Interrupcia v 25ke

14. apr 2024

Mam 25, neplánovane som otehotnela momentálne som v 8tt... priateľ sa na dieta teší aj rodina , ja nie rozmýšľam nad interupciou ... ale bojím ze keď budem už na diéta pripravená tak to už nepôjde... neviem co mam robiť

klarissa25
14. apr 2024

A dôvod prečo nad tým uvazujes?

autor
14. apr 2024

@klarissa25 bojim sa zodpovednosti, budúcnosti..

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominikac321
14. apr 2024

o 5 rokov to nebude o nic lepsie a budes sa bat este viac...

kristinka92
14. apr 2024

nie je to iba prvotný šok a strach? nejaké zázemie pre to dieta máte?

autor
14. apr 2024

@kristinka92 nemáme ani svoje bývanie (žijeme v podnájme) , prácu mame obidvaja dobre platenú ale keď pôjdem neskôr na rodičak z toho moc nevyzijem

autor
14. apr 2024

Bojím sa aj pôrodu a všetkých veci okolo tehotenstva

monnci2226
14. apr 2024

neblazni....25 je najidealnejsi vek. priatel aj rodina sa tesi! to je obrovska podpora. porodu sa boji kazda tehulka.to su normalne pocity. vsetko zvladnete neboj sa 😉

petamich
14. apr 2024

25 rocna zena takto rozmysla? ak by si mala 17-18 tak by som si este povedala, treba to zvazit asi ju aj chapem ale 25 rokov, mate pracu obaja, partner a rodina sa na dieta tesia a ty sa bojis buducnosti

nezvyknem sudit dovody preco niekto uvazuje nad interupciou ale tieto tvoje 😵‍💫 skus si to este premysliet, ci to nie je len zaskocenie, zlaknutie sa

sindla
14. apr 2024

Ja nepochopim jedno, na co vesias na nos rodine, ze si tehotna a ty uvazujes nad potratom. 🤦🏻‍♀️ Skus im splechnut, ze rozmyslas nad potratom

dominikac321
14. apr 2024

@petamich
@monnci2226 ale vy zabudate ze Vasich 25 a dnesnych 25 nie je to iste, podla mna dnes v 25tke je malokto ready na dieta a zodpovednost aka s tym prichadza

pribinak
14. apr 2024

Nič z toho čo popisuješ nie je dôvod na interupciu….vsetko sa dá zvládnuť, najmä ak ste dvaja a máte podporu rodiny

Som myselela že dieta je choré, alebo ty si chorá ….

Potom tu je ale otázka, že keď sa bojíš zodpovednosti, že prečo ste sa nechránili

ivkav5
14. apr 2024

Neblázni🙂 to sú hormóny a prvotná reakcia na neplánované tehu, ale nevyvodzovala by som z toho taký záver. Ak sa teší partner aj rodina, tak nemáš o čom. Mnoho ľudí a rodín mnohopočetných žije v podnájme aj celý život, takže vôbec to nie je dôvod na potrat…Podľa mňa by 90% žien nemalo deti, keby mali čakať na to, kedy budú 100% pripravené..žena sa cíti vždy z časti na niečo nepripravená. Nemáš sa čoho báť, sú to normálne pocity a obavy, ale to sa ti môže diať aj v 30tke, aj po plánovanom otehotnení (môj prípad).

dorothee
14. apr 2024

Takze zacneme od najdolezitejsieho a to je,ze mas podporu otca dietata a svojej rodiny 🙂 vsetko ostatne su uplne prirodzene strachy,ktore ma kazda jedna buduca matka,aj ta co dieta planovala..Zvladnes to,a to nemyslim ako frazu na povzbudenie,ale ako fakt.Niektore veci sa vyriesia same,ine zvladnes s pomocou rodiny 👍 Za rok budes tu na MK pisat ako si stastna ze to babo mas a ze nechapes ako si sa na zaciatku mohla tak bat. Vela stastia 😘

luccija
14. apr 2024

Zodpovednosti sa budeš bat aj neskôr.Nemozes pred všetkým ťažkým utekať.Ale to si ty musíš zvážiť či do toho idete či nie.Hlavny znak dospelosti je prevziať zodpovednosť za svoje činy🙂

zuzanka.zuzu
14. apr 2024

však ty si tu už písala pár dní dozadu a tuším týždeň dozadu... nestačilo? 🙄

monnci2226
14. apr 2024

@dominikac321 ja nemam ani o 10 viac rokov (=nemam ani 35)...to zas neni taky rozdiel. a ano dnes je doba tazka ale ako vies ze za mozno 5 rokov doba nebude este horsia... 25 je z biologickeho hladiska najlepsi vek. a na tu zodpovednost sa ani neda nachystat ani nejako pripravit. zvladne to a najma ked ma podporu rodiny a priatela

daniela1911
14. apr 2024

Keby som zvažovala potrat z akéhokoľvek dôvodu, kľudne aj zo strachu. Nechala by som si to len pre seba a rozhodla sa. Teraz máš len dve možnosti: a) necháš si dieta a pokúsiš sa rodinne žiť, b) pôjdeš na potrat a asi ťa priateľ opustí (či myslíš, že po UPT bude všetko ako predtým?)

cecilia29
14. apr 2024

Zavolaj do poradne Alexis.

ivik4
14. apr 2024

Chcela som Ti napisat ze bez vlastneho byvania by som do toho nesla ale pises aj ze mate obaja dobre platenu pracu . Takze vlastne byvanie by mozne nebolo? Mat dieta v 25tke je uplne super , este ked pises ze by ste sa on vedeli postarat. Tvoj dovod na interupciu je len strach zo zodpovednosti, nie nic take ako napr. Ze dieta nechces vobec. Vtedy by som to brala
Akurat co nechapem ze ked si niesi ista ze chces dieta, tak to hovorite rodine

maryetta
14. apr 2024

Mesiac pred mojimi 25 som porodila prveho syna 😉 je to idealny vek 😉

nivea777
14. apr 2024

Ja som mala 22 keď som otehotnela, bývala som u mami, partner býval u rodicov a dali sme to. Išli sme bývať ku svokrovcom, vzali sme sa a postupne si zaobstarali vlastné bývanie. Teraz čakáme druhé a nemenila by som nič. Som rada,že sme prvé mali tak skoro,už je veľký, samostatný

skodulienka
14. apr 2024

www.alexisporadna.sk skus zavolat sem. Su tam aj psycgologicky, ktore ti poradia a ta vypocuju.

petamich
14. apr 2024

@dominikac321 aj pred desiatimi rokmi nie kazdy bol v 25 pripraveny na dieta, niekto nie je ani v 30, ani v 35 - je to dovod na UPT? pre mna 25 rokov, partner, ktory sa na dieta tesi, rodina, ktora sa na dieta tesi a dobry prijem oboch ako autorka pise nie je dovod na UPT

a nie som pripravena by bol pre mna argument mozno do 20 rokov 🤷‍♀️ 25 rocna zena uz pokojne 5-6 rokov pracuje ak nestudovala na vysokej skole, moze mat dlhodoby vztah a pod. - ze ta to zaskoci? ze sa zlaknes zodpovednosti, lebo si to chcela inak? v poriadku ale uvazovat nad UPT

mimka1402
14. apr 2024

Ťahá mi na 25, rozumiem ti. A tiež sa bojím čo ak.. Ale raz som bola tehotná /tiež som uvažovala o utp. Nakoniec som o dieťa prišla keď som sa nan začala tešiť/ a vtedy som pochopila, že na to človek nebude nikdy pripravený. Vždy budú dôvod prečo nie, dôvody prečo áno bude vždy menej. No buďme úprimní, to nie je hračka na par dni.
Ale za mňa máš super prostredie. Všetko ostatné časom príde.

lauricka
14. apr 2024

máte prácu, dobré platy, rodina sa teší, priateľ sa teší, nie je dôvod na interupciu. Vek máš ideál. Som si istá, že raz sa budeš diviť, že si vôbec uvažovala dať toho človiečika, čo budeš mať pri sebe preč. Interupcia nie je žiadna sranda. Mnohé ženy to potom máta celý život. Možno aj viac, než čakali. Sú rôzne kurzy príprav na materstvo, pôrod, dojčenie, treba ich využiť a trošku sa upokojiť. Dnes máš kde dostať rady aj podporu, stačí si len vybrať, využiť to.

pe_mi
14. apr 2024

Ahoj, ja som porodila 2 týždne pred 25 , prvé dieťa.
Nemali sme bývanie, ja som robila brigadne dovtedy vždy.takže materská a rodičak si vieš predstaviť ,aké mi vyšli
Pôrodu som sa bála už od puberty a aj sa mi to potvrdilo pri prvom,aj pri druhom pôrode.proste na to nie som stavaná.treti krát by som to už zažiť nechcela.a ani neplánujeme tretie.
Ak máš obavy z toho,či budeš môcť mať deti po zákroku.myslim,že sa to hovorilo kedysi,ale neviem ,kde je pravda.k tomu sa neviem vyjadriť

katie253
14. apr 2024

Budes skvelá mamka, určite. ❤

kiki68
14. apr 2024

@dominikac321 25 je stale 25, reprodukcny system he rovnaky. Je to idealny vek na dieta skrz vsetky mozne veci. Ci je lepsie si rozdrbat karieru v 35 a v 40tke tahat ako kon za vsetkych?

chvostik1
14. apr 2024

Ahoj, ak máš oporu v partnerovi a rodine, veľmi zváž ako sa rozhodneš. Počas tehotenstva som v nemocnici ležala s babou, ktorá v mladšom veku absolnovala upt. A už keď s partnerom dieťatko chcela, otehotnieť sa jej síce na neviem kolky pokus nakoniec podarilo, ale dieťatko sa nedokazalo udržať. Už je tomu 7r čo sme spolu boli na izbe a dieťatko nemá dodnes.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre