Ako na depresiu po treťom spontánnom potrate?

eileeen
11. apr 2015

Som cca dva týždne po treťom potrate- zamlčanom, prvé asi tri dni som nemala silu nič robiť, celé dni som len preležala, potom som mala kyretáž, trošku sa to zlepšilo, začala som sa učiť nové veci /cudzí jazyk, strojopis- hoci to tvalo len pár dní/. Teraz po cca dvoch týždňoch od potratu sa ráno zobudím a nevidím zmysel v ničom, môj muž sa správa ako predtým- ako nič. Mňa nič nebaví, plačem nikdy nie pred ním, len, keď som sama, ráno chcem spať čo najdlhšie /zatiaľ som PN/, aby som nemusela riešiť čo ďalej...

noname26
11. apr 2015

@eileeen treba si to pretrpiet a hlavne verit, ze to ma zmysel ist dalej. mne sa podarilo az na 6ty krat. dovtedy potraty. mam krasnu 2rocnu dcerku. zazraky sa deju. preplac a potom hlavu hore. chodte na vysetrenia a hladajte priciny a ono to raz vyjde. treba verit. ja som mala tiez depresie po 2hom tehotenstve. pomohla som si nakoniec sama - pohyb na vzduchu, slnku, vybit hnev a zlu energiu a .. ani neviem ako, preslo to. a hlavne vyslo. drzim palce. nevzdavaj sa.

jaya47
11. apr 2015

@eileeen Ahoj. Ja som si to tiez vytrpela, uz 4x a verim, ze raz to vyjde 🙂 Ja by som ti poradila, aby si vyhladala pomoc psychologicky. A ak si smutna, tak je to normalne, treba si to odsmutit. Moj manzel sa tiez vzdy spraval ako nic, ale pochopila som, ze on to preziva trochu inak. Podla mna sa ten tvoj snazi podrzat teba, nedavat najavo problem, aby ti to nepripominal a tak.
Taktiez si myslim, ze by bolo lepsie, aby si sla do roboty, nebola PN. Ver mi, kym budes doma, budes na to stale mysliet. Zivot ide dalej, musi ist. A ako noname26 pise, pohyb na vzduchu a slnku, vybit hnev.
Jop a psychologicka vravela, ze ak chces ist dalej, nehladaj vinnika. Vyplac sa, nadychni sa a urob ciaru za tym, co sa udialo. Raz to musi vyjst.
Tak hlavu hore 🙂

safranca15
11. apr 2015

neviem sice kolko mas rokov ja som potratila 2x a ako mi povedal moj priatel ze po prvom potrate som sa zmenila nebola som taka vesela a po druhom som bola stale podrazdena vsetko mi vadilo nic mi nevyhovovalo a tiez som mala debky ked som sa mu chcela vyplakat a vyrozpravat skoro ma vysmial ze co stale placem ze potom sa len trapim a mal pravdu mne osobne pomohlo ze som sa vyrozpravala kamaratkam a aj ked som im to spominala aj 10x dookola vzdy ma vypoculi a mne sa ulavilo a aj praca mi pomohla pretoze som sa sustredila na robotu a bola som medzi ludmi ktorich som mala niektorych aj mam rada neboj nic bude dobre ja chapem ze to boli aj ja som si povedala ked som 3x otehotnela ze ak to nevyjde tak pojdem na psychynu a urcite by som sa este viac zmenila a k horsiemu no nemyslela som na to a hlavne sme sa chranili viac ako pol roka aby sa telo zregenerovalo a potom sme skusali a podarilo sa drzim palce

charity
11. apr 2015

@eileeen Vstan a zacni riesit vysetrenia. Hematologia, endokrinologia, genetika,... Aby ste zistili pricinu potratov a zamedzili im. Dobra sprava je, ze dokazes pocat.. Uz len najst sposob ako tehu dotiahnut do konca.

eileeen
autor
11. apr 2015

@jaya47 ďakujem, práve preto rozmýšľam ísť do práce už od štvrtka, aj keď zároveň si to neviem predstaviť, keďže potom, ako som otehotnela som počula výroky typu, akoby to nebolo jedno, keď aj tak potratí... od jedného kolegu čo mi teda tiež nepridalo k nálade, preto nemám vôbec chuť ísť ani do práce, ale to len kvôli tomuto, inak ma práca celkom napĺňa, zase mám zlú chvíľu, dúfam, že čas to dá tiež do poriadku. Ďakujem za povbudenia.

eileeen
autor
11. apr 2015

@charity už sme skoro všetko riešili bez objasnena príčiny po druhom, ale teraz pôjdeme ešte do centra a na podrobnejšie imunologické vyšetrenie

evadek
11. apr 2015

mne pomohla psychologcka...a ano..stale mam zle chvilky....ale uz ich nie je tak vela...

jeennyv
11. apr 2015

@eileeen Nasa znama bola v podobnej situacii, dokonca takychto smutnych koncov mala viac aj porodila uz babatko predcasne so smutnym koncom, no nakoniec vsetko dobre dopadlo a uz ma cca 15 rocnu babu doma 🙂 geneticky si sadla az so svojim druhym manzelom...tym nechcem nic naznacit...ale nezufaj...ako pises pojdete na podrobnejsie vysetrenia, plus mozte to vyskusat aj umelym oplodnenim pod dohladom lekarov...hlavne nezufaj, psychika casto velmi ovplyvnuje aj fyzicky stav.... drzim ti palce 🙂

noname26
11. apr 2015

@eileeen mne zaskolega po jednom z potratov povedal, ze si mysleli ze som tehotna. tak som len s usmevom odpivedala, ze vsak vidi ze tehotna nie som. a bolo po otazkach. mne psycholigicky moc nepomihli. skusila som 2 a boli to vacsie chaotacky ako ja. isty cas som brala lieky ale potom som sa presvedcila ze to zvladnem aj bez nich. ale na zaciatokpomohli. a hlavne manzel ma podporoval. chodilso mnou von. a pod. nam nakoniec zistili problemy s imunitou a v prahe nasadili liecbu. tu mi povedali, ze da skusilo vsetko. nastastie som citila, ze niekde cesta je a hladala ju. zaroven som sa zmierila s tym. ze moznoto nevujde a ze da s muxommusime lubit aj nafalej. a ked somsa vnutorne odlahcila, pustila da do vysetreni,pidarilo sa;)

margarita
12. apr 2015

@eileeen

https://www.modrykonik.sk/blog/margarita/article/po-potrate/

je to strasne tazke, ale ak mas niekoho, preber to s nim, s nou, vyplac sa, nedus to v sebe, smutok musi ist von a preboliet. pripadne zvaz tu psychologicku, ale niekedy staci aj naozaj dobra blizka dusa co bude skratka len plakat a smutit s Tebou, dobrych rad si precitas na nete aj sama.....drzim palce.

kattyy3
12. apr 2015

Ahoj, som na tom uplne rovnako ako ty. Potratila som v 16 tyzdni teda aby som to upresnila museli mi prerusit tehotenstvo zo zdrav. Dovodov nakolko moje telo kolabovalo nastala silna preeklampsia, opuchy, znizenie krvnych dosticiek atd. Bolo to presne pred 18dnami a mam rovnake pocity ako ty. Aj mne sa to stalo po 3 krat a jedine co sa ma zmocnilo je hnev, zufalstvo a obvinovanie. Presli sme si vsetky mozne vysetrenia a zatial nic nezistili, jedno je pravda ze vieme prirodzenou cestou otehotniet ale pre nejaky dovod bud plod odumrie alebo sa mi telo zblazni. Jedine do coho vkladam nadej je vysledky z odberu plodovej vody a pupocnikovej krvi co mi odobrali este pred porodom tak za chvilu ich mame a dufam ze nam rozlustia nasu zahadu. Inak vraj nase nalady su uplne normalne po potrate zial mozu trvat az tri mesiace ale viem ze sme silne a zvladneme to. Ak by si cokolvek potrebovala napis mame rovnake osudy drzim palceky

studentkazuzka
15. apr 2015

Jmenuji se Zuzana Zarembová a jsem studentkou třetího ročníku oboru Porodní asistentka na UTB ve Zlíně. Nyní dokončuji bakalářskou práci na téma Psychická reakce na ztrátu očekávaného dítěte. Touto cestou bych Vás chtěla požádat o vyplnění krátkého dotazníku, který slouží jako podklad pro mou bakalářkou práci. Dotazník je zcela anonymní a dobrovolný. Předem moc děkuji za jeho vyplnění.
Dotazník naleznete zde:

http://www.survio.com/survey/d/C1E8N4W9H2Y6T5A7C

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre