Už som mala 2x MA, medzitým zdrave dieťatko. Tak mi napadlo, ci tie dva MA nemohli byť spôsobené aj neschopnosťou vynosit opačne pohlavie. Stretli ste sa už s niečím takým?
Áno, mám takú kamošku. Má nejakú diagnózu. Chlapček proste nemá šancu. Ale v pôrodnici som stretla kočku, ktorá vravela, že mala kamošku tiež s takou dgn. a nejakým zázrakom sa jej podarilo donosiť chlapca, že celá nemocnica sa bola na ňu pozrieť aj na toho malého, že malý zázrak. Takže nič nie je nemožné. Ak to nemáš lekársky potvrdené, mohla to byť aj blbá zhoda náhod.
Ano. Znama potratila, gyn jej povedala,ze su zeny, ktore chlspca nedokážu vynosit. Ma napokon 2 dievcata
@zorkahorka tiež sme mali takú susedu niekoľko x potratila chlapca už vo vyššom štádiu a má 2 dievcata
Pytala som sa na to na genetike v dvoch roznych mestach...vraj pohlavie na to nema absolutne ziadny vplyv...tiez som bola v tom ze ano ...
Ano, stretla. Nemohli mat chlapca.
A ešte doplnim lekar v ČR na genetickej klinike mi povedal ze zeny si tym vysvetluju potraty aby sa s tym lahsie vyrovnali... 🤔 my sme to dost riesili lebo sestta mala dvakrat MA (oba chlapci) a potom mala dvoch aj tal zdravych chlapcov a ja som mala jedno MA ..takze sme lekarov obehali niekolko
Mne sa zdá celkom logické toto vysvetlenie:
Niektoré mutácie alebo chromozomálne chyby sú viazané na pohlavné chromozómy. V závislosti od toho vedia páry splodiť iba dievča alebo iba chlapca, pripadne pri splodeni “nevynositeľného” pohlavia dôjde k potratu alebo plod bude poškodený.
https://mamaaja.sk/poradne/poradna-gynekologa/p...
Zvláštne a zaujímavé zároveň. Prvý raz toto počujem, ale človek sa učí celý život. 🙊 Ale tak či sa dá na to reálne spoliehať, bohvie. Niekedy lekár povie tak a iné sa stane, takže je to také diskutabilné.
Ano, niektore zeny nedokazu vynosit chlapca, ich telo (maternica, presnejsie vajicko) neprijme Y chromozom...
Áno poznám, baba ma 5 chalanov, dievčatko vždy potratila
Ano tiez poznam baba ma 6 dcer a chlapca vzdy potratila. Nemyslim ze by tomohla byt nahoda hlavne pri 6 detoch rovnakeho pohlavia!!
Ano moja známa to má v rodine. Ona chodila už s maminou od 18 rokov do Brna na nejaku kliniku a každý rok ju kontroloval gynekológ lebo maju v genoch nejaku mutáciu na chlapský chomozóm ( úplne lajický povedané ). Otehotnela a vynosila zdrave dievčatko 🙂
@damia22 ďakujem za odpoveď🙂 prosím ta nevieš, kde dokážu takéto mutácie zistiť? Myslím na akom oddeleni
vôbec neviem :( nie som s ňou už v kontakte. Skús sa spýtať obvodnej alebo gynekológa. Ona viem že chodila niekde špecialne do Brna aj s mamkou.
Naše staré mamy vravievsli,že väčšina potratov sú práve chlapci,nie sú taký "silný"😉,možno je na Tom niečo pravdy.....
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj moja mamina tak to mala, vždy chlapca potratila aj doktor jej vraví ze toto pohlavie nevynosi. S 3 potratov sme dve sestry