Ahojte chcem sa spytat, ako ste sa vyrovnali psychicky po potrate a com vam najviac pomohlo 🙂
Ja ked pocujem slovo potrat,tak si spomeniem ako som pred 7 rokmi prisla o babätko vo stvrtom mesiaci ,dlhooooo som sa s tym nevedela zmierit,plakala som kazdy den a pomohlo mi to,ze som si vravela,ze to bola len blba nahoda a ze budem mat este vela vela deticiek.teraz uz mam 6rocneho syna a 2rocnu dceru,takze treba len verit,ze nabuduce sa uz nic nestane a neupadat do depresie aj ked viem ze je to velmi tazke,lebo ta strata fakt boli....kto to neprezil tak nepochopi🙏
To mi je luto a v stvrtom mesiaci, ked uz si, tak si clovek mysli, ze uz ten 1 trimester ma konecne za sebou...a co bolo pricinou? Super, ze mate 2 krasne deticky...🙂 a tie vam robia radost
ahoj,ja som prišla o dvojčata vo šiestom mesiaci a bolo to veľmi tažke.Chodila som mesiac k psychologičke ale od potratu prešiecmesiac a ja som znova otehotnela teraz mam už 4 ročne dievčatko.Ale na chlapcov si stale spomeniem su to moji anjelici😇
ja som mala potrat na Vianoce a neviem sa s tým vysporiadať.
pokiaľ na to nemyslim je to vcelku fajn, ako nahle si na to spomeniem tak plačem....
Ja som to prezila uz 3x, naposledy 20.12., takze velmi smutne Vianoce. Vzdy prvy trimester. Najhorsie su u mna prve dva tyzdne po. Potom sa snazim upriamit na pritomnost a buducnost. ... Verim, ze bude dobre. Nemysliet na to co bolo... lebo to strasne boli 😢.
Mna kamoska utesila ze aspon mozem byt rada ze viem ze sa nam.da otehotniet ..lebo.vela parom sa veru nedari.. tiez som.si poplakala.. dali me pauzu tri.mesiace a potom som otehotnela a zajtra ideme mat oslavu prveho rocika.. drzim palce nech sa podari kazda zena by mala zazit ten pocit byt matkou 😉
Pomohlo rozlucit sa,tuchlit ako za zomrelym clovekom. A poradna alexis.
vivien391 Doteraz neviem co bolo pricinou,jednoducho som prisla na ultrazvuk a uz nebilo srdiecko😢 Este teraz mam v pamati ked mi to doktor povedal........sa mi zrutil cely svet☹ Toto by sa nemalo stat ziadnej zene...bohuzial si to nevyberieme😒 Len sa netreba vzdat a verit,ze na dalsi krat to uz urcite vyjde🙂
mne pomohlo druhe tehotenstvo,uz ked som vedela ze som tehotna uz ani psychologa som nepotrebovala.Najhorsi den bol den kedy sa mali deti narodi 17,11. a je to stale čierny den,ale uz to tak neboli.Ja si myslim že ked je potrat 4,5alebo 6 mesiaci tak je to viac bolestive,ked ich uz vidite ako normale male detičky😢
Presne je to omnoho viac bolestivejsie,ked si pomyslite ze je to uz maly cloviecik s ruckami a nozkami😒
Vyplakať sa,podpora manžela a super prístup v nemocke, kde mi robili kyretáž, to v prvej fáze. Gynekológ mi povedal, že mi dá PN dokedy chcem, bola som doma a po asi 10 dňoch som pochopila, že ma to ničí. Takže rýchlo do práce a do normálneho života, to mi pomohlo asi najviac.
1x som bola v 6tt, 2.x v 10tt...pomohol plac, cas, a najst si nieco kde je nutne rozmyslat...v mojom pripade zmena prace a skola
Ahojte žienky je to normalnr ked uz ubehlo 5 mesiacou. Co mi spravily kyretaz . Je mi este horsie ako v ten den co som sa dopocula ze som potratila. Normalne ked vidim male deticky normalne žiarlim :( stale nechapem preco mi boh to male zobral . ;( neviem ako sa odreagovat . Neviem preco mi tak je som psichycki nadne :(
Ja som potratila pred 10 rokmi a dodnes si ten deň pamätám. Teraz čakám tretie bábätko, ale v každom ďalšom tehu som sa strašne bála,že sa potrat zopakuje. Aj ja som si to riadne odplakala ale môj muž to znášal ešte horšie,nevravel síce nič,ale dlho som ho prehováral na ďalšie dieťa a až vtedy som pochopila že sa bojí viac ako ja. Som rada že sme to zvladli a ku dvom chalanom nám čoskoro pribudne dievčatko.
Ahojte ,rada by som prispela mojim príbehom..Mne zistili mimomaternicové tehotenstvo 7 týždni..Takže som musela ist na laparku+kyret..Momentálne som PN..stalo sa mi to 19.1.2017..Tiež to znašam zle..nechcem byt uz na PN ale pracujem s deťmi tak neviem ako to zvládnem..ale doma mi tiež nieje dobre bo cely den nato myslim...
Dievčatá držim palce aby sme boli čoskoro tehulky a na všetko zle zabudli aj ked viem, že to nie je lahké ..❤
@lastovicka456 no nie je to normalne, ale to pochopi len ten, co to zazil...hovori sa, ze cas je najlepsi liek...
Ja som prvýkrát potratila na konci prvého trimestra(2011),potom som kvôli vrodenými a vývojovým vadam musela ísť na konci šiesteho mesiaca na umelé prerušenie(2013),potom sa nám narodil syn(2014) a pred rokom ďaľšie umelé prerusenie( na konci šiesteho mesiaca) kvôli tým istým vadam. Nemôžeme mať dievčatko,nedokázala som sa s tým vyrovnať veľmi dlho. Niekoľko mesiacov som nebola schopná vziať malého na ruky,stále som videla to dievčatko,ktoré som porodila.
@voleksi to je veľmi veľmi ťažké, čo píšeš, ale ja som mala tie isté pocity keď som si doniesla domov prvého syna,plakala som a myslela na to dieťatko čo som potratila. My ženy sme silné a vyrovnáme sa s mnohými osobnými tragédia mi, ja stále myslím na tie baby,ktoré nikdy nebudú mať vlastné dieťatko a poviem si,že som veľmi vďačná že ja tie svoje mám.
@vivien391 hej mas pravdu
ja som po potrate myslela ze uz nikdy nebudem mat deti a tak sme s manzelom vtedy este len priatelom cakali 6rokov a nesnazili sa a naraz teraz mam dve deti a su to moje vysnivane zlaticka. tazko sa mi zmierovalo ale casom vsetko preslo nie uplne ale moje dve babyzne vynahradili to miesto.
@lastovicka456 proste to tak muselo byť... ja keď som videla bábätko tak sa mi fest chcelo revať, lebo vtedy mi najviac dochádzalo, že pomaly som aj ja také mohla mať... podľa mňa by to nemala žiadna žena zažiť, ale proste už to tak raz je... odkedy som anjelikovi dala meno a povedala si, že je tam hore a je mu dobre je to oveľa lepšie 🙂
ja som si tym presla 3x. Vsetky boli do 12tt. Ten posledny som velmi tazko zvladala, uzavrela som sa do seba. Pomohol mi velmi mm . Moje nasledne tehotenstvo bolo bezproblemove a hned za nim dalsie 🙂 Drzim palce, hlavu hore
Ahoj. Tak mne dr. potvrdil tehotenstvo, vcera na prehliadkesrdiecko pekne bilo 🙂 Verim ze @katy83 ma pravdu a caka aj mna bezproblemove tehotenstvo. Myslim ze si to zasluzim.Takze moja rada je snazit sa o dalsie babatko. Byt statocna,nevzdavat sa a bojovat. Je jasne ze na to nezabudneme nikdy ale tehotenstvo ti zmierni bolest ,upnes sa na nove dietatko -brusko a ja verim ze dostaneme novu druhu sancu ......
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Dalsie babatko... Resp. snaha o dalsie babo... Aspon mne