Ahojte, mam opat otazku .. min tyzden som zacala spinit v utorok, v piatok trosku krv sobota tiez nedela vecer silne krce/ako kontrakcoe a asi teda potrat krv a zrazeninny
Od vtedy slabsie krvácanie a poobede vzdy kŕče co by bolo ok
ALE dnes akoze 4 den po potrate strašná bolesť brucha ako silná menstruacia a krížže asi 3-4 h a co najhoršie na wc opat tmavé velke zrazeniny ... mozno este viac nez v nedelu ale menšia bolesť bolesť hned po tom ustúpila.
K lekárke nemozem twraz ist nemam zvracanie, horúčku nic pojdem na kontrolu ked prestanem krvácať.
Len som nikde nepocula, ze este nieco take moze byt na 4 den po potratu alebo ta nedela nebol a teraz bol?
Alebo bol a toto je zvyšok ale tak vela?
Mate niekto podobnú skúsenosť ?
(Bola som asi 6 tt - od podlnyxh dni 8t od 1 dna cyklu)
@maca1984 som odcestovan na ostrove a krvácam, co mi pozrie? To posledne co chcem je sono teraz. vsetko vyzeralo doteraz uplne ok nemam preco ... aspon doteraz . Mozno nájdem tu sukkronu a pojdem zaktra ale zatial sa pýtam ci ma niekto takúto skúsenosť... o docisteni co sa na sk casto robi (inde az posledný krok ak treba) sa aj tak rozhodne az po 2-4 tyzd.
vôbec nemusel prebehnúť potrat...ja som mala takéto stavy 3 krát a dcéra sa narodila dokonca v termíne....Má 14 r.
Keď budeš mať možnosť choď k lekárovi. Musí spraviť sono. ...
krv bola jasná - červená , alebo skôr hnedá - tmavá...ten prvý prípad je horšie, ten druhý je lepší prípad...
@deti95060810 aj aj v nedelu a dnes viac hnedé krvacam slabo uz od tej nedele .. nie vela ako slabšia ms
Potrat to bol urcite :( ken dnes ma to zaskočilo, ze preco este .. aj dnes nieco
K lekárke pojdem urcite ale az nabuduci tyzdne al sa nic nezhorší a nebude diať
Ja som mala niekoľko potratov. Väčšinov som po potrate krvacala veľmi zvláštne. Aj tie zrazeniny, ale ešte proste dačo iné. Krvacala som pár dní, samozrejme slabšie ako menzes. Pri biochemickom potrate by ti mala prísť ďalšia menštruácia normálne. Pri kyretazi je šestonedelie. Po potrate môžeš mať ešte hladinu hormónu (HCG) ešte dosť vysoké na to aby ti test ukázal tehotenstvo. Avšak opakovane testovanie ti ukáže ci čiarka slabne, alebo silnie. Samozrejme co opisujes môže byť aj znak mimomaternicoveho tehotenstva, čo je v tomto štádiu už veľmi nebezpečné. Takže to sono je dôležité aj preto aby zistili, či je to mimomaternicove. Vtedy hcg môže stúpať, ale v maternici gestacny vak nenájdu. Ak hcg klesá a v maternici nič nenájdu a mala si pozitívny test, je pravdepodobné že si potratila. Nepíšeš ci si si robila test,alebo ti brali krv.
Mam skusenost tento rok z marca ,v stredu som zacala v noci krvacat,hned rano som bola u dr.na sone videl gest.vak ,no sonda bola tiez od krvi,povedal mi ,ze sa asi rozbieha potrat...po navrate od neho zo mna vysla vacsia zrazenina ,krvacanie prestalo a aj bolesti...dalsie dni boli uplne ok bez krvacania..
V nedelu sa yo rozbehlo opat ,s krcmi ,ako mini kontrakcie asi 4hod....silne krvacanie ,so zrazeninami....krvacanie 10dni ,plus 2dni spinenie
@seraa tento tvoj prispevok je zvlastny
.. Ty sama pre seba dedukujes ,ze si potratilA? A co ak nie ? Ja som tiez krvacala .. Svetla- tmava krv a mam rocnu maluu. Prve co si mala urobit je , ist k DR...len kto chce hlada sposoby, kto nie , hlada dovody.
@simona232323 ja si myslim ze ked maS bolesti ako kontrakcie a krvácanie a vyjdú s teba zrazeniny a krvácas je to potrat A máloktorá zena si to pomýli ... alebo minimalne uz nezachraniaci potrat .. vidim a citam tisíce pripadov a doktor uz nic neurobí len pošle domov nexh to prejde a potom na kontorlu ..
K lekárke idem zajtra tak uvidime .. test som si uz nerobila .. do den pred bol este pozitívny
Mala si od lekára potvrdené že si tehotná?
@lenvam mávam cyklus presne , nikdy som nemala ziadne problemy ani s ms ani zápaly , chorobi .. nic .. hormony ok, krv ok, celkvo zdravotný stav na 1, preventivka nedávno .. nedostala som menštruáciu 3 tyzdne a robila som si 4 x test - jasne pozitívny..prve príznaky tehotenstva atd.. nerátam , netestujem a necakam den po dni a beží k lekárovi este ani to nemôžu potvrdit ... ale snad test a pocit a zmeny rozpoznam ... no UFO to nebolo
@lenvam nechcem rozpisovať do podrobná co asi vypadlo a co nie teda podla pocitu, študovať som to moc nechcela ale myslim, ze je to jasne... :( som na ostrove a nemozem zohnať lekárku , kvoli korone sa vsetci vratia ordinovať az koncom augusta... letieť do hlavného mesta som nechcela necítila som sa na to kym teda vsetko prebiehalo v norme... vstko vyzera ok a cítim sa fajn .. uz len teraz kontrola ci sa vsetko vyčistilo..
@lucinkab poistená Ano a ani súkromné by nebol problem , nemocniciam by som sa radsej dnes vyhla ale ani tu nie je žiadna... a lekári/gynekológ su tu neni 😁 naozaj.. obvolávala som 4 (viac tu ani nie je) a vratia sa na ostrov 26 augusta, pravd. kvoli korone. Nastastie vyzera, ze prebehlo vsetko ok. Keby nejake komplikácie tak musim letieť do hlavného mesta ale to nebude treba. Next week uz u svojej lekárky doma.
@mantilka dakujem. Ano ja viem, ze bol ja som dala asi blbo názov na diskusiu .. skor som to myslela , ze co sa dialo ten prvy den ked štvrtý ako keby opat taky mini jeden .. ale to asi len zbytok vyšiel. To ze bol to viem, to snad žiadnej žene neujde. Ja som ak dobre informovaná co to je a ako to prebieha.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
preco nejdes k lekarovi? to ze nezvracias,nemas horucku neznamena ze nemozes ist k lekarovi