Ahojte mám taký problém s mojím bývalim mám syna momentálne je u neho pretože mu tam bude lepšie ako u mňa má ešte len 2 roky čiže rodičovský poberá on a ja som teraz so súčasným parterom tehotná ako to teda bude s rodičovským budem poberať aj ja na mladšie dieťa alebo nebudem dostávať vôbec nič? Alebo on musí mať malého súdne v svojej starostlivosti ? Ako to mám teda riešiť ? Len vás prosím neukamente má zato že malý je pri svojom otcovi je tam preto lebo mu je tam dobre a ja som snim stále...prosím len mi poraďte ako toto vyriešiť😔
@balint čiže súdne
Pokiaľ bude syn zverený otcovi do starostlivosti a vy porodíte nedostanete porodne ak to všetko vybavíte dovtedy...
RP moze poberať otec...
Pôrodné určite dostanem ale stim rodičovským neviem čo ak nedostanem nič tak to budeme musieť niekam teraz poriešiť...lebo dvaja rodičia nemôžu poberať rodičak a je jedno kto je otcom
Mna by zaujimalo preco je 2 rocnemu dietatu lepšie u otca?nikdy by som sa toho mojho nevzdala
ako pisem RP môže poberať otec druheho dietata.
Pokial bude zverene otcovi tak narok na porodne ma ak by bolo zverene inej osobe ako druhemu rodicovi narok by nemala. RP moze poberat otec novonarodeneho dietata tebe by narok na RP nevznikol ani keby bolo ci nebolo zverene dieta otcovi- tak isto ako jedna matka nemoze poberat 2x RP.
@lenuliatko84 aj ja sa nad tým zamýšľam. Prvému lepšie u otca, a druhé na ceste....
@sasa1310 presne, nevie/nechce/nemôže sa starať o jedno a urobí si druhé 🤦
Otec druheho moze poberat rp na novonarodene....
A pri zvysku co sim chcela napisat si eadsej kysnem do jazyka
😰😰😰😤😤👎👎
@sasa1310 s niektorymi zenami neni ani rady ani pomoci
To, ako ste sa dohodli s otcom prvého dieťaťa je vaša vec. Stará sa on, rodičák vyplácajú jemu. Podľa toho, čo píšeš, na materskú nebudeš mať nárok, kedže riešiš rodičák. Tu môže rodičák na tvoje druhé dieťa poberať iba otec dieťaťa, ak pracuje, tak vo výške 370€, tebe ak by vznikol nárok, tak iba o 100 € nižší.
@catherine1989 fakt nechápem. Nechcem sa do toho montovať, ale logika mi to nedáva. To je maličké dieťa. 2 ročné. Ešte len detstvo začína. Všetko by som robila preto, aby mu bolo pri mne lepšie. A nie nacápať si ďalšie dieťa. Tu sa len natíska otázka, v akých podmienkach bude vyrastať to druhé, keď prvé kvôli podmienkam musí byť u otca.
Mohlo by mu tam byť hoc ako dobre nikdy by som sa svojho dieťaťa nevzdala čo bude mat tvoje druhé dieťa čo prvorodený nemá,?😣😣😣😭
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
zverené dieťa musí byť otcovi