Kyretáž zo zdravotných dôvodov

katuskazara
10. máj 2023

Ahojte chcem sa opytat ako to je s kyretazou. Mam ju absolvovat so zdravotnych dovodov. Len jedna cast znamych mi hovorila ze sa musi pocas menzesu a druha cast ze sa nemusi. Ako to je prosim?

lilianka28
10. máj 2023

@katuskazara objedná ťa Dr. podľa cyklu. Ale neviem o tom, že by sa to robilo počas ms. Ja som to absolvovala 3x zo zdravotných/diagnostických dôvodov ale nikdy nie počas ms.

katuskazara
autor
10. máj 2023

@lilianka28 takze zrejme az ked mi skonci menzes by som mala ist? A ako to prosim ta cele prebieha?

kika831
10. máj 2023

@katuskazara urcite nie pocas menzesu.

katuskazara
autor
10. máj 2023

@kika831 aha takze az po. A potom to vsetko ako prebieha?

lilianka28
10. máj 2023

@katuskazara Každá nemocnica môže mať iný systém. Tvoj gynekológ ti nič nepovedal? To sa mi nezdá
Mne dal výmenný lístok a povedal ktorý deň ráno sa mám dostaviť do nemocnice. Pred tým treba absolvovať predoperačné vyšetrenia. Na to by ti tiež mal dať výmenný lístok. Je mi divné, že by ti o tom nepovedal? Nemôžeš predsa len tak bez všetkého prísť do nemocnice a povedať že si prišla na kyretaz.

katuskazara
autor
10. máj 2023

@lilianka28 no ano mam papier od gynekologicky. Mam uz aj predoperacne hotove a zajtra idem na anesteziologicke.ale po tolkych info si nepamatam kam mam sa ist objednat. Mozno to znie divne ale este som to nezazila. Iba laparoskopiu a to bolo ine.

andrejka1974
10. máj 2023

Ale keď máš všetky výsledky tak musíš mať termín a prečo ideš na kyretaz kôli polypy alebo kôli tehotenstvu

anavixy
10. máj 2023

Pocas menzesu len pokial sa kyretaz robi kvoli menzesu. Inak mimo. Ak chces vediet ako prebieha, napis si to do googla, najde ti vela clankov o tom.

katuskazara
autor
10. máj 2023

@anavixy googlila som len som skor chcela od bab co to maju za sebou vediet ako to cele prebiehalo. Ja mam pocas menzesu velke kusy a este aj myom mi nasli na maternici ale najskor chcu urobit tu kyretaz preto sa pytam ci sa robi cez ms alebo po nej😉

andrejka1974
10. máj 2023

@katuskazara kyretaz takáto sa robí po menštruácii ale musíš sa objednať v nemocnici potom ideš na všetky vyšetrenia predoperacne nesmieš mať staršie výsledky ako týždeň a robí sa to vždy v celkovej anestézie a je to tak ráno tá príjmu a večer môžeš ísť domov mňa to čaká v pondelok

lilianka28
10. máj 2023

@katuskazara No ja stále nechápem, že nevieš termín a pritom už máš urobené predoperačné vyšetrenia. Daj si ale pozor, lebo predoperačné platia len určitú dobu.

katuskazara
autor
10. máj 2023

@lilianka28 no mne doktorka povedala ze mam si ist urobit predoperacne vysetrenia,pitom s nimi na anesteziologiu a odtial sa objednat na zakrok.

katuskazara
autor
10. máj 2023

@andrejka1974 idem koli tomu ze pocas ms zo mba idu velke kusy. A mavam ju dlhsie ako volakedy

andrejka1974
10. máj 2023

@katuskazara áno to aj ja,ale postup si zvolila úplne opačný mne dala gynekologická papier s tím som išla do nemocnice ,kde mi dali oni termín pýtali sa kedy mávam menštruáciu ja že 2 v mesiaci trvá mi sedem dní čiže mi dali termín 15.5. aby bol zákrok mimo termínu potom od nich som sa bola objednať na interné ,ktoré mi spravili 2.5. odbery a 4.5. vyšetrenie aj EKG,rengen pľúc a dnes som bola na anestéziológii výsledky nesmieš mať staršie ako 10 dní Max 14 dní čiže budeš určite musieť všetko absolvovať ešte raz termín ti dajú najskôr za mesiac ja som toto riešila v apríli to objednanie

katuskazara
autor
10. máj 2023

@andrejka1974 no len mne menzes uz ez vikend konci. A postup mi dala gyn.ktora tie zakroky robi.

anavixy
10. máj 2023

@katuskazara tak ano vacsinou sa to robi opacne, daju ti termin op a ty dovtedy musis stihnut predoperacne, ale na druhej strane niekedy je to tazke sa dostat na tie vysetrenia… kyretaz sa zvykne robit aj v ramci jednodnovky, trva to dokopy tak pol hodinu, tak zrejme ti daju termin tak, aby vysledky boli este platne, ked ti to v takomto poradi kazali 🙂

katuskazara
autor
10. máj 2023

@andrejka1974 a robi sa teda az po menzese?

andrejka1974
10. máj 2023

@katuskazara áno nesmieš mať menzes neviem či musí byť aj pár dní až po alebo môže byť hneď po

katuskazara
autor
10. máj 2023

@andrejka1974 aha to som nevedela. A este otazka ake vsetky vysetrenia mam mat na anesteziologiu.mam urobene krvne testy a citalaxsom ze aj ekg a rengen pluc? Ale to mi nedali ziade papier k tomu.teda dr.

andrejka1974
10. máj 2023

@katuskazara mne to dali na internom kde mi spravili aj EKG keď tak si vypytaj od obvodnej lekarky

katuskazara
autor
11. máj 2023

@andrejka1974 a ty ides na to iste teda co ja? Lebo moja dr.mi vobec neodpisuje ci sa to robi pred alebo po ms😞

andrejka1974
11. máj 2023

@katuskazara áno idú mi odstrániť polypy na maternici toto isté som mala pred dvoma rokmi takže už raz som to absolvovala a vermi môžeš ísť len mimo menstruacienesmies krvacat

katuskazara
autor
11. máj 2023

@andrejka1974 len mne teraz nejdu vyberat ten myom.a volala som ze to mozu hocikedy robit

andrejka1974
11. máj 2023

@katuskazara mne povedali že len mimo menštruácie ale však môžu ti spraviť všetko naraz a budeš mať aspoň pokoj

katuskazara
autor
11. máj 2023

@andrejka1974 to som chcela ale ze este pokial mi to nerobi problemy tak myom nedaju prec

andrejka1974
11. máj 2023

@katuskazara práveže myom spôsobuje silnejšie krvácanie a predĺžený menzes preto mi ho idú opäť vyberať

katuskazara
autor
11. máj 2023

@andrejka1974 tak drzim palce

gabika20
13. máj 2023

Ja som mala kyretaz kvôli polypu a najprv som sa objednala na zákrok, termín musel byt tesne po menštruácii a podľa toho som sa objednala na predoperačné, keďže nemohlo byť starsie ako 14 dní a keďže som bola na jednodňovej chirurgii anestesiologicke som mala tesne pre OP

katuskazara
autor
22. máj 2023

@gabika20 a kolko pred kyretazou si nemohla jest a pit? A hned si potom krvacala alebo ako?

gabika20
23. máj 2023

@katuskazara nemohla som jesť cca 6 hodín ale ja som mala zákrok ráno cca o 10tej a už od večera som nejedla, nepila.. anestesiolog sa aj pýtal kedy sme naposledy jedli a pili..po zákroku som krvácala ako slabšia menštruácia, hneď nám dali vložku, ktorú som si ešte pred odchodom vymenila za svoju a neskôr spinilia asi cca týždeň.. môžem povedať že aj cyklus mi nabehol pravidelne ako zvyčajne

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre