Hanbím sa, že som nedokázala donosiť dieťa

24. dec 2024

Cítili ste hanbu kvôli extrémne predčasnému pôrodu? Vyhľadali ste psychológa, či sú takéto pocity podľa vás normálne?

dzulli1980
24. dec 2024

Nie je dôvod, aby si kvôli tomu cítila hanbu ... prečo? Žene je ľúto, žena plače, smúti, keď príde o dieťa - toto sú za mňa normálne pocity, ale cítiť preto hanbu? ... nie, ak máš takýto pocit, nie je to v poriadku, zrejme by bolo treba vyhľadať odbornú pomoc alebo dať po papuli tým, ktorý v Tebe toto vyvolávajú - výčitkami atď.

ibrunova
24. dec 2024

Ak cítiš hanbu, vyhľadaj psychológa.

lucia13022023
24. dec 2024

Nie je to normálne. Môže byť, že to sú hormóny no ak to pretrváva, určite vyhľadaj psychológa.

mauduska
24. dec 2024

Verím ti. Možno to bude znieť absurdne, ja som mala takéto pocity, lebo mi vyvolávali pôrod, bola som už dlho po termíne. Tiež som sa cítila neschopne.
Samozrejme predčasný pôrod je celkom iná vec, ale úplne ťa chápem, podľa mňa mať pocit viny je v poriadku - chcela si sa o svoje bábo starať najlepšie, ako si vedela a nepodarilo sa ti to, trápi ťa to, možno sa cítiš zle pre ľuďmi, pripadáš si neschopne a vravíš si, že je to tvoja vina, že si zlá mama. Pozri, hormóny tiež robia svoje. 🙂 Skús sa na to pozrieť z pozitívnej stránky, že tvoje bábätko dostalo možnosť sa narodiť a ísť do opatery, nezomrelo, ale žije, ak všetko pôjde dobre, bude žiť normálmy život. Ak ťa to povzbudí, mám kamaráta, ktorý sa narodil 2 mesiace pred termínom a je lekár 🙂 silné bábätko všetko doženie.
Ak sa s pocitmi nevieš vyrovnať sama, s manželom, s kamarátkou, obráť sa na psychológa. Je viac ako dôležité, aby si prijala, či sa stalo a aby to nepodkopávalo tvoje materské sebavedomie 🙂 Si mama a spravila si skvelú prácu, tvoje bábätko si vo svojom tele pestovala a starala sa oň. A teraz ho máš tu, aby si s tým pokračovala. Veľa šťastia 🧡

ivik4
24. dec 2024

Nie a nechapem rovnako aj temu : hanbim sa za cisarsky lebo som nerodila.
Ja som nedonosila prve ani druhe dieta, prisla som o ne a vlastne ani syna co mam som nedonosila do konca, mala som dokonca akutnu SEKCIU o mesiac skor 😱. Strasna hanba, jak svet

really8
24. dec 2024

Mam sa hanbit ze som nedokazala prirodzene otehotniet a ze som nemala mlieko?

mauduska
24. dec 2024

@ivik4 myslím si, že takáto sarkastická odpoveď nikomu nepomôže. Hovoríš tu s matkou, ktorá sa cíti zle. Buď žena a podpor ju, nezhadzuj ju.

ivik4
24. dec 2024

@mauduska a co jej pomoze ?
Zenam ktore dieta nedonosili dieta, ci ho rodili mrtve alebo ho nedokazu ani počat jej tema pomoze ? Nemoze sa ich dotknut ?
Kazda minca ma 2 strany , aj ona sa moze zamysliet, kludne aj ja teda 💁‍♀️

jozef1890
24. dec 2024

Nemáš sa za čo hanbiť. Je to normálne, stáva sa to a nie si jediná. Daj sa do kopy, hlavu hore.

ivik4
24. dec 2024

Autorka a co zeny s velmi chorymi detmi ?

sara07
24. dec 2024

nemáš sa za čo hanbiť, absolutne nie , stáva sa , nie si jedina
ludia čo ti vnucuju tento pocit, odstrihni sa od nich
priroda vedela prečo to tak urobila ,držím palce

jozef1890
24. dec 2024

@ivik4 Tým nie je čo závidieť to trápenie po celý život. Za to ty sa ako som spomenul nemáš sa za čo hanbiť, život ide ďalej neopúšťaj sa hlavu hore buď smelá a sebavedomá.

mauduska
24. dec 2024

@ivik4 Takže ešte pridáš, hej? Fakt sa jej pýtaš na to, čo ženy s chorými deťmi? Takto sa správaš k človeku, ktorý je smutný? Aj k svojmu synovi sa tak správaš? Keď plače, povieš mu, že je už veľký, že chlapci neplačú, že veď sa mu nič nestalo? Prepáč, ale ona sem neprišla po ďalšie výčitky. Ja som mala aj pred pôrodom aj po ňom rôzne výčitky a stavy, keby som nemala manžela a dobrú priateľku, ktorá ma vždy podporila, tak by som sa asi zosypala.

Ženy ako ty sú jeden z dôvodov, prečo chodím na koňa stále menej a menej a prečo postupne prestávam reagovať na témy. Vždy sa nájde niekto, kto vie byť len sarkastický a ubližuje druhým.

bobaas
24. dec 2024

@ivik4 tie ženy ju nemusia čítať, tvoj výsmech nie je na mieste. Nemusíš reagovať na všetko, ak nevieš pomôcť.

ivik4
24. dec 2024

Vsak praveze tiez som jedna z tisic zien ktore nedonosili dieta . Mame sa tu teraz vsetky zamyslat skrz nu ze niesme dostatocne dobre matky lebo sme im nepripravili dobry start do zivota ? Zeny s chorymi detmi tiez ? Sa pytam 💁‍♀️

bobaas
24. dec 2024

@ivik4 viem, že nemám právo, ale prosbu, zmaž svoje komentáre, sú plné zloby. Dnes to sem určite nepatrí.

ivik4
24. dec 2024

@mauduska ale prosim Ta
Ona tiez nie cielene svojou temou moze ublizit zenam ktore su na tom rovnako a doteraz to tak nevnimali.

ivik4
24. dec 2024

@bobaas ja mam dnes naozaj dobru naladu , nemam dovod ju mat zlu, pises z cesty

bobaas
24. dec 2024

@ivik4 tak v tom prípade by som ťa nechcela zažiť v tej zlej 🤦🏼‍♀️ prepáč, ale vo svojich príspevkoch domýšľaš a píšeš od veci. Nič pozitívne v nich nie je. Ak ti téma pohla žlčou, preskoč ju a nechaj priestor ženám, ktoré chcú autorke poradiť

mauduska
24. dec 2024

@ivik4 Aha, takže ty jej ubližuješ cielene. (: A ešte aj s dobrou náladou, ako píšeš. Ďalej na teba už reagovať nebudem, asi si sem prišla len riešiť svoje vlastné komplexy a problémy. Želám ti všetko dobré.

mnau123
24. dec 2024

Autorka, cítila som rôznu škálu pocitov, napr. aj akoby pocit krivdy akoby mi niekto "ukradol" tehotenstvo. Uplne iracionálne, ale vtedy som to tak cítila, bola to proste traumatizujúca udalosť. Postupne sa to dalo do poriadku.
Ak máš pocit že sa to nezlepšuje, vyhľadaj psychológa. Pozri si stránku organizácie Malíček. Keď som tam čítala príbehy a rozhovory s psychológmi zistila som že v tom nie som sama a moje pocity sú normálne. Poskytujúaj psychologickú pomoc.

A tie niektoré odsudzujúce a ironické komentáre vyššie si prosím ťa neber k srdcu. Drž sa 🙂

anos18
24. dec 2024

@ivik4 aj keď aj ty máš skúsenosť s tým, že si dieťa nedonosila, každý človek je individuálny, je inak psychicky odolný, tak možno ty si to vzala bez výčitiek, autorka reaguje ináč. Ľudia nie sú rovnakí

bobaas
24. dec 2024

@mauduska zrejme autorka zaťala do živého, žiaľ.

ivik4
24. dec 2024

@bobaas ja sa normalne pytam, ci jej tema nemoze ublizit nespocetne mnozstvo zenam ktore mali osud ako ona a aj horsi. Preco to vidis len z jej strany? No kludne sa plieskaj po cele ale stale tu citame u zenach v depke,mozno nie tak velkej, potom pride sem a drb, depka este väcsia lebo zisti ze niekto s jej rovnakym osudom,alebo horsim sa nevie s tym zmierit a ona premysla ci je tiez zla a zlyhala. Na toto odpoved nemam. Stale vidis len tu jednu stranu. Ano je mi jej luto ja nevravim ze nie

ivik4
24. dec 2024

@bobaas mne do nicoho ziveho nezatazala 😃
Zas komentar od veci ale verim ze niekomu kto smuti kludne moze

ivik4
24. dec 2024

@anos18 vsak prave preto ze je vela citlivych ludi tu, toto im len ublizi. Vycitka za to ze priniesli na svet dieta, lenze bud predcasne, bud nekojili, bud nie prirodzeny porod atd.
Dali zivot dietatu, to je hlavne

anos18
24. dec 2024

@ivik4 prečo by mohla téma ublížiť aj iným ženám? Veď keď si prečítam tému napr, že "mám veľký zadok a mám z toho komplexy" a ja mám tiež veľký zadok, tak tiež začnem mať tie komplexy, lebo ich má aj iná? Nie, nebudem ich mať.

ivik4
24. dec 2024

@mauduska este raz a naposledy, ja nemam zlu naladu a nemam absolutne ziadne komplexy. Keby som ich mala, ja to tu napisem. Vela ludi tu vie o mne vsetko, nemam s pravdou problem. Akurat sa viem vzit do situacie tych zien ktore tahaju za kratsi koniec a je mi luto ze sem pridu a mozu skoncit s tym ze zacnu mat vycitky aj za to co doteraz nemali.
A ako som pisala, hej je mi autorky luto.
No ma dieta, dala mu zivot, to je to podstatne, budme zdravy a stastny

diewcatqoo
24. dec 2024

Hanbu? Nie, nemyslim si, ze je ok v takom pripade citit hanbu. Chapem, ze je to narocna situacia a ze mas rozne pocity (ja som prisla o nenarodene dietatko a ta skala pocitov, ktore som prezivala, bola naozaj rozna), ale citit hanbu podla mna nie je ok. Dava ti niekto z okolia pocitit, ze je to tvoja vina a ze by si sa mala za to hanbit? Ma dietatko nejake dozivotne vady a obvinujes sa za to, preto sa hanbis? Toto je vec, ktora sa moze stat ktorejkolvek zene a ak ti nahodou niekto dava pocitit, ze za to mozes ty, tak ho posli do riti. Ak sa obvinujes sama, tak vyhladaj odbornu pomoc.

ivik4
24. dec 2024

@anos18 no to si myslis naozaj len ty
Zena ktora porodi chore dieta a precita si temu ze niekto ma zle stavy lebo svoje dieta nedonosila, moze kludne zacat mat ine myslienky nez doteraz. To uvadzam ako priklad

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre