Ahojte, bohužiaľ sme sa dneska v 17 týždni dozvedeli smutnú správu a to že bábätku nebije srdiečko. Je to pre nás šok... gynekológ nám povedal že už asi 3 týždne nežije, usúdil to z veľkosti plodu. Boli sme v nemocnici tam mi dali tri tabletky... na vyvolanie, poslali ma domov že mame prísť zase zajtra o 24 h. Ďalej mi podajú tabletky aj tam dole.. a budem čakať na spontánny potrat. Nevieme čo sa stalo. Mám 27 rokov, už som raz predtým potratila keď som mala 23 rokov ale vo veľmi skorom štádiu. Mám strach, ovláda ma smútok, mám zlomené srdce. V 12 týždni sa lekárovi nepozdávala tekutina na šiji, kto bol na NT teste vie o čom hovorim, malé malo 2,6 mm čo sa blížilo k hranici a tak sme šli na sono plus krvné testy, na sone potvrdil šancu 1 ku 354 ten bude mat Dawnov syndróm, vzali mi krv na prítomne častice a chromozómy DNA, ktorý je na 98% presný ten nám oznámil neskôr po mojom šialenom strachu že dieťa je zdravé, a že to bude dievčatko. Medzitým ako som čakala na výsledky ma ovládal strach a stres. Pred tehotenstvom som trpela genitálny oparom, ktorý sa mi jasne že prejavil keď som čakala na výsledky cca 12-13 týždeň. Lekárka mi povedala zle pri opakovanom Herpese sa nemusím obávať o zdravie malého, pretože už mám vybudované protilátky. Dobre správy prišli že malá je zdravá a mne herpes ustúpil a už sa neobjavil. Až do teraz bolo všetko dobre dokedy som nezistila že od 13-14 týždňa v sebe nosím mŕtvy plod. 😭😢😢 myslite si že ten herpes mohol mať vplyv na babo ?? Alebo mu len zlyhalo srdce, nejaká skrytá vada.. či nejaká genetická abnormalia... netuším čo iného to mohlo byť... lekar sa vyjadril nejasne a ja len trpím a premýšľam ... prosím ak niekto prekonal zamlčaný potrat ako ja poraďte ako ste sa s tým vysporiadali vy... obviňujem sa že je to moja chyba .. ten genitálny herpes som dostala od bývalého ktorý ma podvádzal ... prosím nesúďte ďakujem
@vera56 je mi to luto 😒 kedze sa ti to stalo uz druhykrat odporucam ti absolvovat vysetrenia na hematologii a reprodukcnej imunologii (su tam dlhe cakacie doby na termin, aj 3-4 mesiace, ja by som nevahala a objednala sa co najskor). Drzim palce aby si to zvladla a v buducnosti sa dopracovala k babatku.
Držím palce 😔 nech si skoro ôk je mi to strašne ľúto neviem co prežívaš nezažila som si to ale viem ako taško ty je 😔😢
Je mi to moc luto. Viem, ze to moc, moc boli. Je nas viac, co sme prisli o dietatko, ak budes chciet, je skupina Mamicky anjelikov. A urcite za to nemozes ty.
Je mi to luto:((( posielam ti objatie a silu❤️
@vera56 som tri týždne po MA, totálne má to položilo, plačem každý deň, je mi to hrozné ľúto, keď mám o tom rozprávať hneď sa rozplačem, som stále na PN, potrebujem čas , dúfam že sa to polepší , keď sa hormóny ustalia. MÁ som mala v 10tt.Pred dvoma rokmi som mala spontánny potrat.Velmi som sa tešila a dúfala , že tento krát to vyjde...Ja mám už 39 rokov a zníženú ovarialnu zásobu, takze otehotnenie jebu mna problém....Idem teraz na genetiku a hematologiu, uvidíme čo tam zistia, chodím aj do ISCARE.Mam už jednu 6 ročnú dcérku , ktorú sme počali bez problémov.
Je mi ľúto čo sa ti stalo, želám veľa síl ❤️
@vera56 viacere sme si tym presli. Je to tazke obdobie, ale casom bude lepsie. Herpes, pokial uz bol opakovane, urcite babatku neublizil, neobvinuj sa. Proste sa to stava, ja az ked som si sama presla MA, dozvedela som sa o mnohych zenach v okoli, ktore mali rovnaku skusenost. Vyplac sa, dopraj si oddychu a smutenia kolko potrebujes a potom sa skus v tom uz prilis nerypat, naplanuj si aktivity. O par mesiacov sa uz budete snazit znova so stastnym koncom :-* ja jeden spont.potrat, jeden MA a teraz uz dve zdrave deti v postielkach. Drzim palce, vela sil!
Pomoze ti plac (kedykolvek,vela a nic nepotlacat),cas (vela casu), a nakoniec dalsie babatko.Ked pride dalsie babatko najdes v sebe pokoj,zmierenie a uz aj radost.
Už to mame za sebou... neprajem go zažiť ani najhoršiemu nepriateľovi. Strašná bolesť, že vraj malé bolo vyvinuté ako 13-14 týždňové .. a placenta obrovská, všetko muselo von, kontrakcie bolesť, bezmocnosť, obviňovanie sa, nemôžem zaspať budím sa v zlých snoch stále. Videla som malé jak som ho porodila mŕtve ... sivé ako mala myška rúčky nôžky ... Ach hrozné. Neviem ako ďalej žiť, ako spať, bolesť tá fyzická teraz a pampersky to je nič oproti tej na duši. Mám strach že znova otehotniem a prejde si týmto čím dnes. 9 h vyčkávanie, jeden kábel na záchode pripravený na malé. Smrad z tej plodovej vody, zaseknutá placenta... museli ju zo mna vykliesťovať lekar, pocit ako keby mi črevo ťahali prichytené v bruchu von. A keď to konečne prešlo všetko tak ostala len prázdnota ... ja a tma a nespavosť. Bojím sa budúcnosti ako budem ďalej žiť... celé mi to pripadá, cely tento svet bezvýznamný načo keď aj tak všetci zomrieme... toľko trápenia, zbytočne take mám myšlienky. Viem že si tým nepomôžem ale neviem ako inak. Neviem ako sa vrátim do prace a všetci budú na mna pozerať a ľutovať ma... nechcem, nebudem...
Posielam objatie 😪😪😪❤️❤️❤️
@vera56 buc silná aj keď viem ze sa to nedá 😢 je mi to strašne ľúto 😢😢
@vera56 ahoj.. Prvy MA som mala v novembri pred rokom, v 16tt.. zacalo spinenie a uz mi len oznamili ze mala nezije(velkostne bola tak v 14tt), chvalabohu som nemusela prezit to co ty a rodit.. Uspali ma, kyret a potom len to strasne prazdno.. Doteraz si pamatam ako v nemocnici plakali deti, co nosili mamam na izby..My sme mali tiez podozrenie na Downa - tusim 1:120(dala som si spravit Trisomy, kde sa potvrdilo ze mala je zdrava ale tesili sme sa z toho len par dni). Tie stresy ze mozno budeme mat postihnute dieta neprajem nikomu - obvinovala som sa strasne ze som to ja sposobila, ze tym ako som sa bala ze bude postihnuta tak sme o nu prisli uplne. V totalnej agonii som bola par mesiacov-az som otehotnela znovu, opat na 1x.. to bolo v aprili, od zaciatku som bola ale nesvoja, neviem to popisat ci strach, uzkost, snivalo sa mi o krvi, o tom ako potracam.. v 7tt som zacala spinit-dali mi duphaston.. ale to uz nepomohlo, spinila som cim dalej tym viac az v 8tt som musela znovu na kyret.. Je ale zvlastne, ze po druhom tehotenstve som sa akoby ukludnila v zmysle toho, ze som za to nemohla ani pri prvom.. Neviem, teraz ale su obavy co dalej, ci sa nam to niekedy vobec podari.. Este stale obehavam lekarov kde sa len da, ale zatial vsetky vysledky su ok.. Drzim strasne prsty, presne viem cim prechadzas.. Len sa hlavne drz a plac kolko len potrebujes, posielam vela vela sily
@vera56 je mi to úprimne ľúto,😪😪 čím práve prechádzas, presne viem aký je to pocit 😪😪 ten pocit zúfalstva, beznádeje, strachu, bezmocnosti naozaj ako píšeš neprajme ani najväčšiemu nepriateľovi. Je to obrovská strata napriek tomu, či sa to stane v prvom trimestri, alebo neskor. Hlavne keď je dieťatko vytúžené, očakávané. U mňa preslo od vtedy veľa rokov, narodilo sa mi zdravé dieťatko, ale ten strach čo som prežívala od toho momentu bol neznesiteľný... 😔😔 Obavy ci vôbec otehotniem a ci ho vôbec výnosím, či sa narodí zdravé... Tých otázok, výčitiek, bolo nespočetne... Napriek tomu, že sa to podarilo na prvý krát, lekári ma ubezpečiovali, že chyba nebola vo mne, ale ze jednoducho to príroda, niekedy zariadi tak... Napriek tomu sa zopakoval veľmi podobný scenár (choroba v prvom trimestri) len v tom bol rozdiel, že som sa liečila po potrate, vitamíny, kyselina listová po otehotneni sa viac vyhýbala chorým. Už som bola na PN v čase chrípky a asi pan boh to tak zariadil, že som ho zdravé vynosila. Napriek tomu som počas tehotenstva brala 3xAtb, ale nastastie, nie v prvom trimestri. Aj preto som po celý čas trpla a zažívala strach. Dokonca nebol ani manžel spočiatku som nou na sono, pretoze predtým sme zažili to co nás nadlho poznačilo. Bála som sa celých 9.mes.aj počas pôrodu. Ale dnes sa tešíme s krásneho zdravého školáka. Aj vám prajem, hlavne veľa sily, musíte byť statočna a vecte, že všetko zlé je na niečo dobré a ani sa nenazdáte a budete mať raz svoj uzlík šťastia v náručí ❤️ verím tomu a verte aj VY ❤️
Ahoj baby chcem chcem sa opytat na vase nazory mala som minuli mesiac zakrok (kyretaz)kedze babetko v 12tt. Nerastlo a nebylo srdiecko😟no menstruaciu som nedostala este aj ked s priatelom sme sexualne akrivny a pozor si davame je mozne ze zena otehotnie nez dostane prvu menstruaciu?dakujem
@katarinakacka1993 ahoj, mrzi ma co sa stalo:(((
Ano je to mozne, ale je aj normalne, ze prva kramy pride neskor.
@nevludna ahoj... dakujem tak moja gyn.povedala ze pokusit sa mozeme o babetko znova po 3mesiacoch len sa toho trosku obavam aby sa zasa nezopakovalo to iste😕bolo to moje prve tehotenstvo velmi ma to sklamalo a trapi ma to dodnes velmi😣citala som tu fora zien ze sa im stalo to iste alebo podobne nieco je to velmi smutne viem ze aky pocit to je ked zena tuzi po babetku tesi sa nan a zrazu nie je😢
@katarinakacka1993 ano aj mne sa to stalo, v januari a doteraz na to stale myslim a trapi ma to. Zial sa nam stale nedari a to cloveka nici este viac.
Mne lekarka 2 cykly zakazala sa snazit, aby sa telo dalo dokopy a nedostala som infekciu
@nevludna zakazala ti len otehotniet tak skoro vsak?nie ze vobec nemozes mat zatial sex...lebo mne len tolko povedala ze 3mesiace treba pockat z otehotnenim a potom mozeme skusit ale to tiez neni iste ze sa podari😕a nechcem byt zasa sklamana to ze vkuse v hlave to mam a to tiez neprispieva velmi dobre my sme sa snazili viac ako rok...a potom sa podarilo ale nie na velmi dlho😏tak moze byt ze zasa si budeme musiet pockat lebo nie kazda to ma tak ze hned sa podari po potrate. Mavam aj dost boleti pod bruchom niekedy aj pocas sexu tak neviem ci je to normalne
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Je mi luto ze si prechadzas tymto obdobim straty. Je to tazke pre nas zeny si tym prejst, ale ver ze si silna zena. Tiez som si tym presla v 13tt. Babo malo zvysene NT a plus dalsie vady, cize priroda to zariadila tak ze same odislo. Velmi som sa vtedy trapila. Ale nic zle netrva vecne a presne o pol roka som otehotnela opat. Mam krasneho zdravwho synceka, ktory bude mat v decembri dalsiu sestricku😊 tak drzim palce aj tebe