Co na to otec, stary rodicia? Svoje deti nebijem...komunikujem s nimi ak sa mi nieco nepaci co robia.
@klarissa25 nepreháňam pýtam sa tu či je to normálne ak by som preháňala píšem niečo iné
@hivanik žijem len s mamou otec od nás odišiel má svoju rodinu
A z rodiny to nikto nevie aj keď často nás navštevujú nepovedala som im to
Povedz mame, ze mas len ju. A ona teba, ze vztah si budute na laske, komunikácii,ucte. Skus sa lepšie učiť, nie preto,aby ti neletela facka,ale pre seba. Do buducnosti. Najdi si taky koicek co môžete s mamou robit spolu,viac jej pomoz v domacnosti,sama od seba, skus skus...mama nema právo ta otlkat,ani si vybijat frustraciu na tebe. Sama je zranená, ale toto nesmie robiť.
Dostali sme aj my,ako deti,ale nie len tak z voleja, ale pre hrube prešľapy... výchovné.
Bohuzial vybija si na tebe zlost, je nestastna a unavena isto. Mala by ist minimalne za psychologom. Bit by ta nemala. Mozes sa s nou o tom v klude porozpravat ? Prip. nema daku kamosku, ktorej by si to mohla povedat, ze by jej dohovorila ? Neviem kolko Vas je doma a otca vidas ? Co stari rodicia, prip. tety niekto z rodiny, mohla by si zavolat ?
ako casto mas zle znamky?
@brita7777 k otcovi chodím každý druhý týždeň majú s mamou dosť zle vzťahy ledva sa rozprávajú hádajú sa v telefóne po prvej minúte...
Takže jemu to hovoriť nechcem bolo by to len horšie starých rodičov nechcem trápiť majú zdravotné problémy babka má slabé srdce druhá nízky tlak...
Doma je mama, ja a mladší 6 ročná sestra
Skus sa niekomu zdoverit z rodiny. Alebo skus napravit a vyhybat sa situaciam aby si predisla jej utokom. Povedz jej, ze ju mas rada a nevies preco sa ku tebe takto sprava.
Zavolaj na linku dôvery, tam ti poradia viac
@moonlight1210 mám celkom dobre známky s predmetov akurát dejepis a matematika mi nejdú stále mám 3,4, neviem ako to zlepšiť sedím nad tým celý deň keď prídem zo školy niekedy až do večera 10,11 a nič do druhého dňa všetko zabudnem a na písomke nič neviem...
smutne, no neboj babky to preziju, povedz jej mame...nemoze to dalej pokracovat. Je mi to jasne, ze dobre vztahy momentalne nemaju. Je mi to luto mas to tazke..Neboj sa zdoverit tej babke, alebo niekomu z rodiny a necakaj hlavne. Tvoja mama potrebuje psychicku podporu tiez, mala by ist doktorovi.
Keby som byvala na Slovensku, kludne by som jej zavolala, no bohuzial byvam v zahranici...budem na Slovensku od 17.12 co je uz dost neskoro, ale kludne by som jej zavolala, ak by si chcela.
Verim, ze sa to dako vyriesi cimskor.
@brita7777 mám len mamu otca iba raz za dva týždne nepravidelne veľmi potrebujem mamu a pochopenie a nie aby ma bíla som z toho smutná nie preto že to boli ale preto že má má chrániť nie biť...trápi ma to
@brita7777 je to takto od 10 rokov cca keď nás otec opustil len vtedy to nebolo tak intenzívne teraz sa to stupňuje..
Je mi to jasne, ze ta to trapi.
@brita7777 neviem ako sa zlepšiť v učení keď doma nad tým sedím pred pisomkou hodiny ale mama stále kričia na mladšiu sestru tá reve ako by ju z kože dávala dolu (ale nebije ju zatiaľ na ňu iba kričí),hučí televízor a všetko možné zatvoriť do izby sa nemôžem lebo doma nemáme žiadne dvere na izbách všetko máme otvorené takže všetko počuť...
@brita7777 a proste sa to nedokážem naučiť...
Musi to byt pre teba velmi stresujuce, co sa deje.
povedz to niekomu dospelému komu dôveruješ, otcovi, babke, učiteľke, zlé známky a pomalé jedenie nie sú dôvodom na bitku.
@brita7777 potom zmiznem z domu mama si to ani nevšimne a keď sa vrátim po hodine do kedy mám dovolené (21:00) tak ma zbije pritom si ani nevšimla že som odišla...
A sestra je tiež veľmi smutná že na ňu mama kričí keď mama zaspí vysvetľujem malej že je dobre dieťa len mama je nervózna,ale nie kvôli nej a že veľmi ju ľúbi a nech poslúcha prečítam rozprávku zaspinká len občas sa strhavá zo spánku budí sa a kričí na mamu..tá spí a nepočuje idem ja utíšim ju a znova spinká...je mi to ľúto aká mama je hlavne kvôli malej nie je to pre ňu dobre
Ak by ti to pomohlo, skutocne jej mozem zavolat....komu by si to tak povedala, keby ze mozes, komu doverujes ?
@brita7777 ja vlastne ani neviem kamarátky veľa nemám ak idem von tak to je do útulku venčiť psíkov ktorých nemá kto venčiť k ,, kamarátkam "idem iba vtedy keď je chorá a potrebuje odo mňa úlohu alebo naopak rodine moc neverím tie vzťahy sú všelijaké... starý rodičia zo strany otca s nami ledva prehovoria a preferujú mladšiu sestru so strany mamy náš starý rodičia obaja veľmi ľúbia ale nechcem ich trápiť...učiteľkám v škole to hovoriť nebudem riešila by to sociálka a to nedopustím nedovolím aby sestra prežívala také veci je na mamu naviazaná hoci na ňu kričí a strhavá sa zo sna je veľmi citlivá a má dobré srdce mamu veľmi ľúbi nedovolí mi na ňu nič zle povedať ani to nerobím aj keď už som v zúfalstve raz skoro vybuchla pozrela na mňa tak že som hneď stichla ešte je malinká nechcem jej kaziť detstvo aj keď už mama ho kazí tým že po nej kričí ako blázon avšak pravdou je že je aj dosť zlá ale zas pri mne nie idem na ňu pekne a vtedy poslúcha takže aj to myslím že je chyba v Tom že mama kričí a sestra preto vyvádza...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Neviem si predstavit aky ma na to dovod?????Jasne, ze nema na to pravo.