Dobrý večer prajem.Pred pár dňami som sa dozvedela,že som tehotná.Momentálne riešim vážny problém či si dieťa nechať alebo podstúpiť interupciu .Bojím sa to povedať priateľovi .Prosím Vás pomôžte mi som bezradná..☹
hlavné je sa porozprávať s priatelom,možno bude reagovať úplne inak ako predpokladáš....mal by to vedieť....a podla toho ako to dopadne to rieš.....ale nie sama....aj ked ho budeš nsiť 9m.pod srdcom ty,otec by mal vedieť že čo je vo veci.....tod si myslím ja.
...suhlasim, ze to treba povedat priatelovi. je to aj jeho baby, a ma pravo byt pri rozhodovani. 😉
ved ste vedeli ake riziko podstupujete 😕 aby si pripadnu interrupciu nelutovala cely zivot 🙄
priatelovi to urcite povedz, ale sama si zvaz co chces s dietatom urobit, lebo aj bez jeho podpory sa to urcite da zvladnut, ty sama si raz budes spytovat svedomie, v kutiku duse dufam ze sa rozhodnes si nechat drobceka 😔
nedala by som ho prec za nic na svete🙂 ked ta miluje,tak to prijme 😉 urcite porozmyslaj,neurob nieco,co ta bude trapit cely zivot...museli ste pocitat,ze co ak nahodou? povedz mu to a rozhodnite sa spolu....je to plod vasej lasky 🙂 neboj sa........je to najkrajsi dar ak sa dvaja lubia 🙂
@monika112 kolko mas rokov? ako dlho si s priatelom? preco nad tym rozmyslas teraz? nie je nejako neskoro? taketo veci si treba premysliet pred sexom...potrat ta raz moze velmi mrziet, dieta je dar, a som zasadne proti interupcii, kazde babatko si predsa zasluzi zit. Ak mas nejaku otazku alebo potrebujes pomoc, napis mi Internu postu, kedze si to tu dala ako otazku, odpisat ti uz nemozem 😒 a mozno pomoze tento clanok:
Mama mam iba 8mm, ale mam vsetky moje organy. Milujem zvuk tvojho hlasu, vzdy ked ho pocujem pohnu sa mi vsetky kosticky v tele. Zvuk tvojho srdiecka je moja najoblubenejsia melodia.
tyzden 2:
Mama dnes som sa naucil ako si mam cucat palcek, keby si ma vydela povedala by si definitivne ze vyzeram ako babo..Este som neni velke dost aby som mohlo opustit moj domcek..Je tu krasne a teplucko..
Tyzden3:
Vies co mama som dievcatko, dufam ze ta to potesi, chcem aby si bola stastna pretoze nemam rada ked places, tvoj hlas znie tak smutno a ja placem s tebou aj ked ma nepocujes..
Tyzden 4:
Mama moje vlasky uz zacali rast..Su vsak este malinke ale pekne..Pouzivam tento cas na cviceniee..Uz viem pohnut s hlavickou, pohnut s prstikmi, aj rucicky a nozicky viem vystriet ale mam este dost casu..
Tyzden 5:
Bola si dnes u doktora. Mama on ti klamal povedal ze niesom este nijake babo..Mama ja som babo a som TVOJE babo..mam citty..Mama co je to potrat?
Tyzden 6:
Zasa pocujem doktora, posobi tak chladno a bez srdca..Niekto sa mi vkrada do mojho domceka..Doktor to vola ihla..Mama co to je? Strasne to pali! Mama prosim ta povedz mu nech prestane! Mama ja nechcem od teba odist! MAMA POMOZ MI!!! Mama prosim..Ublizuje mi to! MAMAA!!NIEEEEEEEE!!!
Tyzden7:
Mama mam sa dobre..som v nebicku a Pan boh ma drzi v naruci..Vysvetlil mi co znamena potrat...
Mama preco si ma nechcela...???????
urcite sa porad s priatelom.. a neviem kolko mas rokov, ked riesis ci podstupit interupciu alebo nie.. ja by som na to nikdy nesla.. ale to som ja..
Poloz si otazku preco sa bojis mu to povedat? Ja som proti interupciam, 15 rokov som nie vlastnou vinou nemohla otehotniet....takze o dovod viac
nepytaj sa na nazor cudzich ludi..tu ta nikto nepozna....jedine co ti tu môzme odporucit je to, aby si si sadla s priatelom a porozpravali ste sa o tom..sama si k dietatu neprisla..boli ste pri tom obaja,...tak ma pravo vediet, ze si tehu a ma pravo sa k tomu vyjadit...mozno ta tvoja obava je uplne zbytocna a tvoj priatel bude stastny , ze prave ty budes ta co mu da dietatko..drzim prsty.. 😉
neviem, kolko mas rokov a aky je tvoj socialny Hintergrund, ale keby si sa rozhodla pre dieta, je to dobra investicia do buducnosti...vzdy budes mat pri sebe niekoho, kto ta bude mat naozaj rad 🙂
Monika, tiež si myslím, že by si mu mala o tom povedať a potom aj z jeho reakcie (aj!) vychádzať.. 🙂
u nás to bolo neplánované, ja som o tom nechcela ani počuť, že by sme mali mimi, on chcel a spoločne sme si prebrali všetko možné aj nemožné a teraz som neskutočne rada, že máme malého (aj keď aby som bola úprimná nebolo to tak od začiatku, nakoľko ma obchádzali depresie, že som si zničila život a tak podobne, ale časom som pochopila, že to môj život naplnilo a už do smrti bude na tomto svete niečo z nás)
držím palce
😉
Monika112, co cakas,ze ti poradia zeny na fore,ktore tu riesia tehotenstva,deti,choroby deti,nechcene potraty,problemove otehotnenia atd? Pokial tehotenstvo neohrozuje teba na zdravi alebo nebodaj zivote,samozrejme si mas dieta nechat a zacat sa z tehotenstva tesit. Nenapisala si nic blizsie,naco by sa dalo reagovat. Ak sa obavas reakcie partnera, ta bude negativna len ak je mlady a nechape alebo to nemyslel s tebou vazne. Ale aj jeho ti to dieta vynahradi. Neboj sa. Drzim palce!
Ahoj tiez by som chcela reagovat...pred 2 rokmi som aj ja cakala nechcene dietatko dlho mi trvalo zmierit sa stym no rozhodli sme sa nechat si ho uz ked sme si klopkali na brusko a to malinke bolo jedine preco som zila povedali ze mimo mojho tela neprezije...teraz cakame druhe dietatko a pochopila som ze mat zdrave dietatko je dar ktory si nie kazdy vazi ako by mal.nech sa rozhodnes ako kolvek dufam ze sa rozhodnes spravne...
ahoj. Jednoznačne by som ti poradila ze si mas babo nechat. Moj pribeh bol podobny dozvedela som sa ze som tehotna. Hmm boze čo teraz . Mala som milenca ani nie priatela ktory ked sa to dozvedel samozrejme poslal ma na potrat a dal mi tyzden narozmyslenie . Co myslis ako som sa rozhodla? Pozri mala si byt zodpovedna a davat si pozor , to dieta je teraz v tebe je to zivot a nemoze za tvoje chyby. Dovol mu žiť. Neolutuješ uvidiš. Financie niesu problem vždy su a budu. Pozri ja som slobodna mamička predtym som hýrila , minala na handry a tak teraz by som dala všetko tomu stvoreniu čo rastie vo mne. Ked vidis ako sa ti bruško zvacsuje ked citis tie letme pohyby , je to niečo nadherne neopisatelne najkrajsie na svete a či uz s chlapom alebo bez neho este nie je ani na sveete a ja ho milujem nadovšetko na svete. nech uz sa ako kolvek bude trapit ked uz bude tu jedno viem uz teraz ze nikdy neolutujem ten moment ked v mojom tele vzniklo pretoze mi dalo zmysel zivota. Je to ale na tebe. 🙂
moj nazor je že si dietako nechaj..nieje nič krajšie ako laska babatka ved budeš maminka teš sa..nebudeš lutovat bude to možno tažke ale to dietatko ti to vrati tisic nasobne..ak by si niečo potrebovala daj vediet rada pomožem..sme tu aby sme si pomahali a ak ide o život babatka nieje čo riešit 🙂 🙂
urcite nechat, dietatko je dar a raz budes stastna, ze si sa pren rozhodla
nie si jedina kto po zisteni tehotenstva riesil rozne problemy, ci uz vztahove, financne, otazky ohladom buducnosti a podobne... ze mas strach a myslis si ze tehotenstvo je koniec sveta... mnohe si tym presli, aj ja. a vies co ti mozem povedat? NIKDY neolutujes ze si si dietatko nechala! nejake problemy v zivote budes riesit stale, ci uz vaznejsie, alebo banalne... zivot je taky. im sa nevyhnes. ale moct si k sebe pritulit svoje dietatko,citit tu lasku k nemu a ked ten maly tvor ti ju neskor vrati co i len usmevom, to je na nezaplatenie! a nie je to fraza ze dieta je obrovsky dar! su zeny ktore po tom marne tuzia cely zivot a nikdy sa nedockaju....
a ked ti dame viac hlasov za to aby si sla na interupciu tak pojdes ? 😕 vies, je to tvoj zivot, zijes si ho len ty sama. ani jedna ti donho nevidime. kazdopadne to treba povedat priatelovi, ma na to pravo, bude otcom. teda ak umoznis babatku sa narodit.. o tychto veciach by ste mali rozhodovat spolocne. neodcudzujem, tie co na interupciu sli, len mi to je luto..
my sme prisli o dvoch anjelikov, a dala by som cokolvek aby som ich mala teraz tu pri sebe
Ahoj ťažko poradiť keď si nenapísala nič viac o situácií v ktorej sa nachádzaš. Potrat je veľmi ťažké rozhodnutie a viem že niektoré maminky si budú klopkať po čele ale niekedy je to podľa mňa lepšie ako nemať dieťatku dať čo jesť kde s ním bývať a nedať mu lásku ktorú si zaslúži. Ak však máš istú strechu nad hlavou tak určite si ho nechaj deti sú to najdôležitejšie a vyžiješ aj keby si zostala sama. Každopádne sa najskôr porozprávaj s priateľom možno sa bude tešiť a zistíš že tvoje obavy sú zbytočné. Ak budeš mať chuť daj vedieť ako reagoval 😉 . Držím palce
zienky, to dieta je uz pravdepodobne narodene...alebo nie...toto sa dialo pred rokom
Ahoj podla toho kolko mas rokov,ako si na tom s priatelom a ake mate podmienky na babo.Ja som bola vydata ked som mala 19 rok.vydavala som sa zaslepena a zalubena nedarilo sa mi oteh.lebo som mala stresy a pod a o 3 roky sa mi narodil zdravy syn.ked mal syn Pol roka ostala som tehotna bola som na inter.lebo som to Ja chcela a tak som to citila ...dvovod jednoduchy nemali sme vlast.byvanie moj exmanzel rad pil bol potom agresivny a zaroven suknickar,takze moj zdravy rozum mi diktoval inter.aj ked ma to bolelo musela som to urobit,o rok neskor som ostala tehu zas praskol Nam kondom a tak isto som sa rozhodla pre inter.lebo moj ex sa nesnazil o nic...lenze inu moznost som nemalanakolko niesom romka o ktoru sa stat postara financne... ☹ a teraz po 16 rokov sa mi narodila dcerka ziva a zdrava doma v spalni 🙂 🙂 🙂 Aj to bolo moje rozhod.na babo musi mat zena podmienky,isty domov,zazemie,istotu aby babo vyrastalo tak ako ma a ak by si nechcela podstup.inter.co je pochopitelne kvoli zdraviu tvojmu tak si zvaz ci mas ho kde a ako vychovavat a ci Ti ma kto pomoct .Lebo ak nie tak je tu aj hniezdo zachrany aj ten maly cloviecik ma narok na zivot sam sa neoplodnil a pod.Na tebe je rozhodnutie ale rozhodni sa tak aby si kludne spala a nemala vycitky.drzim palce 😉 😉 😉
vodnicka aj to je názor. len ja si skôr myslím, že každý by ma l niesť za svoje činy zodpovednosť....
ja by som na interupciu nešla, tento názor som mala už v 15 keď som začala sexuálne žiť. interupciu by som zvažovala jedine zo zdravotných dôvodov, príp. znásilnenie.... ale to už je o inom.
svojmu priateľovi by si to mala určite povedať. v prvom rade má právo vedieť to a v druhom rade nech sa aj on stará a pomáha.
držím palce a dúfam, že sa rozhodneš správne 😉
Už zase raz takáto stupídna otázka... 😠 ☹ 😒
Aj ked Vase babatko nechces vychovavat, interupcia nie je jedina moznost..
Ja som zial musela kvoli zdravotnym dovodom, vo februari by malo 6 rokov a nikdy som sa s tym nezmierila ☹
preco reagujete na rok stary prispevok ?:D ved tak ci tak je uz rozhodnute🙂
Akurat vcera som videla na fb fotku plodu - mrtveho, asi po potrate, neviem. Co mohlo mat? 10-12 tyzdnov, viac nie. A mozno aj menej. V kazdom pripade mi bolo do placu, ludia si casto neuvedomuju, ze aj ked ten zivot v nas je malicky, uz je to babo malicke, ktore fakt vyzera ako clovek. Frajerovi to urcite treba povedat, ale nemyslim si, ze len od neho zavisi zivot vasho dietata, v prvom rade je to na Tebe. A pamataj, ze nikde neni napisane, ze si tym chalanom ostanes, ak by si si to aj dala zobrat. Alebo poviem to otvorene, ak by si si to dieta aj dala zabit. Lebo tak to je, neboj sa, zvladnut sa da vsetko, ked sa chce..a ked ste zvladli nezodpovedne sexovat, urcite zvladnes aj vychovat dieta (dufam, ze zodpovedne😉 ). Inak som rada, ze si nepouzila vyraz "umele prerusenie tehotenstva", pri tom ma az nadvihuje. Pretoze si treba uvedomit, ze prerusit mozeme len nieco, v com mozeme neskor aj pokracovat..kdezto toto je a bude trvale! Vela stastia zelam..snad sa spravne rozhodnes 😉
nech sa uz tvoja situacia skonci akolkolvek..interupciou ci porodom ,tak nezabudaj na to,ze o pomoc by si mala prosit nie PO,ale este PRED...tentokrat to zoberiem z tej netradicnej humornej stranky a poradim ti nabuduce zobrat si acilpirin medzi kolena a silno to tam drzat,aby nespadlo....pomoze to znizit sancu otehotnenia eliminaciou pristupu pre partnera 😅
moja tu odpoved nenajdes.Pokial to nevies ty sama tak ako ti moze poradit niekto iny?Na prvom mieste by si to mala prebrat s priatelom a potom sa slobodne rozhodnut ci budes mamou alebo ho zabijes
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
priatelovi to urcite povedz, ved bol pri tom... ci? a potom sa spolu rozhodnite