6 rokov bez ochrany

nikola1310
2. jan 2018

Ahojte mam taky problem co ma dost trapi.. s priatelom sme 6 rokova 6rokov fungujeme bez ochrany ziadna antikoncepcia ziadny kondom!!!! Mam nepravidelnu ms doktori do mna pchali duphaston a pofobne ..povedala som si ze dost s liekmi... tak som zacala brat alchemilku taktiez som vyskusala fwmigard ci gynex...ms sa ako tak upravila ... hormony vsetko je ok ... zatial sa nesnaxime o babo najprv si riesime byvanie ... ale mam taku dolezitu otazku ... je to mozne aby som za tych 6 rokov neotehotnela? Prosim o nazory ... uz som vela noci kvoli tomu preplakala ze co je vlastne so mnou co je s mojim telom

ipetka
2. jan 2018

presne to isie som zazivala..jedla vitaminy aj caje aj lieky...nakonec som bola u endokrinologa nasadil mi lieky na stitnu zlazu a mesiac po uzivani som otehotnela..medzi detmi mam mam rozdiel presne 6 rokov a 2 dni ;)

dada7701
2. jan 2018

...no ja si myslím, že ked je nepravidelná MS tak asi nie je niečo v poriadku...či ?!

nikola1310
autor
2. jan 2018

No aj mne gynekologicka povedala ze stitna zlaza to moze byt .. ale vysledky ohladom stitnej boli v poriadku tak ja newiem uz ale kazdopadne dakujem za prispevok

nikola1310
autor
2. jan 2018

Dada a myslis si ze by som mala ist priamo na endokrinologiu? Ci

dada7701
2. jan 2018

...ja s mm tiež fungujeme bez ochrany...ale ja mám pravidelnu MS a cez plodné dni sme si "dávali pozor"...ty kedže máš nepravidelnú tak si len myslím, že asi nie je niečo v poriadku....my by sme tiež chceli ešte jedno dieťatko...pred rokmi som potratila a odvtedy sa nedarí...radšej to začni riešiť kým je čas...nieviem koľko máš rokov, ale aby si potom niečo neľutovala....v dobrom...prajem veľa veľa šťastia, dnes je priam zázrak otehotnieť...

saxis
2. jan 2018

A nemáš nízky prolaktín?? Ja som to takto tiež mala. 2 roky bez ochrany a bolo mi to divne a preplakala som veľa noci, že nebudem mat deti a problém je vo mne. Chodila som rok na endokrinológiu kde mi zisťovali hladinu hormónov. Nakoniec zistili, že nemal skoro žiadny prolaktín, ktorý je potrebný. Doktorka povedala, že to nemam riešiť a hlavne nato nemám myslieť, lebo dôležitá je psychika. Nakoniec , keď som to prestala riešiť a zmierila som sa s tým ze to buď príde alebo nie tak mi na gynekológii pichli vyvolávačku(čo je prolaktín v podstate) a na druhý mesiac som otehotnela. A to som mala ms raz za 3 mesiace.

nikola1310
autor
2. jan 2018

Veru dakujem ... no uvidime a mam 25 najvyssi cas

4stanka4
2. jan 2018

@nikola1310 My tiež takto fungujeme.7 rokov.Cyklus mám v poriadku,chodím pravidelne na kontroly a tiež mi príde "divné" že stále nič.Buď je manžel fakt frajer a vie si dať pozor alebo je niekde problém.Ale dúfam,že je to ten prvý dôvod....☹

83lenka83
2. jan 2018

Ja som s muzom 12 rokov, nikdy som nebrala tabletky a muz nepouzival ochranu, ked sme chceli babo tak sa to podarilo na prvy x, predtym som bola vo vztahu 4 roky a tiez sme nic nepouzivali a nikdy som neotehotnela.

dada7701
2. jan 2018

...neviem či presne tam...nemám až také skúsenosti...mne sa podarilo relatívne rýchlo otehotnieť a to som už mala 36 pri prvom a pri druhom 38....ale každopádne niečo rob....mám kámošku, ktorá to necháva na prírodu, alebo na Boha, neviem, a nerobí pre to nič a pritom už bude mať 41...ale to je na každom z nás....každá sme iná...ja som tiež veriaca...ale poviem Ti nie je krajší dar ako dieťatko...takže moja rada : neviem čo, ale rob niečo,ak detičky chceš mať 🙂
...to som Ti poradila čo 😉

yennn
2. jan 2018

@nikola1310 az zacnete nad babetkom vazne uvazovat, zajdite na gyndu sa popytat, jedno z prvych vysetreni bude spermiogram, moznonejde o tvoje telo , ako pises

dada7701
2. jan 2018

..tak ako píše yennn....treba začať od najjednoduchších vecí....verím, že tvoj partner je rozumný chlap a nebude mať s tým problém...

lula313
2. jan 2018

Aj my 14 rokov na prerušovanej(tiež som si myslela, že je neplodných, keď mu nikdy “neušlo”). Keď sme sa začali snažiť o dieťa, podarilo sa na prvýkrát.

ipetka
2. jan 2018

@nikola1310 ja som mala vysledky tiez v poriadku iba mierne znizenu funkciu..ale lekarovi som povedala ze 6 rokov nic aj ked sme sa nesnazili nijak extra o dalsie ale ked zacal syn do skolky chodit a prisli prve otazky ohladom surodenca tak mi to doslo luto...lekarovi som povedala vtedy ze by som chcela otehotniet no a nasadil mi najslabsiu davku a sup za mesiac uz ms nedosla..u mna boli vyhodene peniaze za alchemiky,inofolic, gynex a podobne..ja som dostala euthyrox a prestala som to podvedome riesit (lebo ved mam lieky) a zrazu bum...

simca06022011
2. jan 2018

Ano, aj my sme takto fungovali a nic... a nic som ani neriesila. Az potom co sa mi narodila dcera som skoncila na endokrynologii a u inej gynekologicky a povedali ze je to syndrom PCO. Aj ked priznaky som nemala skoro ziadne aj sono bolo take ze "aj horsie su". Neriesim to uz liekmi, robili to u mna iba horsim, ale o dalsie dieta sa nesnazime,t ak nemusim. Inak otehotnela som spontanne, ked som to najmenej cakala uz :D

eliska13
2. jan 2018

@nikola1310 áno začni to riešiť čím skôr a nemyslím bylinky
U gynekológa hormonálny profil a ďalej sa uvidi

jankaga
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lavieenrose
2. jan 2018

ja som neotehotnela s muzmi ked sa nespravili do mna..a z coho..ved ta spermia sa len tak nedostane do kvapky lasky..tiez su na to podmienky..my s muzom uz teraz tak fungujeme dva roky..ja nechcem brat ziadnu antikoncepciu kondom nehrozi..ani vazektomia..a planujeme tak pokracovat aj nadalej ..nie som plodna ako ceresna..ked vidim trenky ani to so mnou nehne(niektorum to staci) ked sa podari neplanovane vychovame..

domichrumi
2. jan 2018

@nikola1310 ahoj 🙂 aj ja som bola na tom podobne 🙂 boli sme s priatelom spolu 5 rokov zakazdym styk bez ochrany. ale kedže sme si stale davali pozor neriesila som to. Moj menzes vyzeral nasledovne: 1x som dostala až v 15, nepravidelne spinenie asi rok, potom zacalo aj krvacanie riesili ma gynekologovia keda tade jeden ze cysty druhy ze vela muzskeho hormonu treta mi nasadila duphaston. z toho som pribrala a mala som ms pravidelnu len ked som ho uzivala. vysadila som ho a zacala si doslednejsie sledovat ms. zistila som ze mam 35 dnovy cyklus /zdrava ms je od 25-35 dni. moj sa k tomu predlzoval a kratil striedavo o 2-3dni. povedala som si ze aj v minulosti zeny ked mali nepravidelnu tak to neriesili lebo nemali ako proste priroda to tak zariadila nemoze mat vsetky telo podla knizky /samozrejme niekedy su na vine ysty niekedy hormony - umna bolo vsetko ok/ takze 5 rokov sme takto fungovali. po svadbe sme vyskusali ze akeby to bolo len tak.... nedali sme si pozor. podla menstrucaneho kalendarika /appka v mobile/ som vedela ze asi teraz zhruba niekedy ovulujem. verila som ze sa to podari a hned na druhy den som vedela a citila ze som tehotna aj ked test po potvrdil az o dva tyzdne neskor. 🙂 teraz mame uz malu kocku 🙂 . cize moja rada znie 🙂 ak chcete mat bejby porozpravajte sa otom a zacnite skusat. neboj sa nepravidelenj ms, aj ja som mala /pricom nikto mi nevedel povedat preco niekedy aj 3 mesiace nic/ a vsetko je ok. Otehotnenie mimo ovulacie aj pri chranenom sexe je mozne...ale velmi vynimocne. take veci s aniektorym ludom stavaju ale podla mna len naozaj vynimocne. telo ma nato urcene dni kedy je zena na splodenie dieta a pripravena 🙂. cize posleduj si ms zopar mesiacov podla kalendarika si vypocitas plodne dni a skusajte. nam to vyslo na prvy krat co ostala doktorka prekvapena ze ako je to mozne ze cakala ze s abudeme snazit minimalne polroka / nastastie tu neochotnu dok. som vymenila hned na zaciatku tehu za supis dokiho/ ....... komunikujte planujte a plodte! :D :D :D neboj sa urcite si ok len sa tak musis aj ty nastavit 🙂

meluela
2. jan 2018

@nikola1310 a geneticky material ide von ci dnu? lebo ak von tak neni dovod na paniku, neni zas take lahke otehotniet ako nam tvrdili na strednej 😀
aj podla mojej skusenosti sa tak da fungovat dlhe roky a deti pridu vtedy ked sa to naplanuje (co teda neznamena ze ma v budunosti necaka este nejake prekvapko 🙂

tinaa64
2. jan 2018

Ja som s mm takto fungovalac5.5roka...a dieta sme mali ked sme ho chceli.......teraz mame 4rocnu a Skoro 7mesacnu....spolu sme 10rokov...

tinaa64
2. jan 2018

A ms som mala pravidelnu

ewell13
2. jan 2018

Ahoj ja som mala od zaciatku nepravidelnu ms s priatelom teraz uz s manzelom sme spavali bez ochrany4roky velakrat sa aj spravil do mna ked to mam tak polopate povedat a uz som si myslela ze som aj neplodna alebo co a sme si povedali ked bude mat byt bábätko tak bude a az po 4rokoch som zostala tehotna a druhe bábätko sa nam podarilo na prvy krat ked sme si povedali ze ideme na druhe tak hned som zostsla tehotna 🙂

katkaluky89
2. jan 2018

@nikola1310 ja mam nepravidelnu MS a taktiez 6 rokov sa nam nedari ako nechavame to na nahodu ale uz to nieje ok. po duphastone som zacala masivne krvacat a musela som ist na cistenie. teraz mi dala lieky Provera tie znasam lepsie teraz tak uvidim ja som mala nedostatok Progesteronu

bona_dea
2. jan 2018

@nikola1310 bez ochrany, cize naplno? Lebo pises, ze sa o dieta nesnazite.
Ak praktikujete prerusovanu suloz, nevidim dovod, preco by si mala byt nestastna z toho, ze nie si tehotna. Tiez takto fungujem uz zopar rokov...

alexa21
2. jan 2018

My fungujeme bez ochrany 12 rokov...mame 2 planovane deti...o kazde sme sa snazili tak pol roka..
Nemusis sa bat,to ze si este neotehotnela neznamena ze nieco nie je ok..

nikola1310
autor
2. jan 2018

Kazdopadne dakujem vsetkym za rady ... radsej sa nebudem stretovat tym ...samozrejme ze sa poradim aj s lekarom este raz dakujem vsetkym za nazory

saxis
2. jan 2018

*oprava nie prolaktín ale nízky progesteron

ivka185
2. jan 2018

@nikola1310 Ahoj ja so bez ochrany uz 26 rokov a neznamena ze je niekde problem, ked sme chceli babo tak bolo, inak si davame pozor. Aj u teba proste ked si davate pozor tak nemozes osta tehu, a nie hned vidiet za tym nieco zle.Najprv vyskusajte ci sa zadari, nedavajte pozor a ked sa nebude darit potom hladaj pricinu a nie dopredu si privolavat problemy.

bejulik3
7. jan 2018

Ja 4 roky nemôžem otehotniet. ... tiež si vravím že to nieje normálne a pritom sme obaja v poriadku

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre