Dievčaťa v nedeľu som v 9tt začala slabo spinit. Okamžite smer pohotovosť a uz bol koniec,bábo vyše dvoch týždňov zaostavalo. Lekar povedal,aby sme to skúsili nechat prirodzene vyčistiť,no aj v nedeľu,aj včera som len slabo spinila,dnes kúsok viac. Je to normálne? Nemam ist lekárne nech to nejako urychlia? V mi ulosti som potratila uz dvakrat a vždy som začala krvácať masivne hnrd v den,ako sa objavilo spinenie. Tak ci nemáte niektorá skúsenosť....
A si istá že to už bude potrat? Niečo podobné som mala aj ja v tehu - krvácanie . A dcéra už chodí do 5 triedy. Nie každé krvácanie v tehu je potrat...
@deti95060810 no ked lekar povedal ze je koniec a ze to ani zďaleka nezodpovedá týždni v ktorom by som mala byt....a ovulka posunuta nebola,presne viem kedy ju mam. Cize asi naozaj je to tak. No od nedele stale len spinim na toaletak,zajtra idem lekárne,bojím sa nejakej infekcie. A tak veľmi som nechcela ist na cistenie 🙁
No ja neviem a povedal lekar ze uz mu nebije srdiecko?ja som mala v minulosti missed abort v 9.tyzdni nevedela som o tom lekar mi to oznamil az na dalsej poradni ze sauz nevyvijali a nezodpoveda tyzdnu tehotnosti a ze nebije srdiecko tak ma hned poslal na kyretas.
A teraz som tehotna znova a v siestom tyzdni este ani len plod nebolo vidno potom som zacala spinit a mala som strasne intenzivne bolesti brucha a krizov vzdy som chcela utekat do nemocnice no lekar hovoril ze kym sa krv neleje zo mna tak je vsetko ok a ze bolesti brucha pri potrate su tiez ine...niekedy som sa nevedela ani postavit ani otocit v posteli a bolest mi vystrelovala az do noh....lekar vravel ze len velmi intenzivne citim roztahovanie maternice...popritom toto je uz moje druhe tehu(potrat nepocitam).....spinila som tyzdnen a uz som si myslela ze je koniec a teraz som v 22.tyzdni a sme zdravy...a problemy ustupili v druhom trimestri....
Ja som krvacala az do 15 tyzdna.. ale bolq som v nemocnici.. srdiecko stale bilo.. tak lekari urobili vsetko aby sa tehotenstvo dalo zachranit.. dnes ma jedna dievka uz 15 rokov a druha 12... nie vcetko krvacanie musi skoncit a ak sa dieta vyvija a bije mu srdiecko...
Baby srdiečko nebilo,mala som byt uz 8tt,cize naozaj koniec. V minulosti som uz dvakrat potratila,vždy to zacalo špinením a do druhého dna kontrakcie a silne krvácanie. No teraz to nejako nejde,zajtra uz idem doktorke...
minulý rok v máji mi tiež doktorka oznámila, že plod je už 2 týždne mŕtvy... a na kyretáž ma objednala o týždeň /alebo o dva? teraz neviem presne/ .. že si počkáme.. buď sa dovtedy nič neudeje a bude kyret alebo sa vyčistím sama... po celú tú dobu sa nič nedialo, ale v sobotu, dva dni pred kyretom v noci na toaletnom som mala kvapku krvi... a ráno, keď som sa zobudila, tak ešte v posteli som zrazu zacítila ako niečo vo mne riadne puklo a zalialo ma teplo... samočistenie sa začalo
Spinila som krvacala doktor povedal je konec nepodrastli sme plodik je maly a ten plodik mi teraz beha po byte ☺☺☺☺ spinila som.a krvacala do 15 tt a to isli zo mna hrudy doktor na dalsej kontrrole neveril bilo nam srdiecko a to moje srdiecko ma uz 16 mesiacov
@wewa125 ale ak v 8tt nie je srdečná akcia, plod od poslednej kontroly nenarastol, žena vie, kedy ovulovala a začne špiniť, je to proste MA...Netreba jej dávať zbytočne nádeje
@stratilikova no tak nejak,ja nadej nemam žiadnu. Teda mam,ze nabudúce to uz bude ok 😉 len teraz sa bojím ako sa vyhnut tomu kyretu,úplne som uz prestala aj spinit ☹
@tamarka9 skús horúcu vaňu a stlacat ten bod medzi palcom a ukazovakom...A vieš, prečo tie potraty? Už by to mal lekár riešiť, nie?
@stratilikova áno viem,uz po dvoch zistili pricinu,potom som donosila zdrave dievčatko. Teraz som bola pod liecbou,preto som bola v šoku,absolútne som s tým nerátala. A je jedno na ktorej ruke? Ako dlho asi,raz za deň napr?
@tamarka9 ja som si tuším pravou stlacala ľavú...A hocikedy, keď ma to napadlo v priebehu dňa. Držím palce, nech to odíde samé a ďalší pokus nech je úspešný 🙂
@stratilikova ďakujem ☺
@tamarka9 ahoj, všimla som si, že od potratu, ktorý tu spomínaš, si znovu otehotnela. Môžem sa spýtať, ako dlho po spontannom potrate? Ďakujem
@karolinka1991 ahoj,ja som potratila viackrát a vždy som sa držala pravidla,že tak dlho ako trvalo tehotenstvo,som si dala pauzu. Máme dve zdravé baby 👍 drzim palce aj tebe!
@tamarka9 vďaka a to znamená, že ak žena potratila v 6 týždni, tak 6 týždňov pauza?
@karolinka1991 nie je to nejaké lekárske pravidlo,mne to raz povedala moja lekárka a prišlo mi to rozumné. A ak v 6 týždni,tak v podstate bola 4 týždne tehu. Cize počkať na prvú ms po kyrete, resp. spontánnom potrate a môže sa ísť na to 👍😉
Zdravim žienky doktor mi oznámil že som potratila v 9 týždňy 😪😪 no len mám taký problém že vôbec nekrvacam neviete mi niektorá poradiť ako by som mohla začať lebo mám strašne bolesti a na zákrok ma zoberú až keď začnem krvácať 😪😪😪 len sa trápim 💔💔
Nie je pravidlo.ze.ti.musi.zacat hned masivne.ku.spusteniu moze.prist aj o.tyzden-dva..kytetu.sa.mozes vyhnut.aj podanim tabletky v Ruzinove davaju..
@katulienka1987 nedá sa to urýchliť bohužiaľ. Pri jednom potrate som čakala takmer mesiac,bolo to ubijajuce, ale nechcela som na kyret,no zároveň som bola dohodnutá s Dr. ze keby niečo,okamžite idem na zákrok. Preto mi je divne ze ti to nechcú urobiť, lebo mňa hneď lekárka posielala. A hlavne keď máš bolesti, to nie je úplne normálne. Skus nejakú pohotovosť s tým ze síce nekrvacas ale máš bolesti.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@tamarka9 mám... Prvé spinenie v piatok ráno, samotný potrat v nedeľu ráno....V piatok pritom sa nič nedialo, od soboty obeda som mala bolesti, takmer ako kontrakcie, noc v pohode a až ráno sa to spustilo...Bola som v 10+2tt...Na radu dr.som si stlacala reflexný bod medzi palcom a ukazovákom, aby sa to spustilo a nemusela som na kyret