ahojte.. ako sa mam vyrovnat s potratom? ja uz psychicky nevládzem..
Rozhovor. Nie sama. Určite by bol prvý partner v mojom prípade. Kamošky. Niekto z rodiny, či fakt odborná pomoc.
Pokiaľ cítiš , že to už sama nezvládaš nie je hanba vyhľadať odbornú pomoc. Každý sme iný, niekomu pomáha vyrozprávať sa, inému zas nie. Každopádne to bolí a každý si musí nájsť svoju cestu ako prekonať takéto ťažké obdobia. Ak môžem poradiť, skús sa pozrieť na život, nie vždy všetko ide tak ako si predstavujeme.Nie z každého semiačky vzarstie nová rastlinka. Odpoveď prečo nenájdeš a nemá zmysel ju hľadať. Každý z nás si skôr či neskôr nesie nejaký nejaký kríž, bolesť. Treba si to prebolieť, presmútiť, ak sa potrebuješ vyrozprávať aj tu je skupina mamičiek anjelikov, alebo oslov svojho parrtnera či priateľku, prípadne vyhľadaj odbornú pomoc. Nevzdávaj sa, po každej búrke vyjde opäť slniečko.
Ja som si tym presla a teda nam pomohlo hned otehotniet , tiez mi z toho bolo strasne smutno
@catlady27 no tu zrovna nie je vhodné prostredie na rozhovor
tu ta za to zdupu pod zem doslova , to ked sa tu zletí sabat amen tma
objednaj sa k psychologovi
dufam že rozmyšlaš nad antikoncepciou alebo ako sa lepšie chranit aby si to už nemusela riešit
stalo sa , čas to zahojí, chod vela do prirody, na welnes, športuj,
nie si ani prva ani posledná, ja pri dalšom by som musela ist tiež a nehanbim sa za to a ani nemám vyčitky ,robím všetko preto aby sa to nestalo
určite si vela premyšlala či ano alebo nie, rozhodla si sa a je to
lieky ti nič nevyriešia ,utlmia ta ale pozor na závislost
chod behat plavat, do kupelov , pripadne chodte spolu
zober kamaratku mamu čo ta chápu
mala si na to dôvod, stalo sa , život nie je ružová romenticka rozpravka budeš musiet urobit ešte vela tažkých rozhodnuti a vela veci zniest, tak hore hlavu , hlavne doštuduj
@catlady jedina cesta ako odpostit je zmierit sa s Boh. Da sa to jedine skrze Jezisa Krista, nasho Boha. Preco? Lebo On zomrel za nase hriechy, vstal z mrtvych, vystupil na nebesia a posadil sa poravici Boha Otca. Je zivy a kazdy KTO v Neho UVERI je zmiereny s Bohom pre krv Kristovu. Hriechy takehoto cloveka su, ako Boh povedal, prikryte, neuvidi Bozi hnev. Preco? Lebo ten za nas zazil Pan Jezis.
Dieta, ktoreho zivot bol ukonceny umelym potratom ide priamo k Bohu, lebo sa nicim neprevinilo. Ak uveris, raz sa tam obaja stretnete.
Ak sa tu aj najde niekto kto sa tomu bude vysmievat. Uvedomte si. Toto je radostna a pravdiva sprava plna nadeje a odpustenia.
Jedine čas, ten najlepšie pomáha, proste prídu iné veci,aj keď nezabudneš úplne nikdy. Ja som napísala napríklad list nenarodenemu bábätku, do neho som zabalila tehu test, čo bol jediný hmatny dôkaz, že bolo, hoci kratucko. No a ze mame takého súkromného anjelika. A život šiel ďalej, snažila som sa to brat, že tak to malo byt, jednoducho si príroda urobila očistu, radšej ako by sa malo narodiť choré, postihnuté a trápiť sa potom, tak odišlo skôr. Pozerala som do budúcnosti, že určite ďalšie bude v pohode. No a potom som otehotnela znovu, všetko je v poriadku,tehotenstvo bez problémov, zdravé bábätko😃.
@catlady27 nedeľu boli 2 týždne kedy som porodila mŕtvu dcérku v 40tt.
Cítim neskutočnú bolesť a prázdno. Rástla somnou 9 mesiacov, každý deň som ju cítila bola súčasť mňa . Nič som nerobila iba depky mala a výčitky ( aj mam). Ale povedala som si, že ja ešte deti chcem a aj budem mat!
Veľmi ťa prosím ako ženu, neopúšťaj sa. Určite ti bude dopriate, budem sa za každú jednu z nás modliť. Život je veľmi nespravodliví ale žiaľ tak to je.
Stačí si predstaviť, ako by si zničila život, keby si si ho nechala a každý by ta len odsudzoval.
@monicka2912 milá Monika. Snažím sa povzbudiť každú jednu ženu, ktorá musela pocítiť takúto nesmiernu bolesť. Je jedno v koľkatom to bolo týždni, bola to časť nás. Sme silné a musíme byť. Dieťatko bolo vytúžené a prvé. Ale ona je tu snami stále. Žije v mojom srdiečku a tam aj navždy bude. Srdce mám na niekoľko častí rozbite, ale ja chcem a musím ísť ďalej, pretože chcem mať Detičky. Ten tam hore potreboval anjelika, tak si zobral nášho.
Ťažko.... Skúšala som všetko, aj samotu, aj rozhovor, nič nepomáha. Možno časom to preboli, neviem, všetky vravia že áno.... Škoda že stále od kamošiek a okolia zisťujem ktorá ďalšia je tehotná.... Dokonca aj dnes kamoška dosť blízka mi povedala že je tehotná.... Aj by som sa chcela tešiť ale nedá sa. Už navždy budem mať v sebe ten pocit že prečo sa mi to muselo stať. Veľmi veľa pocitov sa vo mne strieda a raz keď si pomyslím že už som v pohode tqk o nejakú chvíľu zistím že nie som. Neviem naozaj či to niekedy prejde.... Ale prajem ti aby sa smútok a prázdnota nezrdzali v tvojej duši dlho. ❤️
@catlady27 ja som čerstvo po....a strašne to boli. Mala som samovoľne potrat doma , zachytil sme všetko a rozhodli sme sa pre pohreb, sme veriaci. Čítala som na stránke https://zazivot.sk/potratene-deti/ , že rozlúčka je veľmi dôležitá pre veriacich aj ateistov. .. z duchovného aj psychického hladiska. Sú tam aj iné formy rozlúčky...skús si precitat. Možno rozlúčka by ťa posunula...
@evuska135 prosím vás ako sa vám to podarilo? Ako sa dá otehotnieť, keď srdce aj duša bolí? Nechcem sa neustále sledovať, ale bojím sa, že to nakoniec tak dopadne. Že to budem.velmi chcieť a just sa to nepodarí
@mimka_lentilka ja som mala doma uz jedno dieta tak asi som to brala inac, musela som sa pozbierat a tuzba po druhom babatku bola velmi silna. Povedala som si,ze cim skor otehotniem bude to lepsie a ta rana sa zahoji a tak to aj bolo. A doma mi uz beha moje vytuzene dievcatko 🥰
@evuska135 jej bodaj by. Aj ja mám doma dievčatko. Má rok a pol. Je to živel našťastie, nemám kedy plakať. Iba led spí. Tiež by som chcela co najskor začať. Ja mám ale dve maternice a dva krcky. Doteraz si mysleli , že otvorenú mám len pravu, ale toto bábo bolo v ľavej . Nevedia si to vysvetliť. Pravu mám teda bez kyretaze. Tam som aj dcérku mala. Ja by som najradsej nečakala.vobec. Už len vedomie, že sa pokúšame mi pomáha
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Na to ti asi nik nedá správnu odpoveď, ale navštív odborníka. Nie je na tom nič zlé. 🙏 Držím palce, bohužiaľ až čas to trošku zmierni... Psychológ a psychiater sú odborníci, ktorí ti vedia nastaviť aj na krátku dobu liečbu a terapie. Z ktorých budeš v poriadku. Ja, ale verím, že to zvládneš aj iba s nejakým psychológom.🙏 Drž sa!