Ako vyvolať potrat, keď nechcem ísť na čistenie?

sevcikovaa
3. mar 2022

Bambule co pomoze ...namiesto tehotenskej knizky ....nebije srdiecko...do utorka skusat normalne ....nechcem si uplne znicit krcok

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
roztlieskavacka
3. mar 2022

Wtf

anjelicek26
3. mar 2022

Nase babo bolo dva tyzdne mrtve a moje telo to stale nechapalo... zakrok mne psychicky velmi pomohol to uzavriet, bola som uz v 14.tyzdni a babo zodpovedalo 11+3... Riskujes infekciu, riskujes doma silne krvacanie, co znamena nechces si znicit krcok? Aj tak po zakroku aj po normalnom potrate 3 mesiace pauza, to ma cas sa zahojit.

sevcikovaa
autor
3. mar 2022

@bambulienka25 nasilne otvorenie ho znici uz my to povedal gynekolog....mam za sebou potrat kvoli jeho zlyhaniu v 20tt potom predcasny porod v 34tt a cim viac sa don nasilu sprta tak sa nici a este chceme 3 babo

mirkava
3. mar 2022

@sevcikovaa aj môjmu sa zdalo ze nebije srdiečko.... bral mi krv každý deň a tehotenský hormón pekne stúpal.... všetko bolo OK. A srdiečko bolo počuť o čosi neskôr...

sevcikovaa
autor
3. mar 2022

@anjelicek26 nase je cca 1tt mrtve ...gynekolog povedal ked zacnem krvacat do nemocnice inak v utorok ....ono staci kym sa to rozbehne potom uz to nebude take nasilne pre krcok ...teraz boli na nom zrasty ked zistil ze som tehotná a prestavka bola 2,5roka ....preto sa bojim

haley7897
3. mar 2022

@sevcikovaa tabletka na vyvolanie? Neviem za akých podmienok je dostupná na Slovensku, opýtaj sa Dr.

sevcikovaa
autor
3. mar 2022

@mirkava nepocul ho mal mat 12tt je 10tt a nebije....krv uz ani nebral

mirkava
3. mar 2022

@sevcikovaa tak to mi je veľmi ľúto 😥

babulkomale
3. mar 2022

@bambulienka25 asi netusis ako prebieha kyretaz, nasilu sa roztahuje krcok. Gynekolog da vacsinou na vyber ci ide zena na cistenie alebo pocka. Mam kamosky co pockali a dalo sa to vydrzat doma a tiez take co sa rozkrvacali a museli akutne na kyretaz.
Ked nieco nepoznas, to neznamena ze to neexistuje.

diamond007
3. mar 2022

@sevcikovaa je to rozdielne, kamoška potratila o tri týždne po zistení samovoľne. Len treba dať tomu čas.
Tiež by som počkala na samovoľne vyčistenie.

anjelicek26
3. mar 2022

Bohuzial ked sa takto neskor zastavi srdiecko je to babo uz chlp vacsie a na psychiku to nie je pekna zalezitost to vidiet, aspon mna by viem to polozilo... a aj samovolny potrat neznamena, ze vyjde vsetko same - vela zien treba aj tak docistovat a zakrok cez krcok tym padom aj tak. Mrzi ma velmi, cim teraz prechadzas.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamamasama
3. mar 2022

V Prvom rade, je mi to veľmi ľúto. Tiež som si tým prešla. Bola som proti kyretáži, tak mi aplikovali tabletku na vyvolanie. Čakala som skoro 2 dni, ale bábätko odišlo samé kontrakciami ako pri klasickom pôrode. Na Slovensku niečo také nie je?

iritka
3. mar 2022

@sevcikovaa mne gynekolog predpisal injekcie na docistenie, lebo sa mi potrat sam spustil ale ostali vo mne kusky...ale nakoniec aj tak kyret...mozno sa tym aj spusta potrat...

inana11
3. mar 2022

Nepotešim tá,aj mne sa spustil potrat,mala som len pradzny vak,tak mi dali injekciu a cely den som krvacala,veľa výstelka vyšla,maternica úplne čistá ale plodový vak tam zostal a nevyhla som sa násilnému otvoreniu. Injekciu mi ale dali až keď som začal samovoľne krvácať,takze asi sa musí spustit samo aby ti injekciu dali a aj to nie je zárukou …🤷‍♀️A keby viem v akých kontrakciach budem,isla by som hneď na kyretaz.

kiki68
3. mar 2022

No jedine si vypytat nieco na vyvolanie. A skusit este tak. Kamoske vyvolali tabletami prostaglandinu

lesna_vila
3. mar 2022

čo ja viem na slovensku tabletky na vyvolanie potratu nemáme, vedľa v Čr s tým problém nie je. ja som si na potrat počkala, na kyret som nechcela, no trvá to aj niekoľko týždňov. veľa som sa dozvedela na stránkach ženských kruhov, odporúčam prečítať prípadne niekoho kontaktovať ak treba.

petra9517
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrejka1974
3. mar 2022

@sevcikovaa ja som potratila trikrát vždy ma čistili a mám aj ďalšie deti po potrate bez problemov

lesna_vila
3. mar 2022

je to veľmi individuálne, @petra9517 by volila kyret, ja naopak po dvoch potratoch prirodzene doma a jednom kyrete ľutujem ten kyret. ale myslím si že toto je vec ktorú keď si žena prečíta podrobnejšie ako čo prebieha, aké sú riziká a všetko, že sa dokáže rozhodnúť. ja som pri kyrete podcenila prípravu, nemala som silu si zisťovať info, moja chyba.

anjelicek26
3. mar 2022

@petra9517 podla mna je rozdiel v 6+1 nieco riesit s par mm babom a ine uz ked ma babo 3-4-5cm + placentu... minimalne po psychickej stranke toto bola napriklad pre mna jasna volba, ze ho vidiet nechcem no... zakrok som ja znasala celkom dobre, boli neskutocne mily v nemocnici...

petra9517
3. mar 2022

@anjelicek26 máš pravdu. No nič to nemení na tom, že nech sa to už udeje akokoľvek, je to trauma.

joannita
3. mar 2022

@sevcikovaa dvojicky v 10tt som doma "potratila", nasla som si ich na vlozke... Da sa aj doma, mne to tak dr. Odporucil. Akoze mala som bolesti, krize ma velmi boleli a teda nebol to prijemny pohlad na tie plodiky, ale traumou by som to nenazvala.
Len potom odporucam chodit na kontroly, ci ti tam nieco neostalo

moninah
3. mar 2022

@sevcikovaa mne radili pit caje- alchemilka a cistec.

any_soj
3. mar 2022

@lesna_vila na Slovensku nemáme tabletky na umelý potrat - teda je nelegálna tabletka na zabitie dieťaťa. (Pri umelom tabletkovom potrate ide vlastne o dve a nelegálna je prvá - najprv sa podá tabletka na odstavenie dieťaťa od potrebných látok - zablokuje progesterón - následkom toho dieťa zomrie - a potom nasleduje tabletka na vyvolanie krvácania). Ale tabletka na vyvolanie krvácania/pôrodu je samozrejme legálna a úplne bežne sa v nemocniciach používa - prostaglandinova tabletka.

any_soj
3. mar 2022

@anjelicek26 sila, ako to máme každá inak 🙂 pre mňa bol oveľa ťažší MA v 7.tt, keďže som nemohla vidieť naše dieťa, než pôrod mŕtvej dcéry v 38.tt.

sevcikovaa
autor
3. mar 2022

Prvy potrat bol pohroma natolko synček mal 20tt a zil este ked sa narodil....vycistili ma tak ze poskodili sliznicu a 2roky boj aby som len otehotnela ...teraz to bolo neplanovane plne strachu ale po mesiaci sme sa zacali tesit....neccem ist na cistenie este tuzim po 3 drobcovi ....no dnes des hrat sa na to ze sa nic nedeje pred pubertackou je sila a manzel to je pripad sam o sebe na obed ma drzal v naruci ked som revala a večer hladal dovolenku a riesil ine veci ....az pokym som nezobrala prec plakat inam ....prisiel za mnou a v objati hovori skusime zase beskor alebo adoptujeme .....pritom zo zaciatku nebol rad tretiemu az po mesiaci to spracoval...... Citim sa horsie ako keby ma presiel valec 😥😥prepacte za vylev 😪

babulkomale
3. mar 2022

@sevcikovaa 🤗🤗🤗 posielam objatie 💔

zuzikxx
12. mar 2022

@sevcikovaa ja som si pytala chemicky potrat, tabletky som dostala v nemocnici.. tiez nezacalo bit srdiecko

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre