Kyret verzus tabletka po MA

jaandrejka
5. dec 2022

Ahojte, má niekto skúsenosť po MA s tabletkou miesto kyretu? V nemocnici odporučili tento postup. Ako dlho trvá čistenie?

veselo_neveselo
5. dec 2022

Jednoznacne tabletami. Po tabletach za 5 tyzdnov opatovna kontrola, s ocakavanim ze uz som po normalnom menzese. Ziadny zasah do krcka, ani do tela maternice, menzes dostanes za par tyzdnov a mozete sa snazit hned.

zojanka
5. dec 2022

@jaandrejka Tak záleží aj v akom týždni. V 12tom týždni s 5cm veľkým plodom si to ja už doma s tabletkou neviem predstaviť.

jaandrejka
autor
5. dec 2022

@veselo_neveselo Dakujem,v akom tyzdni sa ti to stalo?Mrzi ma,ze si si tym musela prejst.

zojanka
5. dec 2022

Aha, prepáč, ja som si nevšimla že sa pýtaš na reálnu skúsenosť s tabletkou. Tak ja mám bohužiaľ len tu druhú skúsenosť.

zuzi0911
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaandrejka
autor
5. dec 2022

@zojanka to mi je luto,dufam,ze vsetko v poriadku?

saxano2222
5. dec 2022

@jaandrejka
ja som mala tabletku v 12tt.
Rozhodla by som sa tak o5. ale ja som lezala v nemocnici pocas toho najvacsieho krvacania
drzim palce, drz sa 🙏🏻

selest
5. dec 2022

Mam skusenost s tabletkou v cca 8tt. Za mna super, cakala som nieco horsie ale asi ako silna ms. Ale obcasne spinenie bolo az do dalsej ms. Kedze som predtym mala skusenost s ma v 12tt samocistenie bez kyreretu, mala som aku taku predstavu. Ak dr odporuca ja by som do toho sla, je to pre maternicu, krcok urcite setrnejsie ako kyret. Drzim palce v tazkom obdobi❤🍀

kathak
5. dec 2022

Ahoj, žiaľ aj ja mám skúsenosť , rozhodla som sa preto, lebo ešte som nemala deti a teda má upozornili, že kyret môže poškodiť.ale teda pre mna to nebola dobrá skúsenosť bola som myslím 2dni v nemocnici a dávali mi niekoľko tabletiek, samovoľne nešlo, ani som nekrvacala.už som plakala , lebo už som to chcela mat za sebou, možno aj s tých hormónov, nakoniec som sa vyčistila , ale trochu inak ale teda ja by som už 2x nešla , mala som pocit, že som mala hormóny rozhádzané, ale tak zas na druhej strane mám detičky a možno aj vďaka tomu.

gemmadimare
5. dec 2022

@jaandrejka ahoj. Neviem ako na SK, ale môj priebeh v Rakúsku - v piatok som bola na odbery, ci klesá hcg, okolo obedu jedna tabletka orálne . Sobota kludovy rezim a v nedeľu o 9:00 nástup do nemocnice. Na ambulancii 4 tabletky do posvy a presun na izbu. Po hodine, dvoch silne kŕče, otváranie krčka, na toalete cikas do špeciálnej misy , keby nahodou. Tak aj bolo. Po troch hodinách zo mna všetko vypadlo. O tretej poobede som už bola doma. Robí sa to len pod kontrolou lekárov, nikdy nevieš, alo môžeš krvácať. Na izbe so mnou bola kolegyňa po kyrete, pretože jej moja procedúra nezabrala. MA v 9. tt.
Krvácala som ešte Slabo pár dni,mesiac na to normálny menzes a nasledujúci mesiac už žiadny menzes a úspešne tehotenstvo. Prajem vela šťastia , nech je všetko zle za tebou a krasne pred tebou ☺️

kathak
5. dec 2022

@gemmadimare ja tiež tak v At, ale mne to nešlo , som zabudla najskôr som dostala niečo na do a a potom nástup a podávanie ďalších , ale nehovorím, že je to zlá metóda , len moja skusenost

jaandrejka
autor
5. dec 2022

@selest joj az 2x? uz nech ta len dobre caka.

gemmadimare
5. dec 2022

@kathak viem,nie vždy sa to podarí ,píšem ,že “spolubývajúceho” tiež nevyšlo a myslím,že ďalšej tiež nie. Je to aj o tom,ako sa nastavis,psychika brutal . Ja som sa prvý den vyplakala a už som to chcela mat za sebou. Doma ma čakal 3rocny syn☺️

148terka148
5. dec 2022

Ja som to mala s tabletkou doma viac by som do toho nesla strasne🙃neprajem nikomu

blontimka
22. dec 2022

@jaandrejka mala si tabletku?
Dievčatá kde vám dovolili tabletu? Veď to je na Slovensku nelegalne

jaandrejka
autor
22. dec 2022

@blontimka Ahoj,no nemyslim,ze je nelegalna,tato by mala byt schvalena,mozno je tych tabletiek viac a niektore su zakazane,ale potom by ju asi nepodavali v nemocnici.Ano mala som ju.Bola by som rada,keby bolo vsetko inak a nepotrebovala som ju,ale myslim,ze lepsie ako kyret.Je to bez narkozy a nastrojov.

blontimka
22. dec 2022

@jaandrejka potratova tabletka ru486 je tu určite zakázaná. Nevieš aká to bola?

jaandrejka
autor
22. dec 2022

@blontimka neviem ci ti napisem spravne nazov,myslim ze misoprostol.

blontimka
22. dec 2022

@jaandrejka ďakujem, a kde ti ju dali?

saxano2222
23. dec 2022

@blontimka aj ja som mala misoprostol, tato nie je zakazana, je na spustenie stahov maternice (nie na usmrtenie plodu - ty myslis asi tu tabletku)

blontimka
23. dec 2022

@saxano2222 a kde dali?

saxano2222
23. dec 2022

@blontimka
BA, ružinov

jaandrejka
autor
23. dec 2022

@blontimka Ruzinov

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre