Ahojte, zajtra idem na kyretaz, potrat v 12tt. Napíšte mi prosím Vaše skúsenosti. Či ste mali nejaké bolesti, ako to asi prebiehalo.
@krrisstina mrzi ma to velmi :( Drz sa, stavy po ako pred MS, stredne krvácanie, drzim palce v dalsom snazeni 🙂
@krrisstina mňa prijali s krcami a silným krvácaním kde povedali, že už nič nie je vidno a musia spraviť kyretaž, nič necítis... Uspia Ťa, kyret netrvá dlho a na druhy deň keď bude všetko ok Ta pustia... Bolesť žiadna a krvácanie také jemne špinenie týždeň a potom asi po 4 týždňoch priala prvá mrcha.... A v októbri už dve čiarky a teraz som v 30tt...takze držím palce,ako mne hovorili asi to tak malo byt, ako by sa to malo trápiť..... Neboj bude dobre 🙂
@srnka19 ďakujem za odpoveď, prajem všetko dobré ☺️ verim, že to bude teda v poriadku.
@ericadecor ďakujem za odpoveď, tak to už máš zachvilku, všetko dobré prajem ☺️ ste ma všetky trošku ukludnili.
@mirka_a_hrasok ďakujem ☺️
@krrisstina po kyrete fyzicky to bude ok,psychycky to už je trosku iné ale nevzdávaj sa 😉 nemusíš sa ničoho báť ani nvs kedy a budeš mat po tom
Dievčatá a do práce ste kedy po zákroku nastúpili? Neviem či bude potrebná PN.
@krrisstina no ja som bola na rodičovskej tak ja ti neporadím
@krrisstina ja som sla po 2 tyzdnoch, kvoli psychike. Fyzicky ma to nebolelo.
@krrisstina ja som bola doma tri dni... Dovolenka a paragraf od lekara... A sla som radsej hned do prace, doma by som scvokla... Po oboch kyretoch som takto postupovala...
Ja som bola na kyretazi 7.6 už som bola v 10 týždni keď som začala krvácať že vraj sa bábätko od 7 týždňa v brusku vôbec nevyvijalo a,srdiečko nebilo bohužiaľ malo to tak byť príroda to tak zariadila .... po kyrete som začala piť alchemilkovy čaj a prvú menstruaciu som dostala na 29 deň 6.7 trvala 7 dni žiadne lieky nič som neuzivala a všetko je v poriadku
@veonika303 ahoj prosim ťa nemala si problemy žiadne? Ja som sice nekrvacala ani som nevedela ze som potratila v 10tt som isla na poradňu ku gyn. až ten mi povedal že bábätko sa od toho7 tt nevyvíja . Pred kyret som bola na internom vyšetreni kde mi zistili nejaké zvýšene hodnoty v krvy niečoho ale vobec neviem čoho kedže som bola uplne mimo s toho co sa stalo ani som sa nezmohla nič pýtať a po kyrete čo bolo dnes mi predpísali silné antibiotiká 😩
@cecok ja som po kyrete krvácala malo, o týždeň som sa rozkrvacala moc, a robili mi ďalšiu kyretaz. Po prvom kyrete má pustili na druhý deň domov, po druhom kyrete má nechali v nemocnici 3 dní na injekciách na stiahnutie maternice a na antibiotikách. Keď ma pustili domov, užívala som ešte ATB. Potom som dostala mykozu a mala som tablety na vkladanie, asi o 6 týždňov som dostala menzes a o 28 dní ďalší.
@cecok nemala som žiadne bolesti nič až vo štvrtok poobede hnedé špinenie a v piatok ráno už krvácanie hneď v ten piatok som išla ku gynekológovi a oznámil že žiadny vývin za tri týždne nebol bohužiaľ ☹ histologia neukázal a nič zobrali mi krv všetko bolo v poriadku pomohol naozaj alchemilkovy čaj do mesiaca som dostala menstruaciu žiadne lieky... ešte v ten deň piatok som išla do nemocnice na kyretaz chceli ju robiť v pondelok ale ja,som trvala na svojom a ešte v ten piatok podvečer som išla aj domov dva týždne som bola na pn iba dosť slabá a skôr psychicky dosť smutná lebo som sa tešila bolo to prvé dieťatko
@veonika303 ja som mala missed abortion- zamlcany potrat len som isla k doktorovy na poradnu a oznamyl mi ze nebije srdiecko a velkost nezodpoveda tej aka by mala byt😔 to bolo 17.7 bola som s toho uplne mimo . Nechapala som kedze som nemala ziadne priznaky toho ani len vytok nic vsetky priznaky tehotenstva . Na druhy den som si povybavovala doktorov a dnes som bola na kyret 22.7. O 11:15 ma zobrali na zakrok a o 15tej ma pustili domov. Uz teraz mam len taky slaby vytok . Bála som sa ze preco mi dali tie antibiotika lebo jasne ked sa neopytaš nič ti nepovedia ach 😪 v lekarni som sa teda spytala a povedali mi ze to su silné antibiotika.
@krrisstina vytrpela si si dost je mi to luto takto musime trpieť😔 aj moje to bolo prve dietatko uz sme sa tesili chcela som to oznamiť už rodičom a namiesto toho som oznámila že som potratila... vyskušam ten alchemilkovy čaj ďakujem snáď už bude vsetko v poriadku na kontrolu mám isť o 2 týždne Tak snad uz to nezazijeme znovu a ked pojdeme tak uz len stastne si odrodit svoje detičky ❤
@veonika303 prosim ťa ten alchemilkovy čaj mám kolko vypiť denne čitala som si že na čo je dobrý lebo som vobec netušila len neviem že kolko ho možem piť ďakujem
@cecok ja som bola na kyrete 7.6 a prvú menstruaciu po kyrete som dostala 6.7 do mesiaca na 29 deň pila som jeden krát za deň ten čaj z alchemilky taký väčší pohár pomaha posilniť maternicu aj menstruacny cyklus mne teda pomohol....viem ako sa cítiš to aj mne keď povedali že mŕtvy plod v brusku vôbec nevyvijalo od 7 týždňa a srdiečko nebilo to bola pre mňa,strašná rána niekedy si poplacem strašne som sa tešila na bábätko ale príroda to tak zariadila a verím že budeme mať ešte zdrave detičky
@cecok antibiotiká ti dali pravdepodobne aj koli zápalu lebo ako čítam tvoj príbeh išla,si na kyret až o 5 dni neskôr ako ti to oznámili ja,som išla hneď ešte v ten deň bála som sa predsa len aby som už nedostala zapal alebo otravu predsa len tri týždne v brusku bábätko bez vývinu ako aj u teba máme rovnaký príbeh po výsledkoch z histologie by ti mali potom ešte brat krv či ti Hcg kleslo a,dobre vyčistili mne chválabohu že som mala všetko v poriadku
@veonika303 dúfam že aj ja budem mať všetko v poriadku už nech je hlavne po všetkom 😔 neviem to dostať z hlavy stale na to myslim. Viem o čom píšeš ja som s takým plačom odchadzala od doktora všetcia pozerali po mne .. ach
@cecok drzkam silno palceky aby ti to dopadlo dobre keď som tiež plakala celú cestu až do nemocnice a najhoršie bolo keď som čakala tam znova na sono a tam boli šťastný oteckovia z bábätkami a ja čakala na potrat hrozný pocit a tiež keď na to spomínam si zaplacem predsa len to maličké bolo pod mojím srdcom aj navždy bude aj keď je už v nebicku
@veonika303 ❤ viem o čom píšeš a ďakujem za rady a podporu prajem vela, vela síl a všetko dobré naši anjelikovia budú dávať pozor z hora aj keď nebudu pri nás budú v našich ❤ verím tomu že to čo sa stalo bola naša skúška či sme pripravené a predsa sa vraví že Boh nám len toľko naloží kolko unesieme. Tak verím v to že keď nabudúce ,,narazíme na seba,, tak v skupine kde budeme riešiť aký kočík vybrať a kedy máme termín 😍 a budeme mať zdravé krásne detičky❤
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@krrisstina zakrok trva par minut, v celkovej anestézii, potom bolest ako pred menštruáciou, u mna nie velmi silna. Krvacanie tiež celkom slabe. Po fyzickej stránke, to u mna bolo v poriadku, na srdci ma to bolelo viac. Mrzi ma ze to musis prežívať, ale prejde par tyzdnov a mozete na to ist znova. Drzim palce. Presne pred rokom som to zažila tiež, teraz koncim piaty mesiac. Drzim palce.