Ako sa vyrovnať s tým, že muž nechce druhé dieťa?

2. jún 2022

Idem sa viacmenej iba vyplakať.neviem ako sa vysporiadať so životom.mame s partnerom jedno dieta ktoré malo dlhú a ťažkú cestu na svet.je z umelého oplodnenia.nasa rodina je malá,bez detí.moj brat deti nemá a tak syn vyrastá iba s nami,občas dedko babka....kamarátov s deťmi nemáme takých s ktorými by sme sa vedeli stretávať.iba čo sa deti na ihrisku pohraju. A vidím ako to malému chýba.stale sa ma pýta kedy pôjdeme k niekomu domov sa hrať keď ideme z ihriska.chcel by kamaráta s ktorym by sa mohli hrávať.najvacsi problém mám ale ja.pred rokom sme podstúpili druhý vklad so zmrazeným embrijkom,mali sme iba jedno.zial to skončilo potratom.a ja sa neviem zmieriť s tým že syn ostane sám.zufalo chcem druhé dieťa a nemám už ani vek na to aby som na nieco čakala
Partner už nechce,nechce do tejto doby,boji sa že by boli znova zdravotné problémy,nechce už platiť veľké peniaze za umelé oplodnenie,nechce mať už v 50tje ďalšie dieťa.je to pre mňa tazke.mam za 3 roky 40 on ma pár rokov pred 50tkou, ani náš vzťah nieje dobrý no ja stále keď som sama len revem a neviem sa stým vyrovnať.skratka chcem druhé dieťa .mám zufalu potrebu dať synovi súrodenca,parťáka keď je stále sam.je to pre mňa teraz o to citlivejšie že kamarátka znova otehotnela a ja jej skrátka závidím,samozrejme som s ňou za to šťastná no nedokážem v sebe tie pocity potlačiť.

monkabohdalova
2. jún 2022

buďte vďační aspoň za to jedno <3 mnohým ľuďom sa nepodarí ani to, treba sa rešpektovať navzájom ...synček bude chodiť do škôlky, školy tam si kamošov nájde

tehulka2011
2. jún 2022

Je to len v tvojej hlave, syn si casom najde kamaratov sam, on chce kamarata - rovesnika, nie babo, na ktore bude mozno aj ziarlit. Zamerala by som sa na seba, a potom na vztah s muzom a synom.

petamich
2. jún 2022

odkial sa berie tento nazor, ze surodenec = automaticky partak a blizka dusa, nuz nemusi to tak byt (a to nie je len moja skusenost), takze toto pre mna je arugment, resp. dovod na dieta rovnaky ako "aby sa mal kto o teba postarat"

moji blizki su napr. aj moji priatelia, ktorych som mala tu cest stretnut v zivote a dnes nie je problem najst na ihrisku alebo na detskych aktivitach inu mamicku, ktora ma podobne stare dieta, pripadne si maly najde kamaratov sam v skolke, skole, praci, ja osobne by som nesla hlavou proti muru a ked manzel nechce, treba to akceptovat a uz vobec nie je dobry napad mat druhe, ked ani vas vztah nie je dobry ako pises 🤷‍♀️ my mame jedno, chceme jedno a budeme mat jedno a nad nazormi okolia, ze treba dve, lebo dieta bude mat partaka alebo treba dve, lebo hento a ono sa len usmejem

autor
2. jún 2022

@monkabohdalova syn do škôlky chodí no kamarátov si ťažko hľadá.ma ľahkú formu pas a tam sa vzťahy veľmi ťažko hľadajú. Áno treba sa rešpektovať navzájom ale priateľ od začiatku vedel že chcem druhé dieťa.az do toho potratu s tým nemal problém a teda je to pre mňa teraz novinka a zároveň velky problém vo vztahu.a zrejme to ani nedokážem rešpektovať.skratka nie.

katarinka89
2. jún 2022

Pozri sa- tvoja túžba je veliká no z praktického hľadiska je to ako u teba? Dieťatko ma predpokladám určite už 4 roky, možno viac a pokiaľ by sa ti aj hneď tento mesiac podarilo otehotnieť, porodila by si budúci rok v marci kedy už bude prvé dieťa staršie o rok a partaci rozhodne na hranie v tomto čase nebudú. Kým by to dieťa č 2 vyrástlo do takého veku že bude aj ono potrebovať paráda to pr e už bude brat to menšie ako príťaž, obrazne. Mam 10 ročného syna a skoro 5 ročnú a teda nezahŕňajú sa spolu, skôr si robia zle lebo to co pokladá ta mladšia za hranie je pre staršieho blbosť a naopak. Neviem teda koľko má rokov ale určite to jeho momentálnu situáciu niekoho mať na hranie a zábavu nedošiel súrodenec tak malý. Možno v budúcnosti určite bude rad

amiaja
2. jún 2022

Tiez si myslim ze by si sa mala sustredit na to jedno a byt vdacna aspon za to. Tvoja chyba je ze pozeras na to co nemas a nie na to co mas. Syn pojde do skolky, skoly.. kamaratov si najde. Neskor sa ozeni a bude mat svoju rodinu, nebude sam. Ani surodenec mu nezaruci ze bude v buducnosti pri nom. Chodievajte na vylety, uzivaj si zivot a bud rada ze mas co mas.
A manzela chapem ze sa mu pred 50kou uz nechce znova riesit umele oplodnenie.

malinda141920
2. jún 2022

Akoby som čítala o nás...máme jedno dieťa, a boli komplikácie som rada,že je tu s nami a relatívne zdravý....o dve deti sme prišli....donedávna som plakala, že chcem ďalšie, že prečo my...manžel nechce...a má pravdu, doba je zlá, čo ak by dieťa nebolo zdravé, čo ak by sa niečo stalo nám...(áno to sa môže aj tak chápem) syn je školák, už má kamošov, navštevuju sa a už je to iné. Ale trvalo mi pár rokov sa s tým zmieriť ako tak. A zemestnat sa inými vecami

autor
2. jún 2022

@petamich nie súrodenec neznamená automaticky parťák to viem.vy s mužom ste jednotne za jedno dieťa , my sme boli doteraz jednotne za dve deti a muž až teraz otočil.preco vždy musí všetko rešpektovať iba žena zvlášť keď od začiatku mali dvaja čo sa počtu detí týka rovnaký názor?

luccija
2. jún 2022

Ja Ťa chápem tlačí Ta tvoj a mužov vek ..trocha je chyba, že máš staršieho partnera ..
Ale ver mi, že máš to trocha zidealizovane dieťa môže mať aj susedov, kamarátov zo škôlky a pod ..
Píšeš, že ťažšie nadväzuje vzťahy čo, ak bude to isté so súrodencom?za chvíľu pôjde do školy ďalšie starosti.Vztah s mužom vlažný...
Vieš si predstaviť, že tvoj muž pôjde do dôchodku a doma dieťa čo konci VŠ?
Niekedy musí človek premýšľať nie srdcom...možno sa muž boji ďalšieho potratu, starosti s dieťaťom, veku, peňazí ..a, keď píšeš, že jednoducho sa s tým nezmieris, tak budeš do toho toľko rýpať, až sa rozidete, alebo si teda nájdi nového a s tým maj dieťa.Mas jedno vieš koľko žien nemá ani to jedno?

katarinka89
2. jún 2022

@petamich tak tak suhlasim

salamistka
2. jún 2022

ja ťa chápem, veľmi dobre....ani môj muž nechcel druhé dieťa, pritom sme nemali ani s tým jedným väčšie problémy...nepoteším ťa, treba sa s tým zmieriť, u nás sa nekonal žiadny zázrak, ostali sme pri jednom, proti mojej vôli...za tie roky som toľko revala do vankúša, že to ani neviem zrátať...ale teraz je už fajn, koniec koncov, nie je to žiadna veľká tragédia, mať "len" jedno dieťa...

viestta
2. jún 2022

Poriznavas, že vás vzťah nie je dobrý a chceš ďalšie dieťa? Nemyslím, že toto je cesta. Syn pôjde do škôlky, nájde si tam kamarátov. Aj v skole.

katarinka89
2. jún 2022

@petamich skôr mam pocit ( bez urazky) že autorka silou mocou túži mať 2 deti, a nie je to o tom ze koli synovi. Muž sa nato pozerá podľa mňa z toho zdravotného a praktického hľadiska a autorka si dupe svoje....no neviem aj keď sa vyjadrila že im to nefunguje - potom nechápem o co tu ide. Naozaj to myslím v dobrom a bez urazky, nesnažím sa autorku vyhecovat .....len môj nazor

petamich
2. jún 2022

@katarinka89 tiez citam medzi riadkami, ze to aby nebol syn sam, je autorkine zdovodnenie mozno pred manzelom alebo neviem a je to skor o tom, ze to druhe dieta skratka chce 🤷‍♀️ nuz je to jej rodina, jej zivot, jej rozhodnutie - ja by som si to zvazila ale tak nie je to na mne

kazdopadne jej (im) drzim paste, akokolvek sa rozhodnu, aby boli hlavne spokojni, idealne vsetci

felycity
2. jún 2022

Po emocionálnej stránke chápem, čo prežívaš, ale troška mám pocit, že to máš "zidealizované" a nechceš vidieť iné argumenty prečo nie. Očakávať, že súrodenec bude parťák je nezmysel, koľko malých súrodencov spolu fungujú ako "parťáci"? Zvyčajne parťáci sú rovesníci...Niekedy v živote nemôžeme mať všetko, tvoj partner je starší, prešli ste si aj niečím náročným , o to viac si uvedomuje už rôzne riziká a bojí sa.. A musím s ním súhlasiť. Píšeš, že ani vzťah už nie je úplne ideálny, myslíš, že dieťa upevňuje vzťah?. Ak by sme to rozobreli, tak v našich životoch je práve partner/manželský vzťah nesmierne dôležitý, deti odrastú, vytvoria si vlastné priateľstvá a pomaly sa oddelia od rodičov... Ak máš pocit, že dieťa je samé, skúste na tom z inej strany popracovať, pozvite kamarátov k vám, urobte menšiu oslavu, vytvorte priestor, aby sa možno našli 1- 2 bližších kamarátov. A na záver stále ste štastní ľudia, máte dieťatko a jeden druhého, nie každý má to šťastie....

jaskolka
2. jún 2022

Vieš, prečo v tomto zrejme každý dá za pravdu mužovi? Lebo jeho dôvody a argumenty sú logickejsie, ako tvoje.
Na jednej strane chápem, že chceš neskutočne ďalšie dieťa, ale na druhej strane úplne chápem aj muža, ktorý už na to pozerá triezvejsie.
Vieš, je veľa ľudí, čo chceli na začiatku dve, tri aj viac detí a ostali pri jednom, hlavne ak tam boli zdravotné dôvody, ako je u vás.
Ďalší dôvod je jeho vek.Iny dôvod je obava z možných problémov, ktoré sú zrejme opodstatnené.
Co sa týka tizby po súrodencovi.. Aj to keby si otehotnela, tak kým porodís, už syn bude mať možno 5,6 aj viac rokov.
Ten vekový rozdiel bude čím ďalej väčší. On chce partaka na hranie tetaz, s bábätkom sa nezahrá také prvé roky určite. A keď to už bude možné, tak syn bude mať koľko? 8,9 rokov? Myslíš, že bude stáť o hry s 2 ročným súrodencom?
Pozri sa na to z tej praktickej, nie len citovej stránky. Máš jedno dieťa, ktoré bolo doslova vybojivane. Nemáte už ani jeden 20.Muz nechce.
Aj tak budeš za každú cenu bojovať?

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tehulka2011
2. jún 2022

@martina1985ba myslim ze adopcia je super napad v tomto pripade, autorka si moze adoptovat rovesnika pre svojho syna, ak mu ide o neho. Ale jej ide o podla mna skor o pocit byt tehotna, byt 3 roky doma atd

elizabet173
2. jún 2022

Z celeho tvojho prispevku vo mne zarezonovalo - nas vztah nie je dobry. Od toho sa odvija vsetko. Nemas s muzom dobry vztah, ale chces s nim dieta. Jemu sa vobec nedivim, ma uz svoj vek, nemieni mat v 60. dieta, ktore vchadza do puberty, nechce do umeleho oplodnenia investovat financie, kedze vysledok je neisty, mozno sa boji, ze sa manzelstvo rozpadne. Ty si sa prilis upla na dieta, zrejme sa ti nedostava lasky od muza, chces to nahradit laskou dietata. Nikto ti nezaruci, ze by si tehotna ostala, ak aj ano, vobec sa deti nemusia spolu hrat, mozu mat kazde svoje zaujmy. Keby si chcela, nasla by si svojmu dietatu kamarata, ved nezijete na pustom ostrove. Snaz sa ozivit vztah medzi tebou a manzelom, ak to co i len trochu pojde, bude to mat pre vase dieta vacsi prinos, ako surodenec

lavienocka
3. jún 2022

Chápem aj teba ale chápem aj muža,pretože vy to druhé dieťa mať predsa nemôžete,muž by zrejme chcel keby to šlo prirodzene.Umele oplodnenie ja osobne nepovažujem za normalny spôsob ako mať dieťa a teda o to viac je to prirodzené ak už súrodenec nebude proste to tak zariadila zatiaľ príroda.Mrzi ma to...my deti nemame a na umelé nejdeme,to neznamená že ich nechceme,len tuto cestu neschvaľujeme...tie emryjka sú predsa živé bytosti aj tie vadne, ktoré sa vyhadzujú a mrazenie tiež nepokladám za niečo ľudské...len môj názor skutočne chápem že ste si prechádzali utrpením neplodnosti..

chillibubble
5. jún 2022

tiez som chcela navrhnut adopciu. popripade sa aj rozist s muzom ked vas vztah nie je dobry a adoptovat si druhe dieta. ak si teda myslis, ze sa nezmieris s tym, ze budes mat len jedno dieta.

dedusko
5. jún 2022

@monkabohdalova buďte vďační aspoň za jedno? A to jej ako pomoze? Ako to vyrieši jej problém? 😁🙏🏻 Takéto odpovede aké ty dávaš nikomu nepomôžu, naopak skôr prehĺbia pocit viny že človek niečo/ niekoho chce a nemôže to mat lebo mu v tom niekto iný bráni 😉👋🏼

penelope2066
5. jún 2022

Nemáš dobrý vzťah ako sama píšeš a chces ďalšie dieťa?Aký model rodiny dáš potom deťom...A dalsia vec,nakoľko už má partner pár rokov pred 50kou nieje podľa mňa zodpovedne mať ďalšie malé dieťa.Čo sa týka kamarátov pre syna,skús chodiť do detského centra, poprípade na nejaký detský krúžok.Moj syn má 14 mesiacov a chodíme na hudobnú.To len ako príklad...

michala11111
5. jún 2022

Ani nevieš ako ti rozumiem....ak chces napíš mi súkromnú správu, nebudem tu vypisovať...

janickacrazy
5. jún 2022

Nuž ťažko radiť. Teória je jedna vec a veľmi ľahko sa radí druhým, keď niekto nebol v rovnakej situácii. Ja som bola v podobnej a veľmi dobre ťa chápem. Ja som od bývalého muža odišla najmä kvôli tomu, že nechcel druhé dieťa, ale nielen preto, celkovo ten vzťah nebol dobrý. Ja som druhé chcela. No bola som o dosť mladšia od teba a nemala som problémy s otehotnením. Teraz mám 3 deti a som spokojná. Je to tvoj život, zvaz si všetky pre a proti.

weronika171717
5. jún 2022

@petamich top komentár

cucoriedkacucoriedka
5. jún 2022

Nooo....nie vždy je súrodenec parťák...vnímam to vo svojom okolí.
My tiež máme iba syna...tiež po ivf...po 8 rokoch čakania....a ver že som vďačná za jedno...už sme to neriešili druhým ivf a tak to je dané že druhého sme sa nedočkali.
Netlac na pílu...a na manžela.

pianina
5. jún 2022

Ja ta chápem, to iste som prežíval pred 3 rokmi. Muž natvrdo nechcel druhé dieťa. Podobný scenár ako u vas🙁Ale po dlhom čase prehovárania asi 2 roky., pristal. 🙂a mame dcérku, na ktorú nedá dopustiť 🙂síce je väčší odstup, ale nič strasne🙂

mija_ja
5. jún 2022

Aj moj ma pas a casto citam ze o to horsie sa adaptuju na noveho clena rodiny a casto im mladsie dieťa viac vadi ako je z neho partak, lebo im narusuje ich priestor, usporiadanie, odpočinok atd. Naviac aj bežný surodenci si nie vzdy vychadzaju, poznam xy pripadov. Takze hlavh hore, dieťa o nic nepripravujes, nevies ako by to dopadlo, skor by som byt tebou popracovala na sebe, na prijati situacie, byt vdacna za to co uz je , uzivat si dieta a partnera.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre