Jaké jsou podmínky pro sterilizaci žen na Slovensku?

kopretina7
21. jún 2010

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je pro cizinky (konkrétně občanky ČR) možná sterilizace na Slovensku a pokud ano, tak za jakých podmínek.

(podmínky v ČR jsou čtyři žijící děti, nebo tři děti a věk nad 35 let, nebo dva císařské řezy)

Díky za odpověď

(smažte jestli je to nevhodný dotaz)

latvia
21. jún 2010

na vlastnu ziadost steri;lizaciu v CR neurobia? 😕

latvia
21. jún 2010

.....Není tedy divu, že díky takovýmto opatřením u nás sterilizace zatím nezdomácněla. Příčina ovšem spočívá také ve špatné informovanosti lidí a v nedostatečné propagaci metody. Snad se ovšem začíná trochu blýskat na lepší časy. Na ministerstvu zdravotnictví je totiž připravena zákonná předloha nového zákona o sterilizaci, která by měla být součástí nově připravovaného zdravotnického zákona. Podle této směrnice by bylo možno provádět dobrovolnou sterilizaci kterémukoliv občanu na žádost aniž by v této žádosti udával důvody. Vzhledem k demokratickému principu plánovaného rodičovství, že každý by měl mít možnost svobodně rozhodnout o své plodnosti, bude to jistě opatření chvályhodné, i když jeho realizace bude mít u nás za ostatními vyspělými zeměmi nejméně dvacetileté zpoždění.

tak mozno ked pockas rok, mozno dva, tak sa toho dockas aj u vas 😅 u nas je to myslim velmi podobne....

latvia
21. jún 2010

http://www.planovanirodiny.cz/view.php?cislocla...

zdroj prispevku.....a je z dnesneho dna..

kveta
21. jún 2010

@kopretina7 Niečo sa mi marí, že je takáto podmienka pre sterilizáciu žien... ale že muž nemusí takúto podmienku spĺňať... Pošli na sterilizáciu partnera..

kopretina7
autor
26. jún 2010

Tak pro mou osobní potřebu to není, jen jsem se už vícekrát setkala s ženami, které měly zájem o sterilizaci, české podmínky nesplňovaly, a já jim mohla doporučit jen lékaře třeba v Německu nebo Rakousku (což je pro Češky pořád velmi drahé).
Někdo mi tvrdil, že na Slovensku se provádí sterilizace od osmnácti let na žádost podanou měsíc předem? Nemůžu se dopátrat toho, jestli to je pravda, pořád dokola nacházím jen nedobrovolně sterilizované Romky a podobně.

Co se týče těch mužů, tak to je taky nedobré, nejsou sice nějaké pevně předepsané podmínky typu "tolik a tolik dětí", ale je to na individuálním posouzení... a tímhle způsobem byla zamítnutá sterilizace třeba otci pěti dětí.
(tam se samozřejmě nabízí možnost žádat znova a znova v jiných nemocnicích, až člověk narazí na rozumné lidi, ale znáte ty mužské)

didiana333
26. jún 2010

Sterilizáciu mi navrhla gyn.ako formu antikoncepcie,kedže pri treťom porode som mala 36rokov.Žiadosť sa musí podať 30dní dopredu,ak nieje dodržaný termín 30dní,tak ju neurobia...ja som to stihla a robili mi ju rovno pri plánovanej sekcii.Platí sa 170eur šekom.

baranovadanka
29. sep 2012

@didiana333 akop to ze si platila za sterilizaciu ked ti ju robili pri sekcii? mne ju tiez robili pri sekcii a neplatila som ani cent...
a co sa otazky tyka tak sterilizaciu urobia v pohode pokial si to dohodnes plati sa vsak za vykon aj za lieky co som pocula vychadza to do 300 eur so vsetkym kedze si paltis vykon, a vsetko lebo poistovna to nepreplaca

didiana333
29. sep 2012

@baranovadanka ja som mala sterilku robenu v novembri 2009 a vtedy sa tolko v Nitre platilo...keby som nepriniesla vyplatený šek,tak by mi ju neurobili.... 😅

baranovadanka
29. sep 2012

@didiana333 fiiha mne stacilo vyplnit ziadost a doniest ju najneskor 30 dni pred terminom porodu ( ja som ju pre istotu niesla 3 mesiace dopredu :D )

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre