Je šanca, že dieťa bude zdravé?

medea2003
3. aug 2020

Ahojte. Prosím vás, je nejaká šanca, že bábätku v brušku zisťujú nejaké poškodenia, aj morfologickým ultrazvukom a dieťa nakoniec bude v poriadku? Alebo nebude to také zlé, ako lekári tvrdia? Stalo sa tu niekomu niečo podobné? Ďakujem pekne za každú reakciu.

jaass
3. aug 2020

@medea2003 áno stalo sa nám podobné. Lekár počas tehotenstva povedal, že dcérka nebude nikdy chodiť, že bude veľmi postihnutá. Aby som ju dala preč. Ja som sa rozhodla, že v žiadnom prípade!!!!! Verila som a veľmi som sa s pokorou modlila aby všetko bolo v poriadku. Pôrod bol super, dcérka sa narodila úplne zdravá a lekárovi keď som to povedala, nechápal. Niekedy netreba brať slová lekárov vážne. Osobná skúsenosť. A po narodení keď mi povedali, že dcérka je zdravá. To bolo neskutočné. Pocit šťastia, vďaky. ❤️ Ty hlavne ver, dufaj, že všetko bude v poriadku. 🙂

horalka1986
3. aug 2020

Aj nam sa stalo. V 24tt zistili na morfo hydrocefalus a hydronefrozu, v 32tt na MR sa potvrdilo a aj sa s tym narodila ale nieje to take ako lekary hovorili. Sami su prekvapeni. Mala problem s oblickami, potom operacia a od vtedy sa len sleduje. Hlavicka tiez a zatial vsetko ok.

renab
3. aug 2020

Mne tiez, ale bolo to davno a neboli take pristroje ako dnes.

monro
3. aug 2020

Pokiaľ ide o morfologický ultrazvuk, tak tam záleží, kto ho robí, aké má skúsenosti a podobne. Pokiaľ ale ide o jasné testy z plodovej vody, či trisomy, tak tie sa nemýlia. Ale samotný vývoj je vždy individuálny. Aj poškodenia, resp. postihnutia môžu mať rôzne formy a stupne.

luulinkaa
3. aug 2020

Zašla by som k Grochalovi, on je najlepší na Svk na morfologixky ultrazvuk a riadila by som sa podľa jeho rad.

oliviakatka
3. aug 2020

Kamarátka bola tehotná súčasne so mnou. Pamätám ako jej vyšli v 12tt zle genetické testy, myslím ze DS a ES, na ultrazvuku to tiež nevyzeralo ružovo. Rozšírené testy ukázali ďalšie genetické poškodenia - nezlučiteľné so životom. Myslim že neskôr okolo 22tt išli na morfo a tam jej povedali že bábätko je úplne v poriadku. Kočka bude mať o týždeň 2 roky ❤️

nikuska744
3. aug 2020

mne povedali, že bude zle a aj bolo zle

jaass
3. aug 2020

@nikuska744 môžem sa opýtať, to, čo ti povedali sa aj potvrdilo? Alebo potom sa zlepšilo/zhoršilo....

deti95060810
3. aug 2020

ja by som tu mohla písať príbehov so šťastným koncom nespočetne veľa....
Nám tiež povedali že dcéra bude slepá a bude mať postihnutie. Bolo to dva mesiace pred pôrodom. Ale už sa nedalo nič robiť, vysoký tt a už sa muselo dieťa narodiť....po narodení dcéra úplne zdravá, o slepote a postihnutiu ani reči.... Keď som to povedala lekárke tak mi povedala že či som tomu aj verila...A ja som kvôli tomu preplakala 3 dni, potom som sa ako tak upokojila že pôjdeme bývať do Levoče - je tam škola pre slepé deti....
Lekári vedia veľké ho.... len strašia ženy.... 😈

deti95060810
3. aug 2020

s jednou maminkou sme boli rovnako tehotné. Stretli sme sa na gentike - u mňa všetko OK, u nej bol problém. Lekári ju tlačili do um. prerušenia. Odmietla. Bola nešťastná. Po narodení bábo bolo menšie, drobnejšie - ale relatívne Ok....Aké bolo moje prekvapenie o niekoľko rokov keď sme sa stretli na zápise detí na ZŠ. Dieťa nakoniec nemalo žiadne postihnutie. V súčasnosti má 14 rokov, je úplne OK dievča, ani drobná - malá nie je, a učí sa v škole na 2-3 ....tak nechápem kde je to mentálne postihnutie.... 🙄

deti95060810
3. aug 2020

kolegyňa čakala bábo. Tiež im zvestovali že bábo bude postihnuté. Tiež jej nahovárali na um. prerušenie. Ale keďže to boli veriaci ľudia, tehu pokračovalo ďálej. Do pôrodnice išli s tým , že domov prídu s postihnutým bábom. Dcéra sa narodila úplne zdravá, už aj skončila bilingv. gymn.

dadka555
3. aug 2020
Používateľ dadka555 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dadka555.

To veľmi závisí od toho čo presne zistia. Ja som mala napríklad na morfologickom UTZ hraničnú hodnotu NT (3,5) a všetko ostatné čo sa týka nálezu bolo v poriadku. A dieťa je v poriadku, zachvilu oslávi 2 roky.

majamat
3. aug 2020

tu ide skor o to, s akou istotou toto dokazu dr. potvrdit, no vo vacsine pripadov je to len pravdepodobnost. ak sa jedna o vaznejsie postihnutie, tak to uz asi dr. nemaju problem overit a naisto potvrdit.

pininka1
3. aug 2020

Poznam aj take aj take pripady, treba navstivit a poradit sa s viacerymi lekarmi, niektori len zbytocne strasia. Ale ked ti skuseny odbornik povie ze to nieje ok, tak to ani nebude. A nie kazdy si vie predstavit co ho potom caka.

miadi
3. aug 2020

Co presne ti zistili? Lebo moze byt ze v minulosti bolo xy chybnych diagnoz deti su zdrave 10-20 r ., no v dnesnej dobe sa uz tolko nemylia . Hlavne ak je to nieco geneticke. Ale na to su aj dna testy. Radsej pobehaj viac dr lebo tu istotu nenajdes. Treba nazori idbornikov .

nikuska744
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikuska744
3. aug 2020

@jaass Už v 12tt mi povedal že je tam defekt srdca. Operácia v BA. Aj tak bolo.

e3v3a3
3. aug 2020

@medea2003 u nás to bolo v skutočnosti ešte horšie 😔

sara07
3. aug 2020

podla toho kto to robí sono a ako, napr sú špecializované sono pracovisky ako fetalecho alebo v martine a tam je to sono o niečom inom, ako len kontrola
su veci ktoré sa ano daju skutočne na sone zistit , ak máš pochybnosti však sa objednaj k inému mudr

sara07
3. aug 2020

@deti95060810 ale nemôžeš porovnávat diagnostiku a testy teraz a vtedy doslova , toto je uplne niekde inde už ako vtedy

matapo
3. aug 2020

...nic nie je 100%, je mozne ze babatko bude nakoniec uplne zdrave, tak isto ako sa im nepodari odhalit mnohe defekty a babatko sa narodi s vadou aj napriek tomu ze vsetky sona boli uplne v poriadku. clovek nikdy nevie a koniec koncov stat sa moze vselico aj pocas porodu a dietatko sa moze narodit uplne poskodene, mame take v rodine, zial 😢 Ale aj moj syn sa narodil chory a bez znamok zivota hoci na sone vsetko bolo ok, lekari nam dlho dlho nevedili povedat ake su jeho sance na normalny zivot, dlho, dlho bolo vsetko 50:50, bude chodit, nebude? Bude mentalne postihnuty, nebude? bude treba taku operaciu, aj taku taku, aj onaku,.... boli to dlhe tyzdne a mesiace sledovania a cakania a cvicenia a pobytov v nemocnici a radovania sa z kazdeho maleho pokroku. Teraz mam z neho sikovneho maleho muza s velkym talentom na matematiku 🙂 ktory v nicom nezaostava za rovesnikmi.

jaass
4. aug 2020

@nikuska744 ah :( držte sa!

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sandrasofia
14. aug 2020

Ja som mala zle výsledky,aj morfo sono zle,aj odber plodovky zistil translokaciu chromozómov atď...malý ma dva roky nič mu nieje

seraa
17. aug 2020

@medea2003 poznam osobne pribeh a pocula som viac, ze dieta sa malo narodiť s down syndróm a narodilo sa uplne zdrave .. lekári nevedia a nevidia vsetko
Treba byt v kludne a šetriť a sa a myslieť pozitívne

alexandraalexandrova
17. aug 2020

moze sa to stat aj sa to stava. Lekari ne su neomylni, mozu sa mylit...

aannaannaa
27. sep 2020

@nikuska744 dobré ráno, dúfam že je všetko v poriadku u vás a že sa Vám darí. chcela by som sa spýtať na dg srdca, niečím podobným prechádzame a každé info a rada pomôže. Ďakujem

nikuska744
27. sep 2020

@aannaannaa už sme po operácii, mala iba jednu spoločnú chlopnu, a 2cm dieru v srdiecku. Operovali ju v Bratislave ako 4-mesacnu

aannaannaa
27. sep 2020

@nikuska744 u nás ešte sa nevie presná dg, a neviem ani kam na konzultáciu aby to čo najlepšie dopadlo. Máte nieake odporúčanie na lekára? Som rada že je všetko v poriadku, to mi dáva nádej že aj mi budeme ok.

ksisi
27. sep 2020

Baby, tie pozit.príspevky ma potesili. Zacínam len 12.tt- druhe dieta- vek 38, a zatial viem len tolko ze NT 5mm- co je vraj casté pri syndrómoch a stdc.vadách a pod. Stale dúfam a modlím sa ze malé bude v poriadku. Som veriaca- neviem co by som robila keby bolo postihnuté...nechcela by som odsúvat starsiu dcérku keby som sa musela starat 24h o postihn.dietatka....s malou dušickou idem na morfo usg o 4 dni...drzte palce🙂
Vďaka. Dúfam bude to dobré. Uz som tolko plakala..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre