Ako sa preniesť cez potrat v 10. týždni?

domii43
9. sep 2024

Ahojte, dnes som bola na kontrole a srdiečko už nebije. Som po 2IVF, z toho 2x bioch.gravidita, 1x potrat 5tt a aktuálne ZT 10tt. Ako sa cez to preniesť? Ako nájsť silu pokračovať ďalej?
Momentálne som vysadila lieky a čakám na spontánny potrat, mám na to týždeň, potom pôjdem do nemocnice na čistenie.

bublinka1426
9. sep 2024

@domii43 to je mi velmi luto :( skus psychologa. urcite potrebujes poradit asi od fundovanych. verim ze mas podporu aj v rodine

raztovsetkozmizne
9. sep 2024

Počúvala som viacero podcastov na túto tému, nikdy som si tým neprešla, ale zaujíma ma táto téma, lebo sa rieši veľmi často, ak by som teda mala spriemerovať tie podcasty na túto tému, všetci psychológovia radia že najlepšie bude ak si nájdeš podobné ženy ktoré si tým prešli a budete sa o tom veľa rozprávať až pokiaľ nepominie smútok. Iné riešenie neexistuje, aspoň tak som pochopila všetkých tých psychológov.

raztovsetkozmizne
9. sep 2024

A druhá vec ktorú odporúčali že treba sa s toho vyplakať, lebo plač je v tomto zmysle liečivý.

tehotenska_masaz
9. sep 2024

@domii43 ahoj.. velmi mrzi ma co zazivas.. presla som si tym istym v 10tt teraz koncom maja… najvacsou podporou bol partner, a tak ako radia aj tu, vyplakat.. nedusit v sebe.. zober si volno a netlac na seba, ja som plakala kazdy den niekolkokrat… ked som videla tehotnu, plakala som… a potrebovala som to nejako uzavriet, kupila som si balon, napustila s heliom, a vypustili sme ho… mne osobne to velmi pomohlo ako ista forma rozlucky, spracovania toho a “pustenia”. je pravda ze nie je dna kedy by som si nespomenula, sem tam si poplacem ale asi to tak proste malo byt.. drzim ti palce❤️

pet888
10. sep 2024

@domii43 Je to velmi tazke, na to ani neexistuje nejaka rada, kazda si to musime prejst po svojom, ale velmi dobre viem, ake je to znicujuce..:(Aj vam robili testy, ze kvoli comu tie potraty? A ak verite aj na nieco "vyssie", este odporucam knizku Duse miminiek..

domii43
autor
10. sep 2024

Ďakujem za povzbudivé slová, dôvod potratov neviem. Všetko možné mám vyšetrené, vyšla mi len alergia na partnerove spermie ktorú sme obišli IVF.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre