Ako sa vyrovnať s potratom?

2. nov 2021

Ako sa s ním vyrovnať?

pininka1
2. nov 2021

Bude to trvat dlhsie urcite, mne osobne prislo luto aj po porode syna, ze som uz doma jedno babo mohla mat. Ale prebolelo to.

peto2211
2. nov 2021

Navždy to budem nosiť v ❤️ mam za sebou jeden potrat a teraz v januári mimomaternicove okamžitá operácia bolo to hrozne ale človek musí ísť ďalej

sendy1993
2. nov 2021

V nedelu som prezila tretí a niekedy mam pocit ze na mna za chvilu spadne strecha..ale zaroven si clovek uvedomi aky je silny ..kazdy si len taky kriz nesie ktory uvladze..po pade sa treba zdvihnut oprasit a ist dalej..

emalka
2. nov 2021

Treba to len akceptovat. Moje prve tehotenstvo bolo mimomaternicove po umelom oplodneni, bolo to strasne a viem ze ma to navzdy zmenilo. To ze som prisla o dieta neznamena ze som prestala byt mamou. V mojom vnutri bol dlho pocit doslovneho bludenia - som plna emocii a instinktov, ale nemam ich na kom prejavit, komu ich venovat.

Skus prist na to, co potrebujes, ake nutkania pocitujes a rob to. Myslim ze podvedome vieme co potrebujeme na zotavenie sa. Mne pomohlo doslova sa o niekoho starat. Mala som v sebe silne nutkanie postarat sa, poskytnut opateru a mala som okolo seba ludi ktori mi to dovolili. Tiez som si musela na par mesiacov najst hobby pri ktorom nemozem premyslat ale sa musim sustredit na svoje ruky.
Toto mi vsetko pomohlo preklenut cca 6 mesiacov a potom som opat otehotnela. A aj napriek tomu ze som teraz uz v 7 mesiaci, tak si casto spomeniem na to co uz mohlo byt. Zo zaciatku som nan myslela kazdy den, teraz uz nie az tak casto ale stale je to tam, v pozadi. Aj teraz sa mi trasie brada ked to pisem.

Este jedna vec, ale toto velmi zalezi od povahy: na termin porodu som si vyhradila cas a pripomenula si ho. Je na tebe ako to urobis, kazdy to citime inak. Mne to v tom momente velmi pomohlo akoby uzavriet kruh.

mariska1989
2. nov 2021

Je mi to veľmi ľúto 😥😭. Čas . Čas je liek v tejto neľahkej situácii. Viem o čom hovorím prvý potrat v 12 zasiahlo ma to veľmi .tak veľmi že som nemohla tomu uveriť že ja po dvoch deťoch .nevedela som fungovať chodila som ako živá mŕtvola no musela som sa spamätať a fungovať kvôli deťom .no bolelo to dlho .plakala som aj v tehotenstve aj keď už bola dcéra narodená .včera som nášmu 👼 zapálila sviečku pri kríži .ďalší potrat som tiež zle znášala ale nie ako ten prvý .potom bolo ďalšie také mini krátke vtedy ma to zobudilo riešiť situáciu aby som mohla mať úspešne tehu a aby som náš ďalší poklad mohla držať v náručí ..drž sa a želám čím skôr aby si si našla // na teste a mohla držať potom v náručí to klbko šťastia 🙏❤️❤️❤️❤️

adkalu
2. nov 2021

Závisí od toho aka si. Ja som som sa vyrovnávala tazko, ostal smútok.... Dnes som už 2 nasobna mama, ale vždy si spomeniem na moje nenarodené deti. Včera som im palila sviečku, venovala modlitbu a aj si poplakala. Život ide ďalej, ale smútok ostava

juditaaaa
3. nov 2021

Mysli na to, že bábo je už na tom najkrásnejšom mieste. A hrá sa s anjelmi 😊 Mne toto pomohlo

anickalieskovska
3. nov 2021

Aj po 20 rokoch to bolí,nedá sa s tým úplne vyrovnať,treba sa len naučiť s tým žiť, kto zažil-pochopí.

heymissg
3. nov 2021

No čas len pomôže... plus ak chceš ešte je jed a poradňa Alexis, kde sú aj skupinové stretnutia. Ja som si povedala, že tragédie sa dejú zbytočne ak si z nich nič nezoberieš... mňa to dosť zmenilo, snažím sa na sebe oveľa viacej pracovať, aby ten môj malý človiečik mohol byť hrdý. Aj keď teraz cez dušičky to bolo fakt náročné ja som schopná sa rozrevať v obchode keď vidím vence na hroby...

do_mi228
3. nov 2021

mám už 3 ročnú dcéru a 19. októbra minulý rok som sa dozvedela od lekára, že môjmu maličkému bábätku prestalo v 9tt biť srdiečko. Ten dátum ma bude navždy mraziť, .... No už o mesiac aj niečo očakávame bračeka k mojej dcérke. Veľmi sa teším, ale vždy tam bude v mojom srdci aj to prázdne miesto, pre bábätko ktoré tu mohlo byť a nie je. Nikdy nezabudnem, navždy budú pre mňa traja ♥, no život ide ďalej. drž sa. Nabudúce to vyjde!

natasha1988
3. nov 2021

Dopraj si smutit a truchlot tolko kolko potrebujes. Je to tazky moment v zivote matky. Nezalezi na tom v ktorom tyzdni to bolo.

elenka.k
3. nov 2021

Ako píše @pininka1 , dcéra má už 13 zakaždým si spomeniem ... 😔

petrakrull
3. nov 2021

Často si spomínam. Bolo to hrozne ťažké.. všetko mám pred očami akoby to bolo teraz.. ten pocit prázdna .. bol najhorší .. neznášali som keď mi niekto povedal že príde ďalšie .. áno, aj prišlo dnes má Oliver 1rok aj 3mesiace .. ale to prvé by malo ten mesiac už dva roky .. človek sa naučí s tým žiť, aj keď stále si spomenie .. treba byt silný .. MY ženy zvladneme toho veľa.. aj keď si už myslíme že to nedáme, vždy si nejakú tu silu v sebe ešte nájdeme.. Pán dal, Pán vzal, nech je Pánovo meno zvelebené!. iba on vie prečo to tak urobil.. veľa síl drž sa..

tmavovlaska93
3. nov 2021

Aj dnes po 7 mesiacoch som si kvalitne poplakala......

jojajojinka
3. nov 2021

Jedine dalsim tehotenstvom. Ak by sa nepodarilo, zblaznila by som sa. Rana je to velka,casom sa s tym musis zmierit, zahoji sa... ale jazva na srdci ostane navzdy ❤️💔 jeidne co ma drzalo nad vodou bolo to,ze som po mesiaci otehotnela, dnes mam 4 mesacneho synceka 🙂

bobonova1
4. nov 2021

Mám troch synov a dvoch anjelov... Prvé dve tehotenstvá bezproblémové....Tretie -v 8 týždni zamlknutý potrat...Štvrté -v 12 týždni mu prestalo byť srdiečko...Bolo to veeeľmi ťažké...a stále je...Hľadala som niečo,kde by som mala naších anjelov pri sebe...A teraz máme dva krásne vyrezávané obrazy anjela,ktorý drží v náručí malé dieťa... Každý deň ich vidím, pozdravím a sú s nami...No a po ťažkom období prišiel k nám náš vymodlený Damián....

mimi2567
5. nov 2021

Ahoj😔z potratom sa ťažko vyrovnáš, viem o čom hovorím 😔toto je môj príbeh.... Jedného dňa len zájdem k lekárke podpísať niake papiere a sťažovala som sa jej na bolesť silnú v podbrušku 😔tak ma hneď vyšetrila a srdiečko prestalo náhle byť, ja som začala plakať a bola som na tom zle... Nikdy som na ňu nezabudla a nikdy ani nezabudnem ako iný hovoria ani po roku ani po dvoch na to malé nezabudneš len sa naučíš žiť z bolesťou ktorú v tebe to všetko zanechalo 😔😭

ankare
5. nov 2021

Posielam objatie! ♥️

danusa64
5. nov 2021

Je to tazke a neda sa na to zabudnut, ja som sa stym za 5 rokov od prveho potratu nedokazala uplne vyrovnat. V nebi mam 3 anjelikov a az na 4 krat sa mi konecne podarilo donosit a v naruci mi spi 7 tyzdnova princezna. Bolo to tazkych a smutnych 5 rokov. Casto si na moje nenarodene babatka spomeniem a premyslam ake by to bolo keby tu boli s nami, najtahsie mi je hlavne v dnoch ked som potratila a v dnoch ked som mala terminy porodov. Nejak som sa stym naucila zit, ale slzy sa mi tlacia pri kazdej spomenienke a viem ze nikdy nezabudnem🖤

sendy1993
5. nov 2021

@danusa64 mozem sa opytat..aj na nieco prisli ked sa vam podarilo donosit ..dakujem

danusa64
5. nov 2021

@sendy1993 zisli mi syndrom lepivych dosticiek a brala som fraxiparin a anopyrin od pozitivneho testu a pravdepodne to zabralo, vysledky som mala vzdy len take hranicne.

mimka_lentilka
5. nov 2021

Maminky tiež sa snažím ako sa dá. Je to u mňa ešte čerstvé 😪veľa.zien písalo, že ich zachránilo ďalšie tehotenstvo. Ale ako sa to dá? Ako sa podarí otehotnieť, keď máte dušu v neporiadku? Snažím sa venovať dcerke, ale zatiaľ sa citom, ako by som ani nepatrila.do tohto života. Je to veľmi ťažké 😞

adkalu
5. nov 2021

@mimka_lentilka máš pravdu, mne doktorka po zákroku povedala, ak si dáte hlavu do poriadku, aj telo si dá povedať, stále mi to znelo v hlave... A o 3 mesiace som bola tehotná

mimka_lentilka
6. nov 2021

@adkalu obdivujem vás..Ja som strašný pesimista 😪nakúpila som si alchemilku, gynex, inofolic. Objednala.som sa dokonca aj k psychotronicke, alebo ako ju nazvať, pomáha mi aj nás pán farár,.Ale zatiaľ ani náznak nejakej úľavy 😔 chcem aspoň dcerke urobiť troška pekne Vianoce. Bojím sa , že sa budem.stale kontrolovať a plakať pri kazdom menzese

adkalu
6. nov 2021

@mimka_lentilka tak to som ja teda tiež, ak som bola blízko šialenstvo tak to bolo vtedy a navyše ja som doma dieťa nemala, vek mš tlačil a predsa sa podarilo. Život musí ísť ďalej a ja som cielene išla po tom. Ľahko sa to pise,viem, ale nemôžete sa podať smutku. A ak už by bolo dlhšie zle, tak vyhľadajte psychológa, aj dušu treba liečiť, ak je problém.

jojajojinka
6. nov 2021

@mimka_lentilka tuzba po dietatku,tak ss to dalo u mna..a podarilo sa ❤️

mimka_lentilka
8. nov 2021

@adkalu aj ste prosím vás niečo užívali? Nejaké homeopatika alebo len tak sa hneď zadarilo? Ja mám stale zase v hlave tie slová každého koho stretnem, že keď budem tlačiť na pilu a stále na to myslieť, tak sa to nepodari 😞

adkalu
8. nov 2021

@mimka_lentilka ja som nič neužívala, iba kyselinu listovu. Bola som na kontrole na gynekológia, tam mi povedala, že dnes, alebo zajtra mam ovulaciu, tak sme sa podľa toho zariadili. Keď som otehotnela šla som na hematologiu, tam mi preventívne predpísali fraxiparin a ten som si pichala od potvrdenia tehotenstva. Áno, je to pravda, že psychika robí veľa, ja sa sama čudujem, že som v takom rozpoložení otehotnela a prvý trimester bol tiež pre mňa stres, potom som už verila, že dobre bude. Moja lekárka mi bola oporou, ona bola aj psychológ, vždy tvrdila, že bude dobre, že musí byť.

mimka_lentilka
8. nov 2021

@adkalu ďakujem vám, veľmi dobre mi padnú vaše slová. Snažím sa byť nad vodou. Chcela.by som babo čo najskôr. Skúšam všetko od farara, modlitby až po vesticu 😪viem, že je to protichodné, ale ja mám takú povahu, nemôžem len tak.sediet a čakať.

adkalu
8. nov 2021

@mimka_lentilka rozumiem vám, je to prirodzené. Kľudne môžete písať aj ss, a aby som nezabudla modlila som sa tiez😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre