Do akého týždňa sa dá ísť na potrat ?
Aká je cena? Môže sa cena zvýšiť len preto že budem viac týždne ?
Ako prebieha potrat?
Je tu niekto kto bol v Michalovciach na potrat?
Koľko budem v nemocnici?
Prosím vás poraďte ak viete blbé komenty si nechajte
@zdenkakelemanova Ahoj síce som to nikdy neabsolvovala ale info viem...V tvojom meste musí byť Gyn centrum ktoré to vykonáva...cca 460€ Max do 12 týždňa lenže do vtedy musíš ísť na krv najlepšie informovať svojho gynekológa a tzv predoperačné vyšetrenie si v celkovej anestézii a buď v ten deň alebo na druhý púšťajú domov len musíš mať doprovod ak by ti prišlo zle...
@zdenkakelemanova ... neviem dôvod prečo chceš ísť na potrat a nechcem ťa ani súdiť ale ak ti môžem dať radu, nechoď na potrat..ver že by si to časom veľmi ľutovala..ja sama sa s manželom snažím o dieťatko 4 roky a dala by som aj všetko možné za to,aby som bola na tvojom mieste..na koľko sa nám nedarí otehotnieť, začali sme s manželom riešiť adopciu.. nerozmýšľala si nad tým? Možno má niekto odsúdi ale vieš ako by si tým párom ktoré ako my čakajú na svoje bábätko pomohla???
@lucia0211 dôvod je ten že celé moje prvé tehotenstvo som väčšinou bola v nemocnici lebo som mala problémy s obličkou. Mám ročného synčeka zdravého ....a ja stále problémy s obličkami. Posledná hospitalizácia a posledná operácia bola na vlásku lebo som skoro prišla o obličku. ...
@zdenkakelemanova
radšej to rieš anonymne....máš tu celé meno...a na FB celú rodinu.
do 12 tt, neskôr ak by sa jednalo o vrodené vady resp. by bol ohrozený život matky
@zdenkakelemanova veľmi dobrá stránka: https://www.cenapotratu.sk/ všetko dobré vám prajem.
@zdenkakelemanova oblicka je isto vážna vec, ale život dieťaťa je o niečo vaznejsi. Manžel tiež prišiel o obličku a nič hrozne sa nedeje, normálny život. Druhá oblicka v takom prípade prevezme funkciu. Inak prišiel aj o dve deti, jedno nám zomrelo v 7.tt a dcéra v 38.tt a to bolo pre neho oveľa ťažšie, než život bez obličky. ❤️
@zdenkakelemanova bolo by lepsie keby si poziadala adminov o zmazanie temy ked dostanes odpovede na svoje otazky. Mas tam predsa meno + mesto kde byvas. Mnoho zien nemoze mat deti - a predstava toho, ze sa niekto rozhodne pre potrat je pre ne nemyslitelna. Alebo moze mat z krestanskeho presvedcenia, ze co robis, nie je spravne a milion inych dovodov preco by si sa mohla stat niekomu (zbytocne) trnom v oku. Nikdy nevies ktora suseda je na konikovi a bude citat co pises. Nabuduce osobne otazky zadaj radsej anonymne.
@zdenkakelemanova ...ale čo povedal gynekológ?Ak povedal že všetko bude v poriadku a netreba sa ničoho báť tak potrat by som ja určite nevolila..osud,Boh alebo neviem v čo veríš, vám pre niečo dieťatko do života poslal..ja sama kebyže som na tvojom mieste, nevzdám to ale bojujem o dieťatko aj za cenu vlastného života.. vieš,ja do teraz plačem, keď si čo len spomeniem,ako ma brali v nemocnici pre zamlčany potrat na kyretaz,ako som preplakala keď ma dali na operačnej sále na stôl,ako som prosila boha, osud nech to je všetko len zlý sen..nech sa doktorky mýlia 😔 žiaľ nebol😔
@any_soj nemôžeš podľa stavu tvojho muža posudzovať život bez obličky u druhého človeka. Nie vždy je to tak, že druhá oblička prevezme funkciu tej poškodenej a človek bez problémov funguje. Máme v rodine a môžem ti napísať, že buď šťastná, že je tvoj muž v takom stave, v akom je. Že sa mala autorka témy chrániť, keď poznala svoj zdravotný stav je teraz už zbytočné písať, ale ona tu musí byť v poriadku pre dieťa, ktoré má.
preboha, tu fakt niektore idete polemizovat nad tym, asi ona vie aky ma stav... bolo by lepsie, keby sa jej nieco stane a vsetko zostane na jej muzovi?
aj ked v takomto stave, ako je autorka by som si davala mega velky pozor, aby som neotehotnela, ale nejdem sudit, stalo sa, co sa stalo, autorka sa rozhodla tak, ako sa rozhodla a ma na to padny dovod
@zdenkakelemanova ahoj chcela by som sa zdieľať tu na skupinke ohľadom potratu milé ženy.
Dnes som pozerala skutočný príbeh (film) o potrate . A som veľmi hlboko dotknutá a zarmutena .
Vložím sem link. :
https://gloria.tv/share/P2TE2FeYukCk3m71HZYbJkYmi
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
umele prerusenie tehotenstva je mozne do 12tt, v pripade ak ide o prerusenie zo zdravotnych dovodov ako napr. poskodenia plodu atd. je tam ta hranica posunuta ale toto asi nebude ten pripad, cena sa nezvysuje podla toho v akom si tyzdni, robi sa to ambulatne vo vacsine pripadov = rano prides, poobede ides domov, v niektorych pripadoch moze byt, ze si hospitalizovana do nasledujuceho dna, cena je cca. 300-500 EUR moze sa lisit podla kliniky/zariadenia