Ahojte, už som tu toho popisala dosť, takze naposledy u lekára mi bolo povedané že som o bábätko prišla nakoľko som mala byt v 10tt a plod je na 6 týždňov. Doktor mi vysadil progestenalle s tým že 4 dni po vysadení som začala špiniť, to bol pondelok, utorok tiež, streda čerstvá krv, kŕče. Dnes je štvrtok posledný záznam o veľkosti mám 3,2mm no a dnes sa mi stalo to že teraz som plod vypudila a jak pozerám tak pozerám plod má 4cm????? Viete mi to vysvetlit? Neviem či snívam alebo mám halucinácie.
Moja otázka znie, nieje za moju stratu zodpovedný lekár? Prečo tvrdil že plod má 3,2mm a pn má 4cm?
Možno si myslite že som troska mimo ale fakt je tak ako píšem 🤷♀️ nemali ste niečo podobné? Čo mám robiť? Aj keď teraz už asi nič ale aby som vedela do budúcna. ďakujem
Bilo mu srdiecko, ked si on prisla?
Dôležité je to, či plodu bilo srdce, v 10. týždni to je už na UTZ vidieť ... ak nie, je jedno, či malo 3,2 či 4 cm ... a čo máš robiť? Nerieš to, nevŕtaj sa v tom, takéto veci sa normálne stávajú ... zrejme plod nebol životaschopný, preto odišiel ... lekár za to určite nemôže.
@ella238
@zorkahorka no tvrdili že nebije a lekárka na pohotovosti povedala takú frázu že nemôže povedať že vidí srdiečko ale tiež nemôže povedať že ho nevidí ? Prečo mi písali že 3,2mm keď to má 3-4cm? Ja už som z tohoto jeleň
Ved plodovy vak mohol rast dalej, ale babatko - plodik - nie...to co vyslo je kompletka so zalozenou placentou predpokladam. Ja som tak strasne rada, ze robili kyret a nemusela som si este aj tymto prejst.
@ella238 ako za mňa ideálne ak všetko odíde môžte sa snažiť už v najbližšom cykle ..ale ja som sa napríklad pri prvom potrate kyretazi nevyhla musela som ísť na docistenie, malý kúsok mi tam zostal. Pri druhom potrate som sa vyčistila sama bez zásahu.
Ja som po druhom potrate musela zmeniť lekárku už len z princípu a kvôli psychickej pohode ..už by som nezniesla si ľahnúť a čakať na ortiel že ako to vidí 😥. Bolo to náročné obdobie ..ale našťastie 🙏 po liečbe v ďalšom tehotenstve mám doma 7 mesačného krásneho chlapca ❤️. Držím palce 🍀
@ella238 ja si tiez muslim,co mamina vyššie- ze presne na mm sa to odmerat nedá. To sa stava,ze sa prestane vyvijat a srdiecko prestane bit.mne dokonca dr povedala,ze sa jej nezdal gestacny vak,co napoveda,ze islo o nedobre embryo
@ella238 chápem, že si zúfalá a nešťastná. Ale čítala som aj tvoju predošlú tému… nebolo to prosperujúce tehotenstvo. Nebilo mu srdiečko. Keby si žila pred 50r potratila by si tak isto, nepredchádzalo by tomu žiadne branie liekov a injekcia. Bábätko sa nevyvíjalo.
Ak si s lekárom nerozumieš, jasne, zmeň ho. Mal ti všetko povedať a ty si sa mala všetko pýtať, čo si nevedela!
Niekde si písala, že si mladá a nevedela si.. ja som bola tiež tehotná len raz, tiež som nevedela nič o tehotenských vyšetreniach a odberoch. Ale proste človek sa pýta a lekar ho vedie. Prídeš mi stratená (aj podľa predošlej diskusie, tiež ti tam ženy veľa pomohli) Je mi to ľúto, čo sa ti stalo.
@ella238 Ja k tomu iba toľko, že držím palce, aby sa všetko prečistilo samé a nebol nutný zásah v podobe kyretu. Prešla som si presne tým istým, mala som to pred očami, vyčistila som sa úplne sama a hneď na další mesiac som ostala úspešne tehotná. Synček sa narodil presne rok po tom, čo som najprv neúspešne otehotnela..Už má takmer 2 roky💫To je jediné, čo by som v tejto fáze riešila!Drž sa💪
@dejna_ toto bolo moje prvé tehotenstvo po 15 rokoch čakania. Áno som nevedela že som tehotná, nikdy som si nemyslela že otehotniem. Ja som rada že aspoň dúfam všetko vyšlo von a nebudem musieť nikam ísť. Len cely čas som nekrvácala a zrazu po vysadení progestenalle to prišlo. A teraz z tohoto že čakáš že vyjde s teba ani neviem čo 3,2mm a to má velkost tak ako by to malo mat podľa týždňov a lekár mi vravel že je to malé. Viem že to u nebolo srdiečko, viem že s tým nič nespravím, no len v budúcnosti pôjdem radšej na kliniku niekam na sono ako takto hala bala. Pýtam sa lekára a odpoved nemám. Všetko na behu lebo má veľa ľudí.
@daniela1911 ahoj, mám 35 rokov 🙂 takze neviem či som veľmi mladá ale v podstate ešte áno. Áno lekár tvrdil že neprosperujúce, no nejde mi do hlavy prečo to má 4cm iba plod bez všetkého toho humbuk okolo.
Chápeš ako to myslím. Nechcem sa v tom vŕtať, už na tom aj tak nič nezmením no som šokovaná.
@lucinka1988 ďakujem na to sa aj snažím sústrediť, teda do času kým so mna nevyšlo toto. Upokojujem sa tým že už keď sa predsa zadarilo tak by sa mohlo znova, no aj sa bojím že sa to už viac nepodarí. Ďakujem za milé slová ❤️
@ella238 bolo to zrejme plodove vajce, taky obal a babo bolo v nom iba malicke, malo len par mm, dr sa nepomylil. samotne babo nemalo 4 cm.
Mrzí ma tvoja strata, avšak ak by bolo bábätko životaschopné, určite by prežilo. Držím palce do budúcnosti, nech sa znova podarí otehotnieť a dotiahnuť to do úspešného konca 🍀
Ešte mi napadlo či máš určite posledné meranie 3,2mm a nie náhodou 32mm? Ale tiež sa prikláňam k názoru že to bol plodovy vak
@dejna_ boli sme minuly rok na klinike kolo IVF koniec sme mali nastúpiť na zaciatok procesu ako naschval sme týždeň pred dostali Covid 🤦♀️ už vtedy som povedala že tak to malo byt. Manžel má problémy so spermiami. Mal iba 1,6% dobrých. A minimum je 4% už sme sa dohodli že ak sa nepodarí normálne po tomto tak ideme na IVF.
Ďakujem za podporu, veľmi si to vážim 🙏🏻❤️
@nikdenikto áno bolo posledné meranie 3,2mm. Možno to je ten vak ako píšeš ak má vyzerať ako pevná časť a tvarovo ako parok a na jednom konci taký ohnutý 🤷♀️ neviem možno som spanikaría. A trepem. Nikde to neviem vygooglit že ako to má vyzerať. Ďakujem dievčatá že ste to so mnou vyzrdali, ďakujem za podporu.
@janetinka27 ďakujem, nebudem sa v tom už vŕtať, čo bolo. Kašlem na to, povedala som si že idem ďalej a všetko je ako má byt. Ďakujem Vám všetkým baby za pomoc a názory ❤️🙏🏻
Mrzi ma tvoja strata. Myslim podla tvojho popisu ze ozaj islo skor o plodove vajce. Ja som tiez potratila a plod mal cca 3-4cm a teda bolo uz na prvy pohlad jasne ze je to plod, rucky nozky atd.. Prajem ti vela stastia do buducnosti🍀❤
za stratu nie je zodpovedny lekar skor nekvalita pohlavnych buniek kedze pises o problemoch so spermiami
velkost plodu co ti povedl lekar zodpoveda 6 tyzdnu
Prepac, ale zasa tato tema.Tu predoslu ti zmazal admin? Dokola to iste. Kolko cm, tolko cm, kolko, tyzdnov. Ja som potratila 3 krat, ale toto mi uz pride cez. Dokola si ides svoje.Lekari preboha lepsie vedia, co to bolo, ako to bolo. Uz v predoslych prispevkoch si spochybnila uplne kazdeho lekara s ktorym si bola v kontakte. Dokonca aj tu lekarku, ktora ti vlastne povedala tu pravdu, ze sa to proste nevyvyja dobre. Preco to robis, k comu je dobre v sebe zivit tieto tvoje myslienky? prijmi to jednoducho ako to je, a nechaj to ist. A skus uz lekarom aspon trocha doverovat.
@1fifinka1 akú moju tému mi kto zmazal? Ja som mala akurát tak otázku niečo ohľadne pŕs. To že ty si potratila 3x to tu nedáva pravo či niekto môže mat pochybnosti alebo či vôbec môže zakladať tému. Keď si už 3x potratila tak si založ blog a tam všetko nápiš a aj tak to bude na dve veci lebo v tehotenstve je všetko ale že kompletnomdividualne, tak ako som sa dočitala vo fóre jedna za istých okolnosti potratí a iná za tých istých okolnosti nepotrati, alebo jednej naskočí srdce v 5 týždni a iná musí čakať do 8tyzna. Každý mame iné emocionálne cítenia a inak prežívame veci. Zato že ty si pevná ako skala neznamená že tu môžeš v diskutujúcich vyvolávať pochybnosti či vôbec môže niečo niekam napísať alebo mu tu bude niekto za zo nadávať.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ella238 je mi veľmi ľúto čím si prechádzas, prešla som si tým.dva krát 😥.meranie u lekára je orientačné. Stačí že sa milimeter pohne na obrazovke a v realite sa môže pomýliť aj o viac ako pol centimetra. V prvých týždňoch plod rastie celkom rýchlo čiže bežné môže byť rozdiel medzi jedným dňom.vo veľkosti plodu. Za tvoju stratu nie je zodpovedný lekár, pravdepodobne išlo o neprosperujuce tehotenstvo.
Každopádne ak ti môžem poradiť vypytaj si výmenný lístok aspoň na hematologiu, aj keď teda pri prvom potrate to moc lekári riešiť nechcu 😥. Drž sa