Išli ste na potrat i napriek tomu, že váš partner s tým nebol stotožnený?

20. jún 2024

Ahojte, je tu niekto kto šiel na potrat, aj keď s tým partner nebol stotožnený? V podstate nijako sa nevyjadril, aj tak sa stale hádame, nevychadzame najlepšie ako milujúca rodina. Cítim sa psychicky aj fyzicky strašne zle, schudla som počas tohto tehotenstva už 7kg, mám už menej ako na strednej. Nevladzem sa starať ani o staršieho, a už duplom sa neviem vyrovnať s týmto tehotenstvom. Cítim, že potrat by bolo pre nás najlepšie riešenie. Poznám všetky rizika aj ako to prebieha.

alickapusinka
20. jún 2024

NIE nikdy by som na potrat nešla a píšem TI to s pohľadu mamy ktorej dcérka jediná zomrela. Takže nie. Chlapov behá po Slovensku dosť sú aj taký čo by si vzali ženu s dieťaťom lebo aj chlapi sú taký čo nemôžu mať vlastne deti zo zdravotných dôvodov ako aj ženy. Určite by si nemala na potrat ísť môže sa stať že už dajme tomu nikdy nebudeš mať vlastne deti aj keby si mala nového partnera. Nenarodene dieťa za nič nemôže.

autor
20. jún 2024

@alickapusinka aha čiže podľa teba je lepšie keď umriem?! A čo potom s tým jedným dieťaťom čo mám, to nechám nech je bez matky a s hentakym otcom alebo sirota? Mne šlo o to či otec ak nesúhlasí môže nejak zakročiť alebo je to len v mojej kompetencii..

rebeka7501
20. jún 2024

Je to iba v tvojom rozhodnutí. Súhlas nemusíš mať od partnera.

januska12323
20. jún 2024

Je to tvoje telo a ty rozhoduješ. Môže ťa akurát presviedčať to je všetko.

enmery
20. jún 2024

Nemôže zakročiť nijak, pretože je to tvoje telo, tvoje rozhodnutie, takže tohto sa báť nemusíš. A mimo tému, keď je to s tvojím chlapom tak zlé, tak s ním nechráp a keď už máš sex a deti nechceš, urobiť všetko pre ochranu.

7miriam77
20. jún 2024

Ja osobne nie som " fanynka" potratov, no ak má na to žena vážny dôvod, a inú možnosť nevidí, tak ano, ...je tá možnosť. No prv než to urobíš, daj si pár hodín pauzu od všetkého a všetkých, choď napríklad na výlet do prírody a v kľude to zváž....aby si si bola 100%ista, že robíš pre teba správnu vec. Držím ti palce, aby si sa rozhodla správne.

diewcatqoo
20. jún 2024

A ako dlho si uz tehotna, ak pises, ze si uz za toto tehotenstvo schudla 7 kil? Stihas vobec este potrat?

marca12
20. jún 2024

Ja by som isla a to ti pisem ako zena,ktora chce mat deti,ale nema. Ak sa na to necitis,citis sa psychicky zle,tehotenstvo a dalsie dieta ta znici a naco je dietatu sialena mama,ked to mam takto sprosto povedat.

lonely66
20. jún 2024

akosi som z kontextu vycítila, že nie ste ani manželia a pravdepodobne staršie dieťa je len tvoje dieťa a toto máš so súčasným iba partnerom. ak som to pochopila správne, v tom prípade je jeho do toho nič a nemá sa do toho čo starať. nepoviem, keby ste boli aspoň manželia. ale chlap by si ťa vzal, keby ťa úprimne miloval. a keby ťa úprimne miloval a bol by tvoj manžel, zároveň by chápal tvoje obavy a vedel by, že máš už dosť ohrozený zdravotný stav na to, aby si to teoreticky mohla/nemusela zvládnuť a súhlasil by s akýmkoľvek tvojím rozhodnutím. tento pán je len ten, čo ťa oplodnil a teraz chce za každú cenu "svoje" dieťa. neberie ohľad na teba.
toto som ja vycítila z tvojho príspevku, ak sa mýlim, prepáč.
záver: ak to cítiš tak, že lepší by bol potrat, tak ho absolvuj.

maryetta
20. jún 2024

Preco by si mala hned umriet? Mas na to nejaku vaznu diagnozu? Lebo to ani tehotna byt nemusis a nevies kedy pride tvoj posledny den. A tvoje starsie dieta ostane…. To ber ako fakt a treba aj tak zit ze ked sa nieco stane tak to dieta proste same nebude.

Kazdopdne pri kazdom tehotenstve som prv 5kg schudla.
@diewcatqoo tak isto nie dlho kedze este zvazuje potrat a ten je mozny tusim do 12.ttt.

henikap123
20. jún 2024

Viem že si napísala príspevok, aby si dostala podporu vo svojom rozhodnutí, ale vždy ti napíše niekto opačný názor na to čo chces spravit.
Podľa mna bábätko ma mat milujúcich rodičov, aspoň jedného keď nie dvoch a narodiť sa do rodiny kde sa naňho tešia. Lebo keď to tak nebude a prvé mesiace keď sú všetci doma nevyspatí sú veľmi ťažké tak bude len bábätko trpiet. Urob tak ako to cítis.

la_dolce_vita
20. jún 2024

Samozrejme je to len a len tvoje rozhodnutie, tvoje telo a tvoj zivot ovplyvneny dieťaťom. Je to pravo nas zien a je to tak dobre. Na nazory inych nepozeraj ani na partnera, ktory ti nie je oporou. Zakrocit nema ako, riesis to predsa so svojim gynekologom.

morusha
20. jún 2024

Pozor na to, aby si po takomto zákroku necítila psychicky ešte horšie. Často sa to deje a už nie je cesty späť. Prosím, zváž to ešte.

pralinka25
20. jún 2024

adopciu alebo utajeny porod nechces zvazit?

nikoleta999
20. jún 2024

Bože, bože takéto citové sračky, podľa teba je lepšie než zomriem ??? Vieš čo je najlepšie, keď Ti to tak neklapalo, ked sa tak neustále hádate, tak by ma veľmi zaujímalo, prečo si mu rozkročila nohy, keď to bolo také zleeee ... je*ať to viete, ako zajace, ale postarať sa to už nie ...

macekovam
20. jún 2024

Zeny nesudte... je to kazdeho rozhodnutie...

morusha
20. jún 2024

@macekovam Áno a každý si za svoje rozhodnutie ponesie aj následky a v tom je to spravodlivé, niesť zodpovednosť za svoje činy.

autor
20. jún 2024

Ďakujem veľmi ste mi pomohli ❤️ @admin môžeš uzavrieť temu už som sa dozvedela čo som potrebovala 😊

ahhola
20. jún 2024

A ides, ci "neprerusujes"? 👣

sense
20. jún 2024

Je to len à len tvoje rozhodnutie, nech sa rozhodneš akokoľvek následky toho rozhodnutia budeš niesť len a len ty, ani tvoj partner ani ženy na MK ich znášať nebudú

anna777115
20. jún 2024

Výraz prerušenie, by sa nemal používať, nakoĺko ide o ukončenie tehotenstva.Prerušuje, sa niečo , v čom sa neskor pokračuje...

samoty
22. jún 2024

S bývalou sme boli spolu skoro 12 rokov. .s láskou som sa staral o jej 3 deti prakticky od plienok, a to,že sa zbavila nášho spoločného dieťaťa ma radila informovať až 3 mesiace po zákroku..ani som netušil ze bola v tom..potom veľmi ochladilo citovo, až tak ze sme sa rozišli,o jej prianí sa rozísť ma informovala priamo počas stedrwj večere.. rozmýšľal som nad všelijakými variantách,či mala iného a nevedela s kým zostala tého a preto to dala preč,alebo vo mne videla príčinu, že sa z nej stal vrah a nevedela sa nad to preniesť, lebo každým pohľadom na mňa sa jej výčitky vrátili. Ťažko povedať,lebo do melonu a do ženskej hlavy vidieť nieje. Teraz už som 4 rokv sám

samoty
22. jún 2024

@lonely66 s tým tvojim nazorom nemôžem súhlasiť.. partner ci manžel.. predsa je to len autor dieťaťa a zaslúžil by si informovať ho o zamere ísť na interrupciu ... jeho sa to netýka? A prečo? Co ak chcel rodinu s nou a práve ona sa nechcela vydávať? Dnes nemusíš mať sobášny list ako doklad vlastníctva k žene..to je zastaralé.. ak sa majú radi ,prečo by museli mať oficiálny doklad za radnice že nosu spolu žiť,mať rodinu a deti..samozrejme ze pri opálenie tam nebola sama a práve preto by bolo vhodné informovať partnera..

lenkakravcova
22. jún 2024

Manžel má právo vedieť, že si tehotná a spolu rozhodnúť. Váš hlas má byť 1:1. Neustále tu ženy omieľajú ako sú si s partnermi rovnocenné. A teraz čo? Prečo by aj v takomto prípade nemala vyhrať tá "omieľaná" rovnocennosť? Prečo by nemal mať muž, budúci otec, možnosť rovnakým dielom rozhodnúť o osude svojho potomka?

lonely66
22. jún 2024

@samoty je rozdiel medzi "musieť mať papier z radnice" a "chcieť mať papier z radnice". tiež som kedysi žila "nadivoko", dnes som vydatá a sama vidím, že tento muž berie ten vzťah omnoho vážnejšie (v zmysle vzťahu, nie povahovo), než ten bývalý. jemu bolo vždy všetko jedno alebo sa tak aspoň tváril. ak som mu aj spomenula, žeby sme sa mali vziať, lebo čakáme dieťa, tak mal milión výhovoriek. a tak to aj dopadlo. teraz to viem porovnať. muža, ktorý chcel a chce mňa a čudáka, ktorý pozeral len na svoje blaho a bál sa oženiť, čo pre mňa s odstupom času znamená iba to, že to nebral absolútne vážne. hoci dieťa je jeho...
vrátim sa však k autorke... oni spolu už teraz bohvieako nevychádzajú. podľa úvodného príspevku. nevidím zmysel priviesť na svet ďalšie dieťa do nefungujúceho vzťahu.
@lenkakravcova ona nemá manžela, iba kamaráta.

lenkakravcova
22. jún 2024

@lonely66 Má s ním staršie dieťa a nazýva ho partnerom. Nejde o žiadneho kamaráta. A keby aj - aj tak by to bol budúci otec. Mal by mať právo sa k tomu minimálne vyjadriť.

janette2021
22. jún 2024

@lenkakravcova vyjadriť sa dostal šancu. Ale rozhodnutie je len na nej. Je to predsa rozhodnutie o JEJ tele, či je ochotná pokračovať v tehotenstve ďalšie mesiace, potom pôrod, a potom možno sama vychovávať dieťa, keďže hádajú sa už teraz.
Tieto reči o tom, že muž má rovnaké právo v tomto ako žena, sú riadny nezmysel.

lenkakravcova
22. jún 2024

@janette2021 čiže v tomto ohľade má žena väčšie právo na niečo?
Má potom v inom ohľade väčšie právo muž?
Alebo ako to má pri tej rovnocennosti potom fungovať?

dusankomoj
22. jún 2024

@janette2021 aha! Chápem to dobre(čítala som tu pár podobných diskusii) ak MUŽ nechce dieťa, tak na MK je za hajzla,čo má za trest platiť,platiť a platiť a dobre mu tak. Ale ak ŽENA nechce dieťa,tak je to už o tom,že je to jej telo a má právo rozhodnúť ona. Neboli pri ,,výrobe" OBAJA? Nieje nenarodené dieťa s časti aj otcové?

lonely66
22. jún 2024

@lenkakravcova áno, žena má väčšie právo rozhodnúť o tom, či podstúpi potrat. lepšie povedané, má výhradné právo. a je to priamo úmerné tomu, že je to práve žena, ktorá má celoživotnú zodpovednosť za výchovu dieťaťa. lebo ak už teraz im vzťah neklape a dieťa sa narodí, je viac ako pravdepodobné, že vzťah sa nezlepší. do budúcna môže s tým dieťaťom ostať sama. povinnosť muža? uhradiť výživné. povinnosť ženy? dať dieťaťu domov, vychovať ho, starať sa, trpieť pri jeho chorobe, atď.

ja vždy v týchto témach uvediem toto: ak sa zmení zákon tak, že muž, ktorý bude "trvať" na tom, aby dieťa žena vynosila, to dá pred notárom alebo súdom "na papier", tak bude jeho psou povinnosťou podieľať sa 50/50 na starostlivosti o dieťa. to znamená, že sa nebude môcť vykrúcať. teraz narážam na prípady, kedy sa chlap na ženu vykašle a ide si žiť svoj život. nemám na mysli bežné manželstvo alebo fungujúce partnerstvo. jednoducho muž, ktorý bude trvať na vynosení potomka, hoci žena nebude chcieť, a zaviaže sa pred súdom tým, čo som napísala, sa nebude môcť potom z toho vyzuť. bude povinný sa starať rovnako ako matka dieťaťa. ak tak neučiní, bude to porušenie zákona.
vtedy nech si muž "rozhoduje", či žena dieťa vynosí. by si videla, koľkí by okamžite cukli. a práve takíto hrdinovia, akým je aj autorkin kamarát.
a áno, je to iba kamarát. čakajú spolu dieťa, ale on si ju nechce vziať za manželku.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre