Doktor si to nevie vysvetliť vsetko v norme ani náznak problému babo sa vyvíjalo bilo mu srdiečko a dnes na sono uz nebilo. Gestany vak v pohode, hormonálne vyvazena, ale mame v rodine tfombofiliu, bola som na vysetreniach uz mam vysledky a nie su dobre, lebo mam dalej objednala. Mate niekto nieco podobne?? Ako dalej som zufala a nechce sa mi žit
viem o čom píšeš,ja som potratila 2 krát a potom ma čakali vyšetrenia a našli mi n iečo na hematologii a odvtedy tam chodím,potom som otehotnela chodila som na pravidelne kontroly brala som celé tehu anopyrin a mám krásneho zdravého synčeka a teraz som opäť tehu a dúfam,že všetko je v poriadku,neboj dočkáš sa len bez liekov to nepôjde 😉
@sarafortuna Noo dufam, ze aj ja budem ta stastna a budeme mat raz babatenko. Lebo fakt som uz na tom dost zle
@tinky09 ano bola som na čistení v nemocke,tak druhý krát som potratila v decembri a potom som začala chodiť po vyšetreniach žiadne lieky nič som nebrala až v marci som neplánovane otehotnela,že sme to vtedy jednoducho neplánovali,tak gynekolog mi nasadil do 12tt duphaston a potom po 12tt mi hematologička nasadila anopyrin,velmi som sa bála,lebo v príbalovom letáku je napísané že to nesmú užívať tehotné,ale ved lekárka asi vie čo robí a tak všetko prebiehalo v poriadku,celé tehotenstvo na pravidelné odbery a 2 týždne pred pôrodom som mala anopyrin vysadiť a tak sa stalo tiež strach som mala ale dopadlo to v poriadku 2 dni po termíne som porodila zdravého chlapčeka 🙂 a teraz som tiež otehotnela neplánovane a tiež už beriem anopyrin,ale možno si budem aj pichať injekcie uvidi sa aké budú výsledky,takže držím palčeky a hlavne nemyslieť tak nato,je to ťažké,ale stojí to zato ja som rada,že budem mať dve zdravé deti,ale viac už neplánujem 😉
@tinky09 za posledné dva roky tri krát, a predtým tiež ale to už bolo dávnejšie a pritom jedno dieťa mám úplne bez problémov....a teraz už ani nemôžem otehotnieť... robili nám infekčné, hematologiu, hromonálne profili, genetiku aj imunologiu a všetko v poriadku, vrátanie genetiky odumretého mimča...teraz mi tiež doporučujú pichať fraxiparín a brať prednison , ale ako hovorím už sa mi nedarí otehotnieť a rapídne sa mi od posledného missedu v 8/2012 zmenili výsledky krvy k horšiemu tak už nás čaká len posledná šanca a to je IVF, tak dúfam že sa to podarí... už teraz stimulujem, tak koncom mesiaca by sme mali ísť na OPU a ET
@tinky09 ja som prisla o prcka koncom 13tt, dnes mam 2 zdravé krásne deti. vyplač sa, nedus to v sebe, porob všetky potrebné vysetrenia a ak ti smiem poradit, v prvom rade byt v pohode čo sa tyka psychiky. všetko prebolí, len to chce čas. drzím palce, čas plynie u všetkych rovnako, takto za rok, budes rátat tyždne do pôrodu, zelám len to naj.
@tinky09 jednoznacne v dalsom tehu musis na injekcie a cim skor , hned ako ti test ukaze aj naznak ciarky.. ja som tiez tak o prve prisla a druhe mam vdaka injekciam - 297 kuskom .. aspon vies kde je chyba, pri trombofilii dieta nikdy nedonosis bez injekcii, lebo sa k nemu nedostavaju ziviny ako treba...drzim prsty
ja som tiez o prve prisla viem ako to boli....teraz mame krasne dievcatko a to som tiez nedufala....hlavu hore....inak kamaratka mala 4potraty a nakoniec zmenila gynekologa, hej robili vsetky mozne vysetrenia a teraz ma 3deticky 😉 ň
ň
@tinky09 ahoj viem co prezivas.ja som to tiez zazila dva krat.uz su to dva mesiace.vsetko v poriadku srdiecko bilo jedna radost tesil som sa z tehulkovania.a zrazu jedneho dna na toaletnom krv tak som utekala na pohotovost a tam mi oznamili ze mi to odumrelo prestalo mu bit srdiecko.bola som v 12tt a ze take dva tyzdne to nosim uz odumrete podla nepravidelneho tvaru.dr ma poslal na genetiku a kematologiu tak mi tiez zistili tu trombofiliu a hned mi nasadila fraxipqrin.kazdy den si ho picham do brucha az pokial neotehotniem.geneticky vysledky este nemame mali by prist na buduci tyzden tak potom mam s nimi prist k hematologicke a uvidi sa co dalej.ked ostanem tehu budem musiet uzivat 3druhy liekov pichat si ten fraxiparin ale vo vacsiom mnozstve a budem musiet chodit na nejaky monitoring kazdy mesiac.poplac si mne to pomohlo ked sa mi chcelo jednoducho som plakala a plakala.drzkaj sa
@tinky09 ja som tiez prisla o jedno v 11tt po umelom, teraz som bola na tretom vklade a od zaciatku si picham Fraxiparin, tiez sama lebo priatel tiez inekcie nemusi. sice som teraz len v 5tt ale dufam, ze tie inekcie zaberuuuuu. teraz sa to uz podari uvidis, len trvaj na inekciach. drzim palce.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@tinky09 ak je aj u teba trombofília, tak treba Fraxiparin prípadne Anopyrin. Mali by to riešiť na hemato... viac sa ale asi robiť nedá 😔
mnohé kočky však vďaka pomoci z hematologie v pohode donosili bábätká.