Kyretáž

spanielka44
10. feb 2024

Ahojte skúsim to aj sem napísať možno si prechádzate alebo ste v minulosti prechádzali niečim podobným 😒
V 9+3tt som prišla o babatko zistila som to až o dva týždne keď som mala po utretí trosku oranžový toaletný papier hneď som išla na pohotovost kázali mi prísť o 3 dni na kyretaz no musela som ist na druhý deň lebo sa zo mna valila od rana krv. Záver bol taký že boli poškodené cievy, placenta sa odlupovala a bola tam nejaká degenerácia klkov 😢 Kyretaz vykonaná 9.1.2024 s tym že 9.2.2024 na kontrole u gynekológa bol ešte mierny tehotenský hormón v krvi, aj na sone videl niečo v maternici malo to 3 cm ale nebol si istý či je to zvyšok z kyretaze alebo nabiehajúca menstruacia.
Všetko značí že by to menstruacia mohlo byt aj hormóny z krvi ukázali hodnoty ako pred menštruáciou na druhu stranu je tam ale stále ten tehotenský hormón 😏
Doktor povedal samozrejme že nechce aby som chodila na opakovanú kyretaz zbytocne ak mi do pár dni príde menstruacia že sa to všetko môže vyčistiť, ale že ak sa nespustí tak to tam môže narobiť ešte väčšie problémy atď..
Dnes rano som začala trosku špiniť podoba sa to na krv len je to take trosku huste neviem či je to začínajúci menstruacia alebo náznak nejakeho problému … prosím vás o rady alebo skúsenosti ak ste zažili niečo podobne, ďakujem za každý komentár

anjelicek26
10. feb 2024

Ja som mesiac od kyretu dostala MS,takže môže byt veru.

luciamiklova
10. feb 2024

Ja som mala kyret 30.11. V 9tt+5. MS som dostala 7.1. Teda 5 týždňov po kyrete. Následne som bola 18.1. na kontrole po prvej MS od kyretu, tiež mi ešte vyšlo zvýšené HCG 17, za týždeň som išla znova na krv a už som ju mala v poriadku. Na sone som ale nemala nič okrem cysty na vaječníku. Tak uvidíš čo z toho bude, ale mohlo by ísť o menštruáciu.

spanielka44
autor
10. feb 2024

@luciamiklova ďakujem, ako som písala bolo na sone niečo 3cm doktor povedal že menstruacia je do 2cm preto si nie som istá 😏 no ja to mám jasne určené už iba zajtra ak.nie tak na kyretaz

ninaj24
15. feb 2024

@spanielka44 ja som po potrate 2,5 tyzdna, gynekolog ma vsak netlacil do kyretaze. Dva dni som krvacala uplne velmi, odvtedy bud nic alebo spinim. Na sone este nejake zvysky boli(1,7 cm) mam pockat na menstruaciu a po nej mam prist na kontrolu. Vacok vsak vyluceny, krv mi ani nebral.
Clovek to uz chce mat za sebou a zacat znovu. Drzim paste ✊🏻❤️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre