Ako to zvládate, že sa vám nedarí počať?

nevludna
19. dec 2019

Dievcata, ako to zvladate, ze sa vam nedari splnit si vas sen v podobe dietata?
Ja mam pocit, ze kazdym dnom je mi horsie, tazsie. Strieda sa to s dobrymi chvilami, ale inak mam chut “umriet”

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevludna
autor
19. dec 2019

@ahoj0 v januari som potratila v 13tt, odvtedy nic. Predtym sme sa snazili asi 3mesiace

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevludna
autor
19. dec 2019

@ahoj0 nehovor, ze si ale bola ok, cele tie dlhe mesiace

bagre
19. dec 2019

@nevludna no miestami to bolo brutálne.. za 3 roky 4 straty. Kočíky som obchádzala, bolo mi do revu... hoci som mala doma 1 dieťa. Treba skúšať ďalej a veriť že babulo príde..

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kakawah
19. dec 2019

Och moja..ja som sice nepotratila ale snazili sme sa 5r. Potom nam pomohli na CAR v Brne. Otehotnela som po inseminacii ako 29r. Druhe sme chceli ked mal syn 3r. A narodila sa dcérka keď mal syn 13r. A ja 43. Ked mas mat deti budes ich mat. Drzim silno prsty🙏🙏

dudos
20. dec 2019

@nevludna našťastie som tiež nepotratila. My sme sa snažili 3 roky. Teraz máme doma 4 ročného chlapčeka. Ja som sa s tým vnútorne vyrovnala, nastavili sme si život inak. Máme 7 krstných detí, veľa priateľov, manžel je pracovne veľmi vyťažený človek, ja som sa venovala práci a domácnosti. Cez víkendy sme viedli pestrý spoločenský život. Každý piatok som pripravila tematicku večeru pre nás dvoch doma, jedlá, pitie všetko z jednej krajiny.
Keď nám kamaráti a rodina postupne oznovali, že čakajú prírastok bola som nahnevaná, zúfalá, doma som kričala, poplakala si, trvalo to vždy jeden deň. Také pravidlo som si dala sama pre seba. Muž o tom vedel. Na druhý deň som vstala a tešila sa s nimi, z ich radosti, mala som vo svojom srdci zase o kus lásky viac pre ďalšie malé stvorenie.
Hlavne si to treba nastaviť v hlave.
Teraz túžim po druhom dieťati a mám strach, že keď otehotniem tak potratím. Neviem odkiaľ sa to vo mne berie, tento pocit. Pri prvom som ho vôbec nemala. Vedela som a bola presvedčená že syna porodím aj za cenu vlastného života.

kolieskova232
20. dec 2019

@nevludna je to tazke, to je jasne ale treba mysliet pozitivne. netreba si pripustat take hnusne myslienky ako je samovrazda. ved pre niekoho tu predsa si na tomto svete a neboj, raz sa to isto podari!

vandicka7
20. dec 2019

Myslim, ze kazda to znasame inak. Niekto o tom vobec nechce hovorit, niekomu pomoze ked o tom rozprava. Hlavne ked budes nestastna, depresivna, tak tym si nic nepomozes, viem ake to je. Vsetko chce nejaky ten cas, ist aj k zenskemu doktorovi, aj podstupit nejake tie vysetrenia, ale hlavne nepanikarit, ked to bude viac jak rok potom uz by som premyslala kde je fakt problem

janulka257
20. dec 2019

@nevludna ahoj.... chápem ťa úplne... my sme sa po pravde snažili vyše 4 roky... bola som na niekoľkých operáciách, IVF nám najprv nevyšlo... veľmi som sa trápila a tiež sa mi nechcelo žiť. Časom som sa s tým zmierila a pochopila som že som šťastná aj bez detí. Potom sme skúsili ešte posledné IVF a vyšlo to. Máme krásne dvojičky. Nezúfaj, ja som bola beznádejný prípad. Môj gyndos mi povedal že s mojimi chorobami nikdy neotehotniem. A pozri 🙂 držím palce 🍀❤️🌹

nevludna
autor
20. dec 2019

@janulka257 to je super, len ked ja mam strach z tych ket a ivf veci, neviem si predstavit kolko casu to je a ako to budem stihat popri praci a pod.

Dakujem dievcata za podporu. Nemyslim na samovrazdu, dala som to slovo umriet preto do “” 🙂)

adeladulova
20. dec 2019

Nám sa podarilo az po roku

juliet86
20. dec 2019

@nevludna ahoj. ja som ivf dlho odsuvala a teraz spatne si hovorim nemala som sa bat mala som ist do toho ovela skor. kvoli sietatu zvladnes vsetko.... cele ivf: ides parkrat na krv. manzel na spermio. raz na prefuky vajcovodov. potom oarkrst kontrolne sono. odber a vklad.. . to sa bavime max tie 2-3dni volno z prace max (prefuky odber ...) po vklade vies ist do prace ak ju tesa nemas mega narocnu. a parkrat ma krv. fakt je to ze cca 5-10, vyjazdov k lekarovi max... sona robia casto pred pracovnou dobou. netvrdim ze taky druhy tyzden pichania injekcii nie je narocny mas naliate vajecniky atd a potom nervy kolko akych embryi sa ti vytvori ci sa prichytia atd. ale v zasade. sanca napr v reprofite brno je 44percent.. sanca z nechraneneho sexu u zdraveho paru je cca 20 percent. zrovnaj sa so stratou a najma si uvedom ze tvoje psychicke trapenie ti nijak nesluzi a nepomaha. zs vzdy ked dostames kramy je to vlastme sanca na novy zaciatok ze super ze vobec tie kramy pravidelne mas co vela zien vobec nema. drzim ti palce. pripadne vyhladaj psychologicku pomoc

z1984
31. dec 2019

My sme sa snazili asi rok. Potom sa podarilo ale mesiac pred svadbou som potratila. Nechcela som si to pripustat. Cakala ma svadba a som si hovorila ze asi to tak ma byť. Potom asi po 8 mesiacoch sme navstvili centrum kde som za dva mesiace bola tehotna po inseminacii. Drzim palceee 🙏🙏🙏 len treba veriť

daili
5. jan 2020

Ja veru som to zvládala ťažko vždy keď prišla MS som preplakala pol dňa aká som bola sklamaná, nakoniec som sa s tým asi až tak zmierila že už ma to nerozhodi.. Ale zasa mam úžasného priateľa ktorý mi je neuveriteľnou oporov ale z mojej strany asi zo psychyky naňho vybuchnem aj keď nechcem a za barco... :/

ingelika78
5. jan 2020

@nevludna Ja som bola nervozna, hlavne kvoli veku 38/39 ked sme sa snazili. plus tie lutostive reci, pohlady ľudi...a tak. Viem sa do toho vzit. Keby som bola mladsia tak by som to tak tragicky nevidela este (neviem kolko mas presne rokov). Napokon, syncek sa narodil dva mesiace po mojej 40-ke

lucylliana
18. jan 2020

Dievčatka ktoré sa snažíte mám malú radu ktorá viem že mnohym pomohla ktoré to už vzdali

daili
20. jan 2020

@lucylliana môžem ta o ňu poprosiť?

epelino
21. jan 2020

@nevludna ahoj pridavam svoju skusenost,snazili sme sa 3 roky,podstupili sme vsetky vysetrenia ja aj manzel,vsetko bolo ukazkove...po 3 rokoch somsa odhodlala na diagnosticku laparoskopiu,avsak som.ju nestihla,lebo som kratko pred tym otehotnela!takze moja rada vypni a slus na to az tak nemysliet a vtedy sa to podari,drzim.palce!

nevludna
autor
21. jan 2020

@epelino nepomaha ani vypnutie🙂 neva, ideme uz aj my na vysetrenia vo februari

epelino
21. jan 2020

@nevludna ja som to prestala riesit a spolahla som sa na laparo.a fakt necakane to prislo,moc drzim palce!

daili
21. jan 2020

@epelino ahoj môžem sa opýtať kde si bola na laparo? Chystám sa aj ja

epelino
22. jan 2020

@daili mala som ist do Trencina,MUDr Jankovsky....vela stastia

beie
22. jan 2020

My sa snažíme 6 rokov, ale zatiaľ nestresujeme tak ako popisujes, aj keď ma už vek začína tlačiť. Mám lekára s ktorým sa snažíme takmer rok dostať ma do normy, nastaviť hormóny aby boli v poriadku - vysledky sú dobré, vajcovody priechodné, spermiogram luxus, zatiaľ nič tak neviem..
Máme veľa aktivít, mozno preto sa tým tak nezatazujeme. Nerobím si ani skôr testy ako má prísť mrcha, ako to tu čítam. Načo. Chýba nám v dnešnej dobe trpezlivosť, nevieme čakať.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre