Ahojte baby potrebujem rada už dva dni u mňa prebieha mikropotrat krvácanie sem tam nejaká zrazenina a bolesti krížou a brucha ako pri MS ale včera som bola na sone pre istotu a pozerali ma dvaja doktori jedine mi povedali ak by som krvacala viacej alebo by som mala neznesiteľné kŕče mám dôjsť len dneska som si všimla v papieroch že mi napísali dg. Mimomaternicové ako sa to prejavuje? Dneska mám stále krvácanie ale v pohode žiadne silné a bolesti mám iba občas nepríjemné pichnutie na v ľavo dole a na ďalšiu kontrolu zajtra len mám strach toho mimomaternicového.... 😔
@majka_3630 Ved ked si bola na sone, videli, ze je plod v maternici
Ahoj, Chcela by som sa podeliť o môj príbeh s mimomaternicovým tehotenstvom. Nechcem ťa strašiť s mojim príbehom no možno ti to pomôže možno nie. Tak že prvé zistenia že som tehotná 4 dni pred očakávanou menštruáciou dva dni radosti sa zmenili na hnedé špinenie s takými ako keby vlásočnicami alebo ako to mam opísať. Hneď som vedela že niečo neje v poriadku. Utekala som ku mojej vtedy ešte prvej gynekologické ktorá ma pozrela nič nevidela dala mi duphaston na udržanie tehotenstva plus odber krvi a kontrola o 3 týždne. o deň na to som začala mať výtok sfarbený do ružova a neskôr sa sfarboval do červena utekala som na pohotovostnú kde ma tiež pozreli no povedali že vidia že je maternica zhrubnutá alebo niečo také ale že v nej nič nevidia tak mi pichli injekciu na zástavu krvácania s tým že mam ísť na ďalší deň ku svojej gynekologičke na kontrolu. Hneď som zmenila gynelogičku tá nová má ani nepozrela len ma preobjednala o týždeň že keď oni tam včera nič nevideli tak ani ona neuvidí to vlastne bol už 5 tt dala mi ascorutin a že mam brať naďalej duphaston. Prišla som po týždni s tým že tam videl prázdny gaštačný vačok a ja som sa jej spýtala na to že keď tam je ten gestačný vačok či sa nemôže už jednať o mimomaternicové tehotenstvo nevedela mi s istotou na to odpovedať preobjednala ma znovu o týďeň. Prišla so o týždeň s tým že sa jej nepozdávalo že nenarástlo skoro vôbec a vidí tam uvoľnenú tekutinu(krv) a že sa pravdepodobne jedná o potrat. to bolo v piatok objednala ma znovu na pondelok s tým že mi odbere aj HCG. Potom som prišla na druhy odber v stredu... Vo štvrtok mi zavolala či sa neviem dostaviť do hodiny aby mi vypísala papiere na hospitalizáciu lebo ma podozrenie o mimomaternicové tehotenstvo. Vtedy ako by sa mi svet zrútil prišla som ku nej zrazu už tam to mm tehotenstvo videla - HCG v pondelok 7000 / HCG streda 12000 ... V nemocnici na prijme mi povedali že je to ukážkové mmt a v podstate nechápali že to pani doktorka nevidela ... Bola som s krvou v brušnej dutine celkom dlho a operovali ma v 7 týždni tehotenstva pričom plod už bol veľmi veľký a museli mi zobrať aj pravý vajíčkovod .... Dievčatá keby ste vedeli koľko som sa tu načítala skupín a ukľudňovala sa že sa nejedna o mimomaternicové tehotenstvo ale v kútiku duše som to tušila ... Jedno ti môžem odporučiť a to je že sa spoliehaj na to ako to cítiš ty je to tvoje telo a tlač na lekárov koľko sa da lebo niekedy môže byť neskoro ... A áno telo si pri mimomaternicovom tehotenstve vytvorí prázdny gestačný váčok v podstate oblbne sa samo ... Pekný deň a som rada že som sa konečné mohla podeliť o svoj príbeh... A áno mam zmenenú gynekologičku s ktorou som konečne spokojná a som aj pod dohľadom CAR v Košiciach 🙂
@jancusridilova111 to mi je ľúto že ste niečo také musela zažiť no u mňa sa našťastie na poslednej kontrole hcg nejednalo podľa výsledku o mimomaternicové ale iba o mikropotrat a teraz sa už len čistím a občas nejaká bolesť ale psychická bolesť väčšia 😔
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@majka_3630 u mňa keď mali podozrenie na mimomaternicove , tak ma nechali v nemocnici . Keby prišli obrovske bolesti, hneď by brali na sal. Našťastie drobček sa napokon u mňa ukázal tam, kde má byt