Ako žiť bez detí?

thekacicaa
29. okt 2019

Ahojte, zaujima ma nazor vas, ktore nemozete mat deti, aky zmysel ma vas zivot? Ako ste sa zmierili s tym, ze nebudete mat deti? Co vam pomohlo? Co s takym zivotom? Dakujem.

len_nig
29. okt 2019

Ahoj, síce ešte neviem určite že nemôžeme mať deti, ale nedarí sa nám dlhšie a zmierujem sa s tým. Sme rozhodnutí veľa veľa cestovať 😊 a užívať si života. Aj život bez deti môže byť super

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thekacicaa
autor
29. okt 2019

Zabudla som napisat, ze myslim zivot bez partnera a bez rodiny. Dakujem za tipy.

klarissa25
29. okt 2019

@thekacicaa ty môžeš mať deti, len nemáš partnera som sa teraz stratila?

halienka
29. okt 2019

ty si určuješ aký zmysel bude mať tvoj život, ak si v hlave povieš, že život má zmysel len ak máš deti a nebudeš ich mať, tak si tvoríš život plný trápenia. Vyber si čokoľvek iné, čo ti bude zmyslom tvojho života a budeš šťastná. Napríklad pomoc starším, nejaká kreatívna činnosť, nájdi proste niečo čo ťa baví a urob z toho zmysel svojho života, venuj sa tomu naplno. Všetko je len v našich hlavách ako sa k tomu postavíme.

len_nig
29. okt 2019

Veď ale nikde nie je písané, že si ešte partnera nenájdeš a možno budeš mat aj deti...

thekacicaa
autor
29. okt 2019

@klarissa25 partneri boli, uz nebudu. Dlhorocne zapaly moc. ciest. Ine resenie neexistuje. Skusila som vsetko. Uz nevladzem fyzicky ani psychicky. Nemozem uz ani mat sex.

c_est_la_vie
29. okt 2019

@thekacicaa byt bez partnera, tak ja by som do seba investovala cas a peniaze. Mozes sa naplno venovat svojej praci a budovat karieru, mozes sa venovat svojmu telu a chodit cvicit, mozes sa samovzdelavat, chodit na rozne prednasky/ do roznych spolkov. A peniaze vrazat do cestovania.
Ale ak sa ti podari vybudovat rakyto zivot, nejaky chlap sa na teba casom urcite nalepi.

veronika3184
29. okt 2019

@c_est_la_vie lenze ak nemoze uz ani mat sex ako pise tak nijaky chlap pri nej nevydrzi. :(

jahodka11
29. okt 2019

No ja by som sa na tvojom mieste dala do kopy po zdravotnej stránke, športovala a ak je moznost, cestovala...a uvidis,co ti zivot prinesie....ale deti ani partner nie su zárukou šťastného zivota. Riesila by som samu seba, svoje zdravie...a neriešila to,co nie je....nikto nevieme,co nas zajtra caka...preto sa nas prezit kazdy den tak,aby si bola spokojna...drzim palce 🙂

c_est_la_vie
29. okt 2019

@veronika3184 su vselijaki chlapi, mam znamu co sa rozisla s priatelom lebo on sex vobec nepotreboval.
Ale ten chlap je len bonus, treba naplnit svoj zivot niecim inym. Ja sa celkom premyslene nesnazim svoje stastie zakladat na 1 hodnote a ak nejaky pilier spadne, stale mam dalsie zaluby. Ide o karieru, cvicenie, rodinu, velmi dobre kamosky, cestovanie, sebavzdelavanie, a v mojom pripade teda aj manzela s ktorym planujem rodinu.
Je to vela veci co sa nedaju stihat, preto ak sa nieco z toho neposuva ( z akychkolvek dovodov), beriem to tak ze vyuzivam energiu a transportujem ju inde.

Pre priklad, chceli by sme rodinu ale z objektivnych dovodov musime pockat, no nejdem sa opustat, beriem to ako cas, kddy mozem investovat do kariery.
Dlho som bola taky “Monk” co musel mat vsetko podla harmonogramu, ale to nebol dobry pristup- vzdy nieco nevyjde a nema vyznam sa trapit 🙂

ika11123
29. okt 2019

@thekacicaa moja nezúfaj veľa chlapov dokáže byť aj bez sexu ja viem je to neuveriteľné pre niektore ženy ale existujú aj taky...kúp si hava cestuj užívať život sa da aj takto bez detí a partnera

maximilie
29. okt 2019

@thekacicaa moja teta je ako sa hovori ,,stara dievka". Bez muza a bez deti. Za to je kocka, ma 60r., ale tym ze ziadne starosti,tak vyzera ovela mladšie. Ma veľa zalub, vymysla veci od vymyslu sveta. Raz pletie kosiky z papiera, potom robi obrazy z drotikov, uz aj hackovala, strikovala .. proste stale si nieco najde. Najvacsou laskou je jej psik, zaobstaraj si zvieratko. Okrem toho postavila si dom, a skutočne si zivot uziva. Nas povazovala ako svoje deti a my ju ako druhu mamu. Urcite boli chvile, aj su, ked jej pride luto, ale žije krasny plnohodnotný zivot a aj ked nema deti, pre nas je velmi dolezita osoba v našom zivote a ak by bolo treba, postaram sa o nu ako o mamku. Neostane sama a bez pomoci. Hlavu hore, zivot ti prinesie vela peknych chvil. na druhej strane ber to pozitivne. Deti su aj starosti, urevane, drze, protivne a nezbavis sa ich najmenej 20r. ;D (berte to prosim s humorom )

maximilie
29. okt 2019

@thekacicaa a nepamatam si aby mala niekedy priatela... vraj pred 40rokmi, takze zrejme tiež mala nejaky problem, o ktorom neviem

panelacikova
29. okt 2019

@thekacicaa Ako žiť bez detí??? Nuž tak, ako sa s nimi veľakrát nedá... Naplno 😀

rachel36a
29. okt 2019

Nezmierila by som sa s tym nikdy...trvalo nam s muzom roky kym sa nam to podarilo...absolvovali sme vsetko mozne... nakoniec mame syna z darcovskych vajicok, a keby nebolo toto vyšlo tak sme boli v poradovniku na osvojenie...

1gabriela13
29. okt 2019

@thekacicaa hlavne nerieši ci s deťmi alebo bez. Užívať si každú chvíľu v živote naplno, riskovať, smiať sa, zjesť svoje obľúbené jedlo, kupit si tie topánky, šaty, odísť na dovolenku, robiť čo ťa baví. Ak nie keď, vôbec prídu deti či partner, bude to len bonus

dskjhfdlkdjhl
29. okt 2019

@thekacicaa kolko mas rokov? Totiz, zivot sa moze zmenit behom chvile, teraz si sama, zajtra to nemusi byt pravda. Treba zit a nie sa zamyslat nad tym, ako sa viac trapit.

modrykoniicek
29. okt 2019

Dieťa ti nedá zmysel života.Zmysel života si udávaš ty sama.Dieťa ti len udá iný životný smer alebo ťa naučí to čo dospelý človek už dávno zabudol.Pripomenie ti aké bolo napríklad tvoje detstvo.Bezstarostnosť.Naučí ťa vnímať veci inak.

Spoliehať sa na to, že dieťa ti urobí život dokonalým je skôr ilúzia než realita.

Ako žiť bez detí? Tak ako doteraz.Môj muž to zvláda 36 rokov.

A ty 🙂 hlavu hore.
Prelieč sa, mysli pozitívne.Nie každému chlapovy ide len o sex.Nemysli na to a ono to príde.Nezahadzuj ešte nič.
A žij pre tento moment.Načo riešiť niečo čo sa za deň môže zmeniť.

kittykat22
30. okt 2019

@thekacicaa zivot bez deti a rodiny moze byt krasny. Mam okolo seba ludi, co su single, maju cez 40 a maju sa super. Recept na stastie je prestat sa lutovat, a udrziavat culy spolocensky zivot. Dolezite je, zit vo velkom meste - kde je bohate spolocenske kulturne a socialne vyzitie. Mozes si kupit psa, macku, kralika - veseleho spolocnika do domacnosti. Mat deti a partnera nie je zaklad zivotnej spokojnosti. Vela parov sa rozvadza, rodicia maju obrovske problemy so svojimi detmi, niektore deti nenavidia svojich rodicov. Pretoze partnera a dieta nemas, tak si myslis, ze to by bola odpoved na vsetky tvoje zivotne problemy. Ale ver mi, skakat okolo muza, a okolo dietata, nie je az taka hitparada, ako sa to vseobecne prezentuje. Preto ostava momentalne vela ludi single dobrovolne. Najdi si rovnako single kamaratov - bud stranky na FB - hladam kamaratov na sport, alebo cez umenie, fotografiu, tanec, golf, pracovne zameranie, cudzie jazyky, cestovanie. Mozes sa kvalitne realizovat ako v osobnom tak profesnom zivote. Len to musis chciet vidiet. Zivotna spokojnost nestoji a nepada na rodine. Stoji to na tebe a na tvojich rozhodnutiach. Na rozdiel od rodiny - kde mas nejaku mieru podielu na tom co sa deje, ale inak ide valna vacsina veci okolo teba. Pretoze je tam muz, dieta, druhe, tretie - a na teba nezostava takmer ziadny cas.

macekovam
30. okt 2019

tak mohla by si byť aj nahradny rodič.keby chces

tina_28
30. okt 2019

Ja si tiez myslim ze sa da zit stastny zivot aj bez deti neviem kde na to ludia prisli ze je ,,povinnost" kazdej zeny mat dieta...je to kazdeho vec ci dieta chce alebo nie. Napriklad kamoska chcela velmi dieta a teraz ked ho ma tak to myslim aj olutovala lebo fyzicky je tak vycerpana ze nema na nic chut nic ine okrem dietata uz neriesi vsetko sa toci okolo neho. Viem ze je ine ked dietatko chces a nemozes ale cim viac budes nad tym rozmyslat a trapit sa tym tak to bude horsie pre teba a tak ci tak situaciu tym nezmenis takze aj ja ti poradim zameraj sa na nieco ine najdi sa v tom co ta bude naplnat a uzivaj si kazdodenne radosti zivota. Ja mam deti rada ale nemyslim si ze jedinym zmyslom zeny je mat dieta...A v niektorych pripadoch co mam skusenosti by niektore matky deti ani mat radsej nemali lebo to je katastrofa fakt ale to len tak na okraj. Takze zmier sa s tym co nedokazes zmenit a uzivaj si zivot a bude to dobre uvidis a hlavne sa neporovnavaj s ostatnymi 🙂

petkaaa
30. okt 2019

Určite by bol aj na tvoj zdravotný problém riešenie, neverím, že by si bola odkázaná na život bez partnera..
Je veľa žien, ktoré žijú bez detí, pretože materstvo nie je pre nich jediná entita, ktorá dá ich životu zmysel, netočí sa celý ich svet len okolo toho, kedy sa stanú matkou. Záleží to od tvojho nastavenia. Ak po dieťati túžiš, popozeraj sa aké máš možnosti čo sa týka osvojenia, adopcie, náhradného rodičovstva a pod. Možnosti sú, len treba hľadať. Držím ti palce 🍀

evica01
30. okt 2019

Poznala starsi par co boli spolu bez deti a bez sexu. On mal niekedy vazny uraz tam dole.
Zili spolu pekne. Este za komunizmu. On bol vasnivy maliar. Dozili sa spolu dlheho spolocneho zivota. Uz aj zomreli.
Normalka si zili. Do roboty chodili, na nakupy, navarili, zjedli. Divadlo, kino, rozne besedy. Ani o cudzie deti nemali zaujem.
Dalsi par, ktory som poznala nemohli mat deti. Vela cestovali. Ale zase boli zainteresivani v rodinach ich neteri a synovcov.
Dalsia kamoska je sama. Nema a ani nechce muza. Ani deti nechce. Casto opatruje bratove deti, vozi ich na kruzky. Ale to nie stale. Nasla si paradnu pracu, je flexibilna. Chodi casto na turistiku. Chce mat taky klud.

evica01
30. okt 2019

Ked tak premyslam tak mi napada, ze kolko vela zien poznam bez deti a partnerov. Rozmyslam co ich spaja.
Asi pomoc druhym. Vela pracuju. Ale nie vyslovene pre peniaze, ale ze ich praca naplna. Pomahaju druhym. Nemaju cas na deti 😄 A vies co? Su stastne. Vsetky. A hnevaju sa ked im tetky vecne hovoria kedy sa uz vydaju a budu mat deti.

majoranka24
30. okt 2019

@veronika3184 Preco by pri nej ziadny chlap nevydrzal???? Su aj muzi, pre ktorych sex nie je dolezity, alebo nemozu... Moze byt akykolvek dovod. Mozu sa navzajom potesit aj inym sposobom. Alebo budu fungovat viac ako priatelia. Moznosti su rozne.

megika1
30. okt 2019

Ťažko sa to po počúva,ale treba sa v prvom rade prestať ľutovať, začať riešiť zdr.problemy bylinkami ,moja švagriná sa dostala pomocou nich z problémov,je to dlhšia cesta,bola som radkynou,dodavatelkou cajikov......potom psík,je to nádherný partnerský , terapeutický vzťah , ktorý poznám a odporúčam,pomoc ponúkam cez IP.....držím palce,

nevludna
30. okt 2019

Ako ti tu uz napisali ostatni. Deti nie su zarukou stastneho zivota🙂 ano, urobia nejake casti dna usmevne, ale to aj zvierata (kto ich fakt zboznuje). Potom je tu ale aj kopec strachu o ne, stres, skombinovat pracu s dietatom, domacnost, choroby, zrazu dieta uz ma svoj nazor a potom odide🙂 To co zeny na tom naplna je to, ze sa o nieco staraju, vidia ako to pod ich dohladom rastie, vyvija sa a to ich hreje pri srdci;) ale to dokaze naplnit kazda ina cinnost, kde tvoris a rasties aj ty, ako pri detoch🙂 a pritulit a “pobozkat” ta pride aj pes, macka🙂 a nepapuluje😄
Je to len o nastaveni mysle;) tiez ma trapilo, ze nemame deti ale ako som si uvedomila, ze sa stale moj zivot toci len okolo smutku a zavidenia ostatnym, ked som si uvedomila ako mi len tak zivot ubieha, tie drahocenne hodiny, dni, tyzdne, som sa rozhodla zit naplno kazdu sekundu🙂 a nelutujen, na deti uz nemyslim, ked mam chut na tulenie, tak sa pomojkam s mojim drahym alebo psom😄 a zivot je krasny. Mam kopec casu pre seba, ktory si uzivam a nemusim ho stravit podla potrieb dietata;)

sonnenshein
30. okt 2019

Moznosti je viacero:
1. Zi pre seba a podla seba
2. Najdi si chlapa ktory nepotrebuje sex (naozaj su, tiez som sa s takym jednym rozisla) a zite sami pre seba
3. Najdi si chlapa ktory nepotrebuje sex a absolvujte umele oplodnenie, alebo oplodnenie s asistenciou, nemusis mat kvoli tomu sex, ked Ta to boli, su aj ine sposoby 🙂
4. Stan sa adoptivnym, alebo nahradnym rodicom
5. .....atd...

arcticcode
30. okt 2019

@thekacicaa No...
Ja mam manželku aj dieťa. Keby som sa mal znova ženiť, neviem, či by som to urobil. Všetko je super, žena najlepšia na svete, dieťa zdrave, ale strašne naročne, už to miestami nedavame, potom vypustiš z huby niečo take akože "prestaň, bo ťa otravim" a podobne. A to ma ešte len 15 mesiacov. Je to mordor, keď si v mysli spomeniem 10 rokov dozadu ako som sa trapil, že ma nikto nechce, bo som škaredy a ešte k tomu debil a že budem do smrti panic... ale mal som svoj život. Celý život som si hovoril, že ožením sa a odsťahujem a nikto do mňa nebude hučať. Je to o tisic percent lepšie, ako keď som byval s rodičmi, ale zistil som, že by uplne stačilo sa aj odsťahovať, nemusel som sa hneď k tomu aj ženiť. Teraz je to tak, ako to je, miestami máš z decka radosť, miestami by ho človek najradšej utopil, ale už nezrobíme nič. Je môj a milujem ho. Aj keď ma sere.

Ja osobne cestovanie neznášam, pre mňa ísť autom 20km ma už dosť sere, nieto ešte aby som lietal do indonezie a neviem kde. Keby som sa odsťahoval niekde do maleho domčeka a mal tam svoje miesto, svoju dielničku a svoje záujmy, okrem roboty, ktoré mám teraz, myslím,že by som nebol o nič menej šťastný ako som teraz.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre