Ani neviem, čo tu vlastne hľadám. Prišla som o dieťatko v 23 tt, je tomu už dáky pol rok.. Snažím sa žiť, byt šťastná, ale niekedy mám pocit, že sa zbláznim z toho pocitu, že už som mohla mat svoje dieťatko pri sebe. Keď mi idú myšlienky týmto smerom snažím sa niečím zamestnať. Často sa pytam, prečo sa to práve nám muselo stať, no viem, že zbytočne. Myslím si, že na to všetko to zvládam celkom dobre, nemám problém sa o tom rozprávať, poznám ženy, ktoré prišli o dieťatko v prvých týždňoch a sú na tom o dosť horšie. Bože, veď musíme ísť ďalej, verím, že deti ešte budem mať, aj keď opäť je tu myšlienka že už nikdy to nebude toto naše prvé 😢 Ako to zvládate vy? Ako žijete s tým pocitom?Verim, že časom to bude lepšie, ale už navždy si to budem niesť so sebou a to ma niekedy desí, že ako to zvládnem.
....ja som prisla o svoje tretie dieta v poradi. To bolo nenormalne obdobie, snazila som sa chodit do prace, len aby myslienky sli inym smerom a bola som posadnuta len detmi, hned som chcela dalsie, zila som len preto, nech cim skor pride dalsie. Doma som mala dve deturence takze pred nimi som sa tvarila ze sa nic nestalo. Az ked som znova otehotnela, som sa s tym vyrovnala, tiez po 4 mesiacoch, ale skusali sme hned co sa dalo, manzela som doslova prenasledovala tym, cele tehotenstvo bolo o nenormalnom strachu az do poslednej nastastie krasnej chvile. Ale hoc je aj maly na svete, stale sa on bojim, aj o vsetkych troch som sa zacala bat viac, uvedomujuc si aky krehky je zivot. Aj teraz si samzorejma spomeniem, pretoze som prisla o vytuzene dievcatko, po nom prisiel chlapcek. Kedy by sa narodila, kedy by oslavovala rok, meniny,...ked predavam odlozene veci po dcerke, kt. boli odlozene pre nu, tak mi je to strasne luto, toto bolo nachystane pre nu a uz to nebudem nikdy otrebovat, dalsie dievcatko uz nikdy nebudem mat. Dalsie dieta a zdrave je naozaj najlepsi liek...
Smutok pravdepodobne odoznie ciastocne az s prichodom dalsieho dietatka.Ale nie uplne,len sa s tym smutkom tym naucis zit,casom prijde prijatie,ale smutok ostane navzdy.Len bude trosku iny,tupejsi.
Ahoj ja som prisla o Tobias a v 20tt ....bolo to peklo a doma som mala dcerku...rok trvalo sa ako tak dat dokopy...pomohlo my sa rozlucit a mat miesto kde nan spominam(hrob)...po roku som bola v praci a nemohla otehotnieť...podstupila neuspesne ivf ....ked sme sa zmierili ze uz drobec nebude za 3 roky od smutneho dna sa narodil samko...no aj to bolo narocne prišiel na svet v 35tt ....ale uz je všetko ok...no obcas myslim na Tobiho ako by sa hral z detmi
Ahoj ja prezivam to iste pred pol rokom som stratila moje vysnivane dievcatko predcasne som sa otvarala robili mi serklaz musela som dostat infekciu a otvorila som sa znovu v 25 tyzdni mi robili akutny cisarsky rez malicka zila tri dni v inkubatore zomrela mi videla som ju ten pohlad mam pred ocami citim sa hrozne snazim sa nemysliet ale vsetko ma trapi 😢😢
@alinka2018 ach to mi je nesmierne ľúto.. Prečo sa toto musí stavať?!! 😢 Ja som moje dieťatko ani nevidela, nežilo, ale v ten deň som ešte cítila ako kopká... 😢 Možno nám naozaj pomôže len ďalšie dieťatko ale už teraz sa desím toho, ako sa budem všetkého báť keď sa nám raz podarí 😔
Tiež som prišla o mojho synčeka v 22 tyzdni, nie je deň, aby som si na Filipka nespomenula...veľmi ťažké, prečo sa to deje??????
Aj mi sme prišli o bábo v 13tyž.malo to byť naše 3tie a bolo to dievčatko. Museli mi robiť akútny cisársky lebo placenta sa mi oddelila a doktor nechcel čakať aby sa mne niečo nestelo.Nie je dňa kedy by som si nespomenula je to ťažké 😥 prešli len dva mesiace😥 chceme to z manželom cez leto skúsiť znovu aj ked je to skoro po pol roku ale mam 38 rokov a nechcem čakať rok,dva . Dúfam že sa nám zadarí a všetko dobre dopadne 🙂
Nie 13tyž.ale 19tyž. tehotenstva.
Ja som prišla tiež o synčeka pred 4mesiacmi a bola som v 22tt :( mal byť môj prvorodený vytúžený synček :( tiež ma to neskutočne stále bolí a pýtam sa prečo ja :( nieje deň kedy by som na malinkého nemyslela, ta bolesť je veľka .. tiež som sa začala predčasne otvárať urobili mi serkláž no nepomohlo :( ráno malinky ešte kopkal a večer musel prísť na svet bez toho aby sa dokázal nadýchnuť :(((
Musíme byť silné a veriť že všetko dobre dopadne keď otehotnieme 😉
Neboj sa musíš zvládnuť Všetko mne zomrela dcerka V termíne narodila sa mi mŕtva nechali ju udusit vo mne. Stalo sa to V auguste 2019 bolo to hrozné naozaj doteraz ani neviem ako to zvládam asi preto že mám doma ešte dve deti. Viem je to možno hlúpe ale skusten si Z mužom urobiť ďalšie dietatko jedine to je náplasť ten kto nezažil nepochopí. Ja som teraz tehu mám strach veľký ale nepripúšťam si už zle
Ďakujem za vaše povzbudivé riadky 😘 vidím, že je náš veľa co toto zažívajú.. Asi treba byť pozitívny aj v tých najhorších situáciách.. Aj keď je to ťažké, veľmi.. 😔
Chceme to ešte vyskúšať ale musíme počkať aspoň pol roka lebo mi museli v januári 2020 robiť akútny cisársky .
Ahoj,neviem,odkial si, ale v Bratislave sa stretavaju aj skupinky zien po SP, teraz urcite nie,lebo je vsetko zavrete,ale skus vygooglit Poradnu Alexis,tam poskytuju aj bezplatne poradenstvo po potrate aj na dialku,mail,chat,telefon.
ahoj, tiez som si prezila vlastne dieta ( umrelo pri porode) a z vlastnej skusenosti, ti radim sa najprv s tym vyrovnat a az potom ist do dalsieho babatka... lebo ked nebudes s tym vysporiadana, ze pride niekto insi, moze vzniknut v podvedomi problem,ze budes hladat nahradu v druhom dietatku a ono to bude citit a mozu byt problemy ( citova vazba a pocity zmiesane).
pytala si sa kedy sa s tym clovek zmieri ci ho to prejde - popravde nikdy, kazdy bozi den budes nan mysliet, aky by bol co by robil, ale postupom casu sa ta bolest zo straty da zniest. zelam ti vela sil,na to aby si sa s tym vysporiadala a pokracovala v zivote dalej. to akym sposobom je len cisto na tebe,vsetky su spravne. ps: zvaz nejake stretnutie so psychologom,aspon jeden dva pokecy, velmi ti to pomoze v ceste v pred. aj ked sa budes citit,ze ti ho netreba zvaz, poskytne ti rady a nadhlad, ako to prekonat.
😥😥😥
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
U mna b 18tt musela som si to vyriesit rychlo lebo doma mam krasne žive dievcatko ktore potrebuje štastnu mamu. Vyplakala som sa v nemocnici a Potom uz len potajomky obcas v noci smutila, Ale snažili sme sa hnet zas a nieco 4m Po sa zadarilo a teraz mi tu spinka zdrave krasne babatko. Rainbow baby 😍 je uzasny 🥰Drzim palce nech sa zadari coskoro otehotniet lebo to je najlepsi liek na bolavu dušu.