Ahojte dievcata čaká ma interupcia milujem to babatko ale s priateľom nemáme dostatok financií aby sme to uživili viem že by som tomu bábätku nedala to čo mam že ešte mu neviem poskytnúť všetko to čo ja by som chcela ... práve som dokončila VŠ a začala som niečo zo sebou robiť chceme ísť do podnájmu a pomaličky začať ale teraz naozaj nebudem zvládať uživiť to malé 😭💔 srdce mi to trhá nespím nejem nepijem len ležím v posteli a nejak s tým bojujem plačem stále už ma majú asi všetci naokolo plne zuby vyzerám ako strhany bezdomovec ale nemám inú možnosť a ani by mi nemal kto pomôcť chcem sa opýtať ako toto všetko prežiť zvládnuť to ako ste sa dostali vy na nohy čo vam pomohlo ?
skus sa obrátiť na poradňu alexis http://www.alexisporadna.sk/
Keď máš už teraz takéto stavy, tak čo bude potom ? .....
tu nehladaj pomoc pretože ta tu rozhtrhaju na kusy, zavolaj do psychologickej poradne tam ti pomôžu ako treba, čudujem sa že ta tvoje okolie ešte neposlalo tam
na koniku to nevyriešiš
stalo sa ,nezmeníš to, dufam že začneš riešit antikoncepciu aby si to nemusela opakovat
Nemáš 14 rokov, aby jedna VŠ sa nevedela postarať o 1 dieťa. Máš zdravé ruky, nohy, priateľa a že sa nevieš postarať o dieťa. Tak budeš trpieť s výčitkami do konca života.
no urcite nie diskusiou na MK
ty nejsi ta ista, co mala vcera podobnu diskusiu? https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/som-tehotna-a-nemam-kde-byvat/
Daj ho do hniezda zachrany
ak máš teraz depresie tak ti garantujem, že potom to bude oveľa horšie...proste nechoď do toho...
Ach jaj.. 1.nemali ste si robiť dieťa, používať treba antikoncepciu 2.ked už je embryo v tvojom lone a miluješ ho, nechaj si ho, myslím, že si to nikdy neodpustis 3.pisat toto na fore, kde je toľko snažiliek a dali by za dieťa čokoľvek, je odvaha :(
@ndrag ta zo vcera mala 17 rokov a nedokoncenu SS, tato pise ze uz je po VS a nevie sa postarat... no divne, moja spoluziacka aj VS skoncila pri dietati, ked sa chce sa da, priatel nech zacne makat a aj ked nebudete mat luxus, ale da sa to utiahnut, po 3 rokoch moze zacat chodit do skolky a co to financne uz pomozes aj Ty
Ak uz sa teraz tak to čitíš potom to bude len horšie.. určite si to rozmysli este ..nejak sa to určite da vyriešiť ..
Tazka situacia. A po potrate to bude este horsie. Pre teba by bolo najlepsie tam neist. Priatel nepracuje? Vsetko sa da zvladnut
Aco.hniezdo zachrany, adopcia? Potrat nie je jedine riesenie. Toby si hadam.zvladla.
Pointa bola, že ideš na interrupciu. Je to normálny výkon, prídeš, odídeš..nemusíš nikomu nič vysvetľovať, ani niečo zverejňovať, ani sa obviňovať.
Zvladli to mladsie...preco by ste nemohli vy?
@sasa1983 prídeš, odídeš??? nikomu nič vysvetľovať nemusí, ale musí s tým žiť. a keď toto čítam, na 99% sa s tým nikdy nezmieri. nikdy. nie, že nikdy nehovor nikdy. toto nikdy neprijme, keď už teraz to takto cíti. koľké oľutovali a mysleli si, že robia dobre. takže autorka s týmto NIKDY nevyrovná.
inak pomáhajú na alexis poradni, ako už bol vyššie link. skúsiť sa tam obrátiť
@spadnutaslivka jasne, lebo ty to vies :D
Ja len tak od veci že mam doma pomaly 2 rocne dieta a nastupila som na vs externe... Ja viac deti mat nemozem, v nasom kraji sa na biele dieta caka 10 rokov (adopcia), cize bud ho nedavaj prec alebo ho aspon vynos a porod...
Ahoj,v júni som bola v nemocnici na kyretáži po zamĺknutom potrate. Bábätku prestalo biť srdiečko. Keď som si uvedomila,že takto idú ženy "naložiť" so svojím živým bábätkom,bolo mi fakt ťažko. Ale ja som nemala inú možnosť. Ty máš šancu dať život svojmu dieťatku a urobiť šťastnými ľudí, ktorí po ňom túžia. Zachráň život dieťaťu, zachrániš si svoje (nielen duševné) zdravie. Prajem ti všetko dobré 🍀
@spadnutaslivka videla som ich vcelku dosť..netreba sa nechať psychicky zlikvidovať, kvôli takémuto výkonu. Kazdy to vníma inak samozrejme.
Celkom podobný štýl písania ako tej "18- ročnej"...just saying. 🙄
Máš niekoľko mesiacov aby si si našla aspoň nejakú brigádu a aspoň niečo málo našetrila, priateľ môže chodiť do riadnej práce.. po narodení dieťaťa dostanete vyše 800€.. A prinajhoršom po pár mesiacoch môžeš dať dieťatko do jasliciek a ísť pracovať aspoň na polovičný úväzok.. nebudete mať luxus ale budete mať živé bábätko.. len to by ste museli chciet obaja
ako je to vec tvoja, len neviem prečo žena s dokončenou VŠ by sa nezvládla postarať o bábo...študentky sa postarajú, čo nemajú ani príjem - patrím tiež do tejto skupiny .... a ešte keď to tak ťažko znášaš.... Myslím že po zákroku sa ti vôbec neuľaví, práve naopak....Držím palce.
@sasa1983 ja som videla aj také, aj také. ale ak už teraz nechce ísť na potrat, lebo svoje dieťatko ľúbi, tak ako sa potom s tým asi tak chce vyrovnať? a hlavne, z toho, čo píše, nevidím absolútne nijaký dôvod na potrat. len to, že dieťa asi práve v tejto chvíli neplánovali? no to je ozaj dôvod, fakt. deťom teraz zavrú školy kvôli korone, budú musieť byť doma. mne sa to nehodí, ja mám iné plány. to ich teraz pošlem do decáku??? (a to nehovorím o zabíjaní, aby sa niekto hneď neurážal).
tým neodsudzujem autorku, skôr len poukazujem na nezmyselné odporúčanie potratu. a zvlášť, keď vidno to, že s potratom vôbec stotožnená nie je.
Ale ved nan ist nemusis, mate s priatelom rodicov? Su schopni pomoct financne na zaciatok? Mozes v tehu ist aspon brigadovat, urcite sa to da zvladnuteaj s babom. Iba co to budes lutovat. Ja som prisla nechtiac o dve babatka. Nie neda sa z toho dostat len tak. Mam sny o nich ze rastu, hoci mam uz doma zdrave babo. Proste to nerob. Ked tak ho daj na adopciu radsej.
Milujete ho, ale zabijete ho...prosím vás, nebuďte farizej. JEDINÉ, čo dieťa potrebuje, je láska matky a otca. Nie hmotné statky. Nesúdim vás, robte si čo chcete, ale neklamte a priznajte pravdu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
podla mna sa z toho neda dostat, zvlast ked ho uz teraz milujes