Bol to potrat?

3. okt 2021

Ahojte potrebujem radu. Zacala som spinit a tak som sla k doktorovi. Ten ma prehmatal dal nejake tabletky a sla som domov oddychovat. No doma som zacala dost krvacat tak ako pri menzese a bolelo ma brucho este z vysetrenia. Potom sa mi ulavilo aj krvacanie preslo a vypadlo zo mna nieco. Bolo to ako neopracovane maso take slabo ruzove ale krvave ale co ma zaskocilo tak dost velke mozno malo aj 10 cm a pritom som bola iba okolo 5-6 tyzdna..stale trosku krvacam ale nemam uz bolesti. Myslite ze to mohol byt gestacny vak alebo placenta? no tomu sa mi nechce verit lebo to bolo fakt velke..prepacte za podrobny opis a dakujem za odpovede

sara07
3. okt 2021

smer mudr

nafka0483
3. okt 2021

A to sa pytas teraz tu na fore?? Okamzite k lekarovi, mala si ist hned ked spinenie preslo do krvacania na pohotovost. Pravdepodobne si potratila :(

dada13288
3. okt 2021

Ja som to mala presne take v 6 tt a nebola som na pohotovosti 🙂 prestala som krvacat, ale ak by som este viac zacala ani neuvazujem, ale na pohotovosti ta hned beru na kyret a to som ja nechcela... Krasne som sa vycistila sama len gynekolog to skontroloval.

nafka0483
3. okt 2021

@dada13288 To nie je tak pausalne, ze vzdy ta hned beru na kyretaz. Skontroluju v prvom rade aktualny stav a ak je to mozne, tak nechaju vycistit prirodzene a nasledne bude kontrola. Ak je tam nejake riziko alebo ohrozenie, tak sa riesi kyretaz.

autor
3. okt 2021

Mna iba zaujimalo ci moze ten plodovy vak byt aj taky velky v 6tt kedze vsade pisu ze ma tak 1,5cm..bolo to velmi rychle za 3 hodiny bolo po vsetkom..v nemocnici by neurobili zazrak

lenkakravcova
3. okt 2021

Môže byť že to bolo väčšie kvôli zrazenine krvi okolo toho (plod, vak, zrazenina). Určite ale chod k Dr nech ta pozrie. Aby keď si potratila, tam niečo neostalo a nedostala si nejaký zápal alebo otravu krvi.

nafka0483
3. okt 2021

Pravdepodobne to bolo "vsetko" - teda kuksy sliznice maternice aj s plodovym vakom, babatkom... ved sliznica maternice je hruba, nejake krvne zrazeniny a pod.

A nejde o to ci by v nemocnici urobili zazrak, ale o to, aby skontrolovali co sa deje a ci sa cistis tak ako treba. Ak ti ostanu odumrete zvysky tkaniva v maternici, tak mozes dostat otravu krvi a to nie je sranda. Moze ti v priebehu par hodin o zivot, takze vo svojom vlastnom zaujme sa chod dat skontrolovat. Ked pises, ze to bolo len kratsie krvacanie a nasledne prestalo, tak za par hodin sa telo vobec nemusi dobre vycistit, to trva postupne aj zopar dni.

autor
3. okt 2021

@nafka0483 pisem ze stale trochu krvacam a urcite pojdem..len som chcela vediet..dakujem

nafka0483
3. okt 2021

Chod, drzim palce nech je to vsetko ok a nech sa z toho co najskor zotavis po vsetkych strankach.

miskamicha
3. okt 2021

Zajtra smer dr ak krvacanie zoslablo. Mohla si mat hematom a s nim odislo vsetko...ale nemuselo. Drzim palce aby bolo vaetko ok.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre