Dôvod potratu

21. nov 2022

Ahojte baby
Chcem sa spýtať, tie co ste potratili raz, dva krat, tri krat atď. Poslal vás gynekológ na nejaké vyšetrenia, že prečo sa to vlastne deje??
Mam za sebou jeden zamlčaný potrat skoro 6 rokov dozadu, potom mame zdravého syna chvála Bohu a dnes, presne 8+0tt som potratila znova (prestalo sa vyvíjať v 5tt) začala som krvácať, dali mi injekciu na vyvolanie a hlavou mi chodí, prečo my?!

Zistili vám niečo na vyšetreniach? Poslal vás niekam dr alebo ste museli ísť na vlastnú päsť?
Ďakujem 🙏

pribinak
21. nov 2022

Minimálne hematologiu

anjelicek26
21. nov 2022

V 5tom tyzdni neviem, to znie este ako pokazene uhniezdenie :( Mozno nizka stielka maternice, nizky progesteron... spravit hormonalny profil, hladinu progesteronu, hematolog ma zmysel ked nenaskoci - alebo vypadne medzi 8-12.tyzdnom srdiecko... tam akakolvek mikro zrazenina v cieve s placenty ked prebera funkciu je fatalna pre tak male srdiecko... mna poslali na endokrinologiu (dostala som lieky) a ster s maternice (potvrdeny streptokok), ale tazko povedat, ci tam naskocil po kyrete alebo tam bol aj skor... my sme prisli o male v 14tom tyzdni... nastastie lekari vysetrili vsetko, co som chcela.

petricka22
21. nov 2022

Je to bolest a smutok, aj ked je to “len” 5.tt, ale nemozes to brat tak, ze preco prave vy. Deje sa to bezne vela zenam. Prajem ti skore pozviechanie, ma ti uz kto robit radost, jedno dietko uz mas,tak sa sustred na to. 🙂Nejake vysetrenia by vsak boli vhodne. Konzultuj so svojim dr, popride sa mozes informovat aj v nejakom car, ale tam ta budu tlacit hned do umeleho.

viky_21
21. nov 2022

MA v 7tt a hned ma poslal na hematologiu .. pocula som aj o tom, ze zvyknu posielat na alergologiu ale netusim preco .. ale myslim, ze ta hematologia by mala byt automaticky

sendy1993
21. nov 2022

Hematologia. .genetika paru..štítna..reprodukcna imunológia

nikusa1113
21. nov 2022

Ja som mala dva potraty a potom nasledovali geneticke vyšetrenie,hematologia,endokrinologia a samozrejme aj vyšetrenie plodu po potrate keďže som mala 2x missed abortion.....zistili mi krvnú zrážanlivosť a poruchu vstrebávania vitamínov skupiny B....teraz som už 3x tehotná a picham si Fraxiparin plus celé tehu užívam vitamíny skupiny B....takže určite treba radšej pochodit po vyšetreniach a možno sa zistí nejaká príčina....

selena_luna
21. nov 2022

Ach mrzi ma to. Ja som sa po potrate rozpravala dlho s lekarom a v podstate som pochopila ze vsetci sa velmi mylne pozerame na tehotenstvo - ze kazde berieme ze to musi vyjst. Ale je to mimoriadne zlozity proces ktory sa kedykolvek moze zvrtnut a uplne pokazit - a to este aj pocas porodu. V rannych stadiach prezije len 60 % plodov - pri ostatnych sa najpravdepodobnejsie zle delili bunky do trizomie ale inej nezlucitelnej genetickej vady. Teda az 40 % tehotenstiev je neuspesnych na zaciatku. Ak si teda potratila druhy krat je matematicky najpravdepodobnejsie ide len o nejaku statisticku nahodu ze mas po sebe 2 neuspesne tehotenstva. Teda ze si uplne zdrava aj ty aj muz - navyse mate zdrave dieta a este aj taky velky casovy odstup pri potratoch . Vysetrenia sa casto zacnu robit az po tretej strate dietatka - to uz ukazuje na nejaku chybu. Niekedy pre vek matky poslu aj skor, ale nemusia - a stale je to spravny postup. Teda sa nemusis znepokojovat. Ale na tvoju ziadost by ta lekar mal poslat.

Takze nic si nevycitaj, ani ze sa to deje vam, to nic neznamena. Viem ze to velmi boli, je to zatial iba nahoda.

stannkal
22. nov 2022

Doktori sú väčšinou nastavení tak, že to začnú riešiť až po 3 po sebe idúcich potratoch. Ja som po dvoch bola kvôli tomu v CAR a absolvovala nejaké vyšetrenia. Musíš byť iniciativna ty ak tie vyšetrenia chceš. Dosť to závisí aj od tvojho veku, si myslím.

aknit_44
26. nov 2022

Ahoj. Ja mám 3potraty za sebou, po dvoch sme absolvovali všetko čo sa robi, išli sme na reproimunologiu obaja, genetika obaja, hematologia ja-zistili mi zlu zrasanlivost krvi faktor VII, manžel spermiogram. Rátala som s tým, že keď sa zistila zla hematologia, tak som si pichala fraxi od začiatku tehotenstva, plus ešte utrogestan a prolutex. Vydržali sme do 14tt keď prestalo bit srdiečko. Poviem ti, že doteraz neviem čo sa mohlo stať, už sme verili že všetko bude ok. Po 3.potrate som šla na endokrinológiu, tam mi nič nezistili a ešte na infekčné kde mi zistili ureaplazmy, sme obaja preliečení 20dnovymi atb…
Pritom sme obaja zdraví s manželom, žiadne ťažkosti nemáme a aj napriek tomu sa nám deje toto… neostáva nám nic viac len bojovať ďalej 🙏

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre