Babenky, v pondelok ma caka dalsie vysetrenie u lekara aby mi potvrdil MA, vyvoj sa zastavil v 7.tt, mala som byt v 10.tt😔
Buduci tyzden mam kyret. Ako ste to prezivali? Cele moje tehotenstvo bolo bezproblemove, tak to bola facka ked mi lekar oznamil ze pocuje srdiecko ani pohyby.
Kedy ste otehotneli po kyrete? 😔
Ahoj😊
Dakujem za pekne slova, verim ze sa to stalo lebo malo byt chorucke alebo nejaky iny problem. Bolo to moje prve tehotenstvo a vyslo nam to hned ako sme sa o to zacali snazit. Tak verim ze sa dam rychlo dokopy a budem pripravena na druhe tehotenstvo, i ked momentalne citim strach, obrovsky strach. Toto bol taky varovny signal aj pre partnera, ze si mame asi viac vazit jeden druheho😔
ahoj, ja mám za sebou dva krát MA, aj dva krát kyret..... Po prvom MA som otehotnela hneď po prvej ms / s povolením mojej lekárky 🙂/ a po druhom MA som otehotnela po 5tich cykloch....momentálne som 8tt 😝 Držím silno palčeky, nech to všetko zvládneš 🙂
Zazila som som to nam sa tiez vyvoj zastavil po 7tt, potom kyret. No ja som necakala, bola som z toho strasne smutna, tak sme to skusili hned po prvej ms a podarilo sa, za chvilku sme 16tt 🙂 stale myalim pozitivne uz 🙂
@susie2101 u nas prve tehu bolo uplne v pohode takze tiez ked mi to dr povedal bolo to strasne sklamanie, aj ked ja som mala od zaciatku pochybnosti, ci je vsetko ok, no zabolelo, poplakala som si a straasne pozitivna som isla znova do toho, neboj prejde vsetko a bude dobre😉aj ked strach bude uz stale, aj ja ho mam doteraz a este k tomu mam od zaciatku strasne tazke tehu, s mega nevolnostami, aj som si poplakala no dufam ze uz bude len lepsie 🙂
@susie2101 Ahoj, je mi ľúto čo prežívaš, no troška ta povzbudím 🙂
Taktiež som si tým prešla... Ročné "snaženie", konečne sa podarilo a v 11tt MA. Následné čakanie na samovyčistenie, ktoré nechodilo, tak nasledovala kyretáž... Potom pol roka nič, zasa radosť a bolo z toho len biochemické tehotenstvo... Opäť dlhé mesiace nič a v 09/2020 na svadobnej ceste v Turecku pozitívny tehu test. Tehotenstvo veľmi ťažké, od začiatku som na PN, no stojí to zato. Som v 29tt, dcérka v brušku ju dokonalá...
Toto obdobie bude pre teba veľmi ťažké, poplač si, zakrič sú, čokoľvek ti pomôže, no nádej s partnerom nestrácaj 🙂 Držím ✊✊
Keby čokoľvek potrebuješ, tak mi kľudne napíš 🙂
@susie2101 ahoj, u mna presne to iste, v 10tt dá zistilo že sa vývin zastavil v 7 týždni. Aktuálne som týždeň po kyrete. Kyretu sa neboj, 10 minútový zákrok, po 2 hodkach domov. U mna konkrétne bez bolesti bez krvácania, po týždni sa cítim úplne fit 😊 So psychikou to bolo trosku náročnejšie, mala som pocit že už nikdy nebudem mat radosť zo života...ale všetko prejde neboj sa len to chce chvíľku času 🍀 aj môj gynekológ, aj doktori v nemocnici aj vrchná keď sme sa rozprávali povedali, že na ďalšie tehotenstvo necakat a po prvej menštruácii samozrejme s odobrenim od gynekológa mame ísť hneď na to. Že čakať 3-6 mesiacov sú už zastarané názory, lebo maternica po kyretazi je akoby “pohnojena”. Samozrejme podľa zdravotného stavu, ale to ti povie tvoj gynekológ po prvej kontrole. Aspoň vieš, že s partnerom nemáte problém otehotnieť, tak by som nahádzala flintu do žita, určite keď sa zregenerujes tak sa Vám v dohľadnej dobe podarí 😊
Čo sa týka strachu, to už pri ďalšom tehotenstve budeš mat celých 9 mesiacov, ale treba sa pozitívne naladiť a veriť že všetko dopadne dobre.
Keď sa niečo takéto stane prvý krát, považuje sa to za náhodu. Tak po čase smelo do toho znova. Držím Vám palce 🍀
@mala_zuzu
Tiez by som nechcela velmi dlho cakat, samozrejme po dohode s gyn.
Verim, ze moje telo to zvladne dobre.
Ale uz mam obavy, viem ze aj budem mat
Stale sa pytam, kde som urobila chybu? Co som mala robit inak.
Navstevujem aj endokr. Kvoli zvacsenej stitnej zlaze ale lieky mi nepredpisala, pytam sa ci nebolo to na chybe. Alebo ci som to neprehanala v praci
Mam strasne vela otaznikov v hlave na ktore asi nikdy nedostanem odpoved iba sa s tym musim zmierit casom😔🤷♀️
Dali ste mi silu baby, dakujem krasne kazdej z vas ktore ste si nasli chvilu a napisali ste mi! 💓💓
@susie2101 áno. Berieš to správne. Presne ako píšeš, aj ja som to tak brala. Určite nebolo v poriadku a všetko je ako má byť. Vieš, život ma naučil, že všetko sa pre niečo deje. A ako to cítiš, že si máte s partnerom viac vážiť jeden druhého, tak to tak isto bude. Druhé tehu verím, že dopadne nádherne a aj vy dvaja si ho budete viac užívať a tešiť sa. Držím Vám palce😉😊
@susie2101 možeš tieto obavy z liekova štitnej spomenut gynekologovi. Vlastne všetky otázky. Verím, že ti odpovie na všetko a možno aj na niečo priďete. Každopadne tieto otázky sú uplne nprmálne a na mieste. Si zdravá, len niekde nastal.prpblem.pri vývoji a príroda to radšej vyriesila takto. Naozaj nestrácaj hlavu.. čas ti dá zrejme odpoveď prečo to tak bolo...
@susie2101 ja som sa cely posledný týždeň pýtala, že kde som urobila chybu, moje teórie od spania na bruchu, cez vláčenie nákupov až po zle stravovanie a tisíc dalších teórii kde som mohla pochybiť a čo som mohla urobiť inak aby to tak nedopadlo. Či za to mohla chrípka v prvom trimestri, alebo či nemám nejaký skrytý zdravotný problém napr so štítnou žľazou alebo nejaké krvné mutácie. Ale skodila som tým sama sebe. Proste tisíc otázok na ktoré sa nikdy nedozviem odpoved. Ja som si povedala, sú ženy, ktoré celé tehotenstvo fajčia, pijú, niektoré fetuju a narodia sa im zdravé deti...neni spravodlivosť na tomto svete. Ale bohužiaľ to treba to prijať ako fakt, pretože ak by bol plod životaschopný, tak by vydržal bez ohľadu na niektoré veci. Príroda to takto zariadila, možno takto lepšie akoby sme sa mali napr v 5 mesiaci dozvedieť že má bábätko nejakú vývojovú vadu nezlučiteľnu so životom, a potom by sme ho museli porodiť..všetko sa deje pre niečo. Nám to napr aj dosť posilnilo vzťah s manželom, že sme si uvedomili že nie všetko je samozrejmosť.
Ja verím tomu že ešte tento rok sa budeme kotúľať s kotlikmi na bruchu ❤️
@doory mne sa to stalo v 20tt v auguste. Synčeka som musela porodiť. Bolo to strašné, ešte aj teraz s tým nie som celkom vyrovnaná. Často si po plačem. Doktorka mi povedala, že po 3 mesiacoch od pôrodu môžem otehotnieť. To som si nevedela ani len predstaviť, že sa budem snažiť w ďalšie dieťatko. A tak sa ak stalo, že som otehotnela. Čakáme drobčeka a termín mam deň po syncekovom narodení. Mam strach ze sa to zopakuje, ale verím, že ďalšie bábätko nám poslalo nebo ❤️ prajem ti veľa síl, aby si to všetko zvládla 🙏
@margaretka25 si úžasná a silná žena!!! Teším sa, že Vám osud doprial ďalšie miminečko.. tentokrat to dobre dopadne, uvidíš. Je to veľmi bolestivá sitácia a ja si to popravde ani neviem.predstaviť.. len čas a potom kopančeky od drobca, jeho prvý pohlad zmiernia tvoju bolesť. Prajem veľa síl ale hlavne zdravia a šťastia celej tvojej rodinke.
@margaretka25 boze ja si to neviem ani predstavit! Drzim vam silno palceky! Uz bude vsetko dobre!! 🙏🙏🙏💓💓💓
susie2101 Ahoj..ja som si tym presla presne minuly rok v aprili...v 12tt som isla na poradnu kde mi lekar oznamil, ze nie je to dobre...nepocuje srdiecko..hned som musela ist do Ruzinova aby to potrvdil este druhy lekar. Aj tak bolo..Dietatko zodpovedalo 8tt takze mi hned zobrali krv a na druhy den rano som sa musela hlasit na prijme a hned na kyret. Bolo to strasne. Ten smutok, beznadej....preplakala som cely den, celu noc, aj na operacke ...po zakroku...s priatelom sme si poplakali...velmi nas to trapilo...ale myslela som pozitivne...pockali sme 3 mesiace...a zacsli sme sa snazit..nesilili sme to vsak..povedali sme si, ze ked to ma prist tak to pride...v sev septebri som zacala uzivat inofolic 2 x denne...a v oktobri som zacala mat divne chute a bola som strasne unavena...mrcha mi meskala 2 dni a ze tak skusim si spravit tehu test...kupila som rovno 3 😂🙈 prvy test: slaba druha ciarka..na druhy den rano bola druha ciarka silnejsia a neuveris ale vecer to uz bolo uplne jasne! 2 silne ciarky 😊 pockala som 3 tyzdne az potom som isla k mojmu gynekologovi ktory potvrdil, ze som tehu..dnes zaciname 23 tt a tesime sa na nasho drobceka ( je to chlapcek) ..zatial je vsetko v poriadku a bez problemov tak sa modlime nech to tak bude az do konca ❤❤❤❤❤ myslim na teba..viem presne ako sa citis
@margaretka25 az ma to rozplakalo ked som si to precitala..nechcem si to ani len predstavit co si musela prezivat... posielam vela sil , pozitivnu energiu a vela stastia😊 uvidis, ze vsetko bude v poriadku 😊
Ahoj.. Bohužiaľ ja mam úplne rovnakú skúsenosť, aj týždne sedia ako u teba.. Kyretovali ma 7.1. V celkovej narkóze... Naše prvé vytúžené bábo.. Zlomilo mi to srdce, psychiku.. 😔Veľkou oporou mi je manžel... Bolo to veľmi ťažké prijať, lebo do poslednej chvíle som verila a dúfala... Mali sme jedny z najsmutnejsich sviatkov a rok 2020 pre nás s manželom bude navždy spomienkou na smutnú stratu. 😔❤️My sme veriaci, nám pomohlo akceptovať situaciu, že sme sa pomodlili, zapálili sviečku.Monentalne nám lekár ešte neodporúča ďalšiu graviditu, ešte máme trochu počkať,aby bolo všetko u mňa v poriadku. Viem co zazivas, súcitim s tebou a dôverne poznám aj bolesť ktorá ťa trápi. Dopraj si čas, uzavri to a chod ďalej. 💜A verím ze čoskoro to príde a znova si nájdeme aj ty aj ja dve vytúžené čiarky na testiku. 🙂
Dievcata, ste proste skvele!!!
Drzim palce kazdej jednej z Vas!
Bude vsetko dobre!
Aj tie nase co su v nebicku na nas myslia a dodavaju nam silu!😔💓🙏
Ja to buduci tyzden zvladnem, ale sa straaasne bojim zakroku!
Ale pisete, ze sa to da zvladnut!
Dakujem Vam💓💓💓
@susie2101 zákroku sa nemusíš báť. A to ti vravím ja, ktorá som z toho mala obrovský, ale ze ozaj obrovský strach, lebo nikdy predtým som operovana nebola.Anesteziolog ti namiesa na uspatie presne dávku na tvoju výšku váhu atď.. Uspia ťa. Samotný zákrok trvá krátko a už keď sa zobudíš budeš mat po. Neboj sa, nevytvára si zbytočne stres. Bude to ôk, zvládneš zo. Držím palce a skoré zotavenie želám.
@vierkainka
Dakujem🥰🙏💓
V pondelok mi dali az termin na kyret😬😔
Presla som si presne tym co ty, zaciatkom decembra som bola na potvrdeni tehotenstva, vsetko bolo ok. Po novom roku kontrola v 10 tyzdni, kde mi oznamili, ze plod je vo velkosti 7 tyzdna a ziadna srdecna frekvencia. Nasledny kyret, po ktorom som si myslela, ze bude lepsie. Snazila som sa drzat, ale namiesto toho, ze by som vedela pomaly zabudat, sa to cele predlzovali. Dostala som za 4 dni po zakroku bolesti a zistili, ze som nebola dobre vycistena. Nechceli mi robit dqlsi kyret tak tabletky akoby na vyvolanie potratu, skoro mesiac som krvacala kym sa to konecne vyplavilo. Bolo to tazke, ale uz je lepsie. Niekedy si spomeniem, v kolkom mesiaci by som uz teraz mohla byt, ale viem, ze sa musim pozerat dopredu a nie dozadu
@susie2101 ja som tiež po ma, v pondelok som mala kyretaz 😣 preživala som to zle preplakala som celú noc aj na operačke aj teraz doma es re sem tam poplacem, bolo to prvé vytúžené bábätko na ktoré sme dlho čakali. Bola s v 8tt vývoj zastavený v 4tt srdiečko sme ešte ani nemali šancu počuť , bola to rána ale ne strácame nádej hneď ako to bude možné ideme sa ďalej snažiť 🙂 snáď nám náš anjelicek v tom pomôže
My ked sme sa rozhodli ze chceme bábätko tak sa nam chvalabohu zadarilo hned druhý mesiac, tesili sme sa velmi hlavne ked vsade naokolo sme pocuvli ako sa nedari a tak. Na druhej kontrole u dr to cele skoncilo. Dr povedala ze gestacny vacok je prázdny a to uz nie je dobremdala mi na vyber ci chcem ísť na zakrok alebo najprv pockat ci odide samé. Tak som sa rozhodla pockat no nic sa nedialo, pichla mi injekciu a potom sa to do par dni pustilo. Boli to strasne dni, chvíle... Rozhodli sme sa aj na odporucanie dr necakat moc dlho. Takze po prvej menštruácii sme sa zacali snazit znova, a na druhy mesiac som uz bola tehotna. Nechala som sa vypisat na cele tehotenstvo na pn aby som bola co nakviac v kľude. Teraz uz ma nasa princezna o par dni 1 rôčik. Su to strasne chvíle viem co človek prežíva ale treba sa s tym vyrovnať aby ste sa mohli tesit potom z bábätka ☺️
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@susie2101 ahoj. Ja mám uplne rovnaku skusenost aj tyzdne sedia ako u teba ale spred takmer 16rokov. Bolo to moje 1. Tehotenstvo po vyse 15mesacnom snazeni. Bola som nestastna a zufala. Neskutocne. V nemocnici mi povedali-ze aj pozas zakroku som plakala. Vedla mna na izbe sedela starsia pani po histerektomii a ta mi stale vravela, nech neplacem, ze budem mat kopec deti. Bosorka asi😄 Moja doktorka ma nechcela trapit, poradila skusit otehotniet nie po polroku ako hovoria vsetci, ale po 3mesiacococh od kyretaze. Ja som popravde pockala na prvy menzes, potom sme.to skusili a vyslo to na prvu.🙂 velmi som sa bala o tehotenstvo, no vsetko bolo v poriadku. Narodila sa mi krasna baba, ktora ma dnes uz 14 rokov. Po nej mam este dve a momemtalne by som mala byt neplanovane 4xtehotna -6tt. Viem, ze to teraz je velmi bolestive..ale neboj, dobre to dopadne. Malinke pripravilo miesto pre aurodenca a zhora ho bude strazit. Kyret je neprijemny, je to jednodnova zalezitost. Drzim silno palce aby si to mala cim skor za sebou. Tvoje telo by po ket malo otehotniet skor, tak to vravievali stare babky, lebo je nachylnejsie. U mna to tak bolo.