Konizácia vs. UPT

leonka26
22. aug 2020

Dobrý den, hovorí sa mi to ťažko..
..zase som zostala tehotná, nemôžem si dovoliť mat ďalšie dieťa, a este mam mat aj konizaciu ...Moja otázka spravia mi aj konizaciu a aj UPT ďakujem za normálne odpovede (prosim Vas odpovede ohladom upt ze si ho mam nechať atd si nechajte alebo mi plate hypoteku)

sisa_s
22. aug 2020

O antikoncepcii ucia uz na zš, si chybala vtedy? Sorry, mas 3 a dalsie si nemozes dovolit, tak si si mala po tretom dat urobit sterilizaciu..k otazke zakrokov sa informuj u lekara svojho, nie kazdy lekar je ochotny kombinovat rozne zakroky

alexandrag1
22. aug 2020

Pani si nepýtala prednášku o antikoncepcii. Nie neurobia Vám naraz. Ide o dva odlišné zákroky.

leonka26
autor
22. aug 2020

@sisa_s antikoncepciu nemozem žiadnu a kondom používame..ešte niečo??

thoughtfulweirdo
22. aug 2020

@leonka26 Existuje viac možností antikoncepcie než len hormonálna. Prezisti si aj u lekára, ak sa hanbíš, tak si skús aspoň vygooglit nehormonalne metódy. Neoplatí sa spoliehať len na jednu, lepšie je kombinovať, keď človek naozaj nechce ďalšie dieta. To len na margo ten ochrany, aby si to nemusela riešiť o pár mesiacov znova. Čo sa týka zákroku, musíš sa pýtať priamo konkrétneho lekára, môže sa to líšiť.

leonka26
autor
22. aug 2020

@thoughtfulweirdo nemozem pozerala som asi všetko nemam pravidelnú menštruáciu keďže mam prvý predrakovinovy stupeň tak nemôžem ani teliesko...a sterilizáciu mi nechcú spraviť lebo som podla nich mlada..

thoughtfulweirdo
22. aug 2020

@leonka26 Tak kondóm + prerušovaná súlož, symptotermalna metóda, to sa dá všetko troje naraz. Určite to treba nejako riešiť, keď sa kondóm už ukázal ako nespoľahlivý. Nemyslím to ako nejakú moralizáciu, len UPT naozaj nie je pre telo vhodné absolvovať často. A príjemné to samozrejme nie je ani pre psychiku. Možno vazektomia u muža, ak máš stabilného partnera... Neviem, či môžeš pesar kvôli krčku, alebo existujú aj rôzne spermicidy ako doplnok.... Určite by som sa poradila s lekárom o najspoľahlivejšej kombinácii možností.

kristinajo
22. aug 2020

@leonka26 mne robili naraz konizaciu aj vyberali myom na maternici.... (to by mohlo by podobne....ci? ) Kvoli tomu som isla na sukromnu kliniku, lebo som to chcela absolvovat v jednej narkoze....(nasmeroval ma tam lekar zo statnej nemocnice, ze jedine tam mi to urobia naraz....)

leonka26
autor
22. aug 2020

@kristinajo dakujem xa odpoveď aj ja pôjdem asi na súkromnú

gagik
22. aug 2020

takze dalsia interupcia lebo hypoteka...a potom aby sa nesprisnovali podmienky pre upt...smutne toto

leonka26
autor
22. aug 2020

@gagik ale je to moja vec a nie poslancov a ani vaša..moje zdravie je momentálne pripravené na tehotenstvo a ja som sa pýtala na niečo iné..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinuska
22. aug 2020

Pokiaľ ja viem podľa platnej legislatívy sterilizáciu urobia každej žene od 18 roku života, ak o to požiada, bez ohľadu na to koľko má detí. Od podania žiadosti musí uplynúť myslím 30 dní, ak by si to rozmyslela, kedysi to schvaľovali nejaké komisie, ale to už je dávno. Robí sa to laparoskopicky v celkovej anestézii.

leonka26
autor
22. aug 2020

@fidka79 vyprosim si taketo urazanie nech sa každý stara o seba!!!..dakujem ja som sa pýtala inú otázku a nie morálne kázne..a som nor.alne vydatá..

cecilia29
22. aug 2020

Ak treba pomoct s vydavkami na dieta, kedze toto je evidentne jediny problek, tak sa obrať ba tuto orvanizaciu https://www.zachranmezivoty.sk/. ..a nezabijaj svoje dieta len kvoli peniazom

rubinka
22. aug 2020

@leonka26 - v máji si sa pýtala na konizaciu či ešte môžeš mať po nej deti, teraz prešli 3 mesiace a ty ideš na UPT? To je dosť ťažko pochopiteľné.

leonka26
autor
22. aug 2020

@rubinka to som myslela dobuducna...ano každej je najlepšie sudit ma ..

rubinka
22. aug 2020

@leonka26 - tehotná si predsa teraz, či akoze pohoda teraz to nevyhovuje tak ideš na upt ďalšie dieťa do budúcnosti nezavrhujes. Haló veď to dieťa už je v tvojom lone tak to prijmi. To není nepotrebný hmyz ale živá ľudská bytosť. Čo ak by to bola najväčšia radosť tvojho života? Nevieš čo by mohlo z neho raz byť. Je to jedinečná bytosť ktorá sa už druhýkrát nenarodí.

gazpalm
22. aug 2020

@leonka26 podla mna smer sukromna klinika😉

ceklis
22. aug 2020

@leonka26 veď ale nechápem prečo sa pýtaš tu, keď sama hneď na začiatku tušíš že diskusia nedopadne dobre :( prečo sa nepytas priamo svojho lekára. Keď budú robiť zákrok, tak si vyžiadaj tu sterilizáciu, podľa mna ti ju spravia.
Ser na každého kto potrebuje riešiť problém druhých. Je to totižto asi to najjednoduchšie čo cudzí človek vie, riešiť namiesto seba, druhých.
Drž sa.

luccija
22. aug 2020

@ceklis určite jej nespravia prerušenie tehotenstva pri konizacii.Sterilizaciu pri prerušení tehotenstva áno.
@leonka26 hlavne, že sa pýtaš na tetovanie a azylovy dom.Cipky ako antikoncepciu určite môžeš používať.Si mladá na sterilizaciu, ale týmto štýlom ešte môžeš mať 3 deti.Ziadny lekár nemá právo Ti odmietnuť sterilizáciu.Ake odpovede si čakala?

rubinka
22. aug 2020

@leonka26 - mne to pripadá že naraz chces oba zákroky preto lebo tvoj muž o upt nevie a chces mu to zatajiť.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leonka26
autor
23. aug 2020

@fidka79 sprava sa dobre ukázala však...ja mam muzaa a ak aj vy mate muža tak poznáte manželské povinnosti atd..a urážky typu udržať nohy pri sebe by ste si mohli odpustiť pre mňa to nieje ľahké tiez..

frinty
23. aug 2020

Ja ta nesudim, chapem ze chces, aby tvoja rodina mala domov, aby si vladala platit hypo. Skus sa pozriet na svoje deti a v duchu sa skus rozhodnut ktore by si zabila. Lebo taky clovek take dieta je aj to v brusku. Nehovorim ti to v zlom, zachran babatko a vyuzi institut anonymneho porodu.. Vezme a bude ho lubit nezdetny par.. V praci povies ze dietatko pri porode zomrelo, ale prezije a to je hlavne.. Lebo ma este napada, ze teraz pojdes kvoli hypo na potrat, a co ak pride zase nieco, co sposobi ze tie peniaze mat aj tak nebudes a ani dietatko? Bojuj, drz sa a nechap ma zle, nesudim ta, len ti drzim palce, aby si sa rozhidla spravne.

leonka26
autor
23. aug 2020

@frinty este ani srdiecko nebije a uz by malo tak ja neviem uz co mam čakať a robit 😪..mame takto museli zobrat pri maternicu lebo dostala koly mrtvemu plodu ..a ja neviem ako to definovať 😪

leonka26
autor
23. aug 2020

@frinty Uz fakt nevládzem a mam dosť veľké bolesti co som pri tehu nemavala😪😪

rubinka
23. aug 2020

@leonka26 - nechaj to na prírodu. Nechoď na upt aby si mohla v pokoji žiť.

leonka26
autor
23. aug 2020

@rubinka ale ja nechcem take doeta ktore nebude ani vediet o svete.. to sú podľa.mna chúďatko ktoré sa len trapia

rubinka
24. aug 2020

@leonka26 - nerozumiem veď kde si nabrala že bude choré? Ja som pri druhom dieťati mala tiež neskôr srdiečko a je to úplne zdravý 7 ročný školák už. Vravím že počkaj kým nabehne srdiečko a nie riešiť to upt. To že máš bolesti vo 4.tehotenstve je normálne, čím viac detí tým viac sa tie tehotenské záležitosti viac prejavujú. Určite ide len o roztahovanie maternice to čo ty popisujes že máš bolesti.

frinty
24. aug 2020

@leonka26 este ani srdiecko nebije a ty mas katastrofalne scenare.. Babatko neprislo nahodou, vsetko ma svoj zmysel, tak mu daj sancu na zivot.. Hoci sa ho po porode vzdas, najblizsie ked pojdes na sobo srdiecko uz bude bit ako zvon, ale moze sa stat ze ani bit nezacne sa samo sa rozhodne odist.. Ale daj mu sancu. Teraz sa ti to zda neprekonatelne, ale zvladnes to a ver mi, ze bude ti to velmi luto ak ho zabijes.. Ze nevladzes je normalne, mas 3 male deticky predsa, zdravotne problemy, hypoteku atd, ale si mladucka a ty to das, len si nesmies opakovat a privolavat opak. Uvidis aka budes na seba hrda,ze si to dokazala.. A hovoris ze mamine zobrali maternicu kvoli mrtvemu plodu.. Povedz to doktorovi a nech ta sleduje castejsie, v dnesnej dobe ked ti robia kazde 2 tyzdne sono, by sa to nemalo stat.. Pozri na svoje tri poklady, ktore takisto chceli prist sem a ty si im to umoznila, porozpravajte sa s manzelom a rozhodnite sa ako dalej, ja verim ze sa rozhidnes pre zivot.. Drz sa a vela stastia zelam.. ❤️❤️❤️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre