Depka deň pred Vianocami.

andrea.ba
23. dec 2019

Deň pred Vianocami a mňa všetci vytocili, pe že uuuuplne. Tak som nasrata na všetkých, že aj štvorročnej dvere som nedala pusu na dobrú noc, nerozprával som sa s nimi od obeda. Mam pocit, že muž vôbec nerieši nič. Aj to, že ma ísť pre rybu dnes, som mu musela povedať. Mal robiť šalát, tak som ho urobila. Dcéra má pubertu v štyroch. Syn stále na mne na cecku. Normálne by som si to najradšej hodila. Muž musel pre mamy do rakúska a príde až zajtra na obed. Fkt mam pocit, že je všetko na mne
Ale je to ze vraj iba môj pocit. Darčeky zabalené vôbec nie sú. Vôbec nerieši co a ako bude zajtra. Prvý krát budeme sami. No svokra príde vlastne k nam. Vôbec sa na zajtra neteším. Nikdy som sa netešila. Pre mňa je to normálny deň, akurát ľudia stesuju. Všetko má byť dokonale, pretvárka. Budme dnes k sebe dobrý, ved sú Vianoce. Mam fľašu vína v sebe, tak myšlienky sú také rozhádzané. Pozerám lásku nebeskú a stále revem.. Ja ani neviem, čo vlastne chcem. Pripadá mi to ze môj život nie je dokonalý, pritom. Mam muža, ktorý sa stara

janulka1802
23. dec 2019

Juuuj fakt sú aj omnoho horšie veci ver mi chápem človeka nahnevajú niekedy aj také blbosti ale nepokaz si tieto krásne dni ja Vianoce milujem nemusí byt všetko dokonalé darčeky zabaľ keď uložíš deti spať keď sa Ti chce plakať poplač si a ráno vstaň a tým že Ťa čaká krásny deň

kukulienka83
23. dec 2019

No ta fľaša vína ti teda moc nepomohla... Utekaj dat pusu tej štvorročnéj a nastav si to v hlave inak... Vôbec nemusí byť všetko dokonale a aj pre mňa je zajtra normálny deň, kedy si vychutnám kapustnicu, večer rybu a co, šalát som robila tiež sama, decká rozhadzuju nonstop bordel... No a čo... Veď sú Vianoce, je mi to upne jedno... Žiaden stres, vypustí to z hlavy, jak bude tak bude, hlavne nech sú detičky spokojne... Krásne a pokojné Vianoce 🙂

thekacicaa
23. dec 2019

@andrea.ba bud rada, ze ma byt s kym na vianoce a pre koho chystat. Nie vsetci maju to stastie. Keby si bola sama, by si tu vyplakavala, ze nemas s kym byt na vianoce, tak si vaz, co mas.

dskjhfdlkdjhl
23. dec 2019

@andrea.ba No, namiesto tej sebalutosti si mohla darceky zabalit a nie sa vinom nalievat.

1gabriela13
23. dec 2019

@andrea.ba ak ta trápia takéto veci, chod sa pozrieť napr na detskú onkológiu ci do hospicu a zrazu pochopíš že máš všetko v živote a si stastlivec. Objim svoje deti a bud vďačná že ich máš, že sú zdravé, že máš pre koho chystať.

keralas
23. dec 2019

Krasny vecer, vobec si to nedaj pokazit a vybozkavaj deti. Ste zdravi? Tak je vsetko ok. U nas total bordel tiez. A rozhodla som sa z toho nic nerobit. Decka stastne, vobec som dnes nevarila... vsetci co si v chladnicke nasli a ja som si v pokoji robila salatik a vianocnu tortu. Doobeda som sla k mamine a pripili sme si domacim likerom, skoro sme ho zdolali cely... ani som sa domov neponahlala. Upratat stihneme aj zajtra, decka som riadne postiskala a so starsim v pohode pokecala a muza poslala nakupit co treba. Oni ti chlapi maju tych nasich emocii uz aj tak dost... no a vybrala krasne saty na zajtra. Bude ako bude, od idealu daleko a ja si z toho nemienim robit problem.

ysseba
23. dec 2019

To máš malého na cecku (ako píšeš) a v sebe fľašu vína (ako píšeš)? Hm, hm, hm, no zaujímavé. A tá štvorročná za to v skutku nemôže, že ťa muž nasral a nespravil šalát. Ani za to nemôže, že nemáš darčeky pobalené. Celý december bol krátky na zabalenie darčekov? Nikto ti nemôže za to, že namiesto milých povinností (balenie darčekov pre svojich najbližších a najmilších) sa nadájaš vínom a lamentuješ nad mužom, nad sebou a vlastne nad celými Vianocami

eliska13
23. dec 2019

@andrea.ba kojis a fľaša vína?😉ráno bude lepšie, všetko stihneš len blbé, že muž išiel preč a ty 2 deti a všetko chystať....neviem tiež mi to už posledné roky príde také strojené, hekticke.Si len unavená vyspi sa a zajtra kvôli deťom priprav pekný deň a večer😏

ysseba
23. dec 2019

@eliska13 No neviem či jej bude ráno lepšie - po fľaši vína🙈

nevludna
23. dec 2019

Sama nadavas, ze sviatky su len stres a sama si ten stres robis;)) darceky nie su este zabalene? Noaco....neni upratane, noaco. Veceru navaris za hodinu, nemusi to byt 5 chodov;) vsetci sa snazia dodrziavat nejake tradicie, ale skor ich to len stresuje🙂)

Si len unavena, ale naozaj neber veci tak vazne;) rano si kuknite rozpravky, potom nieco uvar, darceky zabalis do pol hodky a uzite si den.,.popripade veceru posun na neskor a pod🙂) hlavne nestresuuuuj, o nic nejde🙂

nevludna
23. dec 2019

@ysseba ja vypijem aj dve a rano mi nic neni😄😄😄

andrea.ba
autor
23. dec 2019

@nevludna ja viem, že to dam, ved toho nie je veľa, len ma skôr štve, ze na všetko mam myslieť iba ja. A to nie len teraz ale vždy. Vo všetkom. Stále sa presviecam, že m byt rada za to, čo mám, ale stále mam pocit, že niečo nie je dobre. Ze now o chyba, že nieco ma byt inak, že ja mám byť inde.

nevludna
23. dec 2019

@andrea.ba len podla mna chlapi tak sviatky neriesia ako my zeny🙂 pre mojho je to obycajny den, takze ho pekne vzdy poprosim, s cim by mohol pomoct a pomoze (sameho ho nikdy netukne, co by asi tak trebalo)🙂 a ja som tento rok voobec nepiekla, neupratovala (myslim tak hlbkovo), neriesim ci ma byt post alebo nie a darceky sa mi tiez nechcelo balit, ale tak donutila som sa😄

Len vies o tom, ze ten zly pocit, ze stale nieco nie je dobre si vytvaras ty 🙂) skus sa len nad tymto zamysliet, ze ci nicenie tvojich nervov je prednejsie ako “dosad si co ti vadi”

andrea.ba
autor
23. dec 2019

Baby, ono niekedy som nacengana aj z jedneho pohára, len dnes po veeeelmi dlhom čase mi je ťažko na srdiečku, a to víno protw išlo do mňa. Našťastie, malý už nie je malé babo, a nekojim každé dve tri hodiny, a pijem aj dosť vody pomedzi to, takže alkohol sa rýchlejšie vypari, preto chodím stále cikat. No a zaver. Vyrevala som sa, síce som nedošla k riešeniu ale proste musím ísť ďalej, pokiaľ nejaké nenájdem. Idem dat sprchu a spať, lebo zajtra myš nahodiť úsmev, lebo Ježiškoooo pride

marryen
23. dec 2019

@andrea.ba prosím Ťa, nerieš hovadiny...práve som sa dozvedela, že mojej známej zomrelo bábatko pár dní po narodení a ty tu napíšeš toto........ Buď vďačná za všetko čo máš a že máš s kým tie vianoce tráviť!!!

eliska13
23. dec 2019

@andrea.ba niekedy nie je na škodu o všetkom rozhodovať sama😉muža musíš zaukolovat čo potrebuješ oni často ani nevedia koľko toho je a čo všetko treba.Mas krásne deti!

h2
23. dec 2019

@andrea.ba Ahoj, a čo Ťa vlastne tak vytočilo? Že si musela mužovi pripomenúť rybu a urobiť zaňho šalát? Alebo že tak celkovo nestíhaš všetko, čo si chcela? Tak u nás, čo sa nestihne, to proste nebude a hotovo. Svet sa preto nezrúti. Ak si vytočená, máš depku, je Ti nanič a chce sa Ti plakať, tak fľaša vína Ti nielenže nepomôže, ale všetky tieto pocity ešte umocní. Čo tak radšej terapia prácou? Tá je osvedčená a funguje. Premysli si, čo ešte potrebuješ urobiť, škrtni všetko, čo nie je nevyhnutné a postupne, po jednom sa pustí do tých nutných vecí. Nemyslím hneď teraz, lebo je už dosť neskoro, ale zajtra hneď od rána. Usmej sa na deti, zaželaj im veselé Vianoce a pusť sa do práce. Ak som dobre pochopila, tak rybu a šalát už máte, na poriadok sa vykašli, takže Ti toho veľa neostáva na práci. Bude Ti lepšie, uvidíš. Krásne sviatky želám! 🎄

andrea.ba
autor
23. dec 2019

@h2 ono v podstate všetko je nachystané, poriadok normálny, ono sa to vo mne hromadilo všetko už dlhšie. Ze mam on as pocit, že mám deti tri a nie dve, že všetko vlastne riešim ja a na set o mam myslieť atď. No a dnes to buchlo. Ale už som ukludnena, zase som to zamietla niekde do zadu v mozgu a idem ďalej. Takže krásne sviatky všetkým želám

ivulik2311
23. dec 2019

@andrea.ba ja sa citim este horsie..posledne dni.sa len vadime a hladam si podnajom. Takze tieto vianoce mam dodrbane ako nikdy..a smutne. Neprajem nikomu. Len sa obchadzame, spime oddelene, bavime sa len o detoch. Neviem si.predstavit ako bude prebiehat zajtrajsok...ale je mi hrozne. A drzim palce aj tebe, aby si mala klud

h2
23. dec 2019

@andrea.ba No vidíš, asi to bola len nejaká "posledná kvapka", vyvrcholenie nahromadeného stresu. Pre takéto prípady je dobré mať doma napríklad MagneB6, alebo niečo podobné na nervy. Určite Ti to pomôže viac, než víno. 😉 Som fakt rada, že už Ti je lepšie. Ak sa Ti ešte nechce spať, tak si choď zabaliť tie darčeky, my to tiež s mužom robievame v noci, minulú noc sme balili, ja to mám rada, baví ma to. Možno Ťa to ešte viac upokojí. 😊

kakawah
23. dec 2019

@andrea.ba ale ved my zeny menežujeme vianoce. Aj ja som muzovi povedala čo ma urobit, aby vzal malu von aspon na 3 hod.nech si porobim, nech povysava, nech ju okupe, lebo ja este musim to a to. Proste normalka. My zeny to vieme peoste lepsie zorganizovat a naplánovať. Ked mas take male deti, tak zas nemusíš to prehanat s upratovanim. Urob len to najnutnejsie. A hlavne sa hod do klidku, aby si detom a aj ostatnym nepokazila vianoce

kakawah
23. dec 2019

@ivulik2311 bohuzial poznam rste jednu taku smutnu maminku ktora riesi takéto veci😞 drzim prsty nech to aspon koli detom zvladnete zajtra

hettinka
24. dec 2019

@andrea.ba prečítaj si to dnes po sebe. Poriadne si protirečíš. Vraj muž nepomáha, ale potom sa stará. Ľudia stresuju, ale najviac stresujes ty...
to asi ta fľaša vina 😂😂😂

Prajem krásne Vianoce a to chce kľud a nohy v teple.

evalin88
24. dec 2019

@andrea.ba my zeny vzdy myslime na vsetko, napr ja,co si nenapisem do nakupneho zoznamu to nemam, co si pod stromcek neobjednam sama tiez nemam, lebo muz vraj nema cas. Tento rok som muza aspon presvedcila nech darceky kupi skor, a tak povedal co chce a objednala som ich ja. Prasklo nam koleso na kociku a ja som zakazdym cez den zabudla ho objednat, on mi to sice pripominal, ale ze by ho objednal sam? Moj netusi ako sa robi salat, vypraza ryba, aka ryba to ma byt aby sa nerozpadla a nebola sama voda... on vzdy vsetko doma dostal od maminky az pod nos 🙂 ale snazil,sa aspon zabalit cast darcekov, omotal to tym papierom neskutocne 🙂

halienka
24. dec 2019

@andrea.ba jáááj moja, no to sú chlapi, oni sú iní ako my, oni myslia len na to na čo musia, inak proste nemyslia, majú vypnuté mozgy. Preto dobrá rada: všetko čo chceš aby tvoj chlap urobil mu musíš normálne na rovinu po lopate povedať. Tiež mi to trvalo roky kým som to pochopila, furt som čakal, že mu dôjde, že mi má pomôcť, že mám toho veľa, že veď musí vidieť, že treba to alebo ono...kdeže! Oni to nevidia a ani na to nemyslia. Česť výnimkám teda, ale väčšina nie. Všetko im treba hovoriť jak malému decku. Viem, že je to na nervy, že na všetko musíš myslieť sama, ale ak si na to zvykneš tak aspoň kopu roboty na chlapa prehodíš a budeš mať viac času na ostatné. Pre pobavenie ti posielam perfektné krátke videjko, aby si pochopila ako funguje mužský a ženský mozog

https://www.youtube.com/watch?v=SUmCRrKYwBQ

😀

naloxon
24. dec 2019

Dievčatá keď nejde o život nejde o nič...Vianoce máme mať v srdci...niektorí nemajú také štastie byť na Vianoce doma s rodinou ale musia pracovať.

kukulienka83
24. dec 2019

Sme ženy, matky... My musíme myslieť na všetko, kto iný, keď nie my... A čo potom keď náhodou volaku prkotinu zabudneme 😀 to je cirkus okolo 🙂 krásne Vianoce

gabrielaaaa
2. jan 2020

@dskjhfdlkdjhl hlavne že koji😵😵😵😵 och

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre