Kyretáž po missed abort ambulantne

9. okt 2024

Prosím vás, jedna chronická klamárka mi hovorila, že bola na kyretáži po MA len u svojho lekára v ambulancii a hneď išla domov. Je to možné? Ešte som to nepočula. Mám veľké pochybnosti, či bola vôbec tehotná a toto sa mi nezdá.

magic08
9. okt 2024

nie, pri kyretazi je nutna hospitalizacia... je to normalny, operačny zakrok, ktory sa robi pod narkozou. takze urcite nemohla ist na kyretaz ambulantne

autor
9. okt 2024

@magic08 myslela som si, ďakujem. Hneď sa mi to nezdalo

ruzenka0504
9. okt 2024

Pokiaľ to mala ako ja je to možné aj keď neviem ako beriete ambulantne. U mňa to prebehlo rýchlo. Ráno na stanovenej kontrole bolo zistené, že je potrebná kyretáž. Lekár mi ponúkol termín ešte v ten deň v podstate o hodinu. Zákrok som teda podstúpila ihneď v ten deň a na obed som išla už domov. Celé to trvalo možno štyri-päť hodín.

sense
9. okt 2024

Či je to na Slovensku možné neviem, v zahraničí áno rovnako ako pôrod. Prípade môže dostať po MA tabletku a vyčistí sa doma ale to nie je kyretaz

marhulka13
9. okt 2024

Ja som bola na jednodňovej chirurgii u môjho gynekológa, ale samozrejme bol tam aj anestéziológ, sestry a môj lekár. Uspali ma, vyčistili a za dve hodinky som išla domov.

diewcatqoo
9. okt 2024

Nie je nutna hospitalizacia. Na kyretaz som dosla o deviatej, o pol jedenastej ma brali na zakrok a o jednej som sla domov.

michaela329
9. okt 2024

Netreba byť hospitalizovaný, ale určite sa to nerobí na bežnej ambulancii, keďže je tam narkóza.

glade22
9. okt 2024

By som chcela vidieť, ako by len tak vydržala to vyskrabanie celej sliznice maternice

ruzenka0504
9. okt 2024

To, že povedala, že bola na kyretáži v ambulancii u svojho lekára, nemusí hneď znamenať, že zákrok prebehol bez anestézie, ambulantne hneď len tak. Ako som písala ja keď som bola u svojho gynekológa, išla som len do vedľajších dverí na zákrok, čo je v ambulancii u môjho lekára. A predsa ten zákrok netrvá niekoľko dní ale hneď v ten deň vás prepustia takže podľa mňa nevidím dôvod prečo by v tomto mala klamať.

kiki68
Včera o 10:00

Nie, ako vedia to robit za den ( mne robili), rano o 8:00 prides a cca o 13:00 odides. Ale je to v narkoze a nesmies mat komplikacie.

mamina7070
Včera o 10:14

nie je nutna hospitalizacia vedia to urobit aj v ramci jedneho dna
a teda mne napr ponukali aj s len lokalnou anestezou (mala som ine komplikacie srdce atak) ze je to pre mna menej rizikove ako celkova ale odmietla som

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre