Ako sa preniesť cez takýto potrat?

12. apr 2024

Ahojte, zaciatkom marca som mala zamlknuty potrat. 💔 V 10tt mi oznamili, ze orestalo vyvijat v 7-8tt. Nebilo uz ani srdiecko.

Kedze zijeme v zahranici, mala som moznost na domaci potrat. Nevedela som, co ma caka..

6 hodin mi trvali kontrakcie, stale sa stupnovali, az posleda bola ta, kde do zachoda vypadlo moje male centimetrove srdce. Citila som ho. Oci od placu som mala opuchnute, nevedela som ich poriadne otvorit, videla som iba bielu placentu, ktora sa tvorila. Moju lasku nie...

Splachla som. Aj jeho. Aj cast mojho srdca. Aj moj zdravy rozum.

Mam doma este 1 dieta z IVF. On mi dava silu, ale ked som sama... Neviem pred myslienkami utiect.
Neviem sa vratit do normalu. Myslite si, ze je este skoro? Alebo to uz so mnou ostane?

😪

nafka0483
12. apr 2024

Je mi to luto. Je to skoro, musis si tie emocie prezit. Vyhladaj psychologa, terapeuta, pomoze ti, bude ta viest cestou spracovania celej situacie. Je to klise ale cas lieci.

cokoladova_babovka
12. apr 2024

Ahoj. Veľmi ma mrzí, čo si si prežila. Ja som potratila minulý rok v aprili po 3 rokoch snaženia, išlo o nekompletný potrat a chodila som každý deň do nemocnice na injekcie ktoré spôsobovali sťahy. Až na 5 deň to vyšlo celé zo mňa. Najhoršie obdobie môjho života.
Máš právo smútiť. Prišla si o nádej, o začiatok niečoho krásneho, o svoje malé dieťatko. Proces liečenia trvá. Dopraj si to.bud smutná a poplac si. Je to potrebné. Mne všetci hovorili ako je to super že sme vôbec otehotneli a že su si istí, že otehotniem. Také reči som vôbec nechcela počúvať.
Mne pomohlo sa začať sústrediť na nejaký nový projekt a to dovolenka. Vybrala som destináciu, plánovala som každý deň, kúpila si knižky o destinácii a mala presne zoznam čo kde vidieť. No stále to bolo vo mne. Dostala som sa z toho až na jeseň vďaka terapii. Naozaj to odporúčam. Určite aj skôr. Stačí pár hodín a duši sa uľaví.
Ale ostane to v tebe. Ja som prvé "výročie" preplakala.
Držím veľmi palce v tomto období. Ak by si potrebovala pokecať, kľudne napíš.

diewcatqoo
12. apr 2024

Nam sa to stalo vlani, sla som na kontrolu na konci prveho trimestra, tesila som sa, ze si konecne odtial odnesiem normalnu fotku a zistilo sa, ze babatku nebije srdiecko a dva tyzdne zaostava v raste. Na poslednej kontrole este srdiecko bilo.
Prave kvoli tomu, ze som nechcela prezit to, ze zo mna vyjde a splachnem ho do zachoda, som radsej zvolila kyretaz.
Je to taka rana, ze zabudnut sa na to neda nikdy. Ale mne pomohlo pred zrutenim to, ze som si hovorila, ze to takto vyriesila priroda preto, lebo nebolo zdrave. A nez by sme sa my mali rozhodovat v neskorsom stadiu tehotenstva, ci si babo nechat, ked bude postihnute, pripadne ak by sme si ho nechali a narodilo by sa chore, cely zivot by trpelo a s nim aj cela rodina, tak je asi lepsie, ze to odislo takto skoro same. Hlavne sa neobvinuj z nicoho, nie je to tvoja vina. Je to krute, ale tie prve tyzdne je to bud/alebo.
U teba je to este velmi cerstve, mas narok na to, aby si truchlila a vyrovnala sa s tym. Mne pomohla aj praca, cim skor som zacala pracovat, aby som zahnala blbe myslienky. Ak ta to tazi tak velmi, ze nedokazes fungovat, nehanbi sa vyhladat pomoc.
Drzim palce a posielam objatie. Cas vsetko vylieci, aj ked clovek na to nikdy nezabudne, ale ta spomienka uz casom nebude az tak boliet. Nam sa podarilo 3 mesiace po potrate znovu a o 2 mesiace by som mala rodit.

monnci2226
12. apr 2024

velmi ma to mrzi... zazila som to v 16tt, ale v nemocnici... ked som sa sestricky pytala ako to bude prebiehat tak som nechapala ci to mysli vazne ze ked ucitim tlak mam ist na wc ,,a tam to vypadne,,... ja som mala na ultrazvuku asi pol hodinu pred potratom aj aktivitu srdiecka aj pohyby. pupacna snura so mna potom trcala a tak som si to odcupitala na sal na kyret... trauma slusna, doteraz som o tom hovorila len jednej kamaratke ako to prebiehalo. mna zachranilo to ze som potom relativne rychlo otehotnela a narodilo sa mi uzasne duhove babatko. ozaj za odmenu milionove ❤️
chce to len cas, postupne ta bolest bude slabnut ale nezabudnes nikdy. ak by si mala ozaj nejaka nezvladnutelne psychicke stavy vyhladaj odbornika, nie je to hanba a psychika dostane teda zabrat. drzim velmi palce aby bolo lepsie ❤️

lalilla
12. apr 2024

Mne sa stalo to iste po 6 rokoch snazenia a umelych. Nase prve a zatial aj posledne. Mne to trvalo rok, ale sa striedali dni kedy som bola v pohode a potom kedy som sa lutovala.
Aj sem tam mi pride velmi luto, lebo citim krivdu, ze preco po tom vsetko sa nam konecne zadarilo a ako sme sa tesili tak sme aj plakali.
Pre mna boli najhorsie tie predstavy, zrazu som bola nadnesene mama a uz to bolo realne ze o par mesiacov kocikujem a uzivam…uz som sa tesila. A potom kazdy mesiac som rozmyslala ze teraz by som bola v tom tyzdni, take sono by bolo a termin atd..a mi to prislo velmi luto ze to uz nie je realita
Drzim velmi palce, nech ti je utechov prve dietatko, ze si skvela mamina skvelemu dietatku, ku ktoremu si mozes vecer lahnut, musime verit ze nas cas spravny uz prichadza.

mk22
12. apr 2024

Za 4tyzdne sa nemôžeš z toho dostať predsa. Je to mesiac čerstvá záležitosť, veľmi smutná, bolestivá.. Chce to čas, ver mi, čas a ešte raz čas.. Máš doma dieťatko, zdravé.. Máš milión dôvodov tešiť sa kszdy deň.
Ja som porodila mŕtvu dcérku.. Celoživotná trauma z pôrodu, z dni po pôrode.. Doma ma necakal nikto.. Bolo to prvé dieťatko.
Ty musíš fungovať.
Každý dňom to bude lepšie 🍀🍀

barbora0308
12. apr 2024

@monnci2226 U mna velmi podobne, prisla som o dieta v 17tt, i ked ja som na WC uz nestihla, tak som lezala v posteli v kaluzi krvy a medzi nohami sa mi este obcas pohlo dieta, ktore postupme zomieralo...Dr. mala porod, tak prisla ku mne iba so slovami, "Bozee a vy uz takto, taku rychlost som necakala, rychlo na salu, aby ste nevykrvacala!"
Dlho som sa budila na nocne mory, kde sa mi stale odohravala tato scena. Mala som zopar sedeni u odbornika, ale myslim si, ze to skor pomohol cas, no a nasledne do roka som znova otehotnela ☺️ tentonkrat aj napriek tazkostiam uspesne dotiahla do uspesneho konca.

freepalestine
12. apr 2024

@diewcatqoo presne tak.. potratila si (potratili sme) z dovodov, ktore my nevieme, no tak to malo byt. Pravdepodobne si a aj autorka inej viery, ale mne pomaha tento vers Koranu: “ Perhaps you dislike something which is good for you and like something which is bad for you. Allah knows and you do not know.” V Biblii sa isto najde daco podobne, kedze Boh je vsemohuci a vseveduci.
A ak ste ateisti, tak vedzte, ze priroda vie co robi..
@autorka Teraz je to cerstve a boli to, ale casom preboli. Nie si sama. ❤️

selenka7
12. apr 2024

Je mi velmi luto Tvojej straty, ale velmi presne viem, co prezivas. Prezila som 5 neuspesnych tehotenstiev, jedno z toho bolo mimomaternicove, museli akutne operovat prasknuty vajcovod, jedno odislo same velmi skoro (asi 4. tyzden), 2x som bola na kyret a raz som odmietla, bola som presvedcena, ze to soma zvladnem. Bol to 10./11. tyzden, plod sa prestal vyvijat asi v 7. tyzdni. Chceli mi robit kyret, kedze som este nekrvacala, ale podpisa som reverz a odzila som si to doma. Bol to dost masaker, kontrakcie, silne krvacanie a potom ta posledna... Presne ako u Teba, na WC. Ja som sa ale po skusenosti s kyretom citila takto lepsie, vyrovnanejsie. Prestali sme sa snazit uz pred 6 rokmi, uz by som asi dalsie straty nedala fyzicky ani psychicky. Ale doma mam 12 rocnu krasnu slecnu (ta je z 2. tehotenstva, doslova moja vymodlena, surodenca sme jej uz bohuzial dopriat nevedeli). No mozem Ti povedat, ze ta bolest casom prejde prave kvoli tomu, ze mas doma dietatko, zmysel zivota 🙂. Ja uz po rokoch bolest necitim, skor sa len obcas zamyslim, ake by to bolo, keby to bolo vyslo. Ale verim a dufam, ze tie moje deticky raz uvidim a obijmem. Beriem to tak, ze si ich Pan Boh vzal skor, lebo prave potreboval straznych anjelov 💗

autor
12. apr 2024

Ach, dakujem, niektore ste ma dobre rozplakali. Velmi mi je luto aj vasich strat. Je to neskutocne, co ste museli tiez prezit. 💔 Preco musi zena takto trpiet.... 😪
Ja uz pricinu mojej straty viem. Okamzite som poslala aj manzela na spermiogram, kde mu vysli 100% patologicke spermie. 💔 Ani jedna jedina...
Boli schopne oplodnit, ale dietatko by nebolo zdrave, priroda si to takto zariadila. A ano... Boli ma aj to, a aj myslienka, ako budeme mat druhe... 😪💔 Musim sa pozbierat.

nika11103
12. apr 2024

@monnci2226 a keď sa môžem spýtať ako to že si musela ísť na potrat keď bola aktivita srdiečka ? Paneboze to je strašne 😭 či tam boli iné dôvody ? Samozrejme nemusíš odpovedať len ma to zarazilo . Posielam vám baby veľké objatia

nika11103
12. apr 2024

@barbora0308 preboha 😭😭😭😭 ja tomu nerozumiem prečo čo sa stalo 😭😭😭😭 hrozne moc sa ma všetky vaše príbehy dievčatá dotýkajú

barbora0308
12. apr 2024

@nika11103 Tak nikto neviem, proste spustil sa porod, ja som masivne krvacala a uz sa nedalo nic spravit.

autor
12. apr 2024

@barbora0308 💔💔💔😪😪😪

barbora0308
12. apr 2024

Autorka, cas vsetko zahoji, drzim ti velmi palce, aby si sa aj ty raz dockala svojho vytuzeneho dietatka ❤️.

monnci2226
12. apr 2024

@nika11103 zacala som krvacat, tyzden som lezala v nemocnici, ohladom babatka sa nezalo nic ze by bolo v neporiadku skor sa doktorom nepacil moj krcok maternice... po tyzdni dopovania liekami, pichania injekcii ma pustili domov - rezim lezat nic nerobit. za 3 dni som utekala naspat s tym ze som krvacala uz v kusoch. doktorka uz nevedala nic spravit bol to zacinajuci spontanny potrat, do pol hodiny bolo po vsetkom, mala som ,,stastie,, ze to rychle. Vlaste dovod poriadne ani neviem, mozno nejaky zapal som mala, mozno ze sa nieco zle zacalo vyvijat a priroda to takto zariadila - odpovedat mi na to nikto nevedel bohuzial s určitosťou, preco sa to stalo.

monnci2226
12. apr 2024

@barbora0308 och, zimomriavky. mrzi ma to. Chapem ako si musela trpiet. Niekedy je to ozaj krute ako to zivot zariadi. Drzim palce aby si si uz nicim podobnym nemusela nikdy prejst. uzivaj dietatko ❤️ prajem vsetko dobre

veselo_neveselo
12. apr 2024

Je este skoro, tak si z toho v soku, ale to trochu prejde. Zasmut si, ale nehrab sa v tom zbytocne dlho, aj ked to mozno bude trvat mesiace.
Ak sa potrebujes rozlucit, sprav si rozluckovy ritual, zapal sviecku, odloz spomienku...cokolvek ti pomoze tu stratu prijat.

Ja som bola tehotna jediny krat, a skoncilo to tak ako tebe. Ale tak bohuzial, stava sa to, aj to je sucast zitia - strata.

barbora0308
13. apr 2024

@monnci2226 Dakujem, napodobne prajem len to najlepsie ❤️!

any_soj
16. apr 2024

Ahoj. Mrzí ma tvoja strata. V poradni Alexis sú skvelé ženy, mne pomohli, skús im napísať.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre