Ahojte, viem, že podobné diskusie na MK už sú. Ale chcela by som Vaše skúsenosti a podporu v mojom prípade. Poslednú menštruáciu som mala 26.7.2020. Pozitívny test mi vyšiel 30.8.2020 [duch]. O tri dni už krásne viditeľná druhá čiarka. 14.8. 2020 som šla k Dr., na sone bolo vidno zatiaľ len gestačný vak. Čo skonštatoval, že tehotenstvo je 5 TT [no podľa menštruácie a pozitívneho testu malo byť 7tt]. O 14 dní som šla na kontrolu, podľa Dr. sa to nevyvinulo až tak ako by sa o 2 týždne od poslednej kontroly malo. Vzali mi hcg. Keď som volala ohľadom výsledkov, tak mi bolo povedané, že hladina hcg zodpovedá 6-7tt. Pociťujem ústup tehotenských príznakov. Som v rozpaku z toho, že ak aj bola ovulácia neskôr, tak podľa pozitívneho tehotenského testu by som mala byť teraz v 8tt.
@hennyinnsbruck
@hennyinnsbruck ďakujem
@mamamary21 ahoj, ja som bola takmer identický prípad ako ty, mala som poslednú menštuáciu 21.7.. Tiež mi doktor pred 2 týždňami povedal, že je plod menší, ako by mal byť, no žiaľ v mojom prípade sa vývin zastavil, zajtra idem na kyretáž :( Mala som byť v 10tt, ale vývin sa zastavil niekde v 7tt. Za 2 týždne sa plod vôbec nevyvinul, to som zistila teraz na kontrole v utorok, missed abortion... Tehotenské príznaky mi tiež začali pred 10 dňami miznúť, teraz už nemám žiadne príznaky. Nevoľnosť a silné pnutie v prsiach odchádzalo...
Nemusí to byť vôbec tvoj prípad, ono na tých začiatkoch to niekedy býva zmätočné, hlavne ak máš dlhší cyklus, potom to doktorovi nesedí "podľa tabuľky"... ale s istotou to budeš vedieť po ďalšej kontrole.
Kedy Ťa objednali? Držím palce🙏
Ja som to mala tiez nejak pofobne a nakoniec bolo vsetko v poriadku😊
A videl už na dome pulz? Ak hej, tak len vydržte a nestresujte sa. Tým bábätku najviac uškodíte. Mne na každom dome až do jedenásteho týždňa vravela, že je menší oproti tabuľke. To nič neznamená. Kamoške v 20 týždni na 3d sone pán doktor Grochal posunul termín o dva týždne dozadu. Mne o dva dni. Verím, že to bude dobré. Držte sa
Ahoj, ja som to mala takmer podobne len posledná MS 6.8., na sone bolo vidiet len gestacny vak, plodik nie, ani srdiecko. Dostala som hormony na udzanie Progestanelle, HCG mi s tyzdnami stupalo, vak sa zvacsoval. No potom som zacala spinit prestavalo mi byt zle. Spustilo sa mi krvacanie, a prisli 4 hodinove muky a potrat. Nasledujuci den mi to lekarka na sone potvrdila. Na cistenie som nesla, riskli sme samocistenie. Jej komunikacia bola, ze bud bude posunuta ovulacia alebo je nieco zle s plodikom a samo ho telo vypudi. Tak sa aj stalo. Drzim palce, aby to nedopadlo tak ako u mna. Tieto prve tyzdne je tazko nieco robit. 🙏
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nemusí ist o potrat. Ja som vedela kedy som mala ovulaciu a aj tak bolo o 2t menšie(a všetko bolo ok) tam je stale plus mínus 2 týždne...
Ťažko povedať, uvidíš na ďalšej kontrole.