Idem na kyretáž

25. nov 2021

Dobrý večer.
Ah, kde začať?
Mám 31 rokov. Mám milujúceho manžela, ktorý by mi splnil všetko na svete. Sme spolu 7 rokov odkedy sme sa spoznali. Ide o to, že žiaľ, mám psychické problémy. Na strednej škole som bola šikanovana. Hneď po zistení šikany som išla na inú školu do iného mesta. To staré som nemohla “ani cítiť”. Aj keď v podstate to mesto za to nemôže. Manželovi Keď som vravela o šikane, tak bol veľmi sklamany a smutný, no bol mi vždy oporou, stal pri mne, podporoval ma. Navštevovala som psychologicku dlhy čas, mám pocit aj z rozprávania manžela a mojej najbližšej rodiny, že ma z toho ako tak dostala. Ale prešli roky a začínam mat znova akúsi depresiu. Aby toho nebolo malo, včera som sa dozvedela, že môjmu bábätku, ktoré cakam tak nebije srdiečko takze musím ísť na kyretaz. 😥 Čo sa týka antidepresív, tak tie neberiem. Brala som po zistení šikany chvíľu ale potom som si povedala dosť. Začínam na sebe pozorovať, že závidím druhým ľudom a vlastne tento príspevok je aj o tom, že to na sebe úplne neznášam. Jednoducho. Jedna z mojej rodiny ma manžela, ktorý stále pracuje od rana do večera a ona nechodí do prace. A to mi vadí, že keď sa stretneme, tak sa zakaždým chváli, koľko ma času, že chodí na nákupy, na kávu, že nemusí nič robiť. Dovolenky vyberá ona. Naposledy sa pochválila, že je rada, že jej muž každé 3 roky mení kúpeľnu, že ich deti majú čo si pisknu, nakupuje nový nábytok. Že v lete idu robiť zimnú záhradu za 13000€. No jednoducho. Na jednej strane sa teším, že sa majú dobre ale na druhej strane ma veľmi ubíja, že zakaždým sa ona len chváli a chváli. Prepáčte, že vás tým zaťažujem, len som sa potrebovala “vyrozprávať”. Za každú radu Dakujem, a vlastne Dakujem vám aj za prečítanie.

hesloveslo
26. nov 2021

Osobne si myslim, že človek čo ma potrebu sa chvastat šťastný nie je

vitriolka
26. nov 2021

podla toho, co pises, zavidis jej hmotne veci, financie, dovolenky…a sama uz na zaciatku pises, ze mas milujuceho manzela, ktory ti splni vsetko, ktory ta podrzal, bol ti oporou, podporoval a asi je aj empaticky.
ale ty stale zavidis hentej zene.
mozno by mala zavidiet ona tebe.
spamataj sa.❤️

zuzanka.zuzu
26. nov 2021

čo má šikana zo strednej s kyretážou a zimnou záhradou za 13 tisíc?
jediné čo by ma z tohto trápilo je to bábätko a sústredila by som sa na seba, svoje zdravie a opätovné otehotnenie... a nech si druhí majú záhrady aj za 30 tisíc, nerozumiem prečo toto vôbec riešiš.

lavender273
26. nov 2021

@zuzanka.zuzu nemam problem,vyrobim si.

@autorka tej sikany a babatka mi je luto.

zuzudrnda
26. nov 2021

Myslim, ze si na seba prisna a mozno viac analyzujes (seba aj rodinu). Ani jedno nepomaha citit sa lepsie. Tes sa z podporujucej rodiny, ktora Ta ma rada. To je pevny a silny zaklad. Drzim palce a hlavne zelam vela sil do nasledujucich dni 💜

martina1201
26. nov 2021

Mila autorka, nemáš to ľahké, mrzí ma tvoja strata bábätka aj šikana v detstve. Je super že máš podporu manžela, ale je zjavne z toho čo píšeš že nie si po psychickej stránke ok. Možno by ti pomohlo znovu začať brať antidepresíva, alebo aspoň navštevovať lekára nech ti trošku pomôže s tvojou psychikou. Čo sa týka tvojej závisti iným bolo by určite v tvojom záujme, aby si sa s tou osobou ktorej závidíš, nestretávala a ani o nej s nikým nehovorila a nepremýšľala nad ňou. To ťa ťahá do depresií a k nenávisti.

Mám pocit z toho čo si napísala, že nenávidiš svoju minulosť a nie si s ňou vysporiadana. Malo sa miluješ a neprijímas sa taká aká si a ani svoj život. Nebuď na seba taká prísna a pokus sa s odborníkmi prijať svoju minulosť, zmieriť sa s ňou a nauč sa samu seba milovať. Ty za svoju minulosť nemôžeš, ale treba ju prijať. Kým neprijmes svoju minulosť a nezacnes sa mať rada tak sa zo svojich problémov nedostaneš a stále budeš iným závidieť že majú lepší život než ty.

Držím ti palce aby sa ti podarilo prijať samu seba a dopracovať sa k sebalaske a dostať sa z depresií.

felycity
26. nov 2021

je mi ľúto, čo prežívaš, myslím, že tvoje momentálne emocionálne nastavenie súvisí s viacerými problémami, pocity zo šikany si budeš asi niesť celý život, budú obdobia, kedy budú potalčené asi vtedy , keď sa ti bude dariť,lenže do toho prišla dalšia emocionálna rana - strata bábätka... ono všetko negatívne sa hromadí v nás a nie vždy to dokážeme spracovať, stačí nejaký menší další podnet a celé to vypláva na povrch, nesieš si vnútorný pocit krivdy a také ženy ako si opísala ťa skôr iritujú ,možno ty porovnávaš, že sa má dobre a hlavne nemá žiadne starosti, zatiaľ , čo ty si nesieš v sebe šikanu,stratu bábätka...choď si svoj život, ak ťa takýto ľudia iritujú, rozčulujú, snaž sa obmedziť stretávanie na minimum, zameraj sa na svoju rodinu, na manžela...prídu aj lepšie obdobia, potrebuješ cítiť, že ste silná dvojka a postupne si uvedomíš, že máš viac ako ona, ktorá nemusí nič robiť...možno to bude znieť tvrdo, ale niekedy to všetko zlé nás zocelý, len to chce aj iný pohľad na život a neporovnávať sa... vieš život je nevyspytateľný a to že niekto sa má teraz dobre neznamená, že sa bude mať dobre celý život alebo večer za zatvorenými dverami neplače do vankúša, preto všetko čo ťa takto negative ovplyvňuje obmedz a vyhýbaj sa...prajem ti veľa šťastia a nezabudni, že vlastne máš to, čo mnohé nie, rodinu, ktorá ťa miluju a dobrého partnera, čo je v dnešnom svete nesmierne dôležité a všetko ostatné príde vtedy , kedy má....

luci_ba
26. nov 2021

Pozri, ta akože kamoška v skutočnosti vôbec nemusí byť šťastná. Uprimne, načo by mi bola každu chvíľu nova kúpeľňa a tiež by ma asi drblo s prepáčenim nechodit do práce a furt sa len flákať.
Chápem, že to na teba doľahlo, hlavne keď sa vam stalo čo sa stalo. Viem ako sa cítiš. avšak máš milujúceho manžela a to je najviac.
Nás takato skúsenost s manzelom ešte viac zblizila.
Tak sa vyplačte kolko treba, neduste to v sebe, dopraj si niečo čo ta poteší, jedlo, čokoláda....
A uvidíš ze takto o rok môže byť všetko úplne inak.
držím ti palčeky ✊

coochy
28. nov 2021

Poznma tiež takú herečku co nemusela prstom pohnúť, nikdy nerobila lebo muž má firmu.. Kecy ako sa ona stará o domácnosť od rána do večera a o svojho muža a deti (už majú obaja po 30ke) a pre nich zije.. A potom tam dôjdeš a taky zadrbany digestor si ešte nevidela 🤣

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre