Kyretáž v 12tt

krrisstina
2. máj 2019

Ahojte, zajtra idem na kyretaz, potrat v 12tt. Napíšte mi prosím Vaše skúsenosti. Či ste mali nejaké bolesti, ako to asi prebiehalo.

srnka19
2. máj 2019

@krrisstina zakrok trva par minut, v celkovej anestézii, potom bolest ako pred menštruáciou, u mna nie velmi silna. Krvacanie tiež celkom slabe. Po fyzickej stránke, to u mna bolo v poriadku, na srdci ma to bolelo viac. Mrzi ma ze to musis prežívať, ale prejde par tyzdnov a mozete na to ist znova. Drzim palce. Presne pred rokom som to zažila tiež, teraz koncim piaty mesiac. Drzim palce.

mirka_a_hrasok
2. máj 2019

@krrisstina mrzi ma to velmi :( Drz sa, stavy po ako pred MS, stredne krvácanie, drzim palce v dalsom snazeni 🙂

ericadecor
2. máj 2019

@krrisstina mňa prijali s krcami a silným krvácaním kde povedali, že už nič nie je vidno a musia spraviť kyretaž, nič necítis... Uspia Ťa, kyret netrvá dlho a na druhy deň keď bude všetko ok Ta pustia... Bolesť žiadna a krvácanie také jemne špinenie týždeň a potom asi po 4 týždňoch priala prvá mrcha.... A v októbri už dve čiarky a teraz som v 30tt...takze držím palce,ako mne hovorili asi to tak malo byt, ako by sa to malo trápiť..... Neboj bude dobre 🙂

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
krrisstina
autor
2. máj 2019

@srnka19 ďakujem za odpoveď, prajem všetko dobré ☺️ verim, že to bude teda v poriadku.

krrisstina
autor
2. máj 2019

@ericadecor ďakujem za odpoveď, tak to už máš zachvilku, všetko dobré prajem ☺️ ste ma všetky trošku ukludnili.

krrisstina
autor
2. máj 2019

@mirka_a_hrasok ďakujem ☺️

ericadecor
2. máj 2019

@krrisstina po kyrete fyzicky to bude ok,psychycky to už je trosku iné ale nevzdávaj sa 😉 nemusíš sa ničoho báť ani nvs kedy a budeš mat po tom

krrisstina
autor
2. máj 2019

Dievčatá a do práce ste kedy po zákroku nastúpili? Neviem či bude potrebná PN.

ericadecor
2. máj 2019

@krrisstina no ja som bola na rodičovskej tak ja ti neporadím

nevludna
2. máj 2019

@krrisstina ja som sla po 2 tyzdnoch, kvoli psychike. Fyzicky ma to nebolelo.

ikonica
2. máj 2019

@krrisstina ja som bola doma tri dni... Dovolenka a paragraf od lekara... A sla som radsej hned do prace, doma by som scvokla... Po oboch kyretoch som takto postupovala...

veonika303
21. júl 2019

Ja som bola na kyretazi 7.6 už som bola v 10 týždni keď som začala krvácať že vraj sa bábätko od 7 týždňa v brusku vôbec nevyvijalo a,srdiečko nebilo bohužiaľ malo to tak byť príroda to tak zariadila .... po kyrete som začala piť alchemilkovy čaj a prvú menstruaciu som dostala na 29 deň 6.7 trvala 7 dni žiadne lieky nič som neuzivala a všetko je v poriadku

cecok
22. júl 2019

@veonika303 ahoj prosim ťa nemala si problemy žiadne? Ja som sice nekrvacala ani som nevedela ze som potratila v 10tt som isla na poradňu ku gyn. až ten mi povedal že bábätko sa od toho7 tt nevyvíja . Pred kyret som bola na internom vyšetreni kde mi zistili nejaké zvýšene hodnoty v krvy niečoho ale vobec neviem čoho kedže som bola uplne mimo s toho co sa stalo ani som sa nezmohla nič pýtať a po kyrete čo bolo dnes mi predpísali silné antibiotiká 😩

nevludna
22. júl 2019

@cecok to mi je luto:(( aj ja som brala tyzden antibiotika. Ale vsetko uz je ok

krrisstina
autor
22. júl 2019

@cecok ja som po kyrete krvácala malo, o týždeň som sa rozkrvacala moc, a robili mi ďalšiu kyretaz. Po prvom kyrete má pustili na druhý deň domov, po druhom kyrete má nechali v nemocnici 3 dní na injekciách na stiahnutie maternice a na antibiotikách. Keď ma pustili domov, užívala som ešte ATB. Potom som dostala mykozu a mala som tablety na vkladanie, asi o 6 týždňov som dostala menzes a o 28 dní ďalší.

veonika303
22. júl 2019

@cecok nemala som žiadne bolesti nič až vo štvrtok poobede hnedé špinenie a v piatok ráno už krvácanie hneď v ten piatok som išla ku gynekológovi a oznámil že žiadny vývin za tri týždne nebol bohužiaľ ☹ histologia neukázal a nič zobrali mi krv všetko bolo v poriadku pomohol naozaj alchemilkovy čaj do mesiaca som dostala menstruaciu žiadne lieky... ešte v ten deň piatok som išla do nemocnice na kyretaz chceli ju robiť v pondelok ale ja,som trvala na svojom a ešte v ten piatok podvečer som išla aj domov dva týždne som bola na pn iba dosť slabá a skôr psychicky dosť smutná lebo som sa tešila bolo to prvé dieťatko

cecok
22. júl 2019

@veonika303 ja som mala missed abortion- zamlcany potrat len som isla k doktorovy na poradnu a oznamyl mi ze nebije srdiecko a velkost nezodpoveda tej aka by mala byt😔 to bolo 17.7 bola som s toho uplne mimo . Nechapala som kedze som nemala ziadne priznaky toho ani len vytok nic vsetky priznaky tehotenstva . Na druhy den som si povybavovala doktorov a dnes som bola na kyret 22.7. O 11:15 ma zobrali na zakrok a o 15tej ma pustili domov. Uz teraz mam len taky slaby vytok . Bála som sa ze preco mi dali tie antibiotika lebo jasne ked sa neopytaš nič ti nepovedia ach 😪 v lekarni som sa teda spytala a povedali mi ze to su silné antibiotika.

cecok
22. júl 2019

@krrisstina vytrpela si si dost je mi to luto takto musime trpieť😔 aj moje to bolo prve dietatko uz sme sa tesili chcela som to oznamiť už rodičom a namiesto toho som oznámila že som potratila... vyskušam ten alchemilkovy čaj ďakujem snáď už bude vsetko v poriadku na kontrolu mám isť o 2 týždne Tak snad uz to nezazijeme znovu a ked pojdeme tak uz len stastne si odrodit svoje detičky ❤

cecok
22. júl 2019

@veonika303 prosim ťa ten alchemilkovy čaj mám kolko vypiť denne čitala som si že na čo je dobrý lebo som vobec netušila len neviem že kolko ho možem piť ďakujem

veonika303
23. júl 2019

@cecok ja som bola na kyrete 7.6 a prvú menstruaciu po kyrete som dostala 6.7 do mesiaca na 29 deň pila som jeden krát za deň ten čaj z alchemilky taký väčší pohár pomaha posilniť maternicu aj menstruacny cyklus mne teda pomohol....viem ako sa cítiš to aj mne keď povedali že mŕtvy plod v brusku vôbec nevyvijalo od 7 týždňa a srdiečko nebilo to bola pre mňa,strašná rána niekedy si poplacem strašne som sa tešila na bábätko ale príroda to tak zariadila a verím že budeme mať ešte zdrave detičky

veonika303
23. júl 2019

@cecok antibiotiká ti dali pravdepodobne aj koli zápalu lebo ako čítam tvoj príbeh išla,si na kyret až o 5 dni neskôr ako ti to oznámili ja,som išla hneď ešte v ten deň bála som sa predsa len aby som už nedostala zapal alebo otravu predsa len tri týždne v brusku bábätko bez vývinu ako aj u teba máme rovnaký príbeh po výsledkoch z histologie by ti mali potom ešte brat krv či ti Hcg kleslo a,dobre vyčistili mne chválabohu že som mala všetko v poriadku

cecok
24. júl 2019

@veonika303 dúfam že aj ja budem mať všetko v poriadku už nech je hlavne po všetkom 😔 neviem to dostať z hlavy stale na to myslim. Viem o čom píšeš ja som s takým plačom odchadzala od doktora všetcia pozerali po mne .. ach

veonika303
24. júl 2019

@cecok drzkam silno palceky aby ti to dopadlo dobre keď som tiež plakala celú cestu až do nemocnice a najhoršie bolo keď som čakala tam znova na sono a tam boli šťastný oteckovia z bábätkami a ja čakala na potrat hrozný pocit a tiež keď na to spomínam si zaplacem predsa len to maličké bolo pod mojím srdcom aj navždy bude aj keď je už v nebicku

nevludna
24. júl 2019

@cecok nic si z toho nerob, plac kolko chces. Je mi to luto. Ja som mala kyret v januari a stale si poplacem, hlavne, ked za tyzden “bude” termin porodu. Je to tazke. Ale bude dobre❤️

cecok
24. júl 2019

@veonika303 ❤ viem o čom píšeš a ďakujem za rady a podporu prajem vela, vela síl a všetko dobré naši anjelikovia budú dávať pozor z hora aj keď nebudu pri nás budú v našich ❤ verím tomu že to čo sa stalo bola naša skúška či sme pripravené a predsa sa vraví že Boh nám len toľko naloží kolko unesieme. Tak verím v to že keď nabudúce ,,narazíme na seba,, tak v skupine kde budeme riešiť aký kočík vybrať a kedy máme termín 😍 a budeme mať zdravé krásne detičky❤

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre