Kamarátka išla na potrat

13. dec 2024

Zdravím , kamarátka išla na potrat. Snažil som sa ju od toho odhovoriť ale samozrejme je to jej život tak som to potom nechal tak a povedal že budem pri nej nech už ako sa oná sama rozhodne. Avšak po potrate , prišli na mna výčitky že je to možno aj moja vina keby som ju viac odhováral tak by nešla a podobne. Viem že by išla na potrat aj keby som bol absolútne proti...ale aj tak ma trápia vyčitky. Ako by ste to brali vy ?

rozculena
13. dec 2024

a ty máš akú funkciu v tomto prípade?

lucylaw
13. dec 2024

Ty si bol otec toho dieťaťa?

autor
13. dec 2024

@rozculena Je to moja najlepšia kamarátka , takže asi psychická podpora.

autor
13. dec 2024

@lucylaw Nie nie

lucylaw
13. dec 2024

Je krásne,že to je tvoja najlepšia kamarátka,ale reálne,je to jej život,jej telo,jej budúcnosť..Ona vie,prečo sa rozhodla tak,ako sa rozhodla,ty by si sa o to dieťa staral? Finančne by si ju zabezpečil?Vzal by si si ju za ženu? Predpokladám,že nie,tak prečo by si ju mal tlačiť do toho,aby si to dieťa nechala,keď by na neho ostala sama a musela by všetko zabezpečovať len ona?

rozculena
13. dec 2024

nemáš právo akokoľvek zasahovať do jej života

autor
13. dec 2024

@lucylaw Ja som jej je len návrhol či nechce ponosiť a dať na adopciu , nič viac.

autor
13. dec 2024

@rozculena Ja viem ale trápi ma to proste celá ta situácia

rozculena
13. dec 2024

tak asi nechcela byť tehotná,načo sa v tom špáraš...........

rozculena
13. dec 2024

keď ťa to trápi,tak si jej mal navrhnúť,že sa s ňou oženíš

bystrozraky
13. dec 2024

Kedze nie si ani otcom, ani jej partnerom v prvom rade by som neriesil to co nie je moj problem. Lebo ona to uz nejako spracovala a ked sa do toho zacnes takto ex-pos vrtat tak nic nezlepsis. Ty si spravil vsetko co bolo mozne a to si spravil viac ako vsetci ostatni. Tiez si uvedom, ze musela mat aj pohovor s lekarom...tak sa nemusis citit zle.

pribinak
13. dec 2024

Pozri, ty nemôžeš preberať zodpovednosť za jej rozhodnutia
Ona dieťa nechcela, rozhodla sa takto

Ty jej mizes maximálne povedať že: zadováž si nejakú antikoncepciu, je to lepšie riešenie situacie

Asi nič viac urobiť nemôžeš

rebi789
13. dec 2024

Nie je to tvoj problem

really8
13. dec 2024

Si dobry kamarat a niekedy nas rozhodnutia blizkych zasiahnu aj ked to je ich zivot. Ovplyvnit tuto situaciu nebolo asi v tvojich rukach a tak ti neostava nic ine ako sa s tym vyrovnat. Aj mna by to mrzelo

autor
13. dec 2024

@really8 dakujem👍

michaela329
13. dec 2024

A Ty si uvedomujes, ze ona si to musela premyslieť miliónkrát lepsie ako Ty? Aj to tehotenstvo ma pre zenu mnoho rizík, obmedzenia a nakoniec ani pôrod nie je ľahká vec. To nie je "len vynosiť a dať na adopciu". Ty si povedal svoj nazor, ale tam to končí. Ak si naozaj kamarát, poskytnes podporu pri akomkoľvek rozhodnuti a seba do toho netahas - lebo to nebolo o tebe.

h2
13. dec 2024

@rozculena Píše, že je len jej kamarát, nie je otcom dieťaťa.

kavasmliekom
13. dec 2024

Keď kamarátka, tak to nie je tvoj problém. Ak frajerka, tak už by nebola ani kamarátka. Ale v každom prípade sa sama rozhodla, už s tým nikto nič neurobí.

terezkaarthuramax
13. dec 2024

Aj mna by to mrzelo.. no ma slobodnú volu. A nesie svoj naklad.. A je to jej zodpovednost.. jedine Boh.ju moze posudit spravodlivo.
. On berie do uvahy aj veci o ktorych ty nic nevies.. on vie pravy dovod preco sa tak rozhodla.. mozno jej islo o zivot..ja ta aj chapem. Som smutna z takychto rozhodnuti lebo mnohe chcu ale nemozu mat babatko.. no bolo to jej rozhodnutie...zial. nevies ale pravy dovod.. a urcite su veci ktore clovek nepovie ani najlepsiemu kamaratovi.

dota6
13. dec 2024

Nemaj žiadne trápenie. Si kamarát, dal si podporu v ťažkej chvíli, podporuj aj naďalej. Rozhodla sa najlepšie ako vedela. Píšeš, že by išla na potrat aj keby si bol absolútne proti. Nediktuješ jej predsa život. Skús sa zamerať teraz na seba a na svoj život. Niečo nie je v poriadku, ak ťa trápia problémy (mimochodom, už vyriešené, nezvratným spôsobom) ľudí z blízkeho okolia. Skús popracovať na svojej empatii. Nestavaj sa do role obete a toho chudáčika, ktorý ťažko žije s faktom, že u niekoho nepresadil svoj názor.

rozculena
13. dec 2024

@h2 ja viem,práve preto som to napísala,keď chcel tak strašne pomáhať

ahhola
13. dec 2024

16.42...
Netrap sa a trhni sa od nej. Ty si citlivy jedinec a taku kamaratku nepotrebujes. UPT v dnesnej dobe... 80.roky,kedy sa to dalo prepacit su davno prec. Dnes ked idem sukat, tak si premyslim, ako na to. Uz mam z tych mladuch pocit, ze sa daju zamerne zbuchnut, aby mohli vyuzit svoje svate pravo na potrat, lebo vsak moje telo, moja volba, len zhluk buniek a moja maternica.... Vyondej sa na nu, na trubu sprostu. Teraz mi tu nalozia, ze mohla byt znasilnena ablablabla... Ano, davam tomu percenticko pravdepodnosti. 🥀🥀

rozculena
13. dec 2024

@ahhola prečo by sa v 80.rokoch malo niečo prepáčiť? vtedy neexistovali šprcky?

ahhola
13. dec 2024

Lebo vtedy bolo upt formou antikoncepcie. Bolo ich 80 000 rocne, masiarcina, nad ktorou sa nikto nepozastavoval. Len kolko internistov muselo vysetrovat zeny pred zakrokom.... Osvietenejsie zeny si dali DANU, bola len na 2 roky, (dnes Mirena na 6). Nikto zeny needukoval, co vedeli zo ZS, to mali a ked bola sudruzka uc. hanbliva, nedozvedeli sa nic, podobne od matiek. Nebol internet, vygooglila si si tak max na krabicke primerosu pri pokladni v Zdroji. Po 89.tom prve reklamy.... Uz se k nam vali, kecupy Spack a druhe oooolvejs.... Takze predsa, zeny maju kramy, us allways nam to bez ostychu vrazilo na obrazovky a tolkych let to neslo😂

terezkaarthuramax
13. dec 2024

Nikoho nesudim. To nechavam na Boha . No je smutne ze tu pred chvilou dal.niekto diskusiu, ze sa zufalo snazia o babatko.😥 Taky paradox.

ahhola
13. dec 2024

@terezkaarthuramax
jednemu pomozu na svet v CAR
druheho v potratarni caka KAR.

zobaka
13. dec 2024

ver tomu, ze ju to trapi viac, vypust do z hlavy

autor
14. dec 2024

@dota6 mne nešlo o to presadiť svoj názor , len som jej navrhol čo sa s tým ešte dá robiť ale že budem pri nej nech sa rozhodne akokoľvek

autor
14. dec 2024

@lucylaw ja som jej len navrhol možnosti , ale povedal že ju budem pri nej nech sa rozhodne akokoľvek

dota6
14. dec 2024

@autor ale ľutuješ sa a tragicky to prežívaš momentálne ty. A budem sa opakovať, v tejto situácii ale absolútne nejde o teba, ak ťa takto poznačilo jej konanie, je to zvláštne. Si zrejme nadmieru citlivý.
Choď sa pomodliť so kostola, zober svoje deti a ďakuj svojmu Bohu, že si nemusel byť v koži svojej kamarátky.
A ak ťa to bude trápiť aj naďalej, tak zváž nejakého odborníka 😇

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre