Ahojte, dnes nám s manželom vzali krv na genetike kvôli missed abort v 20 tt. Keďže prvé tehotenstvo bolo úspešné a toto druhé skončilo v 20 tt, tak lekár usúdil, že nám stačí nejaký test zameraný na chromozómy. Neviete presne, na čo sa zameriava toto vyšetrenie? Problém s otehotnením som nemala, obe detičky vyšli na prvý šup, žiadne iné potraty som tiež nemala. Prvé dieťatko sa narodilo zdravé a toto druhé vyzeralo tiež zdravé, kým sa mu nezastavilo srdiečko 😢. Problém v našej genetike je aj to, že manžel svojho otca nepozná, takže nevieme, čo môžu naše detičky potencionálne "zdediť" po svojom starom otcovi a jeho rodine 😒.
@weja07
@borka168
ja som už bola aj u endokrinológa, hematológa a dnes sme boli s manželom na tej genetike, kde nám vzali obom krv...len ma zaujíma, čo presne sa z tej krvi bude zisťovať, nám lekárom povedal, že len niečo s chromozómami, ale nehovoril konkrétne čo ...výsledky vraj budú do 1-2 mesiacov...u endokrinológa mi zistili len mierne zvýšený prolaktín (asi kvôli tomu, že mi brali krv počas šestonedelia) a hraničný testosterón, kontrolný odber budem mať opäť o 2 mesiace...základné hematologické vyšetrenie bolo v poriadku, teraz čakám na výsledky trombofilných stavov, ale tie budú tiež až o 2 mesiace...objednaná som aj na vyšetrenie syndrómu lepivých doštičiek, ale tiež až o 2 mesiace 😒 hrozné s tými dovolenkami 😔
@gabika4 z tej krvi zisťujú počet tých chromozómov. 46 tuším by ich malo byt u teba aj u partnera. Akurát ze my ženy mame x a a ony y. Ved keď Vám prídu tie výsledky tak budes mat napísaný záver a zhodnotenie výsledkov..
Joj ani nevrav, my sme 2 roky všetko riesili, doktorov. Na repro-imuno sme dokonca dostali termín az o 6 mesiacov. Potom čakáš na výsledky, no je to na dlhé lakte, ale oplatí sa porobiť všetko čo treba 🙏💞
Ahojte…ako dlho vam trvalo, kym ste mali vysledky? Dakujem
@martina123s ja ešte nemám, výsledky mali byť do 1-2 mesiacov, tento týždeň je to už 2,5 mesiaca a stále nič nedošlo :( ...ja som bola na genetike v PO
@gabika4 mne povedali ze za dva mesiace..tak som zvedava..skusali ste volat? Mozno uz budu.
@martina123s volali sme presne po 2 mesiacoch a potom každý týždeň, zatiaľ nič :( ....
@joannita nie, môjmu synčekovi nič nerobili, nepýtajte sa prečo, lebo to netuším...keď som ho porodila, len mi ho zabalili do čierneho vreca a rovno na patalógiu, odkiaľ sme si ho na druhý deň prevzali, aby sme ho mohli pochovať...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@gabika4 ahoj.V hociktorom meste je určite genetická ambulancia, kde vyšetrujú z krvi chromozómy. Pozri si v Tvojom meste a objednajte sa s partnerom. My sme boli napríklad v MT. Všetko ok 🙂 držím palce 🙏