Ahojte, v prvom rade by som chcela napísať že pred dvomi rokmi som porodila zdravého syna a tehotenstvo bolo bez problémov. Čakala som kým bude syn ako tak väčší a že začneme sa znovu snažíť, pred letom sme si prestali dávať pozor, túžila som po tom aby sa bábo narodilo tak ako prvý syn pred letom, v lete alebo začiatkom jesene. Podarilo sa nám otehotnieť ale nasledoval potrat v 7 tt, začala som krvacat vraj biochemicke tehotenstvo, brala som to dobre, lebo však to sa vraj stáva veľa ženám. Bola som na kontrole keď som prestala krvacat a moja dr mi povedala ze nemusíme čakať akurát som mala ovulaciu a aj nam to vyšlo, novu boli dve čiarky. Povedala som si že tentokrát to už musíme zvládnuť do konca, všetko bolo v poriadku, minulý týždeň som bola na kontrole u dr, povedala ze už aj vidí akciu srdiecka, tak už sa mi tak uľavilo, stále to bol nejaký 7tt , vedela som že ešte nie sme za najhoršim ale tak som dúfala že už to bude dobre. Tento štvrtok som mala ísť na kontrolu po dvoch týždňoch ale včera som začala krvacat a po predošlých skúsenostiach som už vedela že je zle. Bežala som do nemocnice a tam mi povedali že plod nežije. Neviem čo ďalej, celu noc som premýšľala že čo ak sa mi to aj 3x stane. Dr v nemocnici povedal že máme počkať 2 mesiace,ale čo som čítala tak vraj ak nebude treba čistiť sa môže začať snažiť už po prvej menstruacii, takneviem. Keď prestaneme krvacat pôjdem k dr a poprosím ju nech ma pošle na vyšetrenia.
@mauduska áno je, ale najhorší je ten strach že sa to zopakuje znovu a ten istý kolotoč znovu a znovu.
Aj mne sa to stalo teraz v piatok ale prvykrat...popros svojho dr aby ti dal tabletky duphason a ascorutin to je na udrzanie plodu a proti krvacaniu a skus brat kyselinu listovu plus pi alchemilku..a urcite chodte spravit vysetrenia..to je vsetko co ti mozem poradit 😔 a velmi ma to mrzi co sa ti stalo
@alexandramb To ti verím. Ja som tehotná ešte nebola, ale neviem si ani predstaviť, aké hrozné je prísť o vytúžené bábätko. Poznám pár, kde napriek potratu / mŕtvemu novorodenecovi mali ďalšie deti, nevzdali to. Ale poznám tiež rodinu, kde chceli mať viac detí a majú len dve - práve kvôli viacerým potratom. Už neboli ochotní riskovať. Akokoľvek sa rozhodneš, verím, že to bude pre teba to najlepšie.
@slniecko_12 alchemilka v tehotenstve spôsobuje potrat. Piť by si ju mala len v čase, keď už chceš vyvolať pôrod, pripadne v čase snaženia sa, ale už počas tehotenstva.
Mne sa, to stalo 3 kjrat, mala, som hustú krv, lepive doštičky. Vydupaj si hematologiu. Vraj je to častá príčina potratov v tak skorom štádiu tehotenstva. Dali mi lieky na riadenie krvi, teda ja som mala injekcie.
A nedaj sa, odbiť lekármi, ktorí ti budu tvrdit- ako mne, že potratit 3 krát je ešte v norme.
@slniecko_12 duphtason som brala ale nepomohlo
@slniecko_12 vitamínov som jedla dosť, kyselinu listovu, tehotenské vitamíny,c, železo, vápnik, kolagen, brusnicove vitaminy, omega 3 a plus ten duphtason
@mauduska teraz pijem alchemilky a aj počas snaženia som pila po ovulacii som prestala a zas začala po skonceni menstruacie po ovulaciu
@mauduska ja hovorim prave o situacii kedy potratila
ja by som urcite trvala na tom, aby vas poslali na vysetrenia - jedenkrat je mozno nahoda, dvakrat si uz nemyslim a ano niektori lekari sa riadia 3x a dost a az potom posielaju na vysetrenia, tychto by som fakt rada videla na mieste tej zeny, ktora to uz 2x prezila 🤷♀️
nam sa to stalo 2x, nastastie mam pricetneho lekara a poslal nas na vysetrenia a ja osobne by som 1-2 cykly pockala, aby sa sliznica maternice poriadne obnovila atd.
velmi drzim paste!
Kedze prvého mate synčeka tak veľa ľudí by vam povedal ze to moze byt dievcatko a nevie sa udržať v maternici
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
To je hrozné, veľmi ma to mrzí. Držím ti palce, aby sa vám to už nikdy nestalo. Prísť o dieťa je najhoršia vec..