Dnes mi zistili mimomaternicové tehotenstvo a nemám chuť žiť

13. jún 2023

Ahojte ...
Pred troma tyzdnani sme s manzelom zistili ze cakame babetko, no tyzden potom som zacala nepravidelne spinit a az dnes po kontrole zistili ze je mimo maternice ,presnejsie na lavom vajcovode. Nemam chut ani volu zit ,s manzelom sme sa vyse 2 rokov snazili a potom ked sa konecne stal zazrak tak sa stalo... Najhorsie bolo ked mi povedali ze babetku uz bije srdiecko a spokojne si rastie nic netusiac o tom ze zajtra jeho kratky zaciatok zivota bude dnom kedy navzdy odide ....😢😢 Uz nemam chut zit ,ani tam nechcem rano ist radsej nech zomriem ako toto zazit a pokracovat v zivote akoby sa nic nestalo. Uz som zazila 3 potraty a 2 z toho vo vysokom stadiu tehotnosti,mam za sebou aj 2 sekcie oba predcasny porod. A po 10 rokoch sa stane toto... Chcu mi zobrat lavy vajcovod cize sana s jednym pravym otehotniet bude nemozne ,umele oplodnenie nechcem. Ale viem ze zeny co mali mimo maternicove uz mali velky problem otehotniet prirodzene a pomyslenie na to ze sa to stane znovu je nepredstavitelne... Tento zivot je za trest ...

zuzanka.zuzu
13. jún 2023

mrzí ma čo sa stalo, určite sa vyjadria aj iné, ja som len chcela k vete "Ale viem ze zeny co mali mimo maternicove uz mali velky problem otehotniet prirodzene " že vôbec nie je pravdivá 😉 kamoška po 40tke je teraz 36tt prirodzene s dvojičkami - bola po potratoch, mimomaternicovom, nepriechdných vajcovodoch a čo ja viem čo ešte mala, kúpili si 2 psov, vyplatili hypo z rezervy na účte kde šetrila na vzdelanie pre deti (že však načo im budú peniaze na účte, oni chcú už len "dožiť v klude" 🙄🙈) a BUM 😀 takže nie, šanca tam ešte je

nelca0510
14. jún 2023

Ja len uvažujem,ako ti mohli povedať že rastie a bije mu srdce,keď je to vo vajcovode. A keď ti nájdu niečo takéto,tak sa to riešiť ihneď operačné,a nie že "chcú mi ho zobrať". Snáď si ho mala.mat už vonku s ukončeniu mimomaternicovou tehotnostou,nie?

noname26
14. jún 2023

Tiež mi je ľúto, čím prechadzas, ale sama som svedkom, že je to inak. Po 4 potratoch a jednom mimomaternicovom tehotenstve mám 2 deti. Obe som otehotnela prirodzene, len s jedným vajickovodom a pomerne rýchlo. Vajecnik v takom prípade preberá prácu aj za ten druhý, môžeš častejšie ovulovat z toho dostupného . Tak mi to bolo vysvetlene. Keď sa u mna zistilo, prečo vlastne potracam (u mňa problém s reprodukčnou imunitou, telo odmietalo plod), už všetko šlo, hoc s potrebnou medicínou, ale prirodzene. Nevesaj hlavu, hoc je všetko teraz cierne a srdce ťa bolí. Mimomaternicové tehotenstvo je vážna vec, to musí von. Tu ti ide o život. Nerieš preto, že nie sú šance, navyše keď naozaj sú. Zameraj sa na to, že musíš žiť, máš pre koho. A život ešte všeličo prinesie.

andreatytler
14. jún 2023

Je mi to velmi luto. Vim ako to boli ked sa nedari. Placem s tebu.😢

tessa165
14. jún 2023

Je mi to veľmi ľúto stalo sa mi to pred rokom, najhoršie bolo že mi ukázali ako mu bije srdiečko a vychvalili ako silný plod to je (10tt). 😢 Stále mám oči plné sĺz a nemôžem sa s tým naučiť žiť. Bohužiaľ u mňa to skončilo tak že už nikdy ďalšie deti mať prirodzene nemôžem kvôli komplikáciám pri operácii a ani umelé nám nevyšlo takže ja už sa ani nemám čoho chytiť. Stále mám to srdiečko pred očami a každý deň je to ťažšie a ťažšie keď vidím detičky vo veku v ktorom už by bolo moje ako robia pokroky a objavujú svet
Hrozne moc držím palce aby to s tým druhým vajcovodom slo, pokiaľ ostane aspoň jeden a funkčný tak tam šanca je vzdy. Čítala som mnoho príbehov že to šlo tak nádej je obrovska

simsalabim
14. jún 2023

Je mi to luto, ale nevzdavaj sa. Moja svagrina prisla najprv o jeden vajecnik, potom otehotnela a babatko vynosila. Potom znovu mimomaternicove, prisla o druhy. Druhe dieta maju z umeleho oplodnenia.

stellarstar
14. jún 2023

Také neexistuje aby vo vajcovode bilo srdiečko a dr si to nevšimol. Lebo dr cez usg vidí kde je plod. A kvôli tomu už netreba zomrieť ja chápem je to ťažké to akceptovať ale naozaj chceš kvôli tomu zomrieť? Najbližšie vám to vyjde len naozaj toto nie je dôvod si siahnuť na život

macekovam
14. jún 2023

@nelca0510 tiez mi to pride ako blud...

lumatri
14. jún 2023

@nelca0510 autorka nepise "chcu mi ho zobrat", ale chcu mi zobrat lavy vajcovod

lumatri
15. jún 2023

Je mi to velmi luto. Tvoje telo otehotniet vie a urcite sa to podari s pravym vajecnikom. Budes mat svoje dietatko, nezufaj.

autor
16. jún 2023

@noname26 Dakujem, ano boli ma to stale ,pripadam si ako vrah ked som tam sla a dovolila aby to urobili.Ano ja viem ze som to musela lebo aj keby som to nepodstupila babetko by ajtak neprezilo a ja tiez,akurat by som len predlzila jeho trapenie. Mna len mrzi ze v takej vyspelej dobe nevynasli sposob ako sa to da napravit, mozno ze v buducnosti vymyslia nieco aby sa to uz nikdy nemuselo stat ziadnej zene. Uprimne ta obdivujem ze si sa aj napriek tomu pokusila zase lebo ja mam velky strach ze sa to zopakuje zase a to by som uz nedokazala ...

autor
16. jún 2023

@andreatytler si poklad dakujem❤

nelca0510
16. jún 2023

Ale ty si ten zárodok mala vo vajcovode,nie v maternici. Buď si mylis pojmy s dojmami alebo čo. Keby sa aj zarodok zväčšil,praskne ti vajcovod a vykrvácas do brusnej dutiny. A ako chces napraviť to,že sa jednoducho zárodok uchytil inde a chce tam rast? Ono tá maternica má strednú vrstvu,kde je hladká svalovina,ktorá sa jednoducho tým,ako plod rastie zväčšuje.

autor
16. jún 2023

@tessa165 Dakujem ti za tvoje slova-riadky ❤ Presne ako pises ,najhorsia cast bola ked uz pomna prisli ze mam ist na operacku , tie posledne kroky ked som tam vosla ,este ma sestricka vzala do takeho kutika kde mi kazala vyzliect sa a podala mi ich tu koselu a nasadila mi tu ciapku a potom ma uz vzala priamo do operacnej miestnosti kde bolo kopec dokktorov a sestier kopec svetla nastroje a a ten stol-koza , kde som musela vysadnut ,zafifovali mi nohy a jednu ruku my celu zabalili do sacku a uviazali a do druhej uz napajali infuziu,este mi dali masku a aby som si predychala a po 4 sekundach som uz bola mimo. A cely ten cas tie posledne kroky som si pripadala ako vo filme zelena mila, bolo to hrozne ani neviem opisat co vsetko som citila ale ty to velmi dobre vies ...😢😔 Len jedna mala utecha pre mna je ze viem ze tam hore nebude sam lebo tam hore je zo svojimi troma surodencami a urcite je im tam spolu lepsie ..........
Mam uz 4 anjelikov kttory ma tam pockaju a jedneho dna budeme vsetci spolu ❤ A co ti pvedali po umelom? Nemozte skusit este raz? Mojho manzela dobry kamarat pred dvmoma dnami podstupili uz tretie umele a teraz cakaju na vysledok ale zese u nicj je problem ze on ma nieco so spermiami a zase jeho zena odkladala aj materstvo a uvedomila si az v 42 rokoch ze je pripravena ,no ale nadej umiera posledna a nemala by si to vzat ani ty ❤

autor
16. jún 2023

@simsalabim No a prave preto sa bojim lebo sa to moze zopakovat ,vobec neviem co bude dalej a co zivot prinesie ale dakujem ti

dadka128
16. jún 2023

Mrzi ma co sacti stalo .. ale .. Nechapem ako ti mohli povedať, že rastie a bije mi srdiečko, keď je mimo maternice 🤔 ..
Su to dlhe mesiace snazenia, verim, ze mas obrovsku bolesť na srdci, treba len cakat na pravu chvilku neboj, raz sa to podari ..

tessa165
16. jún 2023

na umele mozes ist kolko krat chces, resp kolko krat vladzes financne a psychicky, no financie rychlo ubyvaju a sily tiez, ale ja sa urcite nevzdavam nechcem si predstavit zivot bez dietatka,
k niektoremu s tvojich predchadzajucich prispevkov, ak sa nemylim prve dieta z mimomaternicoveho tehotenstva zachranili v okolo roku 1960 dalsie cca o 12 rokov neskor, bohuzial ma to priserne malu uspesnost na slovensku ani neskusaju v cechach su 2-3 nemocnice kde to udajne skusat zacali, zatial nemali uspech, ked som tu vynadala lekarom preco to aspon neskusili tak my sli vyhlasit za blazna

autor
16. jún 2023

@dadka128 Dakujem ti ,no zial povedali my to asi preto aby som sa citila este horsie... No hned som vedela ze nieco nie je v poriadku ked ma vysetrovali ultrazvukom a ked potom hovorili medzi sebou o plode a akcii srdca a mne len odpovedali pockajte potom vam vsetko vysvetlime ... v tu chvilu som uz vedela ze nieco je zle leby keby bolo vsetko ok hned by mi povedali aha tu je ale oni nic.Az ked skoncili povedali ze mam sa ist prezliect a doktor mi vsetko vysvetli a potom uz len som pocula bla bla a mate mimomaternicove a babetko je uz velke a je tam krasna akcia srdca ....😔 vtedy akoby mi zabodli dyku priamo do hrude ,potom som s placom odisla domov a celou cestou som plakala a nevedela ako to mam oznamit manzelovi

autor
16. jún 2023

@tessa165 Ano keby sa o to pokusili ja by som do toho bez vahania sla ,urobila by som pre jeho zachranu vsetko aj svoj zivot by som dala ... Lepsie to aspon skusit ako takto teraz dalej zit a trapit sa ... Kazdy mi hovori aj manzel ze to nie je moja vina je namna velmi dobry este viac nas to zblizilo manzel kazdu sekundu ma sa sanzi urrobit stastnou,hovori mi ze som jeho princezna atd. .. Ale ja si pripadam ako vrah ako zbabelec ako vyschnuty strom bez zivota nezasluzim si nic,aj teraz pri pisani neudrzim sly bolesti a straty .tak velmi to boli a nikto a nic mi tu bolest neutisi preklinam sa za to ja viem ze sa to stava aj inym zenam ale ja sa stym proste neviem zmierit zozieraju ma vycitky svedomia

palculienka40
7. aug 2023

Konzultovala si inde ci sa neda zachranit vajcovod?

franica
7. aug 2023

Toto vyzerá na slušnú depresiu..pochopiteľne, máš hrozné veci za sebou. Ale nemôžeš si to dávať za vinu, vieš dobre, že za to nemôžeš, toto nikto nijak neovplyvní... ak má niekto iný reumu, cukrovku, sklerózu, sennú nádchu... tiež by si mu povedala, že sám si za to môžeš, je to tvoja chyba? Nie, tak tým netrýzni ani seba. Sama som si tým prešla, hneď prvé tehotenstvo, taktiež uchytené v ľavom vajíčkovode, išlo to celé von v 10tt. Mám odvtedy 2 deti, ktoré sa podarili veľmi rýchlo, druhé dokonca aj napriek kojeniu, takže nemysli na tú stranu, ktorá ti chýba, ale na tú, ktorú stále máš. Neviem síce, prečo sa brániš umelému, pretože aj to je riešenie..držím palce, aby ťa tento silný smútok prešiel a mohla by pozitívne myslieť. A keď ti to nepôjde samej, požiadaj o pomoc..bez toho, aby si bola v pohode bude ozaj veľmi ťažké otehotnieť.

susanicka27
2. máj 2024

Ja som tiez na pokraji zrútenia...taktiez som mala mimomaternicové tehotenstvo, ostal jeden vajcovod,prešiel rok a ja stále nie som tehotná.Umele oplodnenie vylučujem...som bezradná 😔

autor
2. máj 2024

@susanicka27 Ahoj, tak aj ty si v rovnakej situácii ako ja? A áno zachviľu to bude rok a tiež nič... Dokonca ovulaciu mam asi každý druhý mesiac takže o to je to ťažšie. A tebe tiež pred rokom zistili MMT? A presne aj ja som názoru že umelé nie,to úplne vylučujem ,neviem či ešte veriť v zázraky ale idem meniť lekára pretože ten môj hneď ma posielal a pritom ani základe testy mi nechcel urobiť, jedna maminka ni písala tiež menila lekára a pomohol jej a minule som stretla dokiho co robil v nemocnici gynekológa tak som sa ho opýtala na názor a teda mi povedal že nie hneď umelé pri správnej liečbe a pod kontrolou lekára sa dá aj prirodzene otehotnieť, vraj majú veľa prípadov. No tej môj doktor ani nemal snahu pomôcť pre neho to bola hotová vec

susanicka27
5. máj 2024

Áno pred rokom...ale ja som si aj dala urobiť vyšetrenia,všetko ok... bohužiaľ, MMT sa nedá nijakou liečbou zabrániť,...

ysseba
5. máj 2024

@susanicka27 a autorka. Je mi to nesmierne ľúto čím ste si prešli. Ak sa smiem opýtať, prečo tak striktne odmietate umelé oplodnenie? Inak mám dve kamošky čo majú iba jeden vaječník (jedna tiež mimomaternicové a druhá nezhubný nádor). A je zaujímavé, že menštruáciu majú obe ako hodinky, vraj obe cítia ovuláciu každý mesiac. Vraj ten jeden vaječník vie prebrať úlohu aj toho druhého.

susanicka27
7. máj 2024

@ysseba umelé vylučujem z cirkevného hľadiska..áno,počula som to,že jeden vajecnik vie prebrať funkciu toho druhého ak chyba..ale v mojom prípade je to iné, ja mám vaječníky a jeden bez vajcovodu ..čiže u mňa je ovulácia každý mesiac, ale pre mňa výhodná každý druhý mesiac...vravím čisto teoreticky lebo ani to vám nikto nepotvrdi,že sa ovulácia strieda,to by som musela chodiť na ultrazvuk každý mesiac

tessa165
7. máj 2024

@susanicka27 ak je druhy vajcovod plne funkcny tiez prebera ciatocne funkciu toho chybajuceho a vie si potiahnut aj vajicko z druheho vajecnika, preto ak jeden chyba nie je plodnost znizena na 50% ale "len" na necelych 70%, v pripade ze sa ovulacia naozaj strieda, ja by som si to aspon par mesiacov overila ci sa striedaju, ja som po roku zistila ze mne prebieha ovulacia na strane bez vajcovodu (10x strana bez vajcovodu, 2x ta spravna). inak vrelo odporucam zensku fyzioterapiu, mne po mmt velmi pomohla

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre