Ahojte, dobrý deň. Žienky na začiatok chcem napísať že áno je o tom, o tejto téme už plny modrý konik. Prosím ako ste sa vysporiadali s biochemickým tehotenstvom ktoré skončilo smutne?
Asi napíšem celý môj príbeh. Mávam úplne nepravidelnú menštruáciu a tak nikdy neviem kedy a či prebehla ovulácia ani kedy mi má prísť ďalšia menštruácia. S priateľom sa snažíme o babatko vyše roka. Doteraz desiatky negatívnych testov ale nevzdávali sme sa len sme samozrejme ostali párkrát smutní. O to väčší šok prišiel keď sme zistili z troch tehotenských testov že sme v tom. No nie nadlho začala som špiniť hnedý výtok, návšteva lekára ze nič nevidi ale ide to do stratena, následne silná menstruacia ako stále roky predtým kŕče hnačky a silne krvácanie, tak už mi bolo jasné že je naozaj po všetkom. Prosím poraďte aké vitamíny ste brali vy a hlavne ako ste si nastavili psychiku ako ste to zvládali. Budem rada za akúkoľvek ďalšiu konverzáciu a teším sa zo všetkých tehuliek alebo mamičiek ktorým sa podarilo vynosiť a porodiť si svoje detičky. Pekný deň.
Ty nepotrebujes vitaminy, ale systematicke medicinske riesenie tvojho problemu s cyklom, hormonmi a az niekde daleko za tym nejake vitaminy…
Snažíte sa vyše roka, Tvoj cyklus je zlý a to ešte neviete ako je na tom spermiogram. Na čo čakáte? Smer klinika asistovanej reprodukcie, čas je vzácny. Ja som sa o dve čiarky snažila 5 rokov, cyklus ako hodinky, ovuláciu som mala každý mesiac, zdravá a športujúca, zdravo sa stravujuca a až po návšteve centra som zistila, že sú veci, ktoré bežný gynekológ nevidí. Biochemické tehotenstvo prišlo po 10 rokoch, dvoch operáciách a už to som brala ako zázrak...po ňom prišlo konečne tehotenstvo - ale v štvrtom mesiaci som o dieťa prišla - až toto bolo to najhoršie. Momentálne som po 11 rokoch snaženia v 26tt a dúfam v šťastný koniec. Brala som za tie roky vitamíny od výmyslu sveta, žila zdravo - no nikdy som neotehotnela prirodzene, pomohli až na klinike.
Podla mna to chce diagnostiku a liecbu, toto je velmi otazne, ze ci mas sancu a ako to dalej vychytas. Ja by som nevahala a nechala spravit vsetko mozne, aby si uspesne otehotnela. To iste partner, nech podstupi vysetrenia z jeho strany. Ja som po mojej skusenosti toho nazoru, ze ak zena nevie do max roka prirodzene zostat tehu a donosit babo, je treba ist ako stopovaci pes a hladat pricinu. Ja som presla vela biochemickymi, MA a teraz s mojim muzom nemam problem za mesiac zostat tehu a donosit babo aj po 35tke. Takze za mna riesit, nevzdavat sa. Hlavne psychicky to velmi racionalne spracovat a proste riesit mozny zadrhel.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, pri snazeni s "uplne nepravidelnou ms" a ked vobec nevies ci a kedy ovulacia prebehla, je na mieste navsteva lekara a minimalne zakladne vysetrenia. Bola si absolvovat? Aky je problem s Tvojim cyklom? Skusili ste aspon folikulometriu? Odsledovat tu ovulaciu? Atd atd?
Ja by som urcite isla cestou vysetreni a nie vitaminov... aby som vedela co je vo veci, vedela by som aspon co sa s tym da robit a vyhla sa uplne zbytocnym sklamaniam.